About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Monday, May 31, 2010

gedik2 tuk 1 hari..ahahha...






muke demam k..



kuar umah pas zohor around 1.40..
anta k.cik a.k.a gedik g 2syen..
teman dy g makan kat warung tmpat 2syen tu..
dy mam nasi greng kmpung+ limau ais..
sume nye RM4.80


pas2 terus g mcd..
mam set value lunch..
arini tade kntang lak dlm set 2,,,
sbb tmpat msak kentang tu meletop 2 kali(org mcd 2 la ckp)
pas2 dy gntikn dgn apple pie..
ta sedap lgsg!


pas2..pe bnyak pas2 la...
g GM kat bukit tinggi klang,,
jalan2 tgok selendang,tgok baju..
then amk gedik balik 2syen..beli ikan 3 ekor(mak pesan)
pas2 balik..
ckup tuk 1 hari ni..

klakar weyh!

tau sbb pe aku ckp kelakar??
bg msg 'ekin.. bgun smyg subuh'
hahahaha..
dlu taim ko ngn aku..
aku je yg asik gerak ko..
lgsg ta hargai pon,,
skrg,dh tade kne mgena ngn aku..
bukan hak ko lg sbok2 nak bg msg cm 2..
k chill ;0

Friday, May 28, 2010

perih

2 hari lepas aku men msg ngn mamat sengal..
pas2 dy ckp,weyh,aku ada lagu tuk ko..
'band indon mali..lagu jerit2..ko taip vierra-perih..pas 2 ko dgr eh..' :)

then,arini bru aku ada kesempatan nak dgr..
tp lagu 2 ta sesuai di tuju kan tuk aku..
sbb bkn aku pnce sume ni :(
siyez..
aku menitik air mata first dgr lagu ni...

then..pas aku dgr 2 aku text msg kat dy..

aku: lagu perih 2 mmg sesuai n kne sgt ngn ko..
dy:owh..ko dh dgr eh.bgus2..aku tjukn pd ko lgu 2.aku pon dh dgr lagu yg ko suh dgr 2..tq ;)
aku:tuju kn tuk aku? lagu 2 tade kne mgena ngn aku..kalo tuk ko mybe la kn :)
dy:amik je la,aku bg lagu 2 tuk ko..
aku:ta nak! ta de kn mgena ngn aku!
dy:ya ta nak sudah,tak paksa ko pon..
aku:ok (dlm hati,sebel+benci gler!)



Lirik nye..layan k ;)

Dirimu…
Tak pernah menyadari
Semua…
Yang telah kau miliki
Kau buang aku, tinggalkan diriku
Kau… hancurkan aku seakan ku tak pernah ada

Reff:
Aku kan bertahan
Meski takkan mungkin
Menerjang kisahnya
Walau perih… walau perih

Salahkah…
Aku terlalu cinta
Berharap..
Semua kan kembali
Kau buang aku,tinggalkan diriku
Kau.. hancurkan aku
Seakan ku tak pernah ada

Back to Reff

Aku kan bertahan
Meski takkan mungkin
Menerjang kisahnya
Walau perih…

Aku kan bertahan
Meski takkan mungkin
Menerjang kisahnya
Walau perih… walau perih…
Walau perih….walau perih…

jalan-jalan bawak RM20 jew :)



27/5/2010

10.00 am..
ada org ketuk pintu macam nak pecah umah..kaco tol la org nak tido,pas2 aku bgun tgok tasya kat depan umah,jap dy dy kata,,

tasha:ndok,ko nak g ke ta nak?
aku: mls doe,g mane je?
tasha: g interview pas 2 g jj,ko g la mandi cpt..
aku:(aku dgr g jj)..umm..ye la,ko tgu la jap..
tasha:aku ngn efa nak g bank kat kapar,ko g siap,jap g kteorg amk ko..
aku:wokeh..

then siap2,sume pas2 depa amk aku n trus p amk jannatul..

so,trus la g klang then g hotel gold coast anta tasha g interview,pas2 tgok dy patah balik,dy ckp ada event,manager 2 suh datang kol 3 nnti..then kami trus la g GM kat bukit tinggi...juz tgok2 barang,aku ta beli pon,efa sowng je yg borong banyak :)
pas2 trus g jj bukit tinggi lak,g mkn kat food court sbb dh lapa gler! haha..habis dh menu diet aku arini sbb mam nasi goreng pattaya + iced lemon tea :)..pas2 g jalan2 p kedai cd efa g borong ag..sementara 2,aku ngn tasya g tanya apple green karaoke..konon2 nak karaoke jamban la,,skali tanye RM11 tuk stgah jam..pergh! bapak mahal..so ta payah! bwak pon rm20 jew...lg nak karoke rm11..bek aku mkn ag knyang..(ko ta de keje lain ke ekin slain dr mkn)...

so,jam dh menunjukkn kol 3,then kami trus rushing g anta tasya g hotel gold coast 2 balik dan tinggal kn dy d sana..kami masih meneruskan perjalanan p ke mydin lak,,ehehehe...aku beli losyen je..efa yg borong lebih..:)

then tasya kol,dy ckp manager 2 soh dtg sok,dy ada keje..mmg samdol btol..amk tasha then balik umah..

abs dh citer...tata...

