About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Friday, June 5, 2009

SAHABAT

aku masih tak dapat melelapkan mata,padahal nak hampir kul 3 pg dah ni..nasib bek la sok x keje..compny aku bg cuti k..bkn aku memonteng,,baik tol cmpny aku 2 an(first tym puji cmpny 2)..tetibe lak teringat kat kawan2 baik aku 2..rndu doe kat korang,,tetibe je rasa nak citerkan sal depa dlm ni ler,,hehe..


ni name dy sarifah abu jelani..nama panggilan leh panggil cpah or kak pah jew,nama selain dr itu tidak di benarkan ok! dh lame dah kwn ngn dy ni since standart 3,lama dah,,dh 11 taun kiteorg berkawan..kteorg an x pnh bergado,cume bertekak kecik2 2 biase ler,kalo kat sek rendah dlu an,wlupon ada org hasut dy x yah kwn ngn aku sbb dlu kan bergeng2..cm berpuak2 ler,pas2 aku gdo ngn salah stu geng aku 2,dy akan hasut org2 len jgn kawan,,haha..2 masa bdk2 dlu ler..skrg dh x de dh cm 2,pas2 an,engat ag tym aku gdo ngn N,pas2 dy x kasi cpah ckp ngn aku la mcm2 la,mlm tym kelas mlm 2 an,aku nak sumi ke jelly ke yg cpah mam 2 an,yg klakarnye..dy bg aku senyap2 je..takut N tau nnti,,haha..mmg aku engat saat 2 sampai skrg,,poyo2 je N 2 an,engat dy bagus sgt kew??? cpah ni antara diary ke 2 aku ler,everything prob,x kire la cinta ke masalah peribadi kew,sal mmber2 ke,haha..dy la org yg aku akan cari selain dari najwa,nnti aku citer sal najwa lak k..walaupon skrg kami dah jauh,aku masih disini dy d utara sana 2..tp itu cuma jasad je,ttp hakikatnye,kami kerap berhubung,sama ada melalui ym,mysapce,calling2 n sms..tp sepanjang LI ni baru sekali jmpe,sowi la beb! x sempat la nak trun ipoh nak jmpe ko,,pe2 pon pooh aku 2 jgn wat2 lupe k,,kalo lupe siap ko..x yah balik cni..ahaks!


yang ni lak wawa or nama sebenarnye raja najwa munira ashikin bt raja shahdan..fuh! kemain panjang tol.. aku mmber ngn wawa ni since form 1,form 1 aku sek kat sek agama men jeram..so,dy adalah antara org2 terawal yg aku kenal,alhamdulillah,trus sahabat sampai sekarang,kire dh nak masuk 7 taun la kami mmber,hehe..banyak sgt kenangan aku ngn dy ni,,ye la dr sek men sampai kat poli..dy ni sgt2 la baik n lgsg x pnh berkira ngn aku walau cmne pon keadaan 2,,banyak sgt dy dh berkorban tyk aku,tym kat sek men dlu,dia la tlg aku tuk handel2 kan adk2 angkat aku 2,kemain siap g anta surat kat adk angkat aku tym cikgu x de kat class..dy la jd posman tuk aku...adeh,banyak sgt la kalo nak citer dlm ni,kat poli lak,aku pon x sangka dpt poli same wlupon kami beza 1 sem,x pe la,wlupon 1 sem je bersama tp aku rasa setiap sem yg aku lalui,dy cm ada dekat je ngn aku,ye la,tym aku sem 2,dy g LI,x pnah lupe tnye stdy aku ok ke x,ni tym aku LI n dy sem 4 kt poli still amik berat sal aku,expecially report aku ler,riso tol dy kalo report aku x siap..aku engat ag tym aku sem 1,tym nak siapkan asgment programming,kol 12 mlm dh 2,aku msg suh twun bilik aku sbb x pat wat programming 2,dy dr tngkat 4 sanggup twun smata2 nak tlg aku siapkan assgment programming 2.wlupon tym 2 kami 2-2 dh buntu nak siapkan aturcara 2,dy sabar gak, kol n msg tanye kwn2 class dy idea nak wat coding 2,,pnh gak pas dy siapkan assgment dy,kol 3 pg 2 gak dy twun g bilik aku tlg aku wat assgment aku lak,sampai tertdo kat bilik aku,,cmne susah pon dy tym 2,dy akn cube nak tlg aku gak,pas2 dy kalo g mane2 holiday mst engat nak beli somthing kat aku,mst dy beli kat aku,aku je yg x pnh beli kat dy,sbb aku pon sengkek tym 2..nnti aku dh kaya,aku beli manyak2 adiah tok ko k..huhu.,aku sangat2 bersyukur krana di kurnia kan sahabat seperti dy,aku rasa x kan jmpe dh la lg sahabat cm dy ni,susah senang aku dia sentiasa bersama..susah nak d luahkan dgn kata2,,hanya allah yang menjadi saksi betapa tulus nye persahabatan ini,apa yang aku harapkan adalah hubungan yang terbina ini biarlah sampai ke nafas yg terakhir..



