About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Friday, December 31, 2010

suka duka 2010..


sekejap je kan..pejam celik2 tahun 2010 dah nak melabuhkan tirainye..
auww2~
ag berapa jam ag nak melangkah ke tahun baru..
that's mean melangkah ke kehidupan yg baru,,
azam yg baru..
azam lama dh selesaikan ke blom u'alls??
kalo belom,leh la di bawa ke tahun 2011 tu..
if dah selesaikan,alhamdulillah..

actually,banyak sgt kenangan suka dan duka yg aku lalui sepanjang tahun ni..
ada yg bad,ada yg happening,de yg biasa2 jew..
biasa la,nama pon kehidupan kan,,
mst la de semua rasa tu,kalo de 1 rasa je ta besh kan,,

tahun ni membuatkan aku semakin rapat ngn askar2 aku,ye la dh masing2 sume dok dekat2 kan,,so tade alasan tuk terputus hubungan or what,kalo dlu ye la,kami sume stdy jauh2.so sgt2 jarang leh berjumpa,,

segala coretan tuk tahun 2010

JANUARI
- x de pe yg berlaku pada bulan ni,masih mood honeymoon sbb btol2 bru pas final sem!!

FEBRUARI
- start mencari keje,,yeaha!!

MAC
-nothing happening,bahagia je bersama tersyg(skrg dh jd ex),askar2 ku n kwn2..

APRIL
-7hb:gado besar ngn an,tp finally dpt diselesaikan mslah tu..
-29hb:majlis konvokesyen..rasa nak nek pentas ag skali..

MEI
-6hb:gado besar n besar lagi,so amk keputusan,putuskan saja hubungan 2,,pergh!! rasa gelap jap dunia ni..

JUN,JULAI,OGOS,SEPTEMBER
-melalui hidup cm biasa,dan stress pasal perkara2 yg cm haram(akibat clash 2) dan smpai berat aku trun 8 kg!!!

OKTOBER
-alhamdulillah,dapat sambung Diploma di PUO (politeknik ungku omar)

NOVEMBER
-sudah menjadi warganegeri ipoh dan menjadi pelajar PUO..

DISEMBER
-genap sudah umor 21 tahun!! org kate dh dpt kunci kebebasan,dan semakin bahagia menjalani kehidupan seharian

biasa la kan,LIFE,ada pahit ada manis.yg manis tu jd kan kenangan dan yg pahit tu kita buang jauh2.ta moh la engat2 dah citer lama,,bia la angin membawanya pergi,aku dah semakin kuat tuk menghadapi hari2 yg mendatang tanpa dirinya..semoga azam tahun baru iaitu tuk melupakan dy dpt aku laksanakan,,yip2 horray!!

BYE2 2010
WELCOME 2011

cerita hari khamis :)

photoshoot untuk gambar class QIP4A..

agak skema ye tajuk aku di atas..
semalam kan,di saat i2 aku masih berada di ipoh ok..
(skrg mood berada dirumah)
dan di waktu i2,,dlm pale otak,nak balik kg nak balik kg..
haha..
jawab kuiz network pon tah hape2,,
even selak nota pon ta yakin jwpan 2 btol ke x..
sengal kan,,haha..nsb la.sapa suh wat kuiz tym2 mud holiday kan..

so semalam,sblm kami2 sume meninggalkan bumi puo tuk 3 hari jew,,
ta lama pon,,
munirah dh jerit2,,weyh!! amk gambar class!!
aku?mstilah sgt teruja kalo bab2 amik gambar ni..
ag2 pic kelas nokk,,mst la suke!!
ttbe mood berubah tym berebut2 amk blezzer 2..
sumpah!! teringat gile2 tym berebut2 masa tym bersama2 mereka di SIT dlu..
rasa cm nak menitik air mata kat c2 jap..
tetiba (smbil angkat bahu jelir lidah) haha..

bersama2 gadis worrior QIP4A
.
.
.
.
.
.
.
.
.

balik klang sempena cuti 3 hari!! (auwww~)

memandangkan ari jumaat(arini la) cuti sempena ngn kemanangan yg sepatutnya 2..so trus laju2 ubah fikiran nak balik klang,kalo x plan nak balik ari sabtu ngn spupu aku..tade apa yg menarik pon sepanjang perjalanan ke klang selama 3 jam tu,,hanya take2 a picture,sembang2 ngn dal n arip..gelak2 tgok arip tdoo,,dan,,dah sampai KLANG SENTRAL..

aksi2 kami dlm bas..aku,nina n ika..
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Wednesday, December 29, 2010

hobi baru la sgt...


hamboi2,,sejak2 jd warganegeri ipoh ni..
rasa cm ta moh balik klang plak dah..
sampai askar aku si nad bg msg cmni "seronok sgt ke dok ipoh tu smpai ta moh balik klg dah"
sebenarnye aku bkn ta moh balik,,
masalahnye tiket bas mahal sgt..
bek aku g makan ke,karok ke,tgo wayang ke,,besh gak..

