About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Wednesday, July 28, 2010

sakit pewot..

arini aku ta g keje pon..
sbb sakit pewot yg amat2 sgt..
rasa sgt2 ta larat..
td g jmpe doc..
dpt ubat n mc..

sekian tuk arini..
tq :)

Tuesday, July 27, 2010

everythings,anythings,manything,pe2 things la it's over!!

mira

suke aku nak tulis entry kali ni,rasa2 nye,kali ni ta kena serang la kot..
haha..
ok2,,lapang sgt2 rasa dada ni,kesemua masalah aku dh selesai..
termasuk la sal gado2 ngn abg pon dh selesai..
sedih nye baca blog abg 2,,wakakak..
sekurang2nye dh ta berat dah rasa pale otak aku ni..
bru la bole bernafas dgn senangnye..
melainkan kalo ada mane2 umat ag yg ta puas aty ag ngn aku 2 aku ta tau la..
tmbah balik la beban pikiran aku ni..
dan aku sgt2 suke ngn perasaan..bkn cam 2,3 bulan yg lpas..
rasa bahagia+tenang..
ary2 rasa nak senyum je..
kang kalo asik senyum je org kata gile plak noh..

memiliki sahabat2 yg sgt caring mmbuatkan life aku totally sgt membaik..
mereka sume akn tanye,ekin..keje ok?
sabar je la ekin..
allah syg kite 2,sbb 2 dy bg ujian cm 2..
org cm 2 bek ko buang jew..
dan satu2nye ayat yg aku engat,,kite berubah jd baik,insyallah dan mudah2an kite dpt terbaik..
ayat ko bohie,sampai mati aku engat.. :)
pe lg tah depa ckp..sume aku jd kan kekuatan dan semangat tuk hari mendatang..
rupenye masih ramai lg yg menyayangi aku,,
ahaks!! rasa sgt2 dihargai..
ada org kejut bangun subuh,kira ok la 2,walaupon ta selalu,,,hampeh!
haha..
ada peneman setia msg tuk menghilangkan kebosanan aku,,sumpah!
korang kwn dunia akhirat..
ta kn lupe sampai bile2..

keje aku plak alhamdulillah,ok jew..
semakin membaik,leh sesuaikn diri dan keadaan..
mereka2 yg di situ baik jew..
bisness pon alhamdulillah ok..
terima kasih la pada cousin a.k.a k.lia aku yg tersyg..
bnyak membantu aku..
sekurang2nye bz skit la diri ni...

thanks la pada semua nye yg terpkse terlibat secara lgsg mahupon ta secara lgsg..haha...
to faris,udin,pacek oyie,nasha,bohie..kerana slalu bersama2 sy..
tuk kwn2 cinta hati jntung yg sgt saya syg2..nad,azie,mek,mira,nina,nurul,ein,kamu adalah yg terbaik di hati saya..

LOTS OF LOVE,



Sunday, July 25, 2010

KFC + MCD..



smlm dok chat2 ngn nasharuddin sampai kol 4 pg kowt..
ceh,,citer2 sal mam mcd..
sengal je dy ni..membuatkn aku teringn nak mam mcd..
dah la jauh nak g setia alam..
nak ta nak,tahan je la hati ni nak g mam bubur mcd 2,,
pas2 arini mmg plan nak lepak nak mam greng pisang nak gosip2 ngn nad n azie..
tapi aleh2 azie ta leh nak join sbb g anta adk dy kat bangi..so,,
kami pon tukar plan trus ke kfc..sbb tetiba terasa nak mam chezzy wedges..
so lepak kat kfc je lor,,mam2 smbil 2 text2 azie..gosip2 jap,citer luahan aty masing2..
selepas 2 singgah watson jap,g shopping,habis wet aku,,ari2 dh la g avon melayang rm50..
tah hape yg aku beli pon ta tau la,,,
pas2 trus ke kedai mamak,sbb mak nad suh beli mee goreng..
lepak,minum2 ag,,naik buncit dh pewot aku asik minum jew..smpai senak owh..
then g econsave,mak aku lak suh beli ikan,,haha..pas2..
balik la,,hari dah ujan kot,sok aku nak keje,nad lak ada class..
2 je cerita aku tuk arini..tata...

