About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Wednesday, December 23, 2009

miss them..

umm...selalu time2 cmni kite baru berebut2 bilik air kan,time ni la selalu baru nak g mandi,pas2 dalam bilik mandi men baling2 shampoo n conditioner.argh! miss tol time 2,pas2 kalo esok ta de assgment,borak or tgok movie sampai pagi..kalo ada assgment dok pulun wat assgment la kn3..

Sunday, October 18, 2009

menghargai sesuatu yang indah..

syukur alhamdulillah atas sesuatu anugerah yang terindah ni..aku harap lepas ni hidup akan sentiasa dilimpahi dengan bende2 yang mengembirakan bersama dengan sume yg tersayang..

wedding echot...






Saturday, August 29, 2009

cuti & balik umah..

lama tol ta tulis pe2 dlm blog aku ni,harap maklumlah,wifi kat PSIS 2 cmne..pakai broadband pon same je,supe cm ta payah pakai jew..banyak tol bnde yg berlaku sepanjang 2 minggu aku kat sana,,berita yg paling mengejutkan,rara LI kat poli..huh? tp ok gk la,sekurang2 nye leh jd pengubat rndu aku time sem 1 dlu,sal stdy plak,,

study & broadband
alhamdulillah,semua berjalan lancar walaupon di duga dengan tekanan yg sangat hebat iaitu ta de wifi tuk mencari bahan assgment,so dengan itu kami ber7 telah bersepakat kongsi wet dan mmbeli broadband.tp ada broadband pon same je,sgt lambat,kdg2 nak loading 2 mangambil masa yang sgt lama..huhu,,sabar je la..tp sekurang2nye ada broadband ni sedikit sebanyak dpt la mmbantu kami..ni pon bawak balik assgment web authoring n agama.

puasa
sedih tol,ni baru dpt berbuka pose dan pose bersama family,masa first day pose 2 aku ta dpt balik d atas sbb2 yg ta dpt nak di elakkan,rasa nya ni kali pertama n terakhir aku berpuasa n buka puasa ngn family,sbb pasni dh ta balik dah sampai la cuti raya nnti,start 18hb..

tekanan
wargh! bosan tol poli sekarang,rasa cm dok kat penjara..ni ta bole,2 ta boleh,dh mcm sek la plak,ta paham tol aku ngn poli skrg ni.dh ta mcm dlu..ari jumaat kne balik pas kol 2.30..kalo balik awal kne tulis nama,pas2 kne masuk poli sebelum kol 7.nasib la ni last sem,kalo sambung integrasi doa2 la ta pat kat c2,,haha..

bergambar
so,last skali layan je la pix kteorang yang ditangkap ari khamis ari 2..









Tuesday, August 11, 2009

selamat pengantin baru ecot..


sah menjadi isteri org..tahniah chot..


sweet banget deyh..




8.8.09 bersamaan ari sabtu sorang lagi mmber(samj) aku mendirikan rumah tangga..alhamdulillah,nak wat cmne,dh sampai seru kan so kawin je la,tp sedih sgt aku x pat attend majlis pernikahan dy ni n x pat tgok dy sah jd isteri org, semua nya berjalan ngn lancar dan mmber aku secara rasminye telah menjadi bini org..hehe..ble lak la seru aku plak nak sampai ni???urmm...,insyallah wedding ko bln 10 nnti aku mst datang,dh rndu sgt ngn ngan dak2 jeram ni,dh 3 taun x jmpe.. see u all 10 oktober nnti yeah!


It's not goodbye..



lyric it's not goodbye..

Now what if I never kiss your lips again
Or feel the touch of your sweet embrace.
How would I ever go on?,
Without you theres no place to belong

Well someday love is going to lead you back to me,
But till it does I'll have an empty heart.
So I'll just have to believe some where out there you're thinking of me

Till the day I let you go,
Until we say our next hello its not goodbye.
Till I see you again I'll be right here remembering when.

And if time is on our side
There will be no tears to cry on down the road
There is one thing I can't deny its not goodbye

You think I'd be strong enough to make it through
And rise above when the rain falls down.
But its so hard to be strong when you've been missing somebody so long

Its just a matter of time I'm sure,
Well time takes time and I can't hold on,
So won't you try as hard as you can
Put my broken heart together again?

Till the day I let you go,
Until we say our next hello its not goodbye.
Till I see you again I'll be right here remembering when.

