About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Monday, November 29, 2010

dengan berat hati ini aku melangkahkan kaki..




sbok sangat dok menghitung hari,bile la nak 29hb 11..ari2 tgok calender..
arini dh 29hb 11,sekejap sgt kan,ala,,rasa cm ta prepair pe2 lgsg!!
hati ni cm berat je plak nak pg,masa dpt tawaran tu tergedik2 plak nak pg..
otak aku ni dh beku kot nak blaja balik,,aish! nak ngadap coding,rasa cm ta bernyawa dah..haha
mudah2an allah permudahkan segala urusan aku besok (301110) tuk pendaftaran,rasa2nye sume borang dh lengkap diisi,cume pnjaman je ta buat2 ag..ni je la 1 je mslh aku yg ta selesai2 ag rasanye,,walaweh!! barang pon masih de yg ta packing ag ni..sumpah!! mood mmg ngah tade,rasa cm kejap sgt je ni..ta puas nak gedik2 nak ngonjeng2 ngn askar2 aku ag,ttbe dh nak kena pg,,oh! mmg ta besh..mana nak cri kat ipoh kawan segila dyorg..nak tgu cuti sem????argh!!

belom pg lg tp dh pk mcm2,hey la otak..tlg2 jgn wat saya berfikir dgn banyak..letih dah,manyak sgt pk nih..dah la,mls la nak story panjang2..baju ta pack g..bnde2 urgent ta check ag..so,nak g wat sume 2 skrg! sok cnfrm kelam kabut..

kat sini aku tinggal kan pesan tuk mereka yg tersyg :)

nad & azie:
korang yg tersayang,ta besh nye nnti terpaksa tgok korang g ngonjeng2 tanpa aku,,mmg tidAK adil!! so nak kuar tgu aku cuti sem!! jaga diri bek,jaga tnb leklok..syg korang manyak2 <3

nawi:
besh friend aku nih,aku dh packing pensel n buku tu dalam beg,aku bawak dy ikot aku p ipoh skali..minum float engat aku..jaga diri baik2,gd lunk in ur job n carrier..

nurul:
jaga diri baik2 kat tmpat org,pas dh stabil keje,leh msukkan aku keje kerajaan..haha

fatin syazana:
luv u damn much! thanks 4 everythings what's u do 4 me,i'll never forget..hanya allah yg bole membalasnya :)

sahabat2 yg lain:doakan kejayaan aku ya..
-------------------------------------------------------------------------------------------------
pesanan mereka :
fatin syazana: stdy btol2,ftn doakan yg terbaek,miss u,de pe2 g tau ftn..(banyak sgt pesanan macek ni,ta leh nak tulis sume)

aida:jga diri baik2,engat sume kenangan kita

nazira:ko ada balak,cpt2 g tau kteorg,kalo aku tgok ttbe status relationship ko ngn sapa,kiteorg ta tau,aku bom ko!! (bengong pnye pesanan)

faris:smoga slmat sampai sok,gd luck..

ntah,ramai ag la yg wish mcm2,pe2 pon thanks a lot ya..luv u'olls manyak2 :P

Saturday, November 27, 2010

hati berbunga riang..


if hati dh cm 2,so harus la taip entry ni sambil dgr lagu kisah kita..
ok! perasan sendiri..wakakakaka
actually,lately ni manyak bnde2 yg hepi yg berlaku dlm idup ni..
mksd aku,bnde2 yg x wat aku ta kusut la..
sumpah! kwn2 aku la pling terbaik dlm dunia ni..
alahai! susahnye nak describe perasaan 2,,
tp skrg aku rasa bahagia + lengkap!
terbaik nokk...

semalam aku rasa dr pg smpai ke ptg dok ym ngn pacek oyie je..
perasaan??? op coz bahagia,,
bahagia ngn fall in love ta sama kan..
oh! kalo rasa fall in love again,mybe tidak kott..
tgu kat ipoh nnti la kot2 dpt prince charming *dush dush*

bnde ta leh blah,mintak share pic tp suh aku mule dlu,gilo ape,
hamik ko,aku bg sume pic ika,simpan la pic ika 2..eheehheee...
tp bile nak last2 tu bru,him say 'nak pic dy'(berada di awangan2 skjp,aha)
tlg lempang sy laju2,ttbe gedik plak kan..
aku ta tau nak update ape ni,so aku merapu meraban je la..
sila maafkan saya..tata~

Bebaskan harimu dengan cintaku
Ekspreksikan dirimu dengan laguku
Satukan mimpimu dgn mimpiku
Ini kisah kita...