LOTS OF LOVE,



Saturday, July 24, 2010

ta sangka leh jd kawan..

kita hanya merancang,allah yg menentukan..
kite ta pernah terpikir pon,di atas pe yg allah berikan,,walaupon ia pahit(dugaan)..
rupe2nye terselit kebahagiaan,,,terselit kemanisan..
bile kite susah la,kita akan rasa kwn2 dan family dekat ngn kita..
(gile2 pnye rndu kat kowng ni)
ta di sangka plak entry aku sblm ni mencetuskan kontrovesi..
adush,,dah ta pasal2 lak aku dipersalahkan,,
tape la,bnde dah jd kn..nak putar balik pon ta bole gak so bia la aku je yg tau..
n kwn2 aku yg tau,,ta kisah la kalo sape2 nak blame aku..dah ta kuasa nak jaga hati org dah..
kalo d terangkn pon org ttp salahkan aku kn,,so cara yg terbaik adalah senyap..
tol x macek kerepek???(tetiba msuk macek kerepek lak)
mls la nak membebel pnjng2 sbnarnye,,
nak tulis entry pon rasa dah takut dah..

so pengajaran yg aku dpt tuk hari ni:
1-org yg kite ta suke la yg 1 hari nnit akn jd kwn kita,malah mungkin dy yg akn menolong kita nnti..
2-org yg kita syg,kita suka plak 1 hari nnti leh jd musuh kita dan juga bole membenci..

BOLEH JADI KAMU MEMBENCI SESUATU, PADAHAL IA AMAT BAIK BAGIMU...

"Diwajibkan atas kamu berperang, padahal berperang itu adalah sesuatu yang kamu benci. Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui." (Surah. Al Baqarah:216)

p/s:syukur alhamdulillah..semua masalah dah selesai..allah ta pernah membiarkan hambanya keseorangan dalam menjalani sesuatu musibah,,dan dy ta kan bg 1 musibah 2 kalo dy tau kite sndri ta kuat tuk melaluinye,,,

to her:nice to meet n know u..lastly jd friend kn,padahal sblm ni ta pnh tego pon..
to mira:sy janji ok..dan sy akn tunai kan jnji sy,,plz..doakan yg terbaik buat diri saya.syg awk sgt.
to nina n nurul:thanks 4 everythings..hanya allah saja yg mampu membalasnye sume jasa2 baik korang,,sampai mati aku ta kan lupe..syg sgt gak!
to macek kepek:thanks sbb dh melengkapkn idup aku..pasni ada kwn merapu meraban..
to azie n nad:mereka mmber2 gosip aku yg terbaik!! sgt bahagia bila bersama..sengal bersama,mengong bersama..

LOTS OF LOVE,




pengajaran tuk hari ni...

ish,,tulis tuk org len,org len plak yg terasa,,
adoyai..
mcm2 la..
kusut la pale otak aku ni..
nsb bek mslh ngn abg aku dh settle..
kurang dh skit 1 prob...
so pengajaran tuk harini..
jgn men terjah jew..engat ye ekin..haha
kan dah kene maki ko,,2 la..
sumpah..ta nak wat lagi..susah wo..sbb kdg2 nak tulis tuk org len kne tang lain plak..
ta pasal2 gado then musuh...
ta suke la nak musuh2 ni.. :)

Sunday, July 18, 2010

HAPPY BIRTHDAY SYG!!!


hepi bufday to u,hepi bufday to u,hepi bufday to u EIJA,hepi bufday 2 u..semoga ko sentiasa di limpahi rahmat illahi,semoga tabah mengharungi kehidupan dan semoga bahagia bersama insan2 tersayang..syg ko sgt2 bff :)

aku ta pernah lg lupe tarikh 18julai since kami berkawan from form 1 until now,,kalo dlm calender 2,aku mst akn bulat kan tarikh ni dlu,bru tarikh lain2,,hehe,,pe2 pon aku harap persahabatan kite ni kekal sampai ke nafas yg terakhir :) amin...

p/s:sgt2 rndu mse f1..bole putar balik x time 2 :)

LOTS OF LOVE,




Saturday, July 17, 2010

kek oh kek


dalam entry yg lpas,aku ada ckp nak mkn kek,
nak sambut something kn..
so,aku dh beli pon kek nye,,(nsb bek ta tulis pe2 ats kek 2,kalo tulis mst aku pndng pon ta,apetah lg nak mkn,,haha)
dan aku bg adk2 aku makan jew..
aku rasa sikit jew,,sbb ttbe rasa menyampah lak..
haha,ta pasal2 kek jd mangsa..
2 la ko,sape suh gatal2 nak smbut..
mmg mcm org gile,smbut hari yg dh tade mkne dlm hidup..
kahkahkah,,aku ni kdg2 biol gak..
ye2 aku tau..
so aku ta akn mkn kek i2,,
adk2 sy,sila habiskn ye..

