About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Saturday, May 30, 2009

tekA teki yang bangang! haha...

TEKA-TEKI YANG PERLU DIBERI PENAMPAR

1) Minyak ape yang disukai oleh lelaki?
Answer: MINYAKsikan pertandingan bolasepak Liga-M

2) Kuih ape yang bungkusnya di dalam, isinya di luar?
Answer: Kuih salah bikin.

3) Binatang ape power Karate?
Answer: Kuda belang.cube kira brape black belt dia ade.

4) Siape yang menemukan dompet kulit?
Answer: Yang menemukan dompet kulit tersebut tolong pulangkan kepada
saye.

5) Pintu ape yang walaupun dengan 10 org pun tak leh nak tolak?
Answer: Pintu yang ade tulis 'TARIK'

6) Saya ade 3 kepala, 4 tangan dan 5 kaki...siapakah saya?
Answer: Pembohong...

7) Apa dia 'Jauh di mata, dekat di hati'?
Answer: Usus

8) Binatang ape yang seluruh anggota tubuhnya kat kepala?
Answer: Kutu rambut

9) Nenek sape jalannya meloncat-loncat?
Answer: Neneknye si katak

10) Knape lelaki jarang kene penyakit anjing gila?
Answer: Sbb lelaki ni kan 'buaya'

11) Ape beza sekretari baik ngan sekretari kurang baik?
Answer: - Sekretari baik..................'Selamat pagi tuan'
- Sekretari kurang baik...........'Dah pagi ni tuan'

12) Ape persamaan Michael Jordan ngan Michael Jackson?
Answer: Dua-dua tak kenal korang...hehe

13) Tukang ape yang kalau dipanggil, die menjenguk ke atas?
Answer: Tukang gali kubur

14) Nak mencari sikit punye susah, bile dah dapat buang, ape bendanya?
Answer: Tahi hidung

15) Ape persamaan kain jemuran ngan telefon?
Answer: Dua-dua kalau dah 'kringgg' bole diangkat...

16) Knape pokok kelapa kat depan rumah harus ditebang?
Answer: Mestilah kene tebang, sape nak cabut pokok kelapa ...gile
ape...

17) Gajah terbang dengan ape?
Answer: Dengan susah payah

Friday, May 29, 2009

entah..

ptg td men ym ngn sob,biasa la ape ag meluahkan perasaan yang terpendam la..sbb A 2 tanye aku dh kapel ngan sob ke? gile pe soalan 2...plz la..aku ngn sob 2 juz besh fwen je k..no felling2..x de taste langsung ah,,,haha..pas2 pe ag,kelam kabut la aku on9(tym 2 aku kat umah,sbb ponteng,x g keje)kire,aku keje half day lar(kunun2 jew)..sambung balik citer,ha,,aku pon ym la sob,ye la,x tau nak jawab pe ni,so aku balas la pe2 yg ptt aku balas,yg aku x puas aty ni,ada ke sob ckp aku ni suke kat dy ag la pe lar,,aku mmg x syg,x cinta or pe2 la..juz suke sbg seorng member n org yg pernah hadir dalam hidup aku..dh lar,mls doe nak pk lg bnde2 mengarut ni..skrg juz tumpu nak wat report LI aku yang tunggang langgang ag 2.wat sob,aku engat doe segala nasihat ko 2..thanks sbb slalu bersama2 aku setiap kali aku memerlukan ko..aku janji aku akn ikot nasihat ko 2(leh pakai ke nasihat dy ni).to botak lak,adeh..time kasih la sbb riso kan aku yg x de jodoh ag ni..haha,,doakan la aku dpt jodoh yg leh menghargai aku sepenuhnye..

p/s:aku buka pintu hati,tuk terima org lain,aku jugak x kan jilat pe yg aku ludh 2..hehe...

Lirik Dia Aku dan Kamu - Red Peanut Ft Nadia AF6

Jangan ada tidak percaya
Jangan bilang kebencianmu
Hati ini selalu mengharapkan
Kau dan aku bisa bahagia

Air mata disisi ini
Saat kamu jauh disana
Jangan ada selingkuh dusta
Kau dan aku harus setia

Engkau dan aku tidak mahu
Orang ketiga menghancurkan
Karena cinta telah lama disatukan

Kita disini hanya ada
Satu impian paling indah
Karena cinta dan asmara
Kan bertahan

Aku tak bisa menduga hatimu
Andainya bisa ku peluk bayangmu
Diantara kita tidak akan dapat mengganggu

Kita disini hanya ada
Satu impian paling indah
Karena cinta dan asmara
Kan bertahan

Engkau dan aku (engkau dan aku)
Tidak mahu (tidak mahu)
Orang ketiga menghancurkan (menghancurkan)
Karena cinta telah lama disatukan

Disatukan……


p/s:lagu ini tiada kaitan dgn cerita di atas,first tym dgr lagu ni dh jatuh hati..mmg besh weyh