And if time is on our side
there will be no tears to cry on down the road
there is one thing I can't deny its not goodbye

Its not goodbye.....
Till the day I'll let you go,
until we say our next hello its not goodbye.
Till I see you again I'll be right here remembering when.
And if time is on our side
there will be no tears to cry on down the road
And I can't deny it's, not goodbye
Its not goodbye
Till I see youI'll be right here remembering when
Time is on our side
No more tears to cry
And I cant deny
Its not goodbye
Goodbye
no more tears to cry

Monday, August 10, 2009

kasut baru..also contect lens baru,,haha,,mengong!

beli kasut ni pon,sbb poli dah wajibkan student pakai kasut tutup,aku lak ne de stok kasut tutup,kasut terbukak banyak ah,sbb sem 1-2 aku pakai kasut bukak ok jew..x de lak nak kena saman2 ni..ades,,sejak balik LI sume dh berubah,sampai terpingga kiteorg,masuk jabatan dh x leh terus jmpe lectre kat meja,kne jmpe kat kaunter jew,,g kafe kne pakai bju lengan panjang,tiap ari selasa kne pakai baju bengkel,ari khamis lak kne pakai bju batik..adeh..mcm2..

dalam x de2 wet ni sempat ag aku beli contact lens baru,,haha..pau wet ayah ah,kasut pau wet mak,kah2,,bru adil..weyh! bile kp nak masuk ni..sengkek dh ni..










merindukanmu..


Saat aku tertawa diatas semua
Saat aku menangisi kesedihanku

Aku ingin engkau selalu ada
Aku ingin engkau aku kenang


Selama aku masih bisa bernafas
Masih sanggup berjalan kukan slalu memujamu
Meski ku tak tahu lagi engkau ada dimana
Dengarkanlah aku kumerindukanmu

Saat aku mencoba merubah segalanya
Saat aku meratapi kekalahanku

Aku ingin engkau selalu ada
Aku ingin engkau aku kenang

Sunday, August 9, 2009

masih ta dpt terima hakikat?



adakah aku yg masih lagi x dapat menerima hakikat
atau masih x dapat melepaskan dy pergi?
walaupon sekarang kami hanya sbg kawan
tp aku masih perlukan diri dy yang lama..
pergilah rinduku..
pergilah cintaku..
hilangkan dirimu..
x sanggup aku menanggung derita dikalbuku..
cuma aku masih berharap
satu hari nanti saat2 indah bersama akan berulang kembali..



miss my ashrin





tetiba mlm ni rndu lak kat budak sowang ni,so aku pon amk hp then text him,melepaskan kerinduan,tanye khabar,tanye stdy dy skali..senang hati dgr dy ok2 je kat sane,ada la mengadu yang letih la,penat wat asgment la,,haha..biasa la tu adk oi,,akk pon dlu cam 2 gak,skrg dh lali dah ngn assgment sume 2..hehe,ada gak dy bgtau yg dy dh kurus,,kurus sgt la adk 2 kn,makan banyak2 skit,kang x hensem lak adk akk sowang ni..pe2 pon aku sgt rndu kat budak sowang ni,,,haha k ah,nak sambung text msg ngn adk aku ni..da....

p/s:raya nnti kite jmpa la k...lot of love!


Friday, August 7, 2009

penutupan PSIS & cuti H1N1..

Pada hari khamis hari tu,aku telah mendaftar sebagai pelajar semester 4 bagi sesi julai 2009,alhamdulillah sume nye berjalan dgn lancar.bilik hostel pon dapat sebelah2 jew ngn classmate, walaupon x sebilik ngn classmate aku,name aku last kan,so dpt rumate ngn SIT 4B,tp aku x kisah la,sbb aku pon kenal je dy,ag pon,ngn sape2 pon aku leh mmber,so x kisah la..keesokan nye hari jumaat,aku daftar untuk modul sem 4 plak di DSU,alhamdulillah,x de mengulang subjek2 sem lpas..so 100% juz tumpu kat modul sem 4 jew..

Hari pertama kuliah,alhamdulillah sume berjalan dengan lancar walaupon ada la sesetengah class 2 lectre nye lgsg x besh,x besh x pe ag,ni belagak nak mati,2 yg x tahan 2..tp di sebabkan nak g menuntut ilmu,so redha n pasrah je la..class dh start ngn kuiz,nasib bek assgment x de lg,,huhu..

