About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Tuesday, August 31, 2010

happy bufday :) n hepi national day..

firstly,selamat menyambut hari kemerdekaan yg ke 53 taun..
alhamdulillah,sudah 53 tau negara kita bebas dari jajahan,,
semoga malaysia trus aman dan makmur..


hepi bufday him :)
semoga bahagia n hepi2 slalu :)

Monday, August 30, 2010

cantik itu kamu..


thanks 2 tuan blog sbb invite i to join this contest :)
actually,aku pon ta tau nak letak pic mane weyh..
tp rasa cm nak letak pic kami bertiga je la..
sbgai menghargai mereka yg sentiasa bersama2 aku.,,hehe..

nak story skit ja sal pic ni..pic ni kami ambil masa p karok,sebanyak 15 buah lagu selama 2 jam..hehe..mmg smpai lebam pon,smpai ilang sume sore..oh! mereka adalah my besties .. or lebih tepat adalah askar2 ku,,hehe...

Friday, August 27, 2010

aku bengis?? oh tidak!!!

ada ke aku yg cun plus comel ni dy ckp aku bengis..
sgt tidak sesuai cik faris oi...

haha...2 sume ada la fakta tidak benar,aku mmg la suke ngamok tp sebulan sekali jew,,bkn tiap2 minggu..haha..btw,lagu 150 juta 2 mmg besh weyh!!!

layan jom :-



If u love someone, so let it go...


hai la hati..
kenapa la masih ta bole2 nak melupakan,,
kenapa la susah sgt kite nak lupa kan dia..
aku dh cuba bnyak2 kali to try to forget him..
but i still can't!!!
smpai terpaksa tanamkan sifat benci 2..
tp still ta bole jugak..
org kata,benci2 tu la lg membuatkan kita syg..damn!
aku rasa aku kne move pg tempat lain la..
sbb di sekeliling aku ni sume ada kenangan ngn dy..
semua tempat la...benci tau!!
sumpah aku ta kuat!!
dah bape bulan lebih(aku ta kira)
aku still buat2 kuat dan tabah,,
habiskan masa ngn kwn2 aku,,
gelak kuat2 smpai nak pecah pewot,,
kwn2 tanye,"ekin.ok??"
aku hanya mampu jwb ok..
tp dlm hati dan perasaan aku 2,hanya ALLAH je yg tau..
hanya ALLAH!!!
aku dah ta mampu nak tanggung semuanye..
dan aku biarkan ia pergi bersama2 hari yg aku lalui..
aku ta de jalan lain..
selain buat2 tabah,kuat dan happy go lucky cm dlu..
kdg2 terpikir gak..dy hepi jew,,
tp aku kat cni sedih..wat hape kn..
that's why la,,sekarang aku still cuba dan trus cuba..
pertahankan perasaan aku,,
aku ta leh lemah hanya sbb dy..
tp kdg2 kalo rndu,bukak fb dy..
then?? ah..ntah la.,..
ta tau dah nak citer hape,,
aku pon dh mls nak melayan perasaan ni..
tlg2 la rindu,,pergi la jauh2...
bwak dy pergi skali :(
sesungguhnye aku ta sanggup dah nak menahan perasaaan 2..

"if i had just one more day , i would tell you how much that i’ve missed you since you’ve been away .. oh, it’s dangerous .. it’s so out of line , to try and turn back time … i’m sorry for blaming you , for everything .. i just couldn’t do .. and i’ve hurt myself , by hurting you .."

-hurt,christina aguilera-

Wednesday, August 25, 2010

sumpah rindu!!!!


ta nak ckp banyak2..
penat la..pose tau arini..
dh la ta sahur...

juz nak ckp..

aku RINDU sgt2 ni!!!!
RINDU nak gado..
RINDU nak ym..
RINDU nak bg2 lagu..
RINDU nak suh dy layan kerenah aku..
haha..
walaupon melalui YM..
2 je nak bgtau pon..
slmat berbuka puasa :)

that u remember this song :) hahahhaha....