Wednesday, May 27, 2009

akhirnya..sgt bersyukur...

semalam men ym ngn mmber aku yg tersgt la baik sape ag,c-pah la...tetibe je dy tanye..B**** pe cer??haha..ko ni cpah,lambat dpt informasi la..finally,dapat gak aku lupekan dy 2,setelah bersusah payah melupakan dy selama 7 tahun..hehe..cara buang sume gambar n no telefon dy 2 mmg berkesan..thanks nurul,cara ko tu mmg berkesan..


dan aku sangat bersyukur aku ngn A*** pon makin baik,walaupon x de la sebaik dlu,tp ok la sekurang2nye dah bole msg,sembang2 cm dulu..x de la asyik nak maki memaki,,haha..syukur sgt,segala masalah berkenaan hati dan perasaan ni dh selesai..alhamdulillah,doa yg aku pohon,nak lupekan B dan baikkan aku dgn A,sudah dimakbulkan allah...

Tuesday, May 26, 2009

jadual interview LI dh kuar!

tarikh interview dan name lecture yang menginterview kite dah keluar kat website PSIS,so korang leh la check kat http://www.psis.edu.my/

p/s:aku,mawar,spa q dpt cik nur liyana..adeh..cuak ni..agak2 garang x??

Monday, May 25, 2009

dak paling degil dan nakal,tp aku syg dea...


haha..ni aku edit sndri..tp tulisan 2 aku x edik k..


tym lepak kat JJ Ipoh,raya ke-3


ni la satu-satunye adk angkat aku yang paling nakal dan degil..name dy adalah ashrin haniff,suke menyakat,suke menyakitkan hati aku dan budak paling x dengar kata..hehe..tp dylah antara hero di hati aku..ptg td tym aku kat opis sempat lak aku men ym ngn adk aku ni..alhamdulillah..adk aku dot gak politeknik seberang prai amk kos kejuruteraan makanikel..satu tempat ngan kawan baik aku la plak,,,ni yg sangat jelez ni..dy kata surat x dpt lagi,kalo surat dah sampai nnti dy inform kat aku,,penting gak 2 sbb nnti baru aku leh agak aku masuk bulan berapa tuk sem baru ni..dalam2 nak keje 2, kol 3 dy nak g keje 2,,sempat ag dy g cc men ym..mmg bertuah pnye adk..hehe..bdk nakal n degil,akk sayang kamu!!

p/s: nnti akk balik ipoh,janji ek blanje mam big apple donut..

Friday, May 22, 2009

presentation..

huh! kemain cuak doe,,arini aku de presentation tuk LI ni..mmg berdebar gler ah,,ag berdebar masa nak present dlm class..ye la,kalo dlm class 2 x de la malu sgt,ye la sume 1 pale otak je an..yang ni dh la ada org yg aku menyampah..kebanyakan dyorg 2 pon x de la aku suke sgt..tp wat bodo sudah..berbekalkan smgt clasmate aku,aku kuat gak,,huhu..siap mara chong ag,,haha..2 r,aku dh la nervous ko g kaco aku wat ape,kan dh kene jerit ngn aku,,padan muke ko...to kwn2 aku,sob..thanks,atas wish kat aku..2 din,thanks rajin melayan kerenah aku tuk edit pe2 yg ptt kat slide 2.. to padil..thanks sbb tlg aku tambah mane2 yg patut kat slide 2..nurul,,thanks sbb rajin sesgt tukar layout kat slide aku to ira a.k.a mok..thanks wish luck kat aku..dan sume kawan2 yg terlibat secara langsung/tidak secara langsung..sume jasa baik korang amat di hargai..

sblm presentation:-



terpaksa mengalah

urm,,baru aku tau mcm mane rasa nye kalo terpakse mengalah,mmg la aku bkn selalu mengalah,baru aku paham macamne rasanye perasaan dy asyik terpaksa mengalah ngan aku je dlu..ala..laki kne la gantelmen..urm...tp kire bagus la an,aku dh trun kan ego aku tuk mengalah ngn dy,,2 pon x reti2 nak paham kew?mmg la pada mulanya aku yang salah,,tp aku dh say sorry an..kira ok la 2..urm,,x tau la bila hubungan ni nak ok mcm dlu..rasa nye mmg dh x kan ok kowt?tp kire ok la dy dah nak msg..x la cm dlu,mara sesgt ngn aku,,bukan nye aku wat salh besar pown..adeh..rindu la nak mcm dlu2,ada org nak slalu gdo2,amik berat sal aku..adeh..cmne nak buang perasaan ni..dh setahun dah berlalu,,x kan x leh lupe lagi kot.pe2 pon biar la kenangan itu terus bersama ku....

Mungkin kan terputus di tengah jalan
Mungkin kan terlerai tanpa ikatan
Usah ragu dengan takdir...

Mungkin kitakan berbeza haluan
Berakhirnya cerita percintaan
Segalanya ditentukan Tuhan....