Kemudian pada 6 ogos 2009 kami di gemparkan dengan penutupan PSIS arahan dari pihak Kementerian Kesihatan Sabak Bernam yang mengarahkan untuk menutup pengajian selama seminggu.sudah beberapa ramai yang dikuaritin kan lebih 200 org gak la..termasuk la classmate aku skali..yang positif H1N1 pon dalam 4 orang ke atas jugak la..mmg riso jugak dengan wabak ni,ye la duduk dlm 1 kampus x mustahil leh berjangkit..selepas mendapat pengumuman cuti itu,aku pon pe lagi bergegas ke asrama(dalam hati sgt sronok sbb class VB x de) dan mengemas barang,walaupon bertolak agak lambat(sbb bf nina amk kami pas abs waktu keje),tp excited nak cuti pnye pasal,awal2 la berkemasnye.aku bertolak pada pukul 10.30 malam then sampai umah kol 12.15 tgh mlm..

tu je la yg aku nak citer tuk kali ni..so kpada sume follower,jaga kesihatan baik2,kalo demam 2 cpt2 g jmpe dokter..sama2 la kite cegah wabak selsema babi ni..jaga kesihatan,jaga diri,senyum2 slalu,,,da...

gotong royong (1 ogos 2009)








Thursday, July 30, 2009

kembali ke penjara sabak..haha..

arini last la aku slalu update blog ni,pasni jarang2 la aku update blog,phm2 je la kat poli aku 2 wifi x berapa nak bagus cm tempat2 pengajian yg lain..kalo nak dpt line pon tgh2 pg baru clear sbb sume dh tdo..pg nnti aku akn bertolak ke poli sabak bernam ku yang indah lg permai..untuk meneruskan perjuangan untuk samester 4 (final sem) ni..berbekal kan semangat cuti di tambah dengan latihan industri ari2,asik melepak dok umah jew,,so mood pon dah berubah,mood dok umah la..so pasni kne sesuai kan mood blaja balik k..walaupon berat hati ni nak meninggalkan tv,online,internet di rumah ni,tp ku harus kuat jugak untuk menghabiskan samester 4 ini..cewah! so kuat kan hati tabahkan jiwa..selamat kembali ke POLITEKNIK SULTAN IDRIS SHAH,bg semua senior2 JULAI 2009!



cpah! thank's sbb blanje kek garfield yg comel ni yek!

Monday, July 27, 2009

kpd kawan2 ku yg akan menjalani latihan industri bg sesi julai 2009..

arini bersamaan 27hb julai 2009,tibe la giliran korang lak ek g wat LI..korang2 sume,nonet,nad,rara,waty,k.as,wan,adik,afzan dan sume la yg wat LI sem ni, wat LI leklok tau,expecially nonet n rara korang 2 jauh d PD,pandai2 la jaga n bawak diri..nak mo noty2 au..semoga korang sume tabah mengharungi kerenah majikan korang,aku dlu majikan aku x banyak kerenah,,haha..urm..sem 4 ni aku kne idop sowang2 la nampak nye,geng2 aku sume g LI..x aci2 tol...nnti aku sakit demam sape yg nak tengok?slalu nonet n waty yg jaga tym aku demam..ni depa dh g LI..wawawawa!!!!ok la ek,x tau nak mengarut pe dh..adios!

SELAMAT MENJALANI LATIHAN INDUSTRI GUYS!

Saturday, July 25, 2009

aku mahu saiz S


muka hadapan


muka belakang

smlm baru je abs baca novel kanak-kanak kot??nak kate novel remaja,mcm x kot sbb x de lak cintan cintun dan cerita nye lebih menjurus kepada remaja dari umo 13-16 tahun..d sebabkan bosan yang teramat sgt,aku pon men baca je la pe2 jenis buku o novel yg adk aku bawak balik,so kesimpulan dari cerita ini,amat sesuai bg sape2 yg nak kurus mcm aku,sbb dalam buku ni ada bg tips2 dan cara pemakanan untuk menjaga dan mengawal berat badan..so kalo nak tau lebih lanjut cerita ni,baik korang beli je ah buku ni..x mahal pon,,
jumpa ag..adios!

p/s: sabtu ni de pesta buku kat PKNS shah alam..ada booth inteam..nak pegi!!!!!

Thursday, July 23, 2009

massage ..



td en,dalam kol 8 cm tu la,aku dapat msg dari A***..msg 2 berbunyi cmni:"ko ada doakan aku yang buruk2 x?"huh! aku pon mcm pelik la,pesal lak mamat ni en,pas2 aku pon reply la,"doakan ko yang buruk2?nape lak ko tanye cm 2?" pas2 dy reply ag "pnh x?" aku pon reply la balik,dalam masa yg sama aku x paham asal dy tanye cm 2 dan aku mls nak tanye n nak pk then aku pon reply la balik,"aku ni hati baik,dgn apa yg ko wat kat aku,tp aku still doakan yg terbaik tuk ko" perkataan aku,ko tu kami gunakan setelah break nye relationship tu..haha..tp swear masa aku geram mase dy wat perangai dlu mmg la de doakan dia,bia dy rasa cm pe yg aku rasa cm pe yg dy wat kat aku..tp x de la sampai doakan dy yg buruk2,ag2 skrg ni kami dh mmber balik,x kan aku nak doakan yg x baik pulak..tp kan betol la,doa owg yang teraniaya di makbulkan..kalo x,x kan dy tanye soalan cm 2 kat aku..konpius la weyh!

p/s:aku dh x de perasaan cinta kat ko! cume ada sedikit syg je..haha!