Thursday, November 25, 2010

family day,lumut perak 19-21 nov 2010..

hola u'alls..
lama nokk aku ta hapdate blog ni..
mood cm ta de,ag pon malas bebenor nak menaip nye aih..
walaupon citer 2 banyak sgt nak citer dlm ni ha..

awas!! entery ni penuh ngn pic n citer yg panjang berjela2 :)
mood ngah ta sihat,demam + selsema + hdung tersumbat..

hari pertama (19 nov '10-jumaat)



kami sekeluarga bertolak dr umah dlm kol 3 ptg,sepanjang perjalanan,op coz la keje aku membuta kan,celik2 je tgok dh smpai ke nak menghala ke teluk batik,jalan yg sama aku lalu masa g teluk batik ngn kwn2 tym kat poli dlu,overexcited weyh!!


smpai sana dlm kol 6 kot,kat marina cove resort,then trus lari2 nek atas jmpe macek2..rndu n sgt rndu..pas2 terus tukar baju then berendam dlm swimming pool,sumpah ta tahan tgok swimming pool 2,gian gile sbb dh lama ta swim,,haha,habis2 mandi sume around kol 7 cm 2,naik atas mandi siap2 solat sume then ada bacaan tahlil tuk arwah atuk n oph,tp aku niat kan skali tuk arwah 2 org shbat baik aku,iaitu hidayu yaakob dan mohd norhafiz shah..

setelah selesai bacaan tahlil 2,sesi tuk memasukkn kacang dlm botol,tuk kami teka la,jenuh gak la,ke mana2 je dok engat kacang dlm botol 2..2 je la acara tuk malam 2 iaitu teka kacang dlm botol,yg selebih2nye,gosip2,tgok tb then tdo..

hari kedua (20 nov '10-sabtu)

firstly,that date,bfday gemok,happy bufday darl,may allah bless u ;)




siap2 sume,sbb kol 7.30 nak bertolak ke mana tah ada acara sukaneka..sblm tu wat senaman dlu then sarapan mam nasi lemak n kuih lepat cendol dy sedap..btol ta tipu,first tym makan 2..then baru la wat acara sukan iaitu tuk kanak2 acara cri selipar masing,tuk acara remaja,bawak bola pingpong dlm sudu,acara ayah2 bowling kelapa,acara mak2 tiup belon smpai pecah n acara berpasangan lambung kasih..setelah selesai sume acara,acara take2 pic pas2 baru acara penyampaian hadiah..



selepas 2 lepak tepi pntai lak,tuk makan tgh hari,makan nasi ayam nokk,pas2 balik ke hotel,siap2 sbb kol 2 nak g mandi kat water front,tp kami bebudak ni kol 1.30 dh trun mandi kat swimming dlu..mandi dr kol 1.30- kol 7,mmg kne surnburn la,muke sgt itam skrg ni,alasan yg sgt kukuh utk tidak keluar rumah..

balik kol 7,mandi2 siap pakai bju tdo sume sbb de penyampai hadian tuk cabutan bertuah dan teka kacang.. haha,family bertama yg bertuah adalah family aku!!! hehe,sgt bertuah mlm 2,family kedua di menangi oleh family acak dan family ketiga family acu,tuk teka kacang lak,aina yg menang,cis! jwpan aku sipi2 je ag nak menang,,ckup la 1 hari,mmg dh sgt penat,after that,acara bebas!!!! haha

hari ketiga(21 nov 10-ahad)

bangun lambat skit sbb ta ckup tdo malam 2 ayu wat perangai,asik dok tepuk dy ja,bangun2 je gosok gg dlu,sbb tgu turn nak mandi lama sgt,so pe ag,mam dlu la kan..sat g nasi lemak abs lak,,haha*gile tamak* mandi then siap2 angkat barang sume,then berkumpul tuk sesi penutupan family day ni..

p/s:so far,aku sgt2 dan tersgt la hepi,thank u damn much to penganjur iaitu pak teh n acu yg bertungkus lumus menjayakan family day ni,cume sedih skit la,family m.long ta dpt join ,atas musabab2 tertentu,next year,wat ag terbaik ag okek!!!