ckp sal karok ni,ta tau la nak ckap ni hobi baru ke tak,
sbb sblm2 ni aku g gak karok,kalo dh gian sgt..
bg aku karok ni dpt melepaskan segala tekanan yg ada,,
sbb tym 2 ko leh jerit or nyanyi puas2,,
even sore ko cm katak panggil hujan,,
who care?
ada depa bayarkan tuk korang g karoke..tade kan,,
so lantak p la if sore korang ta sedap cm aku,,haha

smpai sanggup ni wat assgiment laju2 sbb nak kuar g karoke,,
stress weyh,,ngadap asgment,kuiz,test sume yg bertingkat2 tu..
bile dpt melalak...pergh..LEGA!!
hehe,oleh itu,leh smbung wat keje dgn tenang..
pang!!(lempang laju2 sbb poyo sgt la plak)

mood:lagu secangkir madu merah,,kita kasi gelek skit,,haha!

Thursday, December 23, 2010

setuju tak kalo aku ckp,kite boleh suke org tanpa kite kenal org 2 ngn lbh mendalam..


hye2,korang sume..
ada sihat ka ini hari?
sihat??alhamdulillah..
tara sihat??pigi jmpa i2 doc wokeh!

alhamdulillah td settle sudah kuiz database..
pasni semakin manyak la keje2 aku yg bertimbun2 di sbbkan kemalasan aku yg terlampau2 ni..
pe2 pon,asgment mst di hantar on the date!!
yeah~

selingan jap plak kan..
so now back to the topic..
u know why i'm asking like that..
sbb aku melalui situasi itu..
oh god! i hate that feeling!!
ye la,aku bukan senang suke org,sgt2 susah okek,,
kalo aku ni jenis senang mencari cinta baru kan,ta de la aku merana smpai skrg..
*sungguh baik i kan,btw bkn baik,tp mengong msh ta moh bukak pintu hati*
adesh..
mslah besar ah,kalo aku rasa cm suke seseorang ni..
dia ni mmg aku rasa cm sgt serasi kot la ngn aku..
mksd serasi 2,leh gurau sesama..pas2 if ym ke chat on fb ngn dy ke..
aty ni mst rasa cm nak kembang semangkuk..
why ha? *blushing*
dy hadir pon mmg betol2 tym 2 aku ngah frust..haha(frust la plop)

to comeck syg:hehe,thanks sbb sudi mendengar segala keluhan rndu aku 2..hanya ko je yg tau kan,segala cerita kami,,auwww~nama pon kisah kita,, :)

Tuesday, December 21, 2010

kehidupan kini..

syukur alhamdulillah..
dengan limpah kurnianye,dapat g aku menghirup udara segar di bumi allah ni..
pegi class dengan berjalan kaki,kadang2 mereton 100 meter(if lambat)
kdg2 jalan lengang kangkong,ngn cuaca yg ta menentu kejap ujan kejap panas..
2 ta di tambah ag ngn redah tym hujan,dh la tym skrg ni,ptg2 asik ujan je,,
so,aku mmg dh sediakan payung sbln hujan dlm beg yg besar 2..
thanks wi,belikan aku beg yg besar2 itu *iklan jap*

dalam entry kali ni,mau story mory sal kehidupan aku kini,dalam erti kata lain..sekarang..
first,op coz la bz ngn kuliah,ngn class,asgment ag,lab ag..
macam2 la,rndu balik zaman2 tym blaja kat PSIS dlu..tp enviroment dy mmg dh ta sama la..
dan aku masih berusaha menyesuaikan diri,ta tau la kenapa susah betul nak tetapkan hati kat poli 2..

pas2 mcm biasa la kan,name pon hdup bujang,bz la menguruskan diri sndri..mane nak bsuh baju,sidai baju,lipat baju,kekadang masak,p kedai beli barang dh mcm suri rumah tangga lak noh,,hikhikhik..

tapi..
tapi..
tapi..

aku rasa tenang sgt dok cni,if masalah ngn si urgh!! tu ta penah nak selesai2 pon,
tp sekurang2nye aku dh ta pk sgt2 sal 2,aku bia kan la angin berlalu membawa segala masalah aku 2..

p/s:nenek!! thanks sbb perihatin noh.. i know i didnt forget him,,but i promise to u, i must forget him!!