Tuesday, July 21, 2009

bosan+menghitung hari

ni dh sampai tahap pe dah bosan nye ni,x sabar tol nak balik poli next week dan memulakan kembali pembelajaran..ceh! semangat gilak! ye la,bape bulan dh x bukak buku ni,otak pon dah beku,sah2 kalo lectre tanye modul sem 2,mmg dh x hinggat..ye la dh 6 bulan LI,lgsg x pegang buku cmpur lak cuti sebulan lebih dok ngadap laptop ni je la,sampai dh x tau nak wat pe dah ngn laptop ni,last2 men la game sampai x hinggat dunia..amik ko..tp en dgr citer sem 4 ni huru hara sampai x cukup tdo,mmber2 aku la yg bgtau..aduh! plus cuak lak ni,mst dh x leh enjoy2 cm dlu ag dh,ag pon dh start short sem lak,blaja pon 16 minggu jew,sah x de rehat la aku..conpem assgment berlambak2,mini projek ag,sbb dh final sem lak kn..weyh! berdebar ni..sape la lectre yang masuk class kite en?aku nak pn fiza n puan zaharah..baru besh doe,,senang segala pembelajaran kite..haha..pas2 final de 4 paper lak tu,dr sem 1 sampai sem 4,asik 4 paper jew,bile nye final de 1 paper je ni,x yah dok kalut2 baca buku en?ish,ni dh jauh pemikiran ni..msuk pon blom ag dh pikio mcm2 lak aku ni...

p/s:sem ni kite bukak pose same2 ag tau,plan g holiday 2 nnti kite bincang erk nina..party pijamas 2 aku join mira,mau beli baju tido baru!!

Sunday, July 19, 2009

adakah aku yang bersalah?



really miss him!
really miss him damn much..
like crazy..

tetap pasrah walaupon parah..
ag pon dh setahun dh pon bnde ni berlalu
harap sem akhir ni,aku lebih tabah,
tabah dalam segala macam hal..

tp aku tetap x akan bersama dy lg..
semoga aku lebih kuat..


Saturday, July 18, 2009

happy bufday dear's!



eija! hepi bufday to u..semoga ko sentiasa happy bersama org yang tersayang,walaupon kite terpisah jauh tp aku x pernah lupa bufday ko..x pernah sesekali lupe tarikh 18 julai tu..semoga ko tabah dan cekal dalam mengharungi ujian hidup..n hope our frenship until to last breath..

much love from ekin..




to cpah! happy bufday gak! pada 15 julai 2009 genap la umo ko 20 taun.. semoga persahabatan kite kekal sampai ble2..smoga bahagia bersama org tersayang..take care..lot of love from me..muahahaha...


Thursday, July 16, 2009

Mengenali lelaki melalui zodiak..

Leo (24 Julai - 23 Ogos)
Orangnya: penyayang, warm hearted, tidak kedekut bila mahu berkongsi kesenangan dan kemewahan dengan orang yg disayanginya. Jejaka Leo ini juga seorg yg ambitious, self-centered tapi tak ego...(jejaka leo memang gitu).
Tips utk memikat: sebagai perempuan, harus lah menunjukkan kewanitaan yg selembut-lembut nya. Kena tahu bagaimana menilai dan menghargai setiap ciri dan kualiti ada pada jejaka leo.
WARNING: Jgn..saya ulangi..JGN bercakap atau memuji lelaki lain di hadapan LEO. Mereka tak suka dibanding-bandingkan dengan org lain..mereka tu sensitif! Sikit sikit tak boleh, nanti merajok, balik cakap mak.

Virgo (24 Ogos - 23 September)
Orangnya: pemalu, tak pandai mengawal emosi, ceng'eng. Suka mencari perhatian dari perempuan.
Tips utk memikat: Lelaki Virgo suka yg pendiam, tak kecoh,sofisticated,simple, jgn banyak cakap..(cerewet pulak si virgo nie) So kenalah pandai menyerlahkan nilai2 kewanitaan, gaya yang manis, kelembutan dan tak lupa kesabaran..(virgo ceng'eng..kuat merajuk)
WARNING: Bila pergi dating, jgn pakai yg ter "over welming"..virgo ini gatal..(chicky duck) kalau dia over gatal, kasi jer flying kick sama dia.