blajar menghargai :)

biasa la manusia kan..
bile bnde dh ilang depan mata baru tau nak menghargai..
hehe,,
tp nak wat mcm mane,ape yg dh pergi 2 ttp akn pergi dan biarkan la ia pergi..
aku masih disini mcm dlu
yg ta pernah berubah n merubah ape2..
kdg2 2 takut btol nak kehilangan org yg kite syg lg..
tp aku masih bersyukur sekurang2nye keluarga dan kwn2 aku sntiasa ada dekat ngn aku..
pasal ape yg hilang n pergi 2...
aku lebih serahkan pd allah kerana dy lebih tau pe yg terbaik utk diri aku..
dan skrg aku lebih menghargai sape2 yg menghargai aku..
i2 adalah bnde pling sng kn..
org buat baik,kite buat baik..
org buat jahat,kite redha je,,
sbb hidup ta selalunye berada di atas..
pikir2 kn dan selamat beramal..

p/s:ta pasal2 aku disuruh wat lirik lagu plak,,lagu ape nak wat ni?kisah ptus cinta bnyak la,,leh x wat lagu cm 2....

Tuesday, August 24, 2010

sinar baru..



salam..
slamat pagi sume n slamat bersahur ta kurang dr 3 jam lbeh dr skrg :)
mata ngntok dh ni..
tp ta abs2 ag dok chat n kumen2 ngn syg2 aku NAD n AZIE
ngn dayat,ewan n raimi..padahal ary2 kot komen
ada de bnde2 yg nak diciterkn..
padahal bnde ulang2 pon..ngek kn..
hehe..sumpah!!
ary2 asik nak gelak je kalo chat or kumen2 ngn depa ni..
baru rasa cm diri aku sndri..
aku seorang yg gelak,ceria n happy..
aku sndri pon dh lama ta tgok diri aku sndri gelak cm ni sejak 2,3,4,5 bulan yg lalu...
kire pas reunion bukak pose jumaat yg lps
banyak merubah diri aku..
cewah!!!
jd rapat balik setelah 10 taun ta jmpe,ta bertegur..then skrg rasa sgt2 rapat..
bak kata nad:excited lbey..!!

lebih gembira,bila aku menerima semua berita2 gembira dr kwn2 aku..
siyez,aku sgt hepi tgok mereka hepi..
nurul dh baik ngn zul..
lg sowng ni,alhamdulillah..allah dh makbulkn doa aku tuk bukakkn pintu aty dy..
ta de ape lg yg leh mengembirakan hati ini
selain melihat org2 yg aku syg gembira,,
dan doa aku tuk DIA,juga semoga kebahagiaan sentiasa bersama nye,,dan aku??
ta berharap dah,,cume serah pd yg lebih mengetahui..

“kadang-kadang Allah turunkan hujan

Ditambah dengan guruh

Siap dengan kilat lagi

Kita tertanya-tanya

Kemana perginya matahari?

Rupanya Allah mahu memberikan kita pelangi yang indah”

Monday, August 23, 2010

VIP dihati ku :)


sumpah!! ngah busan gler..
so aku pon godek2 la youtube ni..
ttbe rasa cm nak menghayati lagu VIP by iwan af8..
dgr lagu ni 2,3 kali,,
mmg leh msuk dgn jiwa..
ececeh!!!
haha..

go2 check the list,who VIP in my heart :)
my family,,(op coz la,tp i2 tidak dikira)

1.askar2 ku nad n azie
2.mak2 tiri ku,nurul,mira,nina n pika
3.my boy besh fwen..haha..faris n udin sengal ;p
4.macek kepek,nasharuddin
5.geng2 SIT
6.geng2 SK kapar

"Oh kasih kau perlu tahu
Tiada yang penting selain cintamu oh sayang

Tiada yang ku sanjung hanya dirimu seorang

Berikan aku peluang

Untuk buktikan padamu

Oh oh oh oh
Kau VIP di hatiku"

Sunday, August 22, 2010

bukak pose..