Monday, May 18, 2009

luahan perasaan...

the first thing,aku nak citer ni..sal tempat LI aku,cam bodo doe..mmg x besh giler ah tempat LI aku ni..so,pas ni aku sarankan kat kawan2 aku n sape2 la yg baca blog aku ni,x yah la praktikal kat cni..org2 kat cni pon x besh..betol weyh..ada ke patut dy block ym aku..bongok an?dh aku x dpt ym ngn kengkawan aku..siak tol,,ni yang nak mencarut ni..sepanjang aku LI kat sni..x penah rasa seronok,asik menghitung hari je nak bla dr cnidh la x blaja pe2..huh! nak harapkan kite bertanya..pe yg kite nak tanye..tp nasib baik la..kawan2 aku sume baik2,,nak melayan kerenah,nak mengajar aku,at least ada la bende aku nak tulis dalam buku laporan aku 2..

citer ke dua lak,aku nak memanjatkan bebanyak kesyukuran ke hadrat illahi,sbb aku ngn dy dh ok la gak,x de la,nak gdo2 cm dlu..kira ada perubahan gak la 2 an..pe2 pon aku hepi!

Sunday, May 17, 2009

rindu,rindu & rindu..

tu la..kalo dah ada depan mata asik nak gado jew..bile dah x jumpe,sbok dok menghitung hari nak balik poli..tu la classmate2 yg sgt rapat ngn aku,kalo ym msti dok meluahkn perasaan rndu masing2..ye la,,kalo dok dekat2 cm kucing n rimau..x sah kalo 1 ari x bertekak..

mereka yang selalu menyesakkan hidup aku:- hehe


NINA..dia ni an,mak aku n nurul...hoho..sbb ape mak kiteorg??sbb dy suke membebel mengalahkan mak2..hehe..ye la..kalo x kemas katil ke,x basuh pinggan sure kne mara ngn dy pnye..


NURUL..ni la kawan gado aku,x kira la kat mane pon,kat kelas,kat lab,kat kafe,kat bilik,nak tdo pon nak kne bergdo dlu..kadang2 an,rasa nak solotip je mulut dy,,bia x bergdo ngn aku,,geram tol..haha..lagi2 tym nak masuk tdo,adeh..dh la aku kne tdo tengah2..sakit tulang belakang aku tau,,,dah la 2,tym aku mam suke lak mencuri makanan aku,,tp aku curi makanan dy balik,so adil n saksama la an..


PIKA..ni pon 1 hal gak..suke sgt nak menyakat aku,aku pon x phm..nape la depa ni suke sgt nak menyakat aku..haha..mentang2 la aku ni seorang yg baik,korang pijak kepala na..huhu..dy ni gak member melaram aku,,hobi yg same iaitu suka bergambar..


MIRA..member gosip aku..hehe...mmber gdo pon ye gak..mira sengal! haha..

ni la penawar hati,menyakitkan hati pon ye gak..SAYANG KORANG!

Thursday, May 14, 2009

member praktikal

dayah,aku n shida...
p/s:pix ni pas balik makan,2 yg muke selebet 2..sbb kekenyangan...

Tuesday, May 12, 2009

Rahsia tarikh lahir lelaki berdasarkan bintang

LEO 9 (24 JULAI - 23 OGOS)


  • Orangnya: penyayang, warm hearted, tidak kedekut bila mahu berkongsi kesenangan dan kemewahan dengan org yg disayanginya. Jejaka Leo ini juga seorg yg ambitious, self-centered tapi tak ego...(jejaka leo memang gitu).
  • Tips utk memikat: sebagai perempuan, haruslah menunjukkan kewanitaan yg selembut-lembutnya. Kena tahu bagaimana menilai dan menghargai setiap ciri dan kualiti ada pada jejaka leo.
  • WARNING: Jgn.. saya ulangi.. JGN bercakap atau memuji lelaki lain di hadapan LEO. Mereka tak suka dibanding-bandingkan dengan org lain.. mereka tu sensitif! Sikit sikit tak boleh, nanti merajuk, balik bilang mak.

VIRGO ( 24 OGOS - 23 SEPTEMBER )

  • Orangnya: pemalu, tak pandai mengawal emosi, ceng'eng. Suka mencari perhatian dari perempuan.
  • Tips utk memikat: Lelaki Virgo suka yg pendiam, tak kecoh, sofisticated, simple, jgn banyak cakap..(cerewet pulak si virgo nie) So kenalah pandai menyerlahkan nilai2 kewanitaan, gaya yang manis, kelembutan dan tak lupa kesabaran..(virgo ceng'eng.. kuat merajuk)
  • WARNING: Bila pergi dating, jgn pakai yg ter "over welming".. virgo ini gatal..(chicky duck) kalau dia over gatal, kasi jer flying kick sama dia.