Libra ( 24 Spetember - 23 Oktober)
Orangnya: cerewet, posessive, takes things lightly when comes to quarrel tapi jujur dlm segala hal
Tips utk memikat: Senang aje..Libra suka perempuan yg ceria, happy go lucky..SO be urself
WARNING: So bila nak date..makai lah make-up yg sederhana..tapi jgn lupa cover-up pimple jika ada..a big turn off for Libra pasal diorang ingat diorang nie semua hensem

Scorpio ( 24 Oktober - 23 November)
Orangnya: action serius, mudah cemburu, mood swing..
Tips utk memikat: Sentiasa menghargai nya..nak bergayut di talifon berjam-jam pun takpe! janji dgn dia, kerana Scorpio ini macam Libra juga, posessive.
Tak suka berkongsi perempuan nya dgn org lain.
WARNING: Buat pilihan yg betol bila mahu memikat scorpio, kerana bila dah terjerat susah nak escape dari scorpio...(jgn kata guek tak kasi warning)

Sagitarius ( 23 November - 21 December)
Orangnya: Fu..yoh..siapa dpt memang untung...Sagitarius org nya happy aje..suka (bergembira tepok tangan sama2..la la la..) bawa partner jalan2..sort of adventurous
Tips utk memikat: Sentiasa ada kan plan bila nak keluar..tengok wayang ke? kanoeing ke? anything asal kan jgn membosan kan...
WARNING: Jgn "u plan..i plan lah"..'confirm tak ada plan'.

Capricon ( 22 December - 20 Januari)
Orangnya: Egoistic, ada batu duduk di atas itu kepala, pendek kata Capricon seorg yg sukar nak meluah kan perasaannya. Jarang sekali anda akan mendengar dia melafazkan 'cinta' pada anda
Tips utk memikat: COOL aje sis..nak tekel mereka bukan mudah..jgn give in selalu..ajar sikit..mereka jual mahal..kita jual lagi mahal
WARNING: Macam layang2 putus tali..jual mahal..mahal jugak sis..jgn mahal sampai terputus tali..melepas lah kau nanti...

Aquarius ( 21 Januari - 19 Februari)
Orangnya: Pijak semut tak mati..
Tips utk memikat: Kacang aje..sentiasa berpakaian cantik, glamer..comfirm dia sentiasa nak berkepit aje dgn u
WARNING: Lelaki Aquarius nie cepat bosan dgn org..so sbelum dia tinggal kan kita..kita blah dulu

Pisces (20 Februari - 20 Mac)
Orangnya: Segak, bergaya, ngada-ngada, choosy..
Tips utk memikat: Kasi jer belacan...
WARNING: Diorang tak suka macam belacan!

Aries (21 Mac - 20 April)
Orangnya: Anak mak! smart mamat. intelligent,
Tips utk memikat: Bagus utk minah2 tudung (NO OFFENCE) but its true..Jejaka Aries suka wanita yg sopan, tata-tertib..sebab nak bawa tunjuk mak so kena lah bawa balik yg bagus punya
WARNING: Jika anda betol anda rasa aries ini pilihan anda, pilih lah. Kalau tidak, jgn lah main-mainkan hatinya. Hati dah luka sukar nak dibaiki. Macam moto yang dah rosak, makan bulan di workshop baru baik.

Taurus (21 April - 21 Mei)
Orangnya: Mencabar. garang seperti singa, takut seperti tikus. Mereka tidak tetap dgn pendirian sendiri...
Tips utk memikat: Low profile sikit, mereka suka sesuatu yg mencabar, let him find out the real u..
WARNING: Kadang-kadang diorang suka buat kelakar seorang seorang... kesian takde orang lain layan...

Gemini (22 Mei - 21 Jun)
Orangnya: Gemuk! egoistic, tak suka kalah. Kalau ada debate, jgn harap anda nak menang..dalam apa2 persoalan jua mereka ada aje alasan nya
Tips utk memikat: Sabar aje lah..be patient. Sebagai perempuan, mengalah lah sikit..lambat laun hati nya akan lembut jugak..Lelaki Gemini nie suka pada perempuan yg lembut, hatinya akan lembut jua.
WARNING: Jgn bersikap terlalu kasar dgn nya..kalau dah tak tahan dgn mereka..blah aje jgn banyak cakap..mereka panas baran. Tak guna bertengkar anda tak akan menang punya pasal diorang nak menang jer.

Cancer ( 22 Jun - 23 Julai)
Orangnya: Segak,Step kaya, bermurah hati, suka menunjuk-nunjuk dengan kemewahan..tetapi mereka adalah sebalik nya..(berhati-hati ya)
Tips utk memikat: Jgn pulak anda pun nak step kaya...nanti habis duit dikebas.
WARNING: TOLONG Jgn terpedaya dgn kata manis nyer.. first first manis, kalau dah lama jadi masam.. kadang kadang jadi basi...