Monday, December 20, 2010

pergilah :(

jauh kot perlis..
aku ta penah terpikir pon mmber baik aku akn p jugak menghabiskan diploma dy kat politeknik arau..
tp nak wat mcm mana kan,kite hanya merancng,allah yg menentukan..
memula dy ta moh p..
tp mungkin 2 mmg rezeki dy kan,so allah permudahkan jalan dy..
then di saat2 akhir dy buat keputusan untuk pergi ke arau 2..

tipu ah kan kalo aku rasa ta sedih or sayu ttg berita i2..
ye la,sapa g nak amk aku,kalo aku stuck kat kl..
sapa ag nak dgr sume prob2 aku yg merapu maraban 2..
btol la ckp dy kan,pasni aku kne berdikari sndri..
aku pon ta leh n mls nak pk..
juz jalani jew flow yg dh ditetapkan..
btw..gd luck 4 ur studies,,
to seha also,bebaik kat balik pulau noh..
:)

p/s:na moh nanis :)

Sunday, December 19, 2010

watching muvee plus lepaking plus overnyte..

salam u'alls..
rasa cm lamanye ta meluahkan citer2 dalam blog ni..
rasa cm dah berhabuk dah..
update pon sikit2 jew,,tp citer2 nye suma sal laki ngek ngok 2 kan..dem it..
ok2,lupe kan sal 2,sbb aku na moh mood aku hilang bile pk kan sal 2..
juz stop here!

back to the topic,mmg dr smlm pon plan nak tgok wayang nye..
so arini mangun awal sbb nak basuh baju 3 round..,tp tdo balik sampai la around 11 lebih kott bru bangun..haha
(sambil2 tgu baju siap di cuci)
hampeh jew,jap ada air,jap tade..dh la 1 mesin je leh pakai..
mmg btol2 menguji kesabaran kami...
so dh settle sume bju 3 round dah sidai,dh kemas ape2 yg ptt..

bru siap2 then gerak ke ipoh prade dlm kol 6 lebih cm 2 la..
sampai sana kol 6.30 kot,trus beli tiket wayang..citer AKU MASIH DARA..
tiket kol 7..urmm,conclusion dari citer ni..
citer biasa2 je,actually,aku mmg ta moh tgok pon citer ni,,
tp nak wat cmne,rumate2 aku nak tgok,so follow je la,kalau ta depa nak tgok citer hantu kak limah balik umah..tp memandangkan aku dh tgok citer 2 last week,2 yg TERPAKSA paksa depa tgok citer lain,,hehe..

after tgok wayang 2 juz jalan2 cuci mata,paham2 je la,wet poket ngah kosong kan,so ta de la istilah soping moping..hanya window shoping je yg mampu pon,setelah penat excersice kaki..



kami pon p cari tempat makan kat dataran sbb dh sgt2 lapa,ye la ta mam lunch pon,aleh2 trus mam dinner,mau ta berkeroncong perut kteorg..


pas dah kenyang perut kteorg sume,ttbe aku teringat,,eh2,gerbang mlm mcm dekat2 cni jew,so aku pon suggest la depa jom g gerbang malam,,hehe,tp mslhnye ta tau jalan,,nsb bek ada cousin tersyg,dy la penunjuk arah jalan,so,kami men redah jew,,nsb bek jmpe dalam redah2 pon,,
tujuan sbnar juz nak cri kasut krok je pon,sbb nak g class kne kai kasut ttup sume,cri pnye cari,so rembat je la ape yg ado,,pas2 kol pacek teksi dan balik,,sampai umah dalam kol 1 kot,,mmg sgt2 penat hari ni..tp enjoy!!!!

Wednesday, December 15, 2010

terharu kot :)

actually,aku ta kenal pon mmber ex aku ni kan..
aleh2 dy msg kat FB aku ckp,tahniah hanna,welcome to PUO..
tp sblm ni kenai2 cm 2 ja..
aku ta tau la dy tau ke x cerita kami yg kami dh clash 2 kan..
so aku mls la nak layan bnde2 yg aku sndiri ta tau..

pas2 smlm budak 2 chat kat aku kat fb la kan..
then soalan cmni "ko ta rndu kat r*** ke?"
ttbe aku tergamam jap..
ta tau tuk minggu ni je,dh bape ramai org yg sebut name 2..urgh!!
n ayat2 ta bole blah dy,berbunyi begini
"aku suke la tgok korang berdua,sweet.."
sila gelak beramai2..sweet celah mana pon ta tau la..
sour adalah kot..
so,aku sedapkan hati aku,mungkin dy melawak ja 2,,
ceit!

p/s:mls nye nak g class OOP kol 12.30 ni..argh!!

Monday, December 13, 2010

ta tau sampai bila PERMAINAN ni nak tamat..

motif???
ta tau la sampai ke berapa ratus episod permainan ni nak tamat...
LU PIKIR LA SENDIRI..
gua ta larat nak pk dah...

then td aku msg ah dy,
suh delate sume pic2 aku 2 balik..
then he said,pic 2 dlm pc aku,tade sapa nak tgok..
then he said again,kalo aku nak delate,aku delate la..
weyh!!! pegi mati la sume!!!