LIBRA ( 24 SEPTEMBER - 23 OKTOBER )

  • Orangnya: cerewet, posessive, takes things lightly when comes to quarrel tapi jujur dlm segala hal.
  • Tips utk memikat: Senang aje.. Libra suka perempuan yg ceria, happy go lucky.. SO be urself!
  • WARNING: So bila nak date.. pakai lah make-up yg sederhana.. tapi jgn lupa cover-up pimple jika ada.. a big turn off for Libra pasal diorang ingat diorang nie semua hensem.

SCORPIO ( 24 OKTOBER - 23 NOVEMBER )

  • Orangnya: action serius, mudah cemburu, mood swing..
  • Tips utk memikat: Sentiasa menghargainya.. nak bergayut di telefon berjam-jam pun takpe! janji dgn dia, kerana Scorpio ini macam Libra juga, posessive. Tak suka berkongsi perempuannya dgn org lain.
  • WARNING: Buat pilihan yg betul bila mahu memikat scorpio, kerana bila dah terjerat susah nak escape dari scorpio...(jgn kata guek tak kasi warning).

SAGITARIUS ( 23 NOVEMBER - 21 DISEMBER )

  • Orangnya: Fu.. yoh.. siapa dpt memang untung... Sagitarius org nya happy aje.. suka (bergembira tepok tangan sama2.. la la la..) bawa partner jalan2.. sort of adventurous.
  • Tips utk memikat: Sentiasa ada kan plan bila nak keluar.. tengok wayang ke? canoeing ke? anything asal kan jgn membosan kan...
  • WARNING: Jgn "u plan.. i plan lah"..'confirm tak ada plan'.

CAPRICORN ( 22 DISEMBER - 20 JANUARI )

  • Orangnya: Egoistic, ada batu duduk di atas itu kepala, pendek kata Capricon seorg yg sukar nak meluahkan perasaannya. Jarang sekali anda akan mendengar dia melafazkan 'cinta' pada anda.
  • Tips utk memikat: COOL aje sis.. nak tekel mereka bukan mudah.. jgn give in selalu.. ajar sikit.. mereka jual mahal.. kita jual lagi mahal!
  • WARNING: Macam layang2 putus tali.. jual mahal.. mahal jugak sis.. jgn mahal sampai terputus tali.. melepas lah kau nanti...

AQUARIUS ( 21 JANUARI - 19 FEBRUARI )

  • Orangnya: Pijak semut tak mati..
  • Tips utk memikat: Kacang aje.. sentiasa berpakaian cantik, glamer.. comfirm dia sentiasa nak berkepit aje dgn u.
  • WARNING: Lelaki Aquarius nie cepat bosan dgn org.. so sbelum dia tinggalkan kita.. kita blah dulu..huhu..

PISCES ( 20 FEBRUARI - 20 MAC )

  • Orangnya: Segak, bergaya, ngada-ngada, choosy..
  • Tips utk memikat: Kasi jer belacan...
  • WARNING: Diorang tak suka macam belacan!

ARIES ( 21 MAC - 20 APRIL )

  • Orangnya: Anak mak! smart mamat intelligent.
  • Tips utk memikat: Bagus utk minah2 tudung (NO OFFENCE) but its true.. Jejaka Aries suka wanita yg sopan, tata-tertib.. sebab nak bawa tunjuk mak so kena lah bawa balik yg bagus punya..
  • WARNING: Jika anda betul anda rasa aries ini pilihan anda, pilihlah. Kalau tidak, jgnlah main-mainkan hatinya. Hati dah luka sukar nak dibaiki. Macam moto yang dah rosak, makan bulan di workshop baru baik.

TAURUS ( 21 APRIL - 21 MEI )

  • Orangnya: Mencabar. Garang seperti singa, takut seperti tikus. Mereka tidak tetap dgn pendirian sendiri...
  • Tips utk memikat: Low profile sikit, mereka suka sesuatu yg mencabar, let him find out the real u..
  • WARNING: Kadang-kadang diorang suka buat kelakar seorang seorang... kesian takde orang lain layan...

GEMINI ( 22 MEI - 21 JUN )

  • Orangnya: Gemuk?! egoistic, tak suka kalah. Kalau ada debate, jgn harap anda nak menang.. dalam apa2 persoalan jua mereka ada aje alasannya.
  • Tips utk memikat: Sabar aje lah.. be patient. Sebagai perempuan, mengalah lah sikit.. lambat laun hati nya akan lembut jugak.. Lelaki Gemini nie suka pada perempuan yg lembut, hatinya akan lembut jua.
  • WARNING: Jgn bersikap terlalu kasar dgn nya.. kalau dah tak tahan dgn mereka.. blah aje jgn banyak cakap.. mereka panas baran. Tak guna bertengkar anda tak akan menang punya pasal diorang nak menang jer.

CANCER ( 22 JUN - 23 JULAI )

  • Orangnya: Segak, Step kaya, bermurah hati, suka menunjuk-nunjuk dengan kemewahan.. tetapi mereka adalah sebalik nya..(berhati-hati ya)
  • Tips utk memikat: Jgn pulak anda pun nak step kaya... nanti habis duit dikebas.
  • WARNING: TOLONG Jgn terpedaya dgn kata manis nyer.. first first manis, kalau dah lama jadi masam.. kadang kadang jadi basi..sindri mau ingat ler..