Tuesday, July 14, 2009

hargailah seadanya..



Pada suatu hari di sekolah,seorang murid brtnya pada guru.Ketika itu guru trsbut sedang mngajar mngenaikasih sayang.

Plajar:"cikgu,mcm mana kite nak pilih seseorang yang trbaik sbgai org yg pling kte sayang?Mcm mana jg kasih sayang itu nak brkekaln?"

CIKGU: "ok kamu ikut ape yg saya suruh.Kamu prgi ke padang.Kamu brjalan dii atas rumput smbl mmandang rumput ddpn kamu.Pilih yg PALING cntk tnpa menoleh ke blkng lg wlau skali.suDah petik rumput yg PALING cntk, bwa ke kelas"

Apabila pelajar trsbut pulang ke kels,tiada shlai rumput pun dtgnnye.Cikgu brtnya, knpa tiada rumput yg dplih?

PELAJAR:"tdi mase sy brjln,saya crilh rumput yg pling cntk.Memang ade banyak yg cntk tp cikgu kata petik yg PALING cantIk, maka sy pun trus brjln ke deapn smbl mencri yg PALING cntk tnpa menoleh ke blkng lg.Tp smpai dipnghujung pAdAng,sy xjmpa pun yg pling cntk.

Mgkn ade diantara yg dblkng sy td rumput yg plg cntk tp dah ckgu ckp xblh menoleh ke blkg smula,jd tiadalah rumput yg sy bleh petik.

CIKGU:"ya itulh jwpnnye.Mknanye apabila kte tlh brjmpa dgn sseorg yg kte sayang,jgnlah kte mncri lg yg lbh baik dri itu.Kte ptt hargai 0rg yg brada ddpn kte sbaik2nye.Jgn kte men0leh ke blkng lagi krn yg brlaku ttp sudaa brlaku.Sm0ga yg brlalu tdk brulang lg.Dan ingtlh 0rg yg plng kte sayang itulah yg plng cntk dan plng baik.Walupun kalu diikutkan byk lg yg cntk dan baik sprti rumput td...

p/s:Hargailah apa yang kita ada itu dengan sebaiknya,redha la dengan apa yang kita ada..aku penah melalui,dimana aku tidak menghargai keikhlasan dan pengorbanan seseorang itu,bila dy dh pergi meninggalkan aku,baru aku tahu betapa penting nya dy bg aku.tp nak buat cmne kn,yg dh lepas ttp lepas dan x kan berputar kembali..so sekarng aku hanya menghargai apa yang aku miliki kerana bg aku ape yg allah kurnia kan i2,tu adalah yang terbaik bg aku..

wassalam...

Monday, July 13, 2009

hangout with them..

12 julai 2009..

lama gler dh x hangout ngn mmber2 sek men ni,ikut perancangan 4 org nak pegi..aku,aida,farah n bai..tp bai x jd nak follow sbb dy ada raptai tuk konvo,x leh la nak kluar sesuka hati kan..padahal plan ari 2 nak g jj bukit tinggi then nak lepak2 kat s.alam..tp farah kne balik KUIS ptg 2 so kami g jj bukit tinggi je la,juz jalan2 jew,,juz window shopping kuar masuk kedai kasut,,haha..nk beli mmg x de wet ag,,adeh,,masuk poli nnti bru la kaya..cpt la dpt wet kptm..x sabar tol..huhu..so pas 2 kami g pizza kat kapar untuk mengisi perut kami yg x berisi ag..urm,,kuar ni pon cm kelam kabut jew,rasa cm x puas lor,,banyak ag nak sembang nieyh,,haha,,fara la ni nak kne balik KUIS ptg 2 jugak la..pe2 pon layan je la pix2 ni..











Saturday, July 11, 2009

cerita hati..

ni ag 1 prob yg dh settle,lega sgt rasa2 nye..pertengkaran kecil antara aku ngn mmber baik aku,muizzudin dh pon settle,,udin! thanks atas teguran 2..promish! pasni x kn letak dh pix2 cm 2 k..n sowi gak ekin mara2 cm 2.. =)

he said :
u r really my true bez fren
i love u
since we kno each other
thanx 4 giv me a little space in u life
love u..3x
muahhh
hope our frenship will neve loose..
love u 4 eva my fren
my gud gurl n my sweet heart

p/s:cinta x seharusnya memiliki...=)

Friday, July 10, 2009

kesibukan yang melanda..

