About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Thursday, September 30, 2010

filem lagenda budak setan

ye,aku tau aku dh ketinggalan zaman.haha,sbb bru skrg nak citer sal citer LBS ni kn..haha
aku ni mmg peminat lisa surihani n farid kamil..
tp aku ta sempat nak g follow citer ni kat wyang,
ada la sbb2 tertentu..
aku tgok citer ni pon sbb nina tnye..
"kin,ko dh tgok cte LBS?,sedih kin cter nye"
then aku bru teringat la yg aku mmg ta tertgok2 ag pon citer 2..
so,smlm aku mmg tade keje,aku tgok la citer ni dlm u tube..

pe yg bole aku simpulkan disini:

citer dy mmg sgt2 menyentuh hati aku,rasa nak tgok lagi,,dr part awal smpai abs air mata aku ni ta berhenti2 mengalir,hehe,sian syazera aku,abs basah lenjun dy..mmg sgt2 ta sabar la nak tunggu sambunagn citer 2 nnti,sbb 2 bru abs part 1 kn..

so lyn je la lagu yg menyentuh perasaan ni:-

Tuesday, September 28, 2010

bile teringat kan zaman samj,aku hanya mampu tersenyum :)



ta tau la nae ari ni bole plak ttbe rndu sgt tym2 zaman samj dlu..
mybe td tym kemas2 bilik,terjmpe pic2 masa aku sek dlu..
hehe,,mmg la banyak pic3 sume 2..
then2 org yg paling rndu mst la adk2 angkat aku,
kalo dlu kwn2 aku sume sibuk dy bf mereka yg bawah umo,
aku plak sibok ngn adk2 angkat aku yg form 1 n form 2(tym 2 aku dh f5)
haha,pantang je cikgu ta msuk class
amk baju tandas,then kuar merayau..haha,smbil2 intip adk2 angkat aku wat pe..
cm haremm jew,,
peneman setia aku,msti la aida ,,haha..
partner yg setia 2 tuk menghantar surat dan sebagainye..haha,,sumpah!
rndu gler2 saat 2..
tym 2 jugak,tade pon nak pk masalh hidup,enjoy jew..
p sek pas2 balik sek,sok p sek balik..
haha,kalo de kawad,sedaya upaya melarikan diri,sbb aku paling benci kawad kaki..
nak2 plak tym 2 dh senior kn..
so juz amik kedatangan then merayau!
pas2 ckup tym balik,haha..mmg 2 la rutin harian aku tiap2 kali koko..
cume tym kelab je aku baik skit sbb setiausaha la kate kan..
gle pe nak wat perangai,mau kne bising ngn cikgu..
hehe..skrg ni bile balik kg mst lalu depan samj pnye kn..
mmg lega la tgok samj dah maju pesat skrg,,
siap ada masjid,ada padang dah..
maju dah nyah,tym aku dlu hape pon ta de,
kalo nak g surau 2,nak nek atas berebut2 leh roboh tangga surau 2..

then2 td(lari tajuk jap la)
kat fb bisness aku de org add au,tgok nabil fikri..
woow!! sgt teruja sbenarnye..
sapa nabil fikri?ex adk angkt aku :)
bkn ape,mmg lama gler ta dgr citer dy sejak dy blaja kat yaman..
ttbe bile dy add,mau nye ko ta seronok..haha
ok2,memandangkan 2 fb tuk bisness,then aku pon add la dy semula menggunakan personal fb aku..
sumpah! lain dh matured dah dy,,
ye la kn,umo dh 17taun,,
eh2 sudah2 ni dh lari tajuk sgt2 ni..
then2 td pon smpat kumen2 ngn adk angkat aku,fara aisyah..
kat dy pon sumpah aku rndu..
sejak dr dy form 3 smpai skrg dy dh msuk uitm pon
msih ta berkesempatan nak jmpe :(
pe2 pon bg aku zaman sek adalah zaman yg paling menyeronokkn sbb lgsg tade mslh :)

sekian,..aku pon ta tau pe yg aku merepkkn td :p

Sunday, September 26, 2010

wedding izi :)


alhamdulillah..td selamat dah aku p knduri kawen mmber aku ni..
selamat dh lg sowng mendirikn umah tangga..
walaupon ujan dgn selebat2nye td,,
tp aku rasa,sume berjalan ngn lancar kot :)
pe2 tahniah pd izi n psangan ye..

