About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Saturday, August 29, 2009

cuti & balik umah..

lama tol ta tulis pe2 dlm blog aku ni,harap maklumlah,wifi kat PSIS 2 cmne..pakai broadband pon same je,supe cm ta payah pakai jew..banyak tol bnde yg berlaku sepanjang 2 minggu aku kat sana,,berita yg paling mengejutkan,rara LI kat poli..huh? tp ok gk la,sekurang2 nye leh jd pengubat rndu aku time sem 1 dlu,sal stdy plak,,

study & broadband
alhamdulillah,semua berjalan lancar walaupon di duga dengan tekanan yg sangat hebat iaitu ta de wifi tuk mencari bahan assgment,so dengan itu kami ber7 telah bersepakat kongsi wet dan mmbeli broadband.tp ada broadband pon same je,sgt lambat,kdg2 nak loading 2 mangambil masa yang sgt lama..huhu,,sabar je la..tp sekurang2nye ada broadband ni sedikit sebanyak dpt la mmbantu kami..ni pon bawak balik assgment web authoring n agama.

puasa
sedih tol,ni baru dpt berbuka pose dan pose bersama family,masa first day pose 2 aku ta dpt balik d atas sbb2 yg ta dpt nak di elakkan,rasa nya ni kali pertama n terakhir aku berpuasa n buka puasa ngn family,sbb pasni dh ta balik dah sampai la cuti raya nnti,start 18hb..

tekanan
wargh! bosan tol poli sekarang,rasa cm dok kat penjara..ni ta bole,2 ta boleh,dh mcm sek la plak,ta paham tol aku ngn poli skrg ni.dh ta mcm dlu..ari jumaat kne balik pas kol 2.30..kalo balik awal kne tulis nama,pas2 kne masuk poli sebelum kol 7.nasib la ni last sem,kalo sambung integrasi doa2 la ta pat kat c2,,haha..

bergambar
so,last skali layan je la pix kteorang yang ditangkap ari khamis ari 2..









Tuesday, August 11, 2009

selamat pengantin baru ecot..


sah menjadi isteri org..tahniah chot..


sweet banget deyh..




8.8.09 bersamaan ari sabtu sorang lagi mmber(samj) aku mendirikan rumah tangga..alhamdulillah,nak wat cmne,dh sampai seru kan so kawin je la,tp sedih sgt aku x pat attend majlis pernikahan dy ni n x pat tgok dy sah jd isteri org, semua nya berjalan ngn lancar dan mmber aku secara rasminye telah menjadi bini org..hehe..ble lak la seru aku plak nak sampai ni???urmm...,insyallah wedding ko bln 10 nnti aku mst datang,dh rndu sgt ngn ngan dak2 jeram ni,dh 3 taun x jmpe.. see u all 10 oktober nnti yeah!


It's not goodbye..



lyric it's not goodbye..

Now what if I never kiss your lips again
Or feel the touch of your sweet embrace.
How would I ever go on?,
Without you theres no place to belong

Well someday love is going to lead you back to me,
But till it does I'll have an empty heart.
So I'll just have to believe some where out there you're thinking of me

Till the day I let you go,
Until we say our next hello its not goodbye.
Till I see you again I'll be right here remembering when.

And if time is on our side
There will be no tears to cry on down the road
There is one thing I can't deny its not goodbye

You think I'd be strong enough to make it through
And rise above when the rain falls down.
But its so hard to be strong when you've been missing somebody so long

Its just a matter of time I'm sure,
Well time takes time and I can't hold on,
So won't you try as hard as you can
Put my broken heart together again?

Till the day I let you go,
Until we say our next hello its not goodbye.
Till I see you again I'll be right here remembering when.

And if time is on our side
there will be no tears to cry on down the road
there is one thing I can't deny its not goodbye

Its not goodbye.....
Till the day I'll let you go,
until we say our next hello its not goodbye.
Till I see you again I'll be right here remembering when.
And if time is on our side
there will be no tears to cry on down the road
And I can't deny it's, not goodbye
Its not goodbye
Till I see youI'll be right here remembering when
Time is on our side
No more tears to cry
And I cant deny
Its not goodbye
Goodbye
no more tears to cry

Monday, August 10, 2009

kasut baru..also contect lens baru,,haha,,mengong!

beli kasut ni pon,sbb poli dah wajibkan student pakai kasut tutup,aku lak ne de stok kasut tutup,kasut terbukak banyak ah,sbb sem 1-2 aku pakai kasut bukak ok jew..x de lak nak kena saman2 ni..ades,,sejak balik LI sume dh berubah,sampai terpingga kiteorg,masuk jabatan dh x leh terus jmpe lectre kat meja,kne jmpe kat kaunter jew,,g kafe kne pakai bju lengan panjang,tiap ari selasa kne pakai baju bengkel,ari khamis lak kne pakai bju batik..adeh..mcm2..

dalam x de2 wet ni sempat ag aku beli contact lens baru,,haha..pau wet ayah ah,kasut pau wet mak,kah2,,bru adil..weyh! bile kp nak masuk ni..sengkek dh ni..










merindukanmu..