Wednesday, December 8, 2010

aku ingin mencintaimu :)

ttbe bukak blog seorang blogger ni..
terjmpe lagu ni plak,,
layan gak malam2 dgr lagu ni..
cinta hakiki adalah cinta kepada illahi :)
dan semoga aku menemui cinta yg mencinta kan DIA..amin..




p/s:rasa cm dh falling in love with some1 la..what have i do??oh god!! :)

Tuesday, December 7, 2010

merengek..

aku rasa dlm masa sebulan ni,
abg aku la kne tahan tadah telinga tuk mendengar segala renggekan,tangisan,dan bermacam2 perangai aku..
tp part dy dh start membebel cm mak nenek 2 yg ta tahan 2..
haha..
2 yg kalo lg leh ta simpan,mmg aku akan simpan..
sbb ta sanggup nak dgr bebelan abg aku 2..
haha..

ag sowang mangsa aku ialah,,,
jeng3..
of coz la nawi,haha,,ni tade la dlm masa sebulan,
tp hari2 kne dgr segala luahan,tekanan yg aku rasai..
hehe,kejam x aku?
dan aku mengalirkan air mata bila rasa nak menangis..
haha..fullstop!
mmg kalo tekanan yg teramat sgt,aku pasti akan mengeluarkan air mata walaupon setitis,,
sunggyh kebudak2an aku ni..

plzz la,lg 6 hari kot nak cukup umur..
yeaha!!!
selamat melangkah ke alam baru..
dan selamat mlm,nak tdo,sok nak g tesco..
nak beli barang dapur,al maklumlah,hidup bujang katanye...

Monday, December 6, 2010

hari pertama ke kuliah..


1 je perkataan yg leh aku describe kat cni.."cm haram"
gle malang la aku jd warga PUO..
name je poli primer pas2 konon2 nak wat sistem U..
tp peraturan cm dak sek menengah,aku sek menengah pon ta ketat cm 2..

peraturan yg ta leh diterima pakai:

1.kasut nak tutup betol,ta mau lobang2 1 pon..
2.ta leh pakai inai,so aku kne kikis la,jari aku ni,,damn!

3.ta leh pakai emas..ni aku tade mslh la..tp poli len bole je aku rasa..
ada banyak ag la,yg diffrent gler ngn PSIS,mmg ta kan dpt ag la poli cm PSIS tu,walaupon poli 2 ta primer,tp ta memeningkan pale otak aku ni.. urgh!!! rasa nak tukar poli skrg!!

pas2 pg2 td la kne daftar modul la akn,dlm kol 9..
padahal aku dh bawak je e-daftar 2,tp dy kate,e-daftar aku 2 ta bole,nak kne yg ag 1..
pas2 aku pon patah balik la bagai ke umah sewa,g cri e-daftar yg dy nak 2,kot2 la terselit kan,tp mmg tade,dh jenuh aku pinggah..
so aku berani mati je la bg je e-daftar yg aku de 2.bile aku p bagi,aleh2 bole lak kan..*dlm aty..wtf !!!!!*
bayangkan dr jabatan ke umah sewa,pas2 ke jabatan balik yg hujung gler 2..
bayangkan skrg!!!!!!!!!!!!!! bayangkan!
jauh gile bangkai,dekat 20minit kot..

then,after abs pendaftaran kat jabatan..
nawi kol,yeaha2,,luahkan sume bnde kat dy,,ha,,amk ko,ta sanggup nak pendam dah,,wargh!! sampai turun air mata aku,mmg lain2 gler enviroment kat cni,sgt2 ta sama cm PSIS,sini manyak tekakan,lom blaja ag,dh rasa tekanan 2,abs 2 cmne nak fokus ni...*ko dgr la segala tangisan aku selama sebulan ni* terima kasih manyak2 beb :) memuah3..

pas2 perjumpaan ngn PA(penyelaras akademik)
ada 2 je td class database network n HCI..
class td,juz introduction of that subject..
lepas azab arini..
mmg sgt2 gampang arini..dem!

Saturday, December 4, 2010

berderbar!!

masa ari selasa 2 text la fatin,juz nak bgtau yg dh sampai ipoh..
then she said "ekin,ftn de citer gempak sal ** ,skunk tgh paper,take care syg..muah..
aku lak dlm hati,CITER GEMPAK??
wow awesome!
pe ag la gaknye kan,ftn pon cm hepi je nak citer..
dy kate aku kan rasa tenang pasni..
so aku pon terpakse la menunggu samapi aku abs MSK dan ftn abs exam..

mslhnye ni,smpai skrg ni aku still ta tau citer ni ag,kol2 ftn ta pat lak..
dy saje nak bg aku rasa ag berdebar nih!!!
huh!!