Thursday, November 18, 2010

CINTA




what means 'LOVE'??or dlm bahasa melayu nye CINTA..
bg aku cinta 2 manis bila ada orang yang menghargainye nye..
aku manyak dgr pengalaman cinta dr kawan2 aku..
wat masa ni tade la lagi sampai nak bunuh diri..
ada aku baca dr blog,ada yg samapi nak bunuh diri nokk..
ta ke sia2 name nye tu,,
pengalaman aku?
paling stress pon,aku akan telan ubat je sbb sakit pale yg amat sgt..
tp masih beringat la,
bodo la kot nak membahayakan kesihatan hanya sbb2 perkara cmni..

so kalo org tanye aku,cinta 2 pe eh..
1 je ayat aku BULLSHIT..
sbb cinta pertama aku berjmpa ngn org cm 2 dan berakhir jenis cm 2..
so bad..ish2..
tp aku ta salah kan sapa2,mungkin banyak kekurangan dlm diri aku,tuk mendapatkan org yg konon "sesempurna" itu..
skrg aku bahagia sbb cinta 2 aku hanya curahkan pd org 2 yg tol2 menghargai aku..
cinta aku hanya tuk family,askar2 aku,dayang2 aku n kwn2 aku..
sgt bahagia skrg!! auwww~
alhamdulillah..tp hati kne mau kuat meyh..
sbb kdg2 bnde or citer2 lame tu leh teringat lak..
bia la kan,bg aku allah je tau pe yg ada dlm aty aku..
allah je tau pe yg aku korbankan,pe yg aku fight..

"ingin ku melangkah membawa diri
kerna cinta yg dikhianati"

doakan segala2nye berjalan lancar..amin :)
lama dah aku tgu2 saat ni..
ipoh!!! i'm coming soon..
countdown!! yeaha!

Tuesday, November 16, 2010

salam aidiladha..


rendang,nasi impit,kuah kacang..
sume dh siap di hidang di atas meja,tinggal nak raya jew..
baju raya ta buat la taun ni..
mcm tiap2 taun buat lak kan.
ta sempat der nak g bli kain,,
hohohoho~
so pakai je la baju memane yg ado..
tp aku dh jait manik kat tgn 2,so nampak diffrent la kan.,.
auwww~
mst comel baju i..

td lalu depan surau au,
sal ta nampak pon lembu yg nak d korbankan 2..
mungkin gelap kot,ta pe2,sok je la lembu 2..
sblm dy kne sembelih..
hukhukhuk,,
sok gak nak g ngonjeng2 bersama askar2 tersyg..
pas2 kalo sempat nak g knduri kesyukuran umah aida..
nak mamam kambing bakaq,,fuh! meriah nokk raya kali ni..

nyway,selamat menyambut hari raya aidiladha kpd sume blogger sume..semoga apa yg di korbankan memberi sejuta pengertian dan penghargaan :)

oh! u make me smile..


auuuuwwww~
rasa di awangan2..
(saja mau berangan2,plz jgn kaco)

oh kamu! kwn yg terbaik,,
yg memahami aku di waktu ini,
thanks 4 everythings,rasa cm berat je hati nak g ipoh,,
auuwww~gedik lak,,
menghitung hari je ni nak mengangkatkan kaki ke ipoh..
yeaha!!!
everythings sume dh settle,alhamdulillah..
walaupon terdapat masalah gak la,,
leh lak bank leh salah tick kat situ "SEPARUH MASA"
padahal "SEPENUH MASA" la kan,,
so td ke BSN balik nak double confrm,then call poli balik..
nsb bek poli bole tukarkan jew,,
ok,ttbe rasa nak syg poli ungku omar 1 saat..

nawi sengal,aku syg ko..
engat 2 ngek..
if aku g ipoh pon nnti,aku n nina n aiman ta kan lupe ko..

mlm ni nak bermimpi bertemu mr right~

nyte!