Saat aku tertawa diatas semua
Saat aku menangisi kesedihanku

Aku ingin engkau selalu ada
Aku ingin engkau aku kenang


Selama aku masih bisa bernafas
Masih sanggup berjalan kukan slalu memujamu
Meski ku tak tahu lagi engkau ada dimana
Dengarkanlah aku kumerindukanmu

Saat aku mencoba merubah segalanya
Saat aku meratapi kekalahanku

Aku ingin engkau selalu ada
Aku ingin engkau aku kenang

Sunday, August 9, 2009

masih ta dpt terima hakikat?



adakah aku yg masih lagi x dapat menerima hakikat
atau masih x dapat melepaskan dy pergi?
walaupon sekarang kami hanya sbg kawan
tp aku masih perlukan diri dy yang lama..
pergilah rinduku..
pergilah cintaku..
hilangkan dirimu..
x sanggup aku menanggung derita dikalbuku..
cuma aku masih berharap
satu hari nanti saat2 indah bersama akan berulang kembali..



miss my ashrin





tetiba mlm ni rndu lak kat budak sowang ni,so aku pon amk hp then text him,melepaskan kerinduan,tanye khabar,tanye stdy dy skali..senang hati dgr dy ok2 je kat sane,ada la mengadu yang letih la,penat wat asgment la,,haha..biasa la tu adk oi,,akk pon dlu cam 2 gak,skrg dh lali dah ngn assgment sume 2..hehe,ada gak dy bgtau yg dy dh kurus,,kurus sgt la adk 2 kn,makan banyak2 skit,kang x hensem lak adk akk sowang ni..pe2 pon aku sgt rndu kat budak sowang ni,,,haha k ah,nak sambung text msg ngn adk aku ni..da....

p/s:raya nnti kite jmpa la k...lot of love!


Friday, August 7, 2009

penutupan PSIS & cuti H1N1..

Pada hari khamis hari tu,aku telah mendaftar sebagai pelajar semester 4 bagi sesi julai 2009,alhamdulillah sume nye berjalan dgn lancar.bilik hostel pon dapat sebelah2 jew ngn classmate, walaupon x sebilik ngn classmate aku,name aku last kan,so dpt rumate ngn SIT 4B,tp aku x kisah la,sbb aku pon kenal je dy,ag pon,ngn sape2 pon aku leh mmber,so x kisah la..keesokan nye hari jumaat,aku daftar untuk modul sem 4 plak di DSU,alhamdulillah,x de mengulang subjek2 sem lpas..so 100% juz tumpu kat modul sem 4 jew..

Hari pertama kuliah,alhamdulillah sume berjalan dengan lancar walaupon ada la sesetengah class 2 lectre nye lgsg x besh,x besh x pe ag,ni belagak nak mati,2 yg x tahan 2..tp di sebabkan nak g menuntut ilmu,so redha n pasrah je la..class dh start ngn kuiz,nasib bek assgment x de lg,,huhu..

Kemudian pada 6 ogos 2009 kami di gemparkan dengan penutupan PSIS arahan dari pihak Kementerian Kesihatan Sabak Bernam yang mengarahkan untuk menutup pengajian selama seminggu.sudah beberapa ramai yang dikuaritin kan lebih 200 org gak la..termasuk la classmate aku skali..yang positif H1N1 pon dalam 4 orang ke atas jugak la..mmg riso jugak dengan wabak ni,ye la duduk dlm 1 kampus x mustahil leh berjangkit..selepas mendapat pengumuman cuti itu,aku pon pe lagi bergegas ke asrama(dalam hati sgt sronok sbb class VB x de) dan mengemas barang,walaupon bertolak agak lambat(sbb bf nina amk kami pas abs waktu keje),tp excited nak cuti pnye pasal,awal2 la berkemasnye.aku bertolak pada pukul 10.30 malam then sampai umah kol 12.15 tgh mlm..

tu je la yg aku nak citer tuk kali ni..so kpada sume follower,jaga kesihatan baik2,kalo demam 2 cpt2 g jmpe dokter..sama2 la kite cegah wabak selsema babi ni..jaga kesihatan,jaga diri,senyum2 slalu,,,da...

gotong royong (1 ogos 2009)