de palma hotel :) + accident :(

25 sept 2010 sabtu

clas nyah,ta pernah ag aku g open house kat hotel..
haha,so mmg very2 excited to go there..
sehari sblm nak p dah bincang ngn mmber dlm fb..
mengikut perbincangan,aku,piza n comek nak p..
tp last2 nye aku n piza je yg pg..
comeck ta tau la dy kemana..
biasa la kan mek,jnji ngn dy aku dh phm sgt...

otw nk g de palma hotel 2,
bole plak accident kn..
mmg cm haremm..
leh lak mmber aku c piza 2,langgar bontot swiff..
aty aku dh berdebar2 rasa nak tercabut dh kot masa 2..
ye la kn,ta pernah aku melalui situasi cm 2..
pas2 brnti tepi la kn,tgok2 2 org laki,,hehe,.
so aku pk pon dy leh la consider kn..
tp hampeh..nenyusahkn kteorg ada la,,
nak no phone dh bg no phone..
engat kn nnti2 la dy kol..
ta smpai 10 minit dy kol,
pas2 kol ag,mmber aku dh la ngh drive,ta phm2 pe mamat 2..
pas2 kan leh plak cri kteorg kat de palma hotel...
pdhal kami bru je smpai,duduk pon ta ag,
leh lak mamat 2 mara2 suh trun kan..
so,kami dgn ta mkn lg,ngn lapa nye trun la jmpe mamat 2..
owh,sebelum 2 sesat mencari de palma hotel selama 11 jam,,haha :)

ok,so,kami pon trun la kan jmpe mamat 2..then dy ta puas aty gak,dy nak p bengkel la 2..
padahal kami dh ckp kn
p baiki sndri,pe2 nnti claim kat pza,,haha..
dy ta nak,nak bwak kteorg g bngkel gak,sah sewel mamat 2..
so,nsb bek la mmber pza,safwan name dy..
nsb bek ah dy ada,so dy leh la handel mamat2 yg menyakitkn mata aku ni.,,huh!
then safwan 2 kol mmber dy suh bwak g bngkel yg berdekatan..
so,kami pon g la survay tnye kat 1 kedai ni,harga nak btol kan kerosakan 2,,
harga nye rm120..tp mamat 2 ta puas aty ag,nak g kedai mmber dy kat bt 3..
bapak jauh!! so kali ni mmg kami sudah tidak terlarat nak melayan kerenah dy..
then kami ber4 bincnag,juz bg wet rm120,then selesai ari 2 gak,
pas2 amk wet trus ok,dasar laki 2 nak duit jew..
dh la menyusahkn kami sume,mmg2 cm bangang..
so slpas kami sume rushing p de palma hotel balik sbb mmber2 aku dh menunggu..
2 je cerita tuk hari ni sekian :)

so layan la pic comel kami k :)

Friday, September 24, 2010

mataku cantik contest..




tgh2 aku blogwalking kan..
pas2 aku de la terjmpe 1 contest ni..
ttbe gedik2 rasa nak join plak kn?
sapa2 nak join leh klik link kt bwah ni..

geolenstherapy.blogspot.com

tarikh tutup 25 sept 2010

aku nak letak pic ni la,lens kaler violet :)

.
.
.
.
.
.
.
.