lebih seminggu gak la aku x coretkan ape2 dlm blog ni..mmg banyak sgt aku nak selesaikan dalam minggu ni,di tambah lagi dgn masalah hati yg x pernah nak selesai..haha..ok2,so aku nak cerita kan cerita yg dh x bape nak baru,tp aku nak citer gak..Align Center4 julai ari 2 kenduri tuk rumah baru acu sekali kenduri arwah di ipoh..lama gila rasanye aku x balik ipoh 2,last balik pon raya tahun 2008,ye la en,tym pas raya 2 aku busy ngn stdy,pas2 msuk sem 3 lak busy ngn praktikal lak,ni pon dh abs LI 2 yg berkesempatan nak balik tu..




ni citer 7 julai plak..huhu..hari yang paling mendebarkan,,sbb ape tau,,sbb harini la aku kne interview sal LI ngn lectre aku..hehe,,mse dlm keter,aku relax ag,x de la mengelabah sgt pown..bile dh sampai poli baru rasa berpeluh2 1 badan,,haha..bile dh naik jabatan ag r rasa cm nak pengsan,,bapak cuak giler tym 2,ye la.dh la taim LI 2 x de wat keje sgt.mau nye dy tanye mcm2 nnti pe aku nak jawab lak en,,tp alhamdulillah,sume dh settle,x de la masalah pon interview nye,lectre aku pon agak ok la,lectre baru lak,aku goreng je ah,,huhu..cume report aku je slack skit,sng kata,lectre aku 2 agak skema gk la sal report 2,tp nsb bek x seskema lectre pika,kalo x,masak aku nak g poli 17julai 2 semata2 nak anta report..







Friday, July 3, 2009

hepi 1st anniversary 4 my blog..hehe

zwani.com myspace graphic comments
Myspace Happy Birthday Graphics
actually 1 julai,tp di sebabkan terlalu busy ngn report latihan industri dan ada la bermacam2 hal lg..x sempat nak wish bufday kat blog ni,,haha...urmm...pejam celik,pejam celik dh setahun rupenye aku menceburkan diri dlm dunia blogging ni,banyak suke duka kehidupan aku bergelar seorang pelajar,anak dan hamba di bumi allah ni,telah aku coretkan dlm blog aku yg x seberapa ni..x kisah la,jnji ada tempat tuk aku meluahkan segala masalah yg terpendam..haha..pe2 pon,semoga allah memberi kekuatan tuk aku menerus hidup dan terus melangkah untuk ke arah yang lebih maju..


with her..

to my fwen nazira,heppy bufday yg ke 20 tahun pada 1 julai,same ngn bufday blog aku ni ha...semoga ko heppy2 selalu bersama org tersayang,moga selalu d berkati dan dilimpahkan rahmat oleh allah..hope gak persahabatan kiter kekal sampai ke nafas yang terakhir..

Wednesday, July 1, 2009

cabaran oleh faiz sengal!

di sebabkan keMALASAN yang melampau,faiz deal ngn aku tuk blanje makan sekiranye aku dapat menyiapkan report dalam masa yang ditetapkan,moralnye semata2 aku dapat mengurangkan sedikit sifat ketidak rajinan aku 2...haha...

perbualan di ym,tp aku pakai ebuddy sbb ym aku wosak..haha..

fezrider_016 says:

haduiy

fezrider_016 says:

msalah tol la ko ni

I say:

asal lak?

fezrider_016 says:

xtau la nk bg nsihat cmne lg

I say:

dun worry,sure aku akn siap b4 jumaat ni

I say:

go2 chaiyok ekin...

fezrider_016 says:

sure?

fezrider_016 says:

COMFORM?

I say:

insyallah

I say:

mesti!

I say:

sbb jumaat mlm mau balik kg dh

fezrider_016 says:

ok

fezrider_016 says:

deal ng ak leh?

fezrider_016 says:

klu ko siap

fezrider_016 says:

ak doakn ko tiap kli pas slat ko dpt 3 pointer ke atas last sem ni

fezrider_016 says:

klu x

fezrider_016 says:

eh

fezrider_016 says:

tuka2

fezrider_016 says:

nt x adil

fezrider_016 says:

klu ko siap

fezrider_016 says:

ak blnje ko mkn kfc

fezrider_016 says:

o mcd

fezrider_016 says:

klu xsiap

fezrider_016 says:

ko kne blnje ak

fezrider_016 says:

OK??

I say:

ok deal!

fezrider_016 says:

tp ak nk perfect

I say:

aku tuntut k..

fezrider_016 says:

wahaha

fezrider_016 says:

tggu wit ak msuk lu br ak blnje

fezrider_016 says:

hehehe

I say:

ok,no hal..

so,misi aku sekarang ni,kne siapkan report b4 ari jumaat(sblm aku balik ipoh),,haha..kang x dpt mam mcd free lak..go2 chaiyok ekin..!

senior x dapat asrama mulai januari 2010???