Friday, December 3, 2010

MSK di Politeknik Ungku Omar(PUO)






salam..
hye u'olls,lama nokk aku ta update blog ni..al- maklumla,nama pon student baru,
so dh tentu2 sibuk ngn mgu MSK atau lebih di kenali dengan MINGGU SUAI KENAL..
disini aku story sepanjang perjalanan hidup sepanjang 4 ahri berada di PUO,ipoh ni..

selasa-30hb nov 2010

aku daftae sebagai pelajar intergrasi di PUO ni,mcm biasa la,juz daftar di dewan jubli perak pas2 amik barang2 MSK di dewan jubli perak,selesai tuk 1 hari berada di PUO,pas2 bergegas2 uruskan umah sewa,kemas2 bilik sume,then tdo tuk menjalani MSK besok..

rabu- 1 dis 2010

hari pertama MSK di dewan jubli perak..biasa la ,kene beratur dlu la kan,pas2 msuk dewan la..
dgr taklimat la hape ag,,sumpah!! ngntuk gila tapir ah,,

9.00 am:Taklimat MSK
10.30 am:taklimat peperiksaan
(rehat jap,dy bg mam roti ja)
11.30 am :taklimat
2.15 pm:taklimat jabatan penerangan (rukun negara)
pas2 dalam kol 5.30 sume bersurai,tym 2 hujan lak,dan kami terpaksa meredah hujan smapi ke umah dalam keadaan yg basah lenjun..

khamis-2 dis 2010

sama je cm semalam,wat barisan,pas2 masuk dalam dewan

8.30 am:taklimat MS ISO 9001 :2008
9.30 am: taklimat sukan,kokorikulum & kebudayaan
(dlm kol 10 lbey 2,break jap,dy bg mam roti,sadis kan?)
11.00 am: taklimat perpustakaan
2.15 pm:takliamt pelan intergriti nasional(PIN)
5.30 pm:berlatih nanyi lagu PUO dan lagu politeknik,sampai nak tercabut anak tekak aku..
berakhir sudah dlm kol 6 then balik redah ujan gak,tapi kali ni de penyelamat,sweater poli!!

jumaat-3 dis 2010..

berkobar2 tgu arini,sbb arini last MSK,suke2..

7.30 am:berkumpul then masuk dewan.
8.30 am:taklimat hal ehwal pelajar
9.30 am:taklimat disiplin
(kol 10 lbey breaka mam roti ag..bajet gler ah)
11.00 am:majlis penutupan..

kesimpulannye,nama pon MSK,mmg ah ta besh,tp yg ni lagi2 ta besh pnye MSK,ada ke kami dok bawah je bersila,kematu bontot aku,asal tym kat PSIS kami dok atas kerusi,mls nak komen lelebih,jap ag aku kne band lak ngn PUO..haha,pepe pon PSIS adalah yg terbaek! yeaha!!!

Monday, November 29, 2010

dengan berat hati ini aku melangkahkan kaki..




sbok sangat dok menghitung hari,bile la nak 29hb 11..ari2 tgok calender..
arini dh 29hb 11,sekejap sgt kan,ala,,rasa cm ta prepair pe2 lgsg!!
hati ni cm berat je plak nak pg,masa dpt tawaran tu tergedik2 plak nak pg..
otak aku ni dh beku kot nak blaja balik,,aish! nak ngadap coding,rasa cm ta bernyawa dah..haha
mudah2an allah permudahkan segala urusan aku besok (301110) tuk pendaftaran,rasa2nye sume borang dh lengkap diisi,cume pnjaman je ta buat2 ag..ni je la 1 je mslh aku yg ta selesai2 ag rasanye,,walaweh!! barang pon masih de yg ta packing ag ni..sumpah!! mood mmg ngah tade,rasa cm kejap sgt je ni..ta puas nak gedik2 nak ngonjeng2 ngn askar2 aku ag,ttbe dh nak kena pg,,oh! mmg ta besh..mana nak cri kat ipoh kawan segila dyorg..nak tgu cuti sem????argh!!

belom pg lg tp dh pk mcm2,hey la otak..tlg2 jgn wat saya berfikir dgn banyak..letih dah,manyak sgt pk nih..dah la,mls la nak story panjang2..baju ta pack g..bnde2 urgent ta check ag..so,nak g wat sume 2 skrg! sok cnfrm kelam kabut..

kat sini aku tinggal kan pesan tuk mereka yg tersyg :)

nad & azie:
korang yg tersayang,ta besh nye nnti terpaksa tgok korang g ngonjeng2 tanpa aku,,mmg tidAK adil!! so nak kuar tgu aku cuti sem!! jaga diri bek,jaga tnb leklok..syg korang manyak2 <3

nawi:
besh friend aku nih,aku dh packing pensel n buku tu dalam beg,aku bawak dy ikot aku p ipoh skali..minum float engat aku..jaga diri baik2,gd lunk in ur job n carrier..