LOTS OF LOVE,



Friday, July 16, 2010

buat2 ta hengat 16hb..ops!!!

kalo ikotkan mata ni..aku dah nak lelap dah..
di tambah ngn pedih kat bawah mata ni ag..
ta tau la nape,kne gigit serangga kot..
mcm kne gigit charlie plak pedih nye..
aku hanya mampu sapu minyak gamat jew..
mls ah nak jmpe dokter,,huh!
nak update blog ni jap,pas2 bru leh tdo ngn lena,,

okey2..
sapa tau tarikh harini bape ari bulan??
uish2 ta pyh la ckp kuat2..aku ta nak tau pon tarikh 2..
(sengal..dah tanye pas2 ta mau tau)
haha,kalo dulu ye la,aku menanti2 setiap 16hb..
tp sekarang kalo bole,aku ta nak 16hb tu wujud dalam kalender..
bole x trus lompat 17hb??
kalo la aku ada kuasa doremon,sure aku akan padam 16hb tu..
so pas 15hb trus lompat ke 17hb..wakakakka..
so,be alert ya,sape2 nak lamar aku,plzz22 jgn 16hb,,
cnfrm akn ku reject!
gile babeng,sape nak lamar ko giler..
ceh! perasan plak minah ni..
tp ta pe la.bkn slalu pon sumetimes jew..
btol x kawan2...
rasa2 cm nak makan kek la sok,nak celebrate 16hb ni sowng2..
kah2,nampak sgt ko dh mereng kan macek..
ta nak engat pas2 nak sambut plak..
ada ku kesah?aku ttp nak mam kek blueberry..
sbb kempunan tau,ayah aku yg tersyg telah menghabiskn kek 2 tanpa menyimpan sedikit pon..
pergh! ta pe2 sok,mst dapatkn kek 2 utk anak tekak sndri..
dah citer sal kek plak..
ta padan ngn diet aku ni...

so the conclution,saya rindu kat 3 org macek ni...jeng..jeng..jeng...


wassalamm..adios!

LOTS OF LOVE,



Thursday, July 15, 2010

di mana ada shahir disitu ada mawi..


selekeh tol mawi...


salam sume,
td aku bukak la blog beautiful nara..mmg kalo 1 hari ta buka mmg ta sah idop aku..ceh!!
kat cni je la aku tau cerita2 terkini pasal artis,,
sbb aku mmg ta pnh beli majalah2 hiburan ni..
buang duet jew..
ok2,back to the topic..
arini tajuk hangat kat beautifulnara "KENAPA PERLU DIMANA ADA SHAHIR,DI SITU ADA MAWI" nak tau lebih lanjut leh [[KLIK DISINI]]

aku baru perasan la,masa aku p jmpe shahir(ceh! p jmpe 2) kat jj bukit raja hari 2 pon,ada mawi gak..dyorg nak promote filem baru yg mawi berlakon 2,pe tah tajuk dy,,magika kot,kalo ta silap la..
mmg astro sedaya upaya nak nek kan mawi balik la,ye la,kalo nak nek kan mawi pon ta pyh la dok ngusung shahir skali.tau la shahir 2 minat mawi...tym ari 2 pon aku ta tgok pon mawi nyanyi ke hape ke,sbb aku mmg ta minat mawi..pas2 je shahir perform,kami trus blah! hahahhahaha...

LOTS OF LOVE,



Wednesday, July 14, 2010

aku ta jelaous okek!!

ni lebih menjurus kpd luahan diri sndri,,(blog aku,suke aku la nak meluahkn pe2)
so,kalo rasa ta nak baca..ta pyh baca pon ta ape..
ayat tuk sedap kan aty sndri,,
so aku ta jelaous ok!!
(haha,tp kdg2 rasa nak nagis kot kalo tgok dy kumen2..sudah2!!! jgn buang air mata tuk lelaki cm 2!!)
dlm hati ni asik ckp "lantak ko la"
haha,ta kesah la nak post kat wall sape pon,nak kumen kat status sape pon..
dah ta heran dah,,sbb aku dh jnji ngn diri aku,
pe yg aku jnji,bia la ia rahsia diri aku jew...
aku pon ta nak musuh2 ni..
lebih baik aku wat derkk jew...
dh tentu2 ta menyakitkan hati aku...
thumbs up 4 me..
sbb berjiwa kental..hoho..
so2 to ko,selamat semuanya... :)