MAKLUMAN PENEMPATAN ASRAMA PSIS SESI 2010

Pihak pengurusan PSIS telah membuat ketetapan bahawa mulai sesi Januari 2010 dan seterusnya, semua pelajar semester 4, semester 5 dan semester 6, TIDAK DITAWARKAN penginapan asrama PSIS. Ketetapan ini juga digunapakai kepada semua pelajar yang melanggar peraturan dan disiplin asrama PSIS. Sebarang kemusykilan, sila berhubung dengan Pengetua Asrama PSIS

baru je dpt ym dr fid,
"Artikel mengenai status asrama PSIS tahun 2010... klik www.shinodafid.blogspot.com "bile membaca perkataan status asrama 2,berdebar2 rasanye..sbb sblm ni de gak shida n dayah bg tau lepasan LI dan sem seterusnya x pat asrama,sbb asrama x ckup,ye lar tuk sem baru ni jew seramai 1300++ yg akan mendaftar,mane x kiteorg kne dok luar,yang aku hangin sgt ni,dh la sem ni aku final sem,aku x leh bayangkan keadaan aku dok luar dgn suasana yang cm 2,,celah mane aku nak nek nak g poli 2,bkn aku de transport pon..sape yg dok 1 poli ngn aku,dy tau la keadaan ulu nye poli aku 2,mane de umah sewa yang dekat..yang pengurusan asrama n poli ni pon 1 dh tau asrama x cukup,x yah la amik student baru ramai2,student yg ada pon x terjaga..baru cerita yg aku dgr,blok asrama lelaki dh kne amik ag 1 tuk d jadikan asrama prmpuan,jd skrg tngal 2 blok tuk asrama lelaki..so warga PSIS,apa cadangan korang?pe perasaan korang,sedih,suka,mara,gembira dengan berita ini??any comment juz leave here k...aku nak tau gak pandangan korang..sekian..

Tuesday, June 30, 2009

akhirnya..dpt mam big apple donuts..





haha..suke sgt,dpt mam donut,kemain susah lg nak g membeli nye,,pe2 pon thanks mom! sbb sudah memberanikan diri membawa kereta sampai ke shah alam,semata2 mahu membeli donut ku ini...

Saturday, June 27, 2009

report oh report!

adeh,kemain mls tol aku nak wat report ni,padahal ag 2 minggu je nak interview ngn lectre.tp report cm ape tah,sume x sempurna lg,tolong weyh..sape yang sanggup wat kan report aku angkat tangan!!sure sume x sanggup pnye,,haha..ya allah,mintak2 la dpt siapkan b4 aku balik ipoh 4 july ni sbb 7 july dh g interview,,huhu..poning2...

Wednesday, June 24, 2009

maafkan ku teman...






Hembusan bayu yang bertiup
Bersama deruan ombak
yang memukul pantai
Hatiku sayu bila mengenangkan
Perpisahan yang tak diundang

Bertahun kita melangkah bersama
Sela cita-cita buat bekalan ke sana
Harapan ayah bonda janji pada agama
Kitakan terus mara biarpun
badai yang datang melanda

Kita hanya mampu berusaha
Hanya Allah menentukannya
segalanya adalah milik-Nya
Dalam berusaha kita diuji
Kekadang tohmah kita dicaci
Diturutkan rasa hati ingin
dilepaskan beban ini

Mujur ada teman membantu
Sokonganmu buat inspirasi
Berpeganglah pada janji
kita yang dibina

Semoga kitakan dirahmati
Oh teman....

Monday, June 22, 2009

happy moment..

actually story ni dah lama,walaupon x de la lame sgt..sbb pix nikah depa,k.as baru je upload,sbb 2 ah aku bru nak bukak story ni...aku x g pon sbb masih praktikal an,x sempat la nak g,,tp nad g,kire mewakili ak la 2,30 jun 2009 sah la kak asmah n abg iwan(umo same je)sbb dh pngl k.as akk,so kteorg pon bahasakan la iwan 2 as abang..haha...selamat pengantin baru ek akak..dh jadi bini org lak,x leh gile2 ag ah ngn kiteorang dah..so pasni kne wat cara cm bini org k..kiteorg x pe la lg nak gile2 sbb kiteorg x jd bini org ag..to k.as:semoga bahagia hingga ke akhir hayat,n jadi zaujah dan ibu yg solehah pada suami n anak2 nnti..

so layan la bape keping pix yg aku amik dari myspace k.as:-