smlm 2ohb kn??
kami budak2 sk kapar batch 2001 kot,kalo ta clap la..
wat reunion kali ke 2 dan ni kali pertama aku join,,hehe
plan pon mmg last minute..
so ta sempat nak sebarkan pada kwn2 yg ta tau 2...
pd mereka2 yg ta tau 2,maaf la sgt2 ye,,
aku pon mmg tau last2 minute..
kami sume p mkn kat afnan kat batu belah,actually bukan mkn sgt pon,,
nasik pon ta abs,dtg juz nak memenuhi permintaan je
and nak merapatkan balik silaturrahim yg dh sgt2 renggang..
sumpah!!! sgt2 hepi smlm..
then konon2 nye pas abs bukak pose 2,engat kan nak lepak 3 org je kat
MK Fatimah kat setia alam..
aleh2 dak laki sume ajak g lepak kat kamal corner kat s.alam..
so,kami bertiga bncng then stuju lepak ngn mereka..
kami 3 org je pompuan kot..
tade la segan mane pon sbb sume 2 mmg geng2 gile kami pon..
tp sume org cm pndng2 je la..
ada aku kesah?
then mamat2 ni order la shisha..aku pe ag,makan la..
qada balik mkn yg ta ckup td,mam roti telur ngn nad,,
aku ta mkn sgt,nad yg suap pon,,manja kejap..haha
padahal dayat jelez 2,,hak tuih!!
haha..
padahal aku dh ta tahan bau asap 2,,bole sesak nafas owh..
then kami gerak balik kol 11 lbey cm 2..
tp dak2 laki ni lepak ag..aku mmg ta tahan dh nak lepak..
kdg2 2 sok mcm ta keje plak kn..
sumpah!! pg td mls gler nak bangun...
haha...hepi2 sgt dpt jmpe sume..
ilang sume mslh yg ada dlm pale otak ni..
kalo ary2 cm 2 kan besh idop ni....

Thursday, August 19, 2010

ku ada kamu (:


alhamdulillah,hari ni tahan jugak berpuasa walaupon ta bgun sahur..
haha,mak aku ta sedar..
juz gerak suh niat,,
ape la mak aku ni,org dh niat dr mlm dah..

syukur jugak allah masih memanjangkan umur aku tuk terus menikmati keindahan dunia ni :)
bersama2 ngn keluarga n fmily yg sgt2 aku syg..
baru paham betapa gembira hidup cmni..sbb dah sgt penat dgn masalah yg tah hape2 tah..
sume prob mmg ta bole di msuk akal..
syukur mereka2 masih setia disini,jatuh bgun nye aku..
to him yg ngek,yg mmg sgt2 sabar la melayan kerenah tuan puteri ni..
walaupon aku tau,dy sgt2 bz ke site tuk menjalani latihan praktikal nye..
tp dy kate kwn2 penting gak..
haha,,bkn penting eh..
kwn2 sgt penting!!!

owh!
aku tgok adk angkat aku fara aisyah pon semakin pndai bawak diri di tempat org..
blaja leklok..
dan tgok muke dy sgt bahagia..
dan aku mst la tersenyum tgok org2 yg aku syg bahagia..

dan aku??
of coz la lg bahagia..
walaupon kdg2 org salah phm erti bahagia,bkn de sbb ada pakwe,i2 semua lom tentu menjanjikn kebahagiaan wat diri aku...
ape2 bnde2 yg terjadi ni,sgt2 mematangkan aku sbg seorang manusia..

then akhir kata!!!
"senyumlah kerana ada seseorang yang menyayangi anda :)"

tetep bersama :)





p/s:rasa2 sape2 yg ta suke dgn kebahagiaan kami,,kamu bole pergi main jauh2 okey :)

nobody perfect!
hanya 2 je ungkapan tuk semua manusia2 sekalian..
mcmmane konon2 nak perfect pon,mst ada salah dan silap kat mane2 jugak..
yg sempurna hanya ALLAH..
hanya org yg buat salah akn merasa dirnye bersalah..
walaupon org lain ta judge dy..
harap2 dy taubat la,,tlg la,tade pakedah pon nak melaga2 kn org..
smpai bila..ckup la ko dh porak perandakan kwn2 sume..
ta baik weyh..bia kite ta pndai,ta dpt akj tp kite ta amk kesempatan ats kelemahan dan kelebihan org lain..
ape2 yg terjadi pon sume salah paham,dan dah di selesaikan dgn cara baik..
so aku harap,ko dah bole jgn ggu kami,sbb kami ta perlukn org cm ko..
sumpah!! aku nyesal dgr nasihat n ayat2 manis ko 2..
padahal dlm aty ko dh psg niat nak kne kn aku,,shit!!
tp ta pe la,sempena bulan baik ni,aku dh maafkan sume nye,,
dan ape yg berlaku sume ni mmg dh tertulis tuk aku..
mungkin pengajaran tuk aku utk tidak mencerita kan sume mslh kat org,,
ta sume org suke dgn kesenangan dan kegembiraan kita..
apa2 pon hanya diri aku dan mereka2 yg rapat ngn aku tau cmne buruk dan baik nye aku..
wassalam :)

Wednesday, August 18, 2010

lesung pipit??

haha..kdg2 je kot timbul lesung pipit aku 2..
kdg ta timbul pon..
ada bukti org ckp ada lesung pipit k..
(perasan sudah)
bonda!! len kali jgn bgtau la..kan dh perasan ni
*blushing*
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
credit to bonda :)

some pic yg muncul nye lesung pipit itu..