dah alang2 aku tulis post ni..
aku nak bls balik post yg abg aku tulis kat blog dy 2..
wat abg:
sowi ok kalo pertanyaan 2 wat abg mara sgt2..
mane la nak tau sal D* n A*** tu..
dan mane nak tau gak kalo abg ta suke amk tau hal org..
padahal adk juz nak tnye khabar kwn2..
ok,mls nak membebel pnjg2..
wat sakit hati jew sume nye..
sayonara!!!

LOTS OF LOVE,



cinta itu dtg dari allah..


ada mmber kat fb 2 post wall ni "Cinta itu anugerah ALLAH(swt) yang suci dan murni.Jangan jadikan ia terlalu murah dan dipersia-siakan dengan diberi kepada orang yang tidak berhak:)"

aku ni nak kata ada pengalaman pon ta jugak,ntah la..tp aku nak kongsi la sal ayat2 di atas 2..slalu mmg cm 2,dah name pon manusiakan mmg la ta perfect..tp bg aku,ape yg allah kurniakan i2 adalah yg terbaik dan seharusnye juga kita jaga ngn baik,allah ta kan bg ape yg kite nak,tetapi dy bg apa yg kita perlukan..begitu juga dgn CINTA,cinta 2 allah yg anugerahkan dan dy juga yg memberikan kite seseorang tuk kita menghargai dan di hargai..tp kalo hanya sebelah pihak je yg menghargai nye,perhubungan 2 tak kan bole pg jauh sbb ia memerlukan kesepakatan dan kepercayaan kedua2 belah pihak..

dan jgn la sedih kalo org 2 ta reti nak menghargainye sbb allah ta kn kurniakan sesuatu yg bole trus membuat kita bahagia.."kita akan berjumpa ngn org yg salah dlu,sebelum kite bersedia berjumpa dgn org yg btol2 syg kn kita"..n aku harap suatu hari ia nye akn terjadi *wink wink*

disaat aku menulis post ini tetiba teringat plak kat sahabat baik aku dd,dy pon baru je mengalami peristiwa yg sama,selama 2 taun lebih menjalinkan perhubungan,aleh2 laki 2 leh ckp syg,tp ta cinta..mmg bangkai ayam pnye jantan cm 2..nsb bek aku 6 bulan je,kalo la kau kat tmpat dy ni,aku dh ta tau nak wat pe kot..hehe,di harapkan semoga dd tabah menghadapi dugaan ni..engat! allah nak bg yg terbaik,laki 2 mmg bukan yg baik pon,aku tgok pon tau,ta semenggah lgsg! haha..

ta tau nak merapu pe dah,,adioss!!

LOTS OF LOVE,





Tuesday, July 13, 2010

masjid jamek ;)



harini pg2 ag mak aku dh gerak sbb nak g masjid jamek..
takut lambat kan..
haha,last2 lambat gak weyh,bising dah mak aku..
gerak kol 9.30 then park keter kat ktm klang..
then ke sana nek train la..
mak aku beli tiket ke bank negara terus..
aku slalu trun kat kl sentral..
mane aku tau..
pas2 kn kat ktm kan skrg je 'ladies coach'iaitu tempat duduk yang dikhaskn tuk wanita sahaja..
tp ada jugak laki2 yg ta tau malu 2 selumber derk je masuk..
mmg muke tebal to..
ada 2org ni muke negro ke ke pakistan ke hape tah...
dok kat ladies coach 2 la,pas2 ada pompuan india kot,tego la..
skali laki 2 leh menjawab2 balik..nek angin la pompuan india 2..
then leh gado..pegh!!!
dah la pompuan india 2 dok kerusi sebelah aku,then negro 2 dok depan aku..
then mak aku dh cuak,smpai lupe nak trun kat stesyen mane,,aish!!!
pas2 leh lak trun kat stesyen KUALA LUMPUR..
then conpius jap,mane arah tuju nye ni??
adoyai..then tanye2 la org,padahal train yg kami naik 2 trus ke bank negara la..dah 1 hal lg,nak kne tgu balik..
tuk ke stesyen yg seterusnye ke BANK NEGARA..