Thursday, September 23, 2010

pernahkah?



pernahkah...
mencintai seseorang di dalam diam?
apabila kita mencintai seseorang di dalam diam..sakit bukan main...kita menderita kerana mencintai dia..melihat dia tidak akan menjadi milik kita..melihat dia mencintai orang lain..sakit bukan..

pernahkah..
mencintai seseorang yang pasti tidak akan menjadi milik kita..
sedih bukan?kita tahu..dia tak akan pernah dapat bersama kita..mungkin dia atau kita sudah menjadi milik orang lain..sakitnya perasaan itu bukan?kita mencintai dia yang sudah tertulis bukan untuk kita.

pernahkah?
mencintai seseorang yang sangat tidak setaraf dengan kita?
dia jauh lebih hebat dan sempurna dari kita..dia memiliki segala galanya..tapi kita?kita tak punya apa-apa yang perlu untuk dibanggakan..lantas..kita merasa amat malu untuk mencintai dia..tp hati tetap berdegil..sakitnya perasaan itu bukan?

pernahkan...
anda merasa sakit sebegitu?
aku pernah merasainya..ianya amat sakit.pedih.menusuk jauh kedalam hati..
aku amat membenci diri sendiri kerana mencintai dia..
tp jauh di sudut hati..
aku mengharapkan dia akan tahu betapa aku mencintai dia pada suatu ketika nanti..walaupun pada masa tu..ianya sudah terlalu lambat untuk aku atau dia memikirkannya..:(

sesungguhnya aku hanya berharap apa semua yg berlaku ni akan menjadi seperti sedia kala,sbb aku ta mampu untuk mencintai org lain lg,sakit mmg sakit,perit mmg perit,tp aku ta de pilihan lain selain menunggu dan berserah..hanya allah je yg tahu betapa aku ikhlas menyintai nya..

sekian...

Wednesday, September 22, 2010

hanya kerana cinta :)

smlm ttbe mood rajin aku dtg plak kn..
so aku pon mengemas2 la baju2 aku dlm cupboard 2..
dalam tgh2 kemas 2 ttbe jmpe pic kami..tetttt!!!
haha..mmg tinggal sekeping 2 je yg tinggal kenangan pon..
2 pon adk aku yg print out pic 2..haha
pas2 text ah mmber aku,saja nak ngadu la kn..

aku:nak tau citer x?
mmber:ha..nape?
aku:td aku kemas2 almari baju terjmpe pic aku ngn A*..ttbe rasa rndu lak :(
mmber:bole x ko buang je pic 2..
aku:syg weyh nak buang,,sbb tinggal sekeping 2 je yg tinggal tuk kenangan pon..

jujur weyh!!
tinggal sekektul 2 je pic nye ta terbuang2 ag..
yg len habis dah aku hapuskan..
tgu la kne ada kekuatan yg kuat balik tuk buang sekekping ag pic 2..
tp pic 2 pon aku selit2 tah mane tah..2 pasal kemas2 leh jmpe balik :)

hamik ni muke aku yg comey! :p

p/s:aku tau tajuk entry ta kne mengena ngn cerita yg aku tulis ni..mengelabah!!

Tuesday, September 21, 2010

setelah 6 tahun berkawan,baru hari ni allah pertemukan kami :)

pg td la,around kol 11 lebih cm 2..
ada call masuk,tgok nama "MUIZZUDIN"
pe hal lak mamat ni kol kan,,ye la..dah lama sgt kot dy ta kol aku..
ok2,,aku pon angkat la kol 2..
ttbe dy ckp nak mai umah..ceh! pelik la en,tade ribut taufan sume ttbe nak mai umah..
dy kate,depa bru pas anta barang kat s.alam..
pas2 dy ckp,bgtau je umah kat mane..
aku pon ckp la kat klang,kt kapar..
then him told,kapar 2 jauh kot,,ha..ta pe la..
so aku pon ha,ta pe la gak..dy ta dtg la 2 kot..
pas2 dlm 10 minit dy kol lagi,,dy ckp..
ekin! udin otw nak g umah ekin...
yg aku pon..ha?btol ka nak mai,,jgn ah men2 kan..
dlm aty tym 2..pergh! rasa nak meletup kot,sbb rasa cm nebes gler..
haha! trus g mandi kot...sbb rasa cm berpeluh 1 bdn..
ceh! nebes dy 2 cm org nak mai meminang,,,