Tuesday, August 17, 2010

kamu yang busuk hati itu...

apa pon yg terjadi kami masih bersama mcm dlu..
ta mungkin akn berpecah..
ko buat la ape2 citer pon nak laga2 kn kami..
ckup la kami je yg tau cter sebenar!!
aku pon ta tau nape masih ujud ag manusia cm ko ni..
yg ta leh nak tgok kesenangan dan kebahagian kami..
aku ttp aku pertahankn persahabatan kami 2..
until die!!
sumpah!! aku syg kan dy sama mcm 2 taun yg dlu..
ta de pe pon yg berubah!!
dan allah akn tunjuk balasan kat ko sbb suke melaga2 kn org..
ko ta slalu nye berada di atas la weyh!!
bia mulut bising cm aku ni..tp aty ta busuk!
dr mulut manis cm ko,tp hati tong sampah ag wangi..
buang masa je layan org cm ko..
*************************************************************************************
so lyn kan je la pic kami yg hepy ni,wlaupon dlm hati n otak kami ni ada mcm2 masalah :)

location:kopitiam pak li,sek 7 shah alam
date:17 ogos 2010
time:7.00 pm
motif:berbuka puasa dan melepaskn rndu *hug*

Sunday, August 15, 2010

hp baru + dress..

actually,bru dpt gaji bln 7 pnye la..
keje pon 11 hari je kot,so dpt sikit la kan,,haha
aku plak leh bantai p bli dress ngn hp..so wet 2 leh abs dlm masa 1 hari jew..
gile kn?
aku plak,kalo nak,nak tym 2 jugak,,dh ta pk ape dah,,
mmg sengal,,bile dh balik umah,,
bru pk..alor,,wet dh abs meyh,,nak tgu ujung bln 8 mmg ag 2 minggu la..
so kne ikat perut n no2 to bazar ramadhan,,haha
kalo nak p bazar kne p ngn ayah sbb nnti leh pau ayah,,
kalo aku p sndri,alamatnye wet aku la yg kuar...
dah la,aku nak story 2 je,,
lama ta update blog aku ni,dh berhabuk dah,,tp ta pe,
aku dh bersihkan dah pon..
pe2 pon selamat berpuasa semua..
puasa jgn ponteng2 k..

credit to pacek google :)

pic dress nnti aku update la..aku nampak kurus pakai dress 2..sgt suke dan sgt perasan! haha

Tuesday, August 10, 2010

puasa :)

alhamdulillah,allah masih panjangkan umor aku n family aku tuk kami sama2 menyambut bulan yg penuh berkat iaitu bulan ramadhan..ta sabar rasa nye nak sambut kedatangan 2..haha..perkara paling rndu mst la nak sahur n buke pose ngn kwn2..sgt rndu nye tym 2..wat asgment smpai ke sahur semata2 takut terlajak sahur nnti,pas2 bgun pg2 subuh 2 dh lari2 ke bilik basuh tadah air sbb nak rebus telor n megi,2 kalo rajin,kalo dtg mls 2 mkn biskut ngn air milo jew,,pas2 smbung tdo sementara nak bgun p clas kol 8..cm 2 la rutin harian selama sebulan,kalo sgt2 letih,mmg la ta bgun sahur..pas2 kalo balik dr clas cnfrm tdo smpai la kol 5 lbeh bru tergedik2 pk nak mkn pe tuk buke pose,,pas2 kornag engat x?kite wat asgment jenglot,smbil 2 mam kerepek n minum air teh smbil pasang lagu raya,,haha..mmg terasa btol mcm anak perantauan tym 2..1 mlm ta tdo sbb nak kne anta asgment 2 besok wlaupon dy dh bg asgment tu,2 mgu yg lpas,tp bile nak anta besok,bru sume kelam kabut,tym 2 la nak pk dialog,nak wat citer sal ape,,very funny!! n i really2 miss that moment..pas2 ag kalo g bazar ramadhan beli juadah berbuke pose cm nak wat kenduri kawin,bapak pnye banyak..last2 ta makan..mambazir jew!!! org puasa kurus,kami puasa makin besaq..argh!! ta leh nak story banyak2 sbb rasa sebak sgt2 dada ni..kang aku nangis depan laptop ni plak..