then jalan la kaki smpai ke masjid jamek,
ta tau arini bape kg dah trun,,
lenguh owh 1 bdn,,


then shopping2 beli tdung syria,inner syria,kain ela cotton..
tah hape g tah,banyak sgt,,
then kol 5.00 bru ke ktm then tgu train yg bapak pnye lama..
perot aku dh menari ghazal,,sgt lapar!!!!
nnti aku post bnde2 yg aku beli wokeh!! :)

LOTS OF LOVE,



nak shopping tade wet :(

kol 2.42 dah ni..tp aku ni ta reti2 nak membuta ag,.
padahal sok nak dating ngn mak aku nak g masjid jamek..
nak g bli baju raya..*aku dh abs gnti pose ok,sbb 2 leh bli baju raya*
taun ni,aku pilih tema silver or grey,,sama la 2 kn..
lg 1 bju kurung rasa nak bli wrne oren la..
hehe..

then2 sok nak bli makeup elianto la..
ada sale lak..adush!!
habis kopak wet aku..

padahal mgu lpas bru je aku beli perfume elianto..
dah,ta tau nak merapu pe dah..
da2..

LOTS OF LOVE,



Monday, July 12, 2010

miss kowt..

sgt2 rndu kat 2 org manusia ni,,dh tentu la manusiakn,,ta kan haiwan plak,ta logik..

AKU RINDU SAYANG KAMU..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

(aku rindu kat budak yg atas 2 ye..lama kot ta sembang2,ta borak2 ta gosip2..)

haha..bile tgok pic adk aku ni mst teringat zaman sekolah2 dlu..
banyak kenangan lak,,
ta leh nak di crita kan disini..
terlalu banyak,ta larat aku nak menaip..

lg 1 person yg aku sgt2 miss,,
adalah pacek oyie aku a.k.a skandel(mira yg kata ok)
padahal smlm bru men fb..arini je ta chat kat fb..
dah rndu ke?
pe2 tah aku ni..
SENGAL!!!!
haha

LOTS OF LOVE,



Sunday, July 11, 2010

menghiburkan hati ~


suke sgt2 hari ni..
hehe..
mane tak nye sbb ta g keje pon..
semata2 nak g sementis nak tgok bang bang boom..
g kol 11,g ngn nadirah n nazira la..
ngn sape ag kan..
jalan2 kat sementis 2,kehulu kehilir,,
tanpa arah tujuan..
pas2 g padang tgok bang bang boom!!
owh,azhari n amat..minat weyh..
sbb depa funny,,haha,ta amk pic lak,sbb ta de org amk pic pon..
so kami segan k..
ta lame pon dok kat sek 2,juz beli pe yg ptt then blah,,

sblm 2 berkira2 gak ni nak msuk keje ke ta..
adush!! sgt2 mls kot..
pas2 nad kate,jom la ikot aku g bukit tinggi..
korang saje kan suke aku ponteng keje..
then text cpah said aku mls nak g keje arini..
then trus g sri andalas g umah bf nad amik pe tah..



then2..ni yg paling suke..
trus jj bukit raja,semata2 nak tgok shahir!!!
wargh!!! cari parking sgt lama kot..
trun2 je jj tgok shshir dh nyanyi separuh lagu..
berlari la aku..then ada aku dgr macek 2 ckp"cepat2 kang terlepas tgok lak"
haha..kire ok la,dpt tgok dy secara live kn..
dlu masa dy dtg psis,dy masih dlm group saujana ag,,
selain shahir ada mawi n fimie(hikayat shazlan)..