Sunday, May 10, 2009

selamat hari mak!!!


untuk mak ku PN HARIZAN BT ISMAIL...mak!! selamat hari mak..bg aku bukan 10 mei je ari mak..tp hari2 bg aku adalah hari mak..semoga mak selalu di limpahi rahmat dan sentiasa gembira..terima kasih sebab melahirkan anakmu di dunia ini,,x de perkataan yang dapat membalas semua jasa2 mu,,kalau k.long dapat hadiahkan segunung intan permata pon x kan dapat membalas segala jasa mak selama ini bersusah payah membesarkan kami..ye la membesarkan anak perempuan 4 org bukan mudah,macam2 perangai dan macam ragam,,k.long tau,k.long banyak wat mak sakit aty,ye la..k.long suke tgk muke mak tym mara..hehe..lucu pon ada..bila org majuk mst mak masak pe2 yg org suke,konon nak pujuk org la tuh! bile dah dok asrama ni baru rasa rindu x dgr mak membebel,kalo x,sakit telinga dengar mak membebel ari2..huhu...seorang mak kn?mmg x kan dpt tipu dy la punye,,naluri seorang mak ni lain,,sbb 2 aku x penah tipu mak aku,msti kantoi pnye,,sbb 2 pe2 pon aku senang ckp jujur je..dy nak mara ke pe ke 2 lain citer,bkn la aku ni x pnh menipu..nampak sgt la an,tp x de la selalu,sekali sekala x pe la tipu sunat kate org..mak!mesti mak banyak terasa ngn org an?org tau..walaupon org susah sgt nak ckp org syg kat mak,ye la..malu la an,dh besar2 ni,,jatuh la saham..hehe..tapi harini org nak bg tau 1 dunia..MOM!!! I LOVE U SO MUCH!..sayang org kat mak x kan berubah smpai bile2..mak la org yg paling penting seumur hidup org..x de sape yang dapat ganti kan tempat mak dalam hati org ni..macam mak ckp 'laki korang kalo mati leh kawin lain,tp mak,1 je la dalam dunia ni..x de yang lain dah'..hehe..selalu yang mak2 membebel 2 untuk kebaikan kiteorg,kiteorg tau mak..mak selalu sabar melayan kerenah 4 org anak mak ni..walaupon dlm aty mak rasa x kuasa nak melayan kerenah kiteorg an?tapi apakan daya aty mak x sanggup nak hampakan perasaan anak2nye..kdg2 kalo org ckp 'ish..mak ni bising la..org tau la..' nnti mak ckp 'ko kalo dh ada anak baru ko rasa'..kalo d beri 100 wanita dari langit pon x kan sama ngn mak...PESANAN KU:SAYANGI LA MAK KORANG SAMPAI NAFAS YANG TERAKHIR,X KAN DE WANITA LAIN YANG AKAN SAMA NGN MAK KITE.. MAK! maaf kan salah silap k.long ek mak dr ujung rambut sampai ujung kaki(cm ari raya la plak)..sowi mak..taun ni x de adiah ag la nak bg kat mak,,bajet lari..x pe2 nnti kite suh ayah bawak mak kuar makan..mak an suke makan..untuk macik2 ku..M.LONG:PN HAMIDAH, M.NGAH:PN KAMARIAH, ATAM:PN FAUZIAH HANIM, ACAK:PN MARINA, ATEH:PN MARDUWATI, ACIK:PN SURIANI, MAK SU:PN ZULIATI..SELAMAT HARI MAK!!!!!

"ANUGERAH YANG PALING BERHARGA ADALAH TATKALA MENJADI SEORANG IBU"


MAK..


KAU LAH TEMAN BAIK KU..
KAU LAH TEMAN LUAHAN PERASAANKU..
KAU LAH TEMAN GADOH KU..HEHE
KAU LAH KEKUATAN KU..
KAU LAH KEBAHAGIAN KU..
KAU LAH SUMBER INSPIRASIKU..
KAU LAH SEMANGAT KU..
KAU LAH SEGALANYA BAGIKU...
THANKS 4 EVERYTHING'S MOM!

Saturday, May 9, 2009

fitrah WANITA yang LELAKI perlu tahu..



Jangankan lelaki biasa, nabi pun terasa sunyi tanpa wanita. Tanpa mereka, fikiran dan perasaan lelaki akan resah. Masih mencari walau ada segalanya. Apa yang tiada dalam syurga? Namun adam tetap rindukan hawa.

Dijadikan wanita daripada tulang rusuk yang bengkok. Untuk diluruskan oleh lelaki. Tetapi seandainya lelaki itu sendiri tidak lurus, Mana mungkin kayu yang bengkok menghasilkan bayang yang lurus.

Luruskanlah wanita dengan jalan yang ditunjuk oleh Allah, Kerana mereka diciptakan sebegitu rupa oleh Allah. Didiklah mereka dengan panduan darinya. Jangan cuba menjinakkan mereka dengan harta, kerana nantinya mereka semakin liar. Janganlah hiburkan mereka dengan kecantikan, kerana nantinya mereka akan semakin derita. Kenalkan mereka kepada Allah, zat yang kekal. Di situlah punca kekuatan dunia.
Akal senipis rambutnya, tebalkanlah ia dengan ilmu. Hati serapuh kaca, kuatkanlah ia dengan iman... Perasaan selembut sutera, hiasilah ia dengan akhlak.

Suburkanlah ia kerana dari situlah nantinya... Mereka akan lihat nilaian dan keadilan Rab... Bisikkan ke telinga mereka bahawa kelembutan bukan suatu kelemahan.. Ia bukan diskriminasi Allah... sebaliknya di situlah kasih dan sayang Allah...

Wanita yang lupa hakikat kejadiannya... Pasti tidak akan terhibur, dan tidak akan menghiburkan... Tanpa iman, ilmu dan akhlak..mereka tidak akan lurus... Bahkan akan semakin membengkok... Itulah hakikatnya andai wanita tidak kenal Rabbnya...

Bila wanita menjadi derhaka... pasti dunia lelaki akan menjadi huru hara.... Lelaki pula janganlah mengharapkan ketaatan semata-mata... Tapi binalah kepimpinan... Pastikan sebelum wanita menuju ilahi, pimpinlah diri kepadanya... Jinakkan diri kepada allah... Nescaya akan jinaklah segala-galanya di bawah pimpinanmu... Janganlah mengharapkan isteri semulia Fatimah Az-Zahra' Seandainya dirimu tidak sehebat saidina Ali karamallahuwajhah

Friday, May 8, 2009

Lelaki & Wanita

WANITA : Siapa yang paling kamu cintai di dunia ini?
LELAKI : Kamu!!!
WANITA : Menurut kamu, saya ini siapa?
LELAKI : (Berfikir sejenak, lalu menatap WANITA dengan pasti). Kamu, tulang rusukku!

Kerana Allah melihat bahawa Adam kesepian. Saat Adam sedang lena tidur, Allah mengambil rusuk Adam dan menciptakan Hawa. Semua LELAKImencari tulang rusuknya yang hilang dan saat menemukan wanita untuknya, tidak lagi merasakan sakit di hatinya... Setelah berkahwin, pasangan itu mengalami masa yang indah dan manis untuk sementara. Setelah itu, pasangan muda ini mulai tenggelam dalam kesibukan masing-masing dan kelelahan hidup yang ada. Hidup mereka menjadi membosankan. Kenyataan hidup yang kejam membuat mereka mulai menyisihkan impian dan cinta satu sama lain. Mereka mulai bertengkar dan pertengkaran itu mulai menjadi semakin panas.

Pada suatu hari pada akhir sebuah pertengkaran WANITA lari keluar rumah. Saat tiba di seberang jalan, dia berteriak "Kamu tidak cintakan saya lagi!!!". LELAKI sangat membenci ketidakdewasaan WANITA dan secara spontan juga berteriak "Saya menyesali perkahwinan ini! Kamu ternyata bukan tulang rusukku!!!"

Tiba-tiba WANITA terdiam, dan berdiri kaku untuk beberapa saat. LELAKI menyesali akan apa yang sudah dia lafazkan, tetapi seperti air yang telahtertumpah tidak mungkin untuk diceduk kembali. Dengan berlinang air mata, WANITA kembali ke rumah dan mengambil barang-barangnya, bertekad untuk berpisah. "Kalau saya bukan tulang rusukmu, biarkan saya pergi. Biarkan kita berpisah dan mencari pasangan sejati masing-masing".

Lima tahunberlalu. LELAKI masih belum lagi berkahwin, tetapi berusaha mencari khabar akan kehidupan WANITA. WANITA pernah ke luar negeri tetapi sudah kembali. Dia pernah berkahwin dengan seorang asing dan bercerai. LELAKI agak kecewa bila mengetahui WANITA tidak menunggu, sepertinya. Dan di tengah malam yang sunyi, dia meminum kopinya dan merasakan sakit dihatinya. Tetapi LELAKI tidak sanggup mengakui bahawa dia merindukan WANITA.

Suatu hari, mereka akhirnya bertemu kembali. Di airport, tempat di mana banyak terjadi pertemuan dan perpisahan, mereka dipisahkan hanya oleh sebuah dinding pembatas.
LELAKI : Apa khabar?
WANITA : Baik... kamu sudah menemui tulang rusukmu yang hilang?
LELAKI : Belum.
WANITA : Saya akan terbang ke New York dengan penerbangan berikut. Saya akan kembali 2 minggu lagi. Telefon saya kalau kamu berkesempatan. Kamu tahu nombor telefon saya kan? Tidak ada yang berubah.