nurul:
jaga diri baik2 kat tmpat org,pas dh stabil keje,leh msukkan aku keje kerajaan..haha

fatin syazana:
luv u damn much! thanks 4 everythings what's u do 4 me,i'll never forget..hanya allah yg bole membalasnya :)

sahabat2 yg lain:doakan kejayaan aku ya..
-------------------------------------------------------------------------------------------------
pesanan mereka :
fatin syazana: stdy btol2,ftn doakan yg terbaek,miss u,de pe2 g tau ftn..(banyak sgt pesanan macek ni,ta leh nak tulis sume)

aida:jga diri baik2,engat sume kenangan kita

nazira:ko ada balak,cpt2 g tau kteorg,kalo aku tgok ttbe status relationship ko ngn sapa,kiteorg ta tau,aku bom ko!! (bengong pnye pesanan)

faris:smoga slmat sampai sok,gd luck..

ntah,ramai ag la yg wish mcm2,pe2 pon thanks a lot ya..luv u'olls manyak2 :P

Saturday, November 27, 2010

hati berbunga riang..


if hati dh cm 2,so harus la taip entry ni sambil dgr lagu kisah kita..
ok! perasan sendiri..wakakakaka
actually,lately ni manyak bnde2 yg hepi yg berlaku dlm idup ni..
mksd aku,bnde2 yg x wat aku ta kusut la..
sumpah! kwn2 aku la pling terbaik dlm dunia ni..
alahai! susahnye nak describe perasaan 2,,
tp skrg aku rasa bahagia + lengkap!
terbaik nokk...

semalam aku rasa dr pg smpai ke ptg dok ym ngn pacek oyie je..
perasaan??? op coz bahagia,,
bahagia ngn fall in love ta sama kan..
oh! kalo rasa fall in love again,mybe tidak kott..
tgu kat ipoh nnti la kot2 dpt prince charming *dush dush*

bnde ta leh blah,mintak share pic tp suh aku mule dlu,gilo ape,
hamik ko,aku bg sume pic ika,simpan la pic ika 2..eheehheee...
tp bile nak last2 tu bru,him say 'nak pic dy'(berada di awangan2 skjp,aha)
tlg lempang sy laju2,ttbe gedik plak kan..
aku ta tau nak update ape ni,so aku merapu meraban je la..
sila maafkan saya..tata~

Bebaskan harimu dengan cintaku
Ekspreksikan dirimu dengan laguku
Satukan mimpimu dgn mimpiku
Ini kisah kita...

Thursday, November 25, 2010

family day,lumut perak 19-21 nov 2010..

hola u'alls..
lama nokk aku ta hapdate blog ni..
mood cm ta de,ag pon malas bebenor nak menaip nye aih..
walaupon citer 2 banyak sgt nak citer dlm ni ha..

awas!! entery ni penuh ngn pic n citer yg panjang berjela2 :)
mood ngah ta sihat,demam + selsema + hdung tersumbat..

hari pertama (19 nov '10-jumaat)



kami sekeluarga bertolak dr umah dlm kol 3 ptg,sepanjang perjalanan,op coz la keje aku membuta kan,celik2 je tgok dh smpai ke nak menghala ke teluk batik,jalan yg sama aku lalu masa g teluk batik ngn kwn2 tym kat poli dlu,overexcited weyh!!


smpai sana dlm kol 6 kot,kat marina cove resort,then trus lari2 nek atas jmpe macek2..rndu n sgt rndu..pas2 terus tukar baju then berendam dlm swimming pool,sumpah ta tahan tgok swimming pool 2,gian gile sbb dh lama ta swim,,haha,habis2 mandi sume around kol 7 cm 2,naik atas mandi siap2 solat sume then ada bacaan tahlil tuk arwah atuk n oph,tp aku niat kan skali tuk arwah 2 org shbat baik aku,iaitu hidayu yaakob dan mohd norhafiz shah..

setelah selesai bacaan tahlil 2,sesi tuk memasukkn kacang dlm botol,tuk kami teka la,jenuh gak la,ke mana2 je dok engat kacang dlm botol 2..2 je la acara tuk malam 2 iaitu teka kacang dlm botol,yg selebih2nye,gosip2,tgok tb then tdo..

hari kedua (20 nov '10-sabtu)

firstly,that date,bfday gemok,happy bufday darl,may allah bless u ;)




siap2 sume,sbb kol 7.30 nak bertolak ke mana tah ada acara sukaneka..sblm tu wat senaman dlu then sarapan mam nasi lemak n kuih lepat cendol dy sedap..btol ta tipu,first tym makan 2..then baru la wat acara sukan iaitu tuk kanak2 acara cri selipar masing,tuk acara remaja,bawak bola pingpong dlm sudu,acara ayah2 bowling kelapa,acara mak2 tiup belon smpai pecah n acara berpasangan lambung kasih..setelah selesai sume acara,acara take2 pic pas2 baru acara penyampaian hadiah..



