About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Wednesday, April 29, 2009

my good best+boyfriend...


aku n sob(sepah)

di sebabkan dy sibuk sgt suh aku ceritakan sal dy kat dlm teratak blog aku ni,maka aku dengan berat hati nye,cerita la gak sal dy ni..kang merajuk lak mamat 2..dy 2 dh la touching pas2 susah lak 2 nak pujuk,,ahaks! SOBERY antara nama yang terawal yang aku kenali sbb dy same kumpulan masa LDK(latihan dlm kump)masa MSK(minggu sual kenal).tp time 2 x de la kenal sgt kn?tau2 cm 2 je la..sbb dy pon budget bagus je,so aku pon mls la nak amk port.sekali 2 dpt class yg sama da..aku panggil dy sob a.k.a BIBIR BESAR..sob ni suke betol menyakitkan hati aku,dy kalo x menyakitkan aty aku,x lengkap agaknya hari2 dy..kdg2 aku rasa nak bg kaki je kat muke dy..tp setelah 3 sem aku kawan ngn dy ni,dy adalah antara kwn lelaki yg paling rapat ngn aku,kira segala secret ke pe ke,sume dlm tgn dy,kalo pecah kat org lain mmg dy aku cari dlu,dh x de org lain dh..walaupon ari2 gdo..tp last2 baik gak..biasa la kn,kwn2 mane de x gado,tp selalunye dy akn cari pasal ngn aku dlu..pas2 dy ni kalo bercerita,pergh! x nak kalah,msti citer ag nak gebang n bagus dari aku...ye la,kawan kn,aku pon percaya je la,walaupon banyak auta dr fakta..mmg kalo dy dh start citer gebang dy mmg x kan stop la..x caya??tanya dy sndri..


botak & sob

BOTAK
,ni pon 1 kawan baik aku yg bermasalah gak,same je cm sob 2,dh name pon kembar sob kn,so perangai pon lebih kurang same je la..botak ni pon selalu menyakitkan aty aku,x sah agaknye idup dy kalo 1 ari x kaco aku kat class 2..tp botak ni caring gak kat aku,selalu gak amk berat kat aku,macam aku ni adk dy lak..hehe..masa aku first2 LI 2,x abs2 tanye "ekin,ko ok ke??"dekat seminggu gak la tanye soalan 2..sampai sekarang pon masih mengambil berat sal LI aku,hehe..thanks botak atas keperihatinan ko..pe2 pon perangai n peel korang,aku syg weyh kat korang n sume dak SIT 3A..walaupon korang suke no menyakat n menyakitkan aty aku,tp korang la yang menceriakan aku(ceria la sgt)..hope fwen sampai mati..SAYANG SOBERY,SAYANG BOTAK ;) hehe...


pacek ku yang gedik! haha..

RAIMI, hehe..pacek aku,aku suke panggil dy pacek sbb dy mmg pacek pon..antara kwn nak buat gdo gak la dy ni,walaupon dr sek yg sama tp x pnh kenal,sampai la yg aku tau dy 2 abg kpada adik angkat aku,amirul..semak je,nak gak berebut amirul ngn aku dy ni,so bile dah masuk 1 poli yang sama 2,2 yg jd mmber 2,walaupon x de la ngam sgt tp dy ni ok la gak,walaupon pada hakikat nye aku tgk dy ni mcm pemalu sgt,tp ble dh kenal rupe nye mamat ni muka x malu..weyh! hope kiter fwen sampai ble2 ek,sayang ko dowh,walaupon aku slalu gdo ngn ko tp aku ttp sayang ko PACEK! haha...

thanks nurul atas artikal ini...

Ini sebuah kisah tentang dua orang sahabat karib yang sedang berjalan melintasi gurun pasir.

Di tengah perjalanan, mereka bertengkar, dan salah seorang menampar temannya. Orang yang kena tampar merasa sakit hati tapi dengan tanpa berkata-kata dia menulis di atas pasir; HARI INI, SAHABAT BAIKKU MENAMPAR PIPIKU.

Mereka terus berjalan, hingga bertemu sebuah pantai, di mana mereka memutuskan untuk mandi. Orang yang pipinya kena tampar dan terluka hatinya mencuba utk berenang namun nyaris tenggelam, dan berjaya diselamatkan oleh sahabatnya. Ketika dia mulai pulih dan rasa takutnya sudah hilang, dia menulis di sebuah batu; HARI INI, SAHABAT TERBAIKKU MENYELAMATKAN NYAWAKU.

Orang yang menampar dan menolong sahabatnya itu bertanya, "Kenapa setelah saya melukai hatimu, kau menulisnya di atas pasir, dan sekarang kamu menulis di batu?"

Temannya sambil tersenyum menjawab, "Ketika seorang sahabat melukai hati kita, kita harus menulisnya di atas pasir agar angin maaf datang berhembus dan menghapus tulisan tersebut. Dan bila sesuatu yang luar biasa terjadi, kita harus memahatnya di atas batu hati kita, agar tidakkan hilang ditiup angin."


Dalam hidup ini sering timbul perbezaan pendapat dan konflik antar satu sama lain kerana sudut pandangan yang amat berbeza...

Oleh sebab itu cubalah untuk saling memaafkan dan lupakan peristiwa silam. 'Nobody's perfect', so.. belajarlah menulis di atas pasir…

KITA SAHABAT…KITA KAWAN…KITA SELAMAYERRRRR….



*Sahabat yang paling baik adalah
Diri kita yang sendiri tahu menilai setiap apa yang kita lakukan...