WANITA tersenyum manis, berlalu di hujung lafaz "Selamat tinggal..."

Satu minggu kemudian, LELAKI menerima khabar WANITA adalah salah seorang korban nahas kapal terbang. Malam itu, sekali lagi, LELAKI meneguk kopinya dan kembali merasakan sakit di hatinya. Akhirnya dia sedar bahawa sakit itu adalah kerana WANITA, tulang rusuknya sendiri yang telah dengan bodohnya dia patahkan.

Tuesday, May 5, 2009

tak mungkin kerna sayang..


dy yg membuatkan aku terus meminati indie band..hehe

"teman tapi mesra???"mmg sakit nak pakse diri kita untuk menyayangi seseorang sbb pada mula nye,kite x pnh ada perasaan pon kat orang 2..tp bile kita dh pakse diri kite tuk cube memberi peluang menyayangi dy,dy pulak tinggal kan kita..sakit kn??salah aku ke sbb x terima cinta dy??urm..x tau nak jawab cmne sbb segala jawapan ada pada dy..uish, 2 la yg aku rasa..walaupon dh dekat setaun lebih dh berlalu tp sakit n segala kenangan 2 ttp aku engat..x pnh lak benci dy sbb aku rasa sume bnde ni pon punce dr aku gak..kalo aku x mencipta sengketa mst x jd kot bnde ni..uish,kenangan x yah nak ckp la terlalu banyak,mmg aku susah nak lupe la sume kenangan 2..setiap sudut di poli 2 ada kenangan..argh!paling x leh lupe tym kat court 2..gile pnye gmpak ah aku ngn dy kne bahan,,naik merah muke aku..haha..tp 2 sume dh tinggal kenangan lar weyh.. lebih2 lg bila aku ada masalah meronta2 jiwa aku mengingat dy..sbb dy mmg akan sentiasa bersama ku mase sem 1 dlu la,setiap masalah akan aku luahkan kat dy..jangan cakap aku x pernah hargai dy,sbb dy terlalu baik bagi aku sehingga aku mengabadikan kisah ni dalam teratak blog aku ni...ttbe teringat lak 1 msg ni..

aku:awak nak sy jd apew..

dy:saya nak awak jd orang yang paling sy sayang

(sekarang kate2 ni hanya kenangan...wargh!!!)

to him: thanks a lot atas sume jasa baik ko,,saya ttp syang kat awak mcm mule2 kiter kenal dlu n sayang 2 x kan penah berubah! thanks gak sbb sabar je melayan kerenah saya yg cm budak2 ni,awak ttp sabar walaupon marah gler tym 2 an..rindu gler nak tgk muke awak mara tym 2..huhu..insyallah,ada jodoh,ada masa kite jmpe lg..tp harapnye x nak jmpe sem dpn nnti,sbb x nak engat kenangan lama balik,,,


this song from him to me...i really apretice it...



cd ni yang menemukan KAMI...ahaks!

HALUSINASI

MEET UNCLE HUSSEIN

Jangan kau
Elakkan ku lagi
Jangan kau sembunyi
Pasti ku cari walau apa terjadi

Biarlah
Mereka mengata
Katakan ku gila
Gila kamu wahai putri punjari

Kerana dibuat ku
Bilanya memeluk dirimu
Baikku tahu kau bukan milikku
Tidakkah engkau tahu
Kewujudan diriku ini
Wooooo...

Jahanam lah dengan dirinya
Dapatkah kau beza
Cinta kah atau
Nafsu pun semata

Biarlah
Mereka mengata
Katakan ku gila
Gila kamu wahai putri punjari

Jika hati kau buta
Jadikannya lah dengan cinta
Yang akan membawanya ke syurga

Tidakkah engkau tahu
Kewujudan diri ku ini.
Wooooo...


p/s:entry ni x de kne mengena ngn yg idop o dh meninggal dunia..saje je nak luah kan balik ape yang terbuku d hati ni,so kalo rasa2 cm menyampah ke o ada masalah ngn jiwa korang x yah la rajin2 nak membaca k...













Monday, May 4, 2009

putrajaya!!! here coming!


sblm bertolak,posing dlu..

citer ni citer ari sabtu (2 mei 2008) yang lepas,memandangkan arini baru aku upload pix,so aku citer arini je la..x pe an??nothing intersting pon citer ni,saje je nak bg tau 1 dunia yang aku g putrajaya,,sbb first tym an..sian aku dowh,2 pon juz visit my aunt n my cousin..huh! m.long(skali p.long n along aku la 2..bini dy x ikot sbb de kenduri kat penang)..d sbb kan kami je la warga yang terdekat,so dy jemput mai la mam lunch kat umah anak(k.lia)..uish,engat kan sampai dh leh mam,upe2nye m.long aku x siap masak ag..perut aku lak bole tahan lapanye,ye r,dah kol 1 lbey..menu tuk ari 2 pon leh tahan gak sodapnye..kari ikan,udang petai,sotong goreng tepung,keli masak merah,udang goreng tepung,sambal belacan,ikan goreng & ikan masin..pas 2 minom jus tembikai lagi 2...pergh! aku mam sampai sengkak perut,sampai x leh bangun ah,hehe..pix x sempat nak amik ah,sbb terlalu lapa,dh separuh mkn bru engat nak amik pix,,hehe...