to family,sahabat handai,semua umat islam:selamat berpuasa..mohon ampun dan maaf andai ada terkasar bahasa dan terlanjur bicara,semoga ramadhan kali ni membawa seribu pengertian dan membawa kegembiraan buat kita semua.. :)

Sunday, August 8, 2010

ke'busy'an dan ketabahan hati :)

salam sume :)
lamanye weyh ta update blog ni..
mmg sgt2 bz menjalani kehidupan harian,balik keje,dh kene handel kain lak(konon je kn)..
on9 facebook pon dh ta lama cm dlu dah...
kdg2 tu lgsg ta on9..sbb teramat penat...
pas2 isyak trus cri tilam n bntal mucyuk n tdo! smpai la ke esok pg..
haha..dh ta engat hape dah..
sgt2 letih lor..

ok2,hdup cm biasa je,,
tade pe2 pon yg berubah,,
cume perasaan 2 je yg dh berubah,lately ni bnyak perkara2 yg mengembirakan..
haha..ta tau la cmne nak story weyh,sbb rasa sgt2 dh lengkap..
bkn sebab dh ada penganti ye,,
korng engat kalo ada penganti je ke idup dh lengkap??
ceh! stetment 2 ta leh pakai,okek!!
haha,dh start ayat mengarut dah,,
nak stop2,,takut kene serang ag..
serik weyh,,haha...



layan weyh.. :)

p/s: mak iti said:
umo kiter sngkat je kyin

nkmati spnuh nye

jgn tkut tuk jatuh

sbb de tngan yg akn sntiasa de org

tuk menghlr kan tngn

menolong ko smula

bngn

bersama2...


Wednesday, August 4, 2010

10 Sifat Calon Suami Yang Baik

setelah seharian ta bukak fb,sbb sgt2 bz ngn keje n komitmen,cewah..haha..bz ngn mmber2 ag,ada je mcm2 plan..mane2 sempat je nak jmpe,ta kira la sok keje ke ada class ke,ok,back to the topic..td,aku bukak fb then aku nampak tajuk ni kat salah sorng friend dlm fb 2,then aku dh mintak izin tuk copy..yeah! semoga ia menjadi pnduan tuk diriku dan sume mmber2 di luar sana..

10 Sifat Calon Suami Yang Baik

Jika anda seorang wanita, carilah lelaki yang mempunyai sifat-sifat berikut.
Jika anda seorang lelaki, jadilah seorang lelaki yang mempunyai sifat-sifat berikut.

1. Kuat amalan agamanya. Menjaga solat fardhu, kerap berjemaah dan solat pada awal waktu. Auratnya juga sentiasa dipelihara dan memakai pakaian yang sopan. Sifat ini boleh dilihat terutama sewaktu bersukan.

2. Akhlaknya baik, iaitu seorang yang nampak tegas, tetapi sebenarnya seorang yang lembut dan mudah bertolak ansur. Pertuturannya juga mesti sopan, melambangkan peribadi dan hatinya yang mulia.

3. Tegas mempertahankan maruahnya. Tidak berkunjung ke tempat-tempat yang boleh menjatuhkan kredibilitinya.

4. Amanah, tidak mengabaikan tugas yang diberikan dan tidak menyalahgunakan kuasa dan kedudukan.

5. Tidak boros, tetapi tidak kedekut. Tahu membelanjakan wang dengan bijaksana.

6. Menjaga mata dengan tidak melihat perempuan lain yang lalu lalang ketika sedang bercakap-cakap.

7. Pergaulan yang terbatas, tidak mengamalkan cara hidup bebas walaupun dia tahu dirinya mampu berbuat demikian.

8. Mempunyai rakan pergaulan yang baik. Rakan pergaulan seseorang itu biasanya sama.

9. Bertanggungjawab. Lihatlah dia dengan keluarga dan ibu bapanya.

10. Wajah yang tenang, tidak kira semasa bercakap atau membuat kerja atau masa kecemasan.