ni lak sahabat yg aku tersgt2 la rindu,sbb dh lame sgt2 x jmpe cntact pon x kerap cm dlu sbb busy sgt2,,name dy eija..nor haniza bt ya-habib..last jmpe pown masa dy dtg umah aku nak anta present bufday aku yg ke 17..pas2 lgsg x jmpe dah,,reunion ari 2 aku x g lak,kalo x leh melepaskan rndu..ni sume ko pnye pasal la pacek remy ngok ngek!!!! pg reunion 2 x ajak aku...kalo x leh jmpe eija..mmber ngn dy start form 1,mase form 1 dy la dok sblh aku,haha..2-2 kaki tdo masa kat class dlu,pantang cikgu x de je,tdo..mmg x de keje lain dh,dok plak blkg skali,,mmg baik pnye port ler..dy la org pertama yg perkenalkan aku pada dunia nasyid expecially kump inteam..uish,tanye je la sal inteam cnfrm leh jwb pnye,sampai abg syah kai keter wrne pe pon dy tau,,mmg fanatik tol la minah ni,,haha..bile de lagu2 inteam yang terbaru nnti dy kol la,suh dgr kat radio..slalu lagu nasyid ni kat radio IKIM je la...pas2 nnti dy tuliskan lirik lagu kat aku bia snang aku nak nyanyi..eija ni dok ostel lak,so aku la yg kne dgr carta IKIM,,tgk inteam kedudukan no bape,nnti aku inform ah kat dy bile kat sek nnti..pas2 form 2,n f3 dh x same class,tp dy rajin la g melawat aku kat class aku,,sbb aku mls nak g class dy,jauh lar..pas2 f4 dy dh pndah sek mane tah,x engat la..n skrg dy kat UITM pahang..ummm...sbb 2 la aku mara tol kalo ada org kutuk2 inteam dowh,sbb bg aku kump inteam la yg merapatkan kami..pe2 pon hidup INTEAM..

UNTUKMU..

Sahabat
Dalam kabut ku tercari-cari cahaya
Akhirnya ku temui sinar ceria diraut wajahmu

Andainya alam ini mampu berkata-kata
Pastilah pujian buat dirimu
Di waktu itu akulah yg bertuah
Punya sahabat sepertimu

Sahabat
Kau bimbing la ku menuju cahaya ilahi
Sahabat
Aku lemah mangharungi ranjau dunia

Sahabat
Aku ingin seperti mu dalam ketenangan
Menghadapi hidup ini

Sahabat ku bersyukur kerna mengenali dirimu
Ku harap moga kitakan bersama
Harungi segala suka duka
Moga kejayaan milik kita
Agar hidup menuju mulia

p/s:bg aku an,sahabat ni adalah permata yg paling bernilai dlm dunia ini,andai ada segunung permata pon x de makna nye bagi aku andai sahabat2 aku ni x de..mereka lah yg melihat jatuh bangunnye diriku ni..slalu nye umo2 cm aku ni sume sdg sbok menjaga pakwe masing2 hingga sanggup mengenapi kan kawan,tp bagi aku,aku sanggup berkorban ape je demi SAHABAT aku,kawan mmg ramai tp SAHABAT susah sgt kite nak temui,bersyukurlah,andai kite x di kurniakan pakwe or sebagainya sekurang2 nya kite masih lagi di kurniakan SAHABAT yang selalu berada disisi kite,pesan aku,pakwe ngn SAHABAT,SAHABAT 2 lagi penting sbb,pakwe x kan phm kite mcm mane kawn2 kite paham kiter,,kawan2 aku!!!!!!!!sape yg rasa dy adalah sahabat aku(sahabat2 SIT3A yg masih meneruskan perjuangan bersama diriku)terima kasih sbb bg aku peluang mengenali diri korang dan aku amat2 bersyukur kerana allah mengurniakan kalian sume wat diriku..semoga kita sama2 berjaya di dunia dan akhirat,wat sahabat2 yg dh lama aku kenali "setiap pertemuan pasti ada perpisahan,pe yg kit sama2 cari adalah keredhaan allah....wassalam..

-4.38am-