mereka(udin&faris) sampai around 1.30 kot,pas zohor..
then depa balik around 3.30..sbb udin kalut sgt nak balik!! haha..
pe2 pon,thanks banyak2 to them..
mmg sgt2 ta sangka yg harini kami dipertemukan..cewah!
ye la,korang bayangkan 6 taun kot mmber ngn faris dh 2 taun stgah mmber..
tp ta berkesempatan lgsg2 nak jmpe..
sal nak jmpe cm ta jd je kn..hehe
pe2 pon aku sgt2 suke hari ni..yezza!!


p/s:slmat hari raya eh..jgn gelak ye faris oi,kalo baca post ni..wakakakkaka *blushing jap *

Monday, September 20, 2010

maaf!! aku ta bersedia buka pintu hati tuk mana2 lelaki ag..

ta tau la..
lately ni mcm huru hara sat pale otak aku ni..
aku mmg pling pantang org push2 aku..
ag2 nak mintak no tpon la tnye aku dh ada bf ke x?
sesungguhnye aku ta suke dgn 2 sume..
aku bukan jenis gurl yg sng nak suje ngn org lain..
arini clash 2,3 bln ada balak baru..
tidak semudah i2..
dan juga tidak semudah 2 jugak aku berubah hati kat org lain..
melainkn org 2 betul2 menghargai aku,,2 len citer ah kn,,
tp 2 pon membuatkn aku pikir 2,3 kali tuk terima..
mmg buat masa skrg,pintu hati aku ta prnah buka tuk mane2 lelaki ag..
bukan serik..tp masih menghargai yg lama..
bukan jugak give up..tp PASRAH..
bia masa yg tentukan kalo ada jodoh,,
kalo ta de,it's ok..
mst ada lg yg lebih baik menunggu..
so,aku sgt2 minta maaf sape2 yg ckp aku sombong or what..
sbb aku msih tiada hati tuk memulakan mana2 pengenalan tuk mane2 lelaki..
walaupon mmber aku ckp cmni
"ko kne bg peluang kedua tuk diri ko"
tp bg aku perasaan cinta yg allah bg 2,ta akn semanis perasaan cinta pertama yg allah bg..
urmmm...bia la TAKDIR & WAKTU yang menentukan..
sekian :)

Friday, September 10, 2010

salam lebaran..


di kesempatan ni aku ingin memohon jutaan ampun dan maaf andai sepanjang aku menulis dlm blog ni ada yg ta puas aty,yg terasa hati de yg termkn hati..aku menyusun 10 jari memohon kemaafan..buat mmber2 SK kapar,SAMJ,n PSIS..selamat hari raya maaf zahir dan batin..maafkan kesalahan dan kekasaran aku sepanjang kita berkawan..semoga lebaran dan syawal taun ni mmbawa 1000 rahmat dan kekuatan serta kegembiraan buat kita semua :) salam syg :)

Thursday, September 9, 2010

saya tunggu kamu dtg lagi ramadhan :)

alhamdulillah..
hari ini bersamaan 30 ramadhan 9/9/10
sudah lengkap la puasa kita selama sebulan..
sok raya!!!
sayu rasa nya nak meninggalkan bulan yg penuh berkat ni :(
tah taun depan dpt jumpa lg ke ta..
semoga allah terus memanjangkan usia kita utk berjumpa lg ngn ramadhan taun depan..
amin..

banyak suka duka yg dilalui sepanjang bulan ramadhan ni..
bulan ni juga yg menyatukan(dak2 SK kapar) balik..
masa ada gathering buka pose 2..
very miss that moment :)
semoga berkat bulan ramadhan ni mmbuatkan aku terus tabah mengharungi hidup ini..