Tuesday, May 25, 2010

kebahagiaan dalam perpisahan

first tym dgr lagu ni mmg jatuh cinta abs..
mmg sgt menyentuh jiwa n kalbu aku la..
lagu ni pon seolah2 macam jalan cerita aku jew..aish!!
so,hanya yang melalui akan mengerti..
:)



Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerana lantang terbaca dari muka
Kau dan aku sudah tiada keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta kasih?

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar disinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Tiap titis airmata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam tapi hanya berdiam
Kerana cuba menafi realiti

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar disinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Monday, May 24, 2010

better kawan je la drpd bermusuh.. :)

td rajin plak aku p surau..
ag pon saje nak tenangkn hati..
sejuk je bile dok kat surau 2..
then ttbe pantas je tgn ni dok text msg kat 'R'
padahal ustaz ngah bg ceramah 2..
setan2 ta abs2 nak nganggu aku..

aku:apa kate kita lancarkan serangan perdamaian,nak??
R : eh? bia btol? mcm mimpi jew :)
aku:aku juz ikot gerak hati..
R : (aku ta engat la dy reply pe,sbb dh delate)
aku: ok :)

then terus dgr ceramah..sbb bateri hp dh abs..haha..pdn muke ko ekin!

so,sekarang hati aku lg tenang sbb dh ta de dendam di hati,apa yg berlaku bia la ia pergi..tp ikatan kawan 2 ttp sampai bila2 k :)

Sunday, May 23, 2010

apa yang sudah pergi,biarkan ia pergi..jgn ditangisi lagi :)

Dalam perjalanan hidup ini seringkali kita merasa kecewa. Kecewa sekali. Sesuatu yang luput dari genggaman, keinginan yang tidak tercapai, kenyataan yang tidak sesuai harapan. Akhirnya angan ini lelah berandai-andai ria. Sungguh semua itu telah hadirkan nelangsa yang begitu menggelora dalam jiwa.

Dan sungguh sangat beruntung andai dalam saat2 tergoncangnya jiwa, masih ada setitik cahaya dalam kalbu untuk merenungi kebenaran. Masih ada kekuatan untuk melangkahkan kaki menuju majlis-majlis ilmu, majlis-majlis dzikir yang akan mengantarkan pada ketenteraman jiwa.

Hidup ini ibarat belantara. Tempat kita mengejar pelbagai keinginan. Dan memang manusia diciptakan mempunyai kehendak, mempunyai keinginan. Tetapi tidak setiap yang kita inginkan dpt terbukti, tidak setiap yang kita mahu dpt tercapai. Dan tidak mudah menyadari bahawa apa yang bukan menjadi hak kita tak perlu kita tangisi. Banyak orang yang tidak sedar bahawa hidup ini tidak punya satu hukum, harus sukses, harus bahagia atau harus-harus yang lain.

Betapa banyak orang yang sukses tetapi lupa bahawa sejatinya itu semua pemberian Allah hingga membuatnya sombong dan bertindak sewenang-wenang. Begitu juga kegagalan sering tidak dihadapi dengan benar. Padahal dimensi tauhid dari kegagalan adalah tidak tercapainya apa yang memang bukan hak kita. Padahal hakikat kegagalan adalah tidak terengkuhnya apa yang memang bukan hak kita.

Apa yang memang menjadi jatuh kita di dunia, entah itu rezeki, jabatan atau kedudukan, pasti akan Allah sampaikan. Tetapi apa yang memang bukan milik kita, ia tidak akan kita dpt miliki. Meski ia nyaris menghampiri kita, meski kita mati-matian mengusahakannya.