selepas 2 lepak tepi pntai lak,tuk makan tgh hari,makan nasi ayam nokk,pas2 balik ke hotel,siap2 sbb kol 2 nak g mandi kat water front,tp kami bebudak ni kol 1.30 dh trun mandi kat swimming dlu..mandi dr kol 1.30- kol 7,mmg kne surnburn la,muke sgt itam skrg ni,alasan yg sgt kukuh utk tidak keluar rumah..

balik kol 7,mandi2 siap pakai bju tdo sume sbb de penyampai hadian tuk cabutan bertuah dan teka kacang.. haha,family bertama yg bertuah adalah family aku!!! hehe,sgt bertuah mlm 2,family kedua di menangi oleh family acak dan family ketiga family acu,tuk teka kacang lak,aina yg menang,cis! jwpan aku sipi2 je ag nak menang,,ckup la 1 hari,mmg dh sgt penat,after that,acara bebas!!!! haha

hari ketiga(21 nov 10-ahad)

bangun lambat skit sbb ta ckup tdo malam 2 ayu wat perangai,asik dok tepuk dy ja,bangun2 je gosok gg dlu,sbb tgu turn nak mandi lama sgt,so pe ag,mam dlu la kan..sat g nasi lemak abs lak,,haha*gile tamak* mandi then siap2 angkat barang sume,then berkumpul tuk sesi penutupan family day ni..

p/s:so far,aku sgt2 dan tersgt la hepi,thank u damn much to penganjur iaitu pak teh n acu yg bertungkus lumus menjayakan family day ni,cume sedih skit la,family m.long ta dpt join ,atas musabab2 tertentu,next year,wat ag terbaik ag okek!!!

Thursday, November 18, 2010

CINTA




what means 'LOVE'??or dlm bahasa melayu nye CINTA..
bg aku cinta 2 manis bila ada orang yang menghargainye nye..
aku manyak dgr pengalaman cinta dr kawan2 aku..
wat masa ni tade la lagi sampai nak bunuh diri..
ada aku baca dr blog,ada yg samapi nak bunuh diri nokk..
ta ke sia2 name nye tu,,
pengalaman aku?
paling stress pon,aku akan telan ubat je sbb sakit pale yg amat sgt..
tp masih beringat la,
bodo la kot nak membahayakan kesihatan hanya sbb2 perkara cmni..

so kalo org tanye aku,cinta 2 pe eh..
1 je ayat aku BULLSHIT..
sbb cinta pertama aku berjmpa ngn org cm 2 dan berakhir jenis cm 2..
so bad..ish2..
tp aku ta salah kan sapa2,mungkin banyak kekurangan dlm diri aku,tuk mendapatkan org yg konon "sesempurna" itu..
skrg aku bahagia sbb cinta 2 aku hanya curahkan pd org 2 yg tol2 menghargai aku..
cinta aku hanya tuk family,askar2 aku,dayang2 aku n kwn2 aku..
sgt bahagia skrg!! auwww~
alhamdulillah..tp hati kne mau kuat meyh..
sbb kdg2 bnde or citer2 lame tu leh teringat lak..
bia la kan,bg aku allah je tau pe yg ada dlm aty aku..
allah je tau pe yg aku korbankan,pe yg aku fight..

"ingin ku melangkah membawa diri
kerna cinta yg dikhianati"

doakan segala2nye berjalan lancar..amin :)
lama dah aku tgu2 saat ni..
ipoh!!! i'm coming soon..
countdown!! yeaha!

Tuesday, November 16, 2010

salam aidiladha..


rendang,nasi impit,kuah kacang..
sume dh siap di hidang di atas meja,tinggal nak raya jew..
baju raya ta buat la taun ni..
mcm tiap2 taun buat lak kan.
ta sempat der nak g bli kain,,
hohohoho~
so pakai je la baju memane yg ado..
tp aku dh jait manik kat tgn 2,so nampak diffrent la kan.,.
auwww~
mst comel baju i..

td lalu depan surau au,
sal ta nampak pon lembu yg nak d korbankan 2..
mungkin gelap kot,ta pe2,sok je la lembu 2..
sblm dy kne sembelih..
hukhukhuk,,
sok gak nak g ngonjeng2 bersama askar2 tersyg..
pas2 kalo sempat nak g knduri kesyukuran umah aida..
nak mamam kambing bakaq,,fuh! meriah nokk raya kali ni..

nyway,selamat menyambut hari raya aidiladha kpd sume blogger sume..semoga apa yg di korbankan memberi sejuta pengertian dan penghargaan :)

oh! u make me smile..


