About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Wednesday, July 14, 2010

cinta itu dtg dari allah..


ada mmber kat fb 2 post wall ni "Cinta itu anugerah ALLAH(swt) yang suci dan murni.Jangan jadikan ia terlalu murah dan dipersia-siakan dengan diberi kepada orang yang tidak berhak:)"

aku ni nak kata ada pengalaman pon ta jugak,ntah la..tp aku nak kongsi la sal ayat2 di atas 2..slalu mmg cm 2,dah name pon manusiakan mmg la ta perfect..tp bg aku,ape yg allah kurniakan i2 adalah yg terbaik dan seharusnye juga kita jaga ngn baik,allah ta kan bg ape yg kite nak,tetapi dy bg apa yg kita perlukan..begitu juga dgn CINTA,cinta 2 allah yg anugerahkan dan dy juga yg memberikan kite seseorang tuk kita menghargai dan di hargai..tp kalo hanya sebelah pihak je yg menghargai nye,perhubungan 2 tak kan bole pg jauh sbb ia memerlukan kesepakatan dan kepercayaan kedua2 belah pihak..

dan jgn la sedih kalo org 2 ta reti nak menghargainye sbb allah ta kn kurniakan sesuatu yg bole trus membuat kita bahagia.."kita akan berjumpa ngn org yg salah dlu,sebelum kite bersedia berjumpa dgn org yg btol2 syg kn kita"..n aku harap suatu hari ia nye akn terjadi *wink wink*

disaat aku menulis post ini tetiba teringat plak kat sahabat baik aku dd,dy pon baru je mengalami peristiwa yg sama,selama 2 taun lebih menjalinkan perhubungan,aleh2 laki 2 leh ckp syg,tp ta cinta..mmg bangkai ayam pnye jantan cm 2..nsb bek aku 6 bulan je,kalo la kau kat tmpat dy ni,aku dh ta tau nak wat pe kot..hehe,di harapkan semoga dd tabah menghadapi dugaan ni..engat! allah nak bg yg terbaik,laki 2 mmg bukan yg baik pon,aku tgok pon tau,ta semenggah lgsg! haha..

ta tau nak merapu pe dah,,adioss!!

LOTS OF LOVE,





2 comments:

Candy Dandy said...

pengalaman bercinta. tak ada sape perfect :)

eykn said...

2 la pasal,tp nape ada juga org yg nak perfect,padahal diri sndri pon ta sempurna...