“Tiada suatu bencana pun yang menimpa di bumi dan (tidak pula) pada dirimu sendiri melainkan telah tertulis dalam kitab (Lauh Mahfuzh) sebelum Kami menciptakannya. Sesungguhnya yang demikian itu adalah mudah bagi Allah. (Kami jelaskan yang demikian itu) supaya kamu jangan berdukacita terhadap apa yang luput dari kamu, dan supaya kamu jangan terlalu gembira terhadap apa yang diberikan-Nya kepadamu. Dan Allah tidak menyukai setiap orang yang sombong lagi membanggakan diri..” (al-Hadiid: 22-23)


Demikian juga bagi yang sedang obses terhadap jodoh. Kadang kita tak sedar ketentuan Allah tentang jodoh kita, bukannya meminta yang terbaik dalam istikharah kita tetapi benar-benar menguji Allah: “asalnya harus dia Ya Allah! Harus dia, kerana aku sangat mencintainya. ” Seakan kita jadi yang menentukan segalanya, kita meminta dengan paksa. Dan akhirnya kalau pun Allah memberikannya maka tak selalu itu yang terbaik. Boleh jadi Allah tak mengulurkannya tidak dengan kelembutan, tapi melemparkannya dengan marah kerana niat kita yang terkotori.

Maka wahai jiwa yang sedang gundah, dengarkan ini dari Allah:
“Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagi kamu. Dan boleh jadi kamu mencintai sesuatu, padahal ia amat buruk bagi kamu. Allah Maha mengetahui sedangkan kamu tidak mengetahui.” (al-Baqarah: 216)


Maka setelah ini wahai jiwa, jangan kau hanyut dalam nestapa jiwa berkepanjangan terhadap apa2 yang luput darimu. Setelah ini harus benar-benar difikirkan bahawa apa2 yang kita rasa perlu di dunia ini harus benar-benar perlu, bila ada relevannya dengan harapan kita akan bahagia di akhirat. Kerana seorang Mu’min tidak hidup untuk dunia, tetapi menjadikan dunia untuk mencari hidup yang sesungguhnya hidup di akhirat kelak.

Maka sudahlah, jangan kau tangisi apa yang bukan milikmu!

Thursday, May 20, 2010

cinta i2 adakah semata2 try n error??



p/s:saje nak menggedik~ haha..pic ta de kne mgena ngn entry

aku saje je nak post entry sal ni,
sbb aku banyak mendengar mslh kwn2 aku n pengalaman aku sndri..

kes 1 :-
adakah cinta yg diberi oleh seorang lelaki hanya lah utk mencuba??
bile rasa cm x serasi tinggalkan je..
cm 2 ke ha??
so,yg sakit hati yg kecewa,yg pedih nye perempuan?

kes 2:-
kdg2,laki ni suke bg harapan..
walaupon sbnarnye dy ta de niat cm 2(kwn aku yg ckp cm 2)
tp bg pandngan aku,bile dy terima je that girl..then akhirnye yg kecewa pompuan gak..
dy sudah memberikan harapan sbnarnye
walaupon pada hakikatnye dy ta de niat cm 2..
then,akhirnye yg kecewa pompuan gak..

kes 3:-

lelaki 2 bru sedar yg dia hanya menyayangi bkn mencintai
memang perit..
kalo kenal ta kan 6 bulan ta pe,,
kalo dh 8,9,10 taun,,ta ke haru biru perasaan pmpuan 2..
huhu..

aku pon susah nak explain ttg cinta ni sbb bg aku,ta de cinta yg indah,,cinta sume nenyusahkan dan menyakitkan aku,,
nsb baik la aku jenis yg bukan meratap lama sesuatu yg telah pergi..
takat 2,3 hari..
pas2 ok la,,
aku masih ag ada kawan2,wat pe nak sedih tuk sesuatu yang ta pasti..
bak kate kawan baik aku,farah huda aqilah: 'kalo ko sndri dah ta mengharapkan ape2 means de yg lbeh baik yg allah jnji kan tuk ko'
so,redha n pasrah,banyak2 kn berdoa ada lah jalan yg paling baik tuk kita mengubati hati 2..

Wednesday, May 19, 2010

karok!!!






di sebabkan nawi dh gian nak p karok,,
dy telah meng'karok'kan dirinye di dlm ym..
mmg gilak!
wakakka
lagu:jgn bilang tidak















Tuesday, May 18, 2010

kata2 puitis dari dr cinta(asnawi asmuni a.k.a awi dedil)

aku ada kata2 hikayat cinta tok ko

jika kita kecewa bercinta jangan disalahkan takdir kerana tuhan tahu apa yang lebih baik untuk kita...
sayang tidak bermakna cinta. suka tidak serasi dengan cinta. kagum x bererti cinta. bangga tidak semestinye cinte.
jangan terlalu menyayangi seseorang kelak kita akan membencinya... jangan terlalu membenci seseorang kelak kita akan menyayanginya..

p/s:ngah layan suria cinta kat suria FM...