engat aku reti makan je ke...??

pas2 sebelah malamnye plak kteorang g jalan TAR,saje je nak tengok suasana malam n kesibukan kota pada waktu malam,besh gak jalan malam2 ni,biasa la an,ari sabtu sesak gak la..sempat gak rembat 2 helai tdung kat masjid india..ari sabtu kan ada pasar kat lorong 2..pas penat berjalan,perut pon agak lapa gak,pas2 p.long aku blanje mam SATE KAJANG..wow! lame gle x mam sate kajang ni...hehe..malam 2,p.long aku order 30 sate ayam,30 sate daging & 30 sate perut..uish,kenyang gler..mmg sodap..ye la org blanje lak..thanks p.long!dy siap bagi resit ag suh aku simpan wat kenangan..haha..dalam pada 2 baru suami k.lia aku 2 perasan yg dy x bawak kunci umah lak,tertinggal atas meja tv,sbb malam semalamnye along aku amik kunci 2 tp x letak balik kat kunci yg sejambak 2..sudah! nak kne pecah pintu plak dh la...dalam 10minit gak ah,wat mesyuarat kat tmpat parking keter 2..


sementara tunggu mak boyot bersiap..


tudung,tudung & tudung..

sate kajang!

sepanjang dlm perjalanan 2 dok pikiaq,cmne nak buka pntu 2,ye la,umah k.lia aku 2 tingkat 11,gler pe nak panjat,,last2 ayah aku pon ambil la segala skru driver,tah pe2 lagi la barang tuk menjahanamkan pintu umah 2,dh la umah kerajaan lak..haha..nasib bek x hancur doe pintu 2..kalo x,mau 2,3 ratus melayang..kol 1 pagi baru selesai kes memecahkan pintu umah 2..pas2 borak2 lak,aku dok ckp dlm aty "bile nak balik ni?x kan nak tdo cni,x nak aku dh lar bantal busuk aku x bwk lak,confrm x leh tdo ni.." dok ralit bersembang sedar2 dh kol 2 pagi..hehe,,so,ayah aku pon ajak balik ah,fuh! nasib bek balik gak,,hehe...abis la citer aku tuk 1 ari 2...

Sunday, May 3, 2009

award dari saya..



dengan besar hatinya saya menganugerahkan award ini kpd:-

sobery
syafiqa
fid
spa Q

along esfirol
nawi
farah azieha
kak irda
nabil fikri

*semua yang follow blog saya..;)


tomok menang 1 juta..



tahniah wat tomok atas kemenangan dan memecahkan rekod OIAM kerana menjadi juara lelaki pertama tuk musim ke 3 ni..walaupon aku x sempat nak menonton grand finale pada ari jumaat lalu (1 mei 2009)..x pe la,aku tengok kat youtube je la nampaknye..setelah melalui pelbagai cabaran dan dugaan,akhirnye segala penat lelah itu terbayar dengan menjadi juara OIAM 3(asal lak aku yang excited ni??,,hehe)..pe2 pon..ALL THE BEST TOMOK!








Friday, May 1, 2009

TAUBAT SEORANG HAMBA..



Lately,aku selalu dgr lagu ni,rasa tenang sgt,di saat diri ini dalam keadaan huru hara & dlm keadaan diri can't stop blaming myself. Banyakkk sangat dosa. Kadang-kadang rasa dah jauh dari ALLAH..bila dah buat silap baru nak cari jalan kembali,i2 la manusia yang x pernah sempurna..jahil dalam mencari cinta duniawi..sehingga lupa kan cinta yang hakiki..terasa betapa kerdilnya kita sebagai hambanya..ya allah! jangan lah kau pesongkan hati kami setelah kau memberi petunjuk kpd kami..ampunilah segala dosa2 kami dan tunjukkanlah kami jalan yang kau redhai..


Taubat Seorang Hamba
Munsyid : Irsyadee ft. Hafiz (ex-UNIC)
Lirik/Lagu: Hafiz Hamidun
Sub-Publisher: FMC Music Sdn Bhd

Hati hiba mengenangkan
Dosa-dosa yang ku lakukan
Oh Tuhan Maha Kuasa
Terima taubat hamba berdosa

Ku akui kelemahan diri
Ku insafi kekurangan ini
Ku kesali kejahilan ini
Terimalah, terimalah, terimalah
Taubatku ini

Telah aku merasakan
Derita jiwa dan perasaan
Kerna hilang dari jalan
Menuju redha-Mu ya Tuhan
Aaa... Ya Allah
Aaa... Ya Allah

Di hamparan ini ku meminta
Moga taubatku diterima