Wednesday, September 8, 2010

sangap shuping :)




padahal kami plan nak kuar ari selasa 7hb..
tp terpaksa di batal kan disaat2 akhir kerana azie,nak balik kg lak ptg 2..
so kami sebulat suara mmbuat keputusan
shuping ari senin je la..
aduh! dlm otak aku,cmne nak shuping,
gaji ta amk ag plak..
tp ta pe la,ada wet selit2 kn,,lepas la kot..

nama pon jnji melayu kn,,dlm kol 10 lbey 2,
tepon aku dh memekak2,nad dh msg suh bgun..
kate kol 11 nak gerak dah..
aku pon dok bukak fb ag,pas2 bru g mandi,mekup la sume bagai..
then tgu punye tgu depa ta smpai2 ag..
aty dh pns menunggu ni,mekup dh cair kot..
pas2 text nad,ada kat umah azie,ngah tgu dy bersiap..
ish,,azie ni dy mmg suke bg aku rasa nak bom muke dy..
pas2 dlm kol 11 lbey baru gerak..
anta kueh raya kat umah mmber nad dlu
pas2 trus2 ke sunway pyramid..yeah!!!
tp sesat dekat 1 jam stgah..
haha..aku dh tdo dh bgun blik,dh tdo balik ta smpai2..
pas2 elok2 aku bgun..
leh laktrus tnye kan..
ekin,jln mane 1 ni?
aku men petik je la subang jaya..
sbb teringat an dok subang kan,,
leh pakai ke fakta 2?hahaha..no,no,no.. :p
nsb bek,aku petik jalan 2 btol..akhirnye smpai gak weyh..
nak cri parking pon leh salah,so pusing balik..
dpt menjejakkan kaki kat sunway 2 kol 2.30 kot..
korang bayang kan bape lama kteorg kat ats jalan raya,,,haha..

(pnjang ag citer aku ni)





pas2 kn,jalan2 la,hape g kan..
misi utama nak cri handbag n kasut jew..
last2 bnde tu aku ta beli,tp aku beli baju,,
hampeh tol..
bkn ta de yg berkenan,tp nad kata kat vincci ag cntik..
aku pon dok aim nak beli kasut vincci ngn handbag kat eastwear..
aleh,nad yg beria2 shuping kn..



dalam kol 6.45 pm..
kami p la ke mcd..sumpah ramai gler..mcm3 jenis org ada,,
aku hangin je ngn non2 muslim ni..
agak2 ah kn,org sibok2 nak bukak pose,,
tym 2 la dy sibok2 nak makan gak..
dh kami kne tgu sbb nak cop tempat..

selepas kenyng pewot sume,balik la ape ag kn,,
dh berjam kot dok dlm 2..
ni pon 1 hal,nak cri jalan kuar dr shoping mall 2 pon amk masa stgh jam!!
sengal kn..
dh la ngn pewot kenyang,pusing2 cri jalan lak,,
mau ta pening ko..
yes! akhirnye jmpe jln kuar..
cm main dlm competition lak kn..

then balik 2 jemmed la sat..
pas2 trus singgah kfc kapar,lepak ngn ewan jap..
pas2 balik umah la..
sgt2 letih dah tym 2..

ending story..fuh! pnta ku citer..
mood:still miss him,tp td dy de upload 3 ketul je pic bru kat fb :(

Tuesday, September 7, 2010

what i'm felling today..


missing n miss him!!
yg jauh2 di utara 2..
ttbe utara lak eh,,haha,,cm harem!!!
sal eh..
ttbe je miss2 ni eh..
argh!!
perasaan,tlg pergi jauh2 :)

actually nak citer sal g sunway td,tp sumpah sgt2 tade mud sbb skrg ada mood rndu ja..
ari2 kot bukak fb dy..
cm sengal kn,,haha..
ye2..sy dh sengal..
:p