p/s:ada jerawat lak kat bibir aku,,hampeh..
:rndu kat pacek 2 :(

LOTS OF LOVE,




Monday, July 5, 2010

kenangan terindah!!! miss plus2..hehe



tetiba lak terasa nak dgr lagu ni :)
actually,lagu ni aku ta sempat nak decide kat dy 8 bulan yg lpas..
masa kami masih bersama2 ag *wink wink*
sesungguh nye,aku sgt2 merindui waktu 2...dan merindui setiap detik bersamanya..hehe..
smpai ke hari ni aku masih rasa semuanye..
dan masih terbayang semuanya..
ta pernah ada lg,seseorang yg sanggup lakukan tuk aku cm ne yg dy lakukan tuk aku..
sampai kwn baik kami excident semata2 nak anta helmet tuk aku..
sumpah sgt huru hara taim 2..menggigil gak la 1 bdn..
kwn kami 2 dlm keadaan darah2 menitik2 dtg gak mid valley anta gak helmet 2 tuk aku..
sumpah!! aku rasa sgt2 bersalah time 2,smpai skrg aku mmg ta bole lupe peristiwa 2..
huhu..
dy je la yg sanggup melayan sume kerenah aku,dan aku sgt2 hormat kat dy..
ye la,aku keras kepala weyh..kalo dlm mcm mane keadaan pon aku nak menang..
tp kalo ngn dy fair! kdg2 aku menang,kadang2 aku kalah,,haha
dy sanggup dh smpai umah,time 2 bru je blik dr poli..dtg balik jmpe aku kat s.alam..
sbb aku pakse dy trun s.alam gak..
pas2 balik 2 anta aku balik umah plak..huish! bayangkn betapa penat nye dy..
time 2 rasa sgt2 di hargai.. :)
bile mlm nak tdo ada org wish nyte,,
bile pg bgun tdo ada org wish morning..
tp sume 2 dah tade dah sekarng,mule2 rasa cm lain,tp lama2,alhamdulillah dah dpt sesuai kan keadaan 2..
nak ta nak kne go on kn..btol x?
haha,paling klakar dy tdo dlm wayang masa tgok citer semerah cinta stelito..
rasa nak ngamuk je tgok dy tdo tym 2,tau la cter 2 ta besh..haha
pas2 wat keje ta malu,mkn kat rasamas ta order air sbb kami dh beli air kotak yg besor 2..
haha..rindu2 plus rindu2 weyh!!
sekarng aku dh ta jejak dah tempat 2,sbb bnyak sgt2 kenangan,rasa nak melayang je tubuh ni kalo lalu dpn tmpat 2 ke,pg tmpat 2 ke..

k la,rasa ta sanggup dah nak menaip sume kenangan 2,terlalu banyak,yg lebih2 tu bia la ia terus menjadi kenangan buat aku..doakan aku semoga terus tabah menghadapi hari akan dtg :) dan bersedia membuka hati tuk menerima org lain :( walaupon rasa nye mcm ta mau!!! nak dy jugak!!! tp ta kisah la,jodoh 2 kat tgn allah,bkn kat tgn aku,pe2 yg terjadi aku redha!


(sepanjang menaip entry ni lagu ku ingin selamanya menemaniku..lagu ni ta sempat nak tujukan kat dy,bia la lagu ni menjadi peneman aku dikala aku merinduinye) :)

LOTS OF LOVE,

Sunday, July 4, 2010

Estilo Factory Outlet Shawl Contest :D


saje2 je terjah2 blog org kan..
aku jmpe ag contest ni..
nak masuk!! nak masuk!!

segala terma dan syarat leh cekedout kat cni [[klik sini]]

ada kwn2 kate,aku ta sesuai pakai shawl sbb muke aku tersgt2 la boolat,,
haha..tp aku kesah hape,nak pakai gak!

ni pic sy ye cik penganjur :-


ku bahagia!

bahagia ke skrg??
alhamdulillah,semangat aku yg hilang 2 bulan yg lalu(6 hb ni ckup la 2 bulan)
semakin pulih,tp kdg2 melayang gak..tgok pada kekuatan waktu 2..
hehe..
kwn2 tidak pernah ptus mmberi kan sokongan tuk aku..
malah sntiasa berada dgn aku saat2 aku sgt2 memerlukan mereka..
mereka jugak bnyak bg aku ketawa,n perasaan 2 rasa sgt2 bahagia..
kuar jalan2..gosip2,citer masalah masing2,,
upenye aku perlu sedar,hanya bukan aku saja yg melalui perkara yg sgt susah 2..
mereka juga menghadapi masalah yg sama,cume cara penyelesaian je yg berbeza,,
cik nadirah dah temui penggantinya..cepat tol la macek ni cari..haha
cik azie,masih bahagia ngn ehem2 nye,wlaupon ari2 gado..
aku??? masih terus mencari penggantinya,,haha..fobia beb..
weyh,,lari tajuk dah ni!!!

aku nak citer sal lain la,,haha
oke2 back to the topic,semalam,kami p hari keusahawanan kat sek(p)kapar,
ex sek mmber2 aku dan juga sekolah adk aku yg gedik 2..
aku mmg plan,ta mau p..mls la aku g sek 2..
bkn ada hape pon,,,
pas2 pg2 lg nad dah mengganggu tdo aku,,,
"dy ckp:ko nak g sek aku x?"
aku pon blur2 time 2 tanye la,nak g wat pe lak sek ko 2..
nad:ada hari kntin la,jom la..
aku:weyh,mls gler kot nak p..
nad:jom je la,siap cpat,kol 11 aku dtg umah..