Wednesday, May 12, 2010

mereka yg sengal..haha

faris sengal n udin soutut..:)


saje je nak tulis entry sal depa ni kan..
2 ekoq mamat ni,,haha
sowang ni name dy udin,sowang ag faris..
actually,lama dah kot aku jarang gler cntact ngn depa ni..
sejak aku ngn 'dia'aku dlu..
konon setia la(haha,bek ta pyh setia ag bgus)
ag pon time 2 fokus tuk final sem(sem 4)
2 yg jarang contact..
sekarang ni dah mmber cam biasa balik..
hehe,,suke2..
sbb ape tau,,rasa cm bebas je dr masalah bila dok bersembang ngn depa ni..
kadang2 berjam2..ta tau la merapu apa..
aku dok membebel2,depa dengaq ja..
2 yg aku suka 2..haha


udin ni,aku kenai dh lama dah..sejak aku f3 ag..11.12.2004
(sok 2 bufday aku,2 pasal aku engat tarikhnye)
dh nak dekat 5 taun gak ah..
mmber dlm tepon ja..ta pnh jmpa pon..
nnti ada kesempatan jmpa la..
tp mmg besh kwn ngn mamat ni..
kalo sembang ngn dy asik nak gelak ja..
mengong dy ni ngn aku2 skali mengong..
ta kedekut lgsg kdt ngn aku..aku mane pnh kol dy..
dr 5 taun yg lpas until now,aku mskol je..
dy akn trus kol..
bguih mamat ni..
untung sapa dpt dy..ta kedekut..haha..

yg faris ni plak,aku mmber since aku sem 1 dlm bln 2(tarikh ta engat la)
kire dah nak dekat 2 taun la kami kawan..
haha..
dgn mamat ni pon besh gak..
jenis yg mengong gak..layan je rentak aku..
time aku mara2..dy suh aku mara dy..
haha,,tp aku baik,aku mara kat org len..ta kan aku nak mara kat dy plak kn..
ta baik la wat org cm 2..hehe


depa la yg banyak membuat aku tersenyum selepas ketiadaan 'dia'..sekurang2 nye bila aku ngn depa ni aku lgsg ta pernah pikir sal 'dia'..thanks korang for everything...

p/s:saja je nak merapu2..kalo rasa ta mau baca juz ignore k..:)

Sunday, May 9, 2010

integrasi diploma..

actully mmber2 dh kecoh2..
sape2 bdk2 yg dpt masuk integrasi..
so yg aku tau fahmi n din(kat PSP)
iera n botaak(kt PUO)

aleh2..
pg2 td heboh depa cakap..
laman web poli ada masalah teknikal plak,,
huhu..
kira mcm ada chance ag la kot kn..
so kalo ada rezeki nnti ada la..
aku hanya mampu berdoa,,harap2 dapat la..
kalo ta dpt mungkin rezeki yg nanti la kn..
pe2 pon sume 2 dy akan umumkan besok,,
nervous niey!

Saturday, May 8, 2010

jalani hidup tanpa dia..


ta penah terpikir pon sume nye akan berakhir secepat ni...
aku pon dah mls nak pk..
aku terpaksa wat kputusan ni n aku harap ni adalah kputusan yg terbaik..
dr terus menyakitkan hati kedua2 belah pihak..
hope aku tetap tabah mengharungi hidup ini..
to all my fwen nawi,nurul,nina,sob..thanks atas nasihat n keperihatinan korang sume..
thanks a lot!

Monday, May 3, 2010

konvokesyen ke 5

alhamdulillah..
majlis konvokesyen telah selesai pada 29 april 2010 yang lepas..
lepas dah tuk segulung sijil..
mak ayah aku je yg dtang..
adik2 yg lain sekolah la plak,,
c gemok plak keje..

check this picture:-






thanks a lot 2 mak ayah n comeck 4 this present..


with rakan2 seperjuangan n lectre web outhoring...cik mat the best!!

inner syria..



yeah2~
dapat gak aku beli inner syria ni,,
kat online blogspot yg aku tgok,inner 2 tone ni paling murah pon harga dy rm15
tu ta masuk ngn kos penghantaran ag..
mahu dekat rm18 gak la..
ari jumaat 2 aku p la pasar mlm..
harga tudung syria 2 ngn inner 2 tone bru rm20..
so,aku pon beli la 1..
nak beli banyak2 ta de wet,,
n inner syria ni aku padankan ngn selendang..
cantik jew..pewasan!

Sunday, May 2, 2010

malas!

actually masih dlm mood penat,berkampung 4 hari kat sg besar+ konvo..
sok lusa aku story pasal konvo n aktiviti2 yg kteorg wat sepanjang 4 hari kat sane..
k..daa...