Monday, September 6, 2010

kad raya :)

bole ke ini dipanggil kad raya??
ala,,same je la kn,,walaupon cara hantarnye berbeza,,
haha,ye la,dlu pakai anta pakai stem kn..
kalo umah yg dekat2 ni aku anta trus msuk dlm letter box jew..
ta pon kalo kat asrama dlu,kami dh siap kn 1 kotak kat luar dorm 2..
tp zaman skrg,mane ada dah nak men pos2 kad raya..
sume main sms,ym,fesbuk jew...
thanks pada mmber2 aku yg pos kat raya kat fesbuk 2 ye :)

From:appy
FroM:fizafrom:fadz-fadq

from:mira

from:bayah

Friday, September 3, 2010

ye ! aku mmg anak manja!!

aku ta phm tol ngn mslh org ni..
sibok2 dok mengatur kn idop aku wat 2 ni..
aku mmg ta suke keje leceh2..
lantak ah ko nak ckp pe..
aku tau la niat ko 2 baik,nak tlg aku cri keje la bagai..
tp sumpah!! aku kalo ta suke 1 bnde 2,mmg aku ta bole blah..
pasal yg ko ajak aku keje jauh2 ke mana la bagai
mmg la aku ta bole nak pg,bukan sbb ayah aku ta bg ke hape..
sbb mmg aku suke dok bwah ketiak mak ayah aku..
ada mslh?ta de kn..
so kalo aku ta leh bwak diri ke hape..
2 pon mmg ta de kne mgena ngn ko..
tlg la,ko mmg mmber baik aku,tp aku mmg ta suke org push2 aku tuk 1 bnde yg aku ta suke!
end!!!!!

p/s:aku mmg pns hati je ada org sound2 tepek kat aku,tp aku cool beb,mls nak gado2..tp dlm aty mmg pns weyh..

Thursday, September 2, 2010

tlg berhenti berharap!!!

aku rembat berukband ayah aku ni,sbb laptop aku ta leh connect wifi lak..damn it!!
leh gler aku kalo 1 hari ta on9..haha
2 pasal aku kne taip cepat2 then letakkn balik ke tempat asalnye sbb nnti kntoi ah ngn ayah aku..

background music:ruang kedua

akhirnye aku surrender a.k.a give up memain dgn perasaan ini,sesungguhnye aku sudah tidak mampu bertahan dah,
mcm2 cara yg aku buat tuk melupakan dan terus melupakan,dan dlm masa yg sama masih berharap semuanya akan kembali
seperti sedia kala tp ternyata harapan hanya tinggal impian dan juga mengharapkan sesuatu yg tak pasti,,

yg pasti aku membuka pintu hati tuk give up dgn perasaan aku
bila kwn aku ckp cmni"bia la hanya allah je yg tau betapa ikhlas nye kita"
ye! hanya allah je yg tau betapa saya cinta kan kamu..
dan sbb i2 sy masih berharap allah membukakan pintu hati kamu tuk beri saya kesempatan kedua..
walaupon sy tau i2 mmg tidak akn pernah terjadi..
dan sekarang aku hanya mengambil langkah penyelesaian dgn membiarkan waktu yg menamatkn semuanya..
setaun?dua taun? bia la waktu yg tentukan..
pe2 perkara yg berlaku dlm waktu 2..
aku sudah siap sedia tuk kuat..
yeah! semangat!
sbb manusia ni kalo ta kne kat btg idong sndri dy ta rasa
so bg aku bia la takdir dan waktu yg tentukan semuanye..
lg pon skrg aku dh pasrah,cume kdg2 2 tergugat gak keimanan aku ag2
bile time rndu la sgt2..
nsb bek aku dh buang no phone dy,,
so ta leh la nak msg ke hape kn..
pic pon sume dh buang,so mmg ta leh nak wat hape la,,
2 pon mmg btol2 kuat la nak buang kn semua 2..
tahniah tuk diri aku!! yeah!