then,ngah berat hati aku pon siap2 mandi,pakai baju sume..
n tgu 2 org macek ni kat koridor..
bile dh smpai kat sek 2,mulut dak2 ni je bising,aku diam je..
dh bukan sek aku,,mane aku nak tau kn,,haha
bapak sesak gler kot..
itam je sume,,haha,india je ramai,,mcm2 pattern ada,,pening pale aku,,
kami kat sana smpai kol 1 gak la kot,,pas2 trus g tesco setia alam..
g KAROK!!!!aku nak citer g karok sbenarnye,,haha,,tp mukadimah dy pnye la pnjg...
lgsg2 ta plan ok,plan kat c2 gak..then sume stuju,dan sume di support oleh nad,sbb aku ta bwak pe2,aku bwak badan n ic jew semata2..

di sebabkan tersgt2 gian n sangap nak karok,kami bantai 15 lagu weyh,dekat 2 jam karaoke,smpai abs sore sume..
weyh,,sgt2 hepi dpt melalak,rasa ilang sume yg terbuku di dada ni..
abs karok bru sume rasa lapa,masa korang karok pe pon ta rasa en..
then,singgah beli grng pisang pas2 BALIK!!!
(beli goreng pisang pon nak citer ke?)

Friday, July 2, 2010

kawan makan kawan..


okey,ta nak citer lebih2 takut ada yang terasa..

aku yakin,mungkin sume orang ada pengalaman cmnikn? kawan makan kawan..huh! aku plak,bkn sekali melalui perkara ni,tp ni masuk kali ke dua kot,kali pertama 2 time masa sek menengah,engat kan dh besar2 ni,sume dah matang,tade la bab2 o kes2 kawan makan kawan lg,upe2 nye still berleluasa masalah 2..kalo kwn korang sndri weyh wat cm 2 ape korang rasa?? aku dh cuba think +ve,tp hati aku masih susah2 sgt nak merelakan,,sungguh berat dugaan ini ya allah,aku rasa sgt2 tidak mampu,aku sgt syg weyh perikatan kawan 2,aku ta sanggup la nak said PERSAHABATAN,sbb kalo persahabatan,ta mungkin dy leh wat aku cnmi,,aku sgt2 kecewa dan perasaan 2 hanya ALLAH je yg bole tau,,aku ta bole nak tulis cmne rasa nya hati ini..

so,kesimpulanya,kwn ni mcm2 ragam dan macam2 jenis,bile kita dh baik,dy pijak pale kite,kang bile kite ta baik plak,dok kutuk2 kat blkg,senang citer nobody perfect..hanya ALLAH je yg sempurna..

p/s:bg aku,sekali kawan selamanya tetap KAWAN!!! ta kisah la dy kawan makan kawan ke,dy kedekut ke,dy berkira ke,once dy dh kwn ngn aku,aku sgt menghargai dy sbg kwn aku,, i love all my friends!!

LOTS OF LOVE,

Thursday, July 1, 2010

happy bufday to u :)



selamat hari ulang taun yg ke 2 buat asyikintarmizi.blogspot.com..hehe
kalo ada baby,dh leh berjalan weyh..
alhamdulillah,banyak suke duka yg aku coretkn dlm blog aku ni,
aku sedih,aku kecewa,aku gmbira,aku senang hati,sume aku lakarkan dalam ni..
ini adalah diary n tmpat aku menulis segala ape yg terbeban dlm hati aku..
aku tulis dlm ni ikhlas dr hati aku dan tidak menyinggung mane2 pihak pon,,
sape2 yg terasa aku memohon ampun dan maaf ye..
thanks wat sume yg sudi membaca blog aku ni..
ada org baca kew??



happy bufday jugak buat mmber sekolah rendah,sekolah menengah ta sama,tp tmpat tuisyen same,mmber ngumpat,mmber gosip,mmber jalan2 iaitu SITI NAZIRA BT PARIZON,selamat hari jadi macek!! semoga sentiasa di limpahi rahmat oleh allah..hope bahagia di samping yg tersayang :)dan juga selamat men'TUA'kn diri anda ya :)

LOTS OF LOVE,