auuuuwwww~
rasa di awangan2..
(saja mau berangan2,plz jgn kaco)

oh kamu! kwn yg terbaik,,
yg memahami aku di waktu ini,
thanks 4 everythings,rasa cm berat je hati nak g ipoh,,
auuwww~gedik lak,,
menghitung hari je ni nak mengangkatkan kaki ke ipoh..
yeaha!!!
everythings sume dh settle,alhamdulillah..
walaupon terdapat masalah gak la,,
leh lak bank leh salah tick kat situ "SEPARUH MASA"
padahal "SEPENUH MASA" la kan,,
so td ke BSN balik nak double confrm,then call poli balik..
nsb bek poli bole tukarkan jew,,
ok,ttbe rasa nak syg poli ungku omar 1 saat..

nawi sengal,aku syg ko..
engat 2 ngek..
if aku g ipoh pon nnti,aku n nina n aiman ta kan lupe ko..

mlm ni nak bermimpi bertemu mr right~

nyte!

Monday, November 15, 2010

hepi bufday dearest friend ;)

nawi yg dok kanan 2 skali ye ;)

kalo setahun yg lps..
tepat kol 12 mlm..(terlebih skit la ta bape nak tepat,tp still around 12am ok)
kami(aku,nina,nurul n mira) kol nawi then nyanyi lagu ni..
"hepi bufday to u
hepi bufday to u
hepi bufday to u nawi..
hepi bufday to u!!!"

tp taun ni ta dpt la beb,sbb mane de kami dok sesama lg kan,,
btw,aku ta lupe bufday ko kan..
cume ta bape nak engat ja..ecececeh..

btw geng,
hepi bufday to u..
may allah bless u~
be a strong boy..
namo pk2 bnde yg ta penting,,
kite ada manyak lagi misi n visi dlm hidup ni kan?
anggap la pe yg jd ni sbgai ujian dr allah,
mungkin allah nak beri kan yg lg baik tuk kite..
smoga berjaya dlm idup..
jd anak yg soleh tuk org tuamu..
dan jd org yg baik tuk kwn2 mu..
lots of love,memuah3 :)

Sunday, November 14, 2010

pls2 terima hakikat ekin :)

patut nye,aku ptt terima hakikat 8 bln yg lps..
ramai yg ckp dy bkn terbaik tuk aku.
depa ckp gak,aku leh dpt yg lg baik dr 2..
nape la cinta 2 buta dan bangang,,
ke org yg bercinta 2 buta n bangang..
ye2 sy setuju..
sila setuju semua!!
ok ta setuju,sy sorang je yg stuju,sbb sy sorang je yg melalui situasi ni..
ok..fine!!

msg jap ngn mmber jeram yg kenal depa ni..
damn!
aku rasa mereka ni de reputasi yg buruk..
aish! aku bkn nak memburukkan org k..
ni kesimpualn berdasarkan perbincangan kami..
aku nak cri klimaks nak terima hakikat 2,
sikit je ag nak dpt ni weyh!!
mmber aku suh wat solat istikharah dr skrg..
ntah la,aty cm yakin,2 jodoh aku,he's my first love..
tp mmber aku ckp..
u must forget him..
either he's ur first love..
he will never turn back!!
ya allah,nape la gelap gelita sgt hati aku..
ko makan ape ni kin,smpai susah nak terima hakikat ni..
argh!!

ye2,aku tau DIA ta kan uji aku kalo DIA tau aku ta mampu..
tp aku dh kuat2,nnti ttbe 1 tahap aku down,sedown2 nye..
tp 1 ayat yg aku ta leh blah,siap kne mara ngn mmber aku ni..

"kin....
please!
jaga maruah n ego kaw cket
syg cmne sekalipun
dy still lum jd laki ko yg sah utk ko hbiskn sume rase syg tu pd dye"
first tym okek aku kne mara cm 2..
ko mmg seornag mmber yg baik..
sbb ko nak tunjukkan hakikat 2,,
yeah! airmata,tlg jgn turun lg hanya sbb seorang lelaki yg ego..

lelaki idaman,penyejuk dimata penawar dihati,,insyallah,semoga aku memiliknya..yg terima aku seadanya baik buruk aku..amin ya rabbalallamin :)

okek! aku sudah abs bercerita,dah bole pg tdo~

jap2,,jgn tdo ag..ada 1 ag luahan perasaan yg gedik,,sila jgn muntah plzz..


rndu kot kat pacek oyie,kan2..(dgr lagu kisah kita..auwwww~)
alolololo,,tgok muke kesian :0
chat kejap pon jd la kan,,
ok,aku dh btol2 sengal tahap gaban dh ni..
berani mati mengatakan rndu kat pacek oyie.
ini bermakna aku mengambil risiko tuk di bomm..
larikkkk!!!


p/s:tgu pic dr nad n azie,aku citer tempat kenangan yg dh lama ta sanggup nak jejakkan kaki,td pon buat2 berpijak di bumi yg nyata,eh2 bkan ah,berpijak di lantai :) hehe