Monday, November 15, 2010

hepi bufday dearest friend ;)

nawi yg dok kanan 2 skali ye ;)

kalo setahun yg lps..
tepat kol 12 mlm..(terlebih skit la ta bape nak tepat,tp still around 12am ok)
kami(aku,nina,nurul n mira) kol nawi then nyanyi lagu ni..
"hepi bufday to u
hepi bufday to u
hepi bufday to u nawi..
hepi bufday to u!!!"

tp taun ni ta dpt la beb,sbb mane de kami dok sesama lg kan,,
btw,aku ta lupe bufday ko kan..
cume ta bape nak engat ja..ecececeh..

btw geng,
hepi bufday to u..
may allah bless u~
be a strong boy..
namo pk2 bnde yg ta penting,,
kite ada manyak lagi misi n visi dlm hidup ni kan?
anggap la pe yg jd ni sbgai ujian dr allah,
mungkin allah nak beri kan yg lg baik tuk kite..
smoga berjaya dlm idup..
jd anak yg soleh tuk org tuamu..
dan jd org yg baik tuk kwn2 mu..
lots of love,memuah3 :)

Sunday, November 14, 2010

pls2 terima hakikat ekin :)

patut nye,aku ptt terima hakikat 8 bln yg lps..
ramai yg ckp dy bkn terbaik tuk aku.
depa ckp gak,aku leh dpt yg lg baik dr 2..
nape la cinta 2 buta dan bangang,,
ke org yg bercinta 2 buta n bangang..
ye2 sy setuju..
sila setuju semua!!
ok ta setuju,sy sorang je yg stuju,sbb sy sorang je yg melalui situasi ni..
ok..fine!!

msg jap ngn mmber jeram yg kenal depa ni..
damn!
aku rasa mereka ni de reputasi yg buruk..
aish! aku bkn nak memburukkan org k..
ni kesimpualn berdasarkan perbincangan kami..
aku nak cri klimaks nak terima hakikat 2,
sikit je ag nak dpt ni weyh!!
mmber aku suh wat solat istikharah dr skrg..
ntah la,aty cm yakin,2 jodoh aku,he's my first love..
tp mmber aku ckp..
u must forget him..
either he's ur first love..
he will never turn back!!
ya allah,nape la gelap gelita sgt hati aku..
ko makan ape ni kin,smpai susah nak terima hakikat ni..
argh!!

ye2,aku tau DIA ta kan uji aku kalo DIA tau aku ta mampu..
tp aku dh kuat2,nnti ttbe 1 tahap aku down,sedown2 nye..
tp 1 ayat yg aku ta leh blah,siap kne mara ngn mmber aku ni..

"kin....
please!
jaga maruah n ego kaw cket
syg cmne sekalipun
dy still lum jd laki ko yg sah utk ko hbiskn sume rase syg tu pd dye"
first tym okek aku kne mara cm 2..
ko mmg seornag mmber yg baik..
sbb ko nak tunjukkan hakikat 2,,
yeah! airmata,tlg jgn turun lg hanya sbb seorang lelaki yg ego..

lelaki idaman,penyejuk dimata penawar dihati,,insyallah,semoga aku memiliknya..yg terima aku seadanya baik buruk aku..amin ya rabbalallamin :)

okek! aku sudah abs bercerita,dah bole pg tdo~

jap2,,jgn tdo ag..ada 1 ag luahan perasaan yg gedik,,sila jgn muntah plzz..


rndu kot kat pacek oyie,kan2..(dgr lagu kisah kita..auwwww~)
alolololo,,tgok muke kesian :0
chat kejap pon jd la kan,,
ok,aku dh btol2 sengal tahap gaban dh ni..
berani mati mengatakan rndu kat pacek oyie.
ini bermakna aku mengambil risiko tuk di bomm..
larikkkk!!!


p/s:tgu pic dr nad n azie,aku citer tempat kenangan yg dh lama ta sanggup nak jejakkan kaki,td pon buat2 berpijak di bumi yg nyata,eh2 bkan ah,berpijak di lantai :) hehe

Saturday, November 13, 2010

al fatihah buat NORHIDAYU YAAKOB..


sgt2 terkejut bile dpt msg dr atika rosman..
dy ckp hidayu yaakob meninggal ptg td akibat excident..
ya allah!
aku tym 2 bru pas mandi,sbb bru balik dr pasar,
dan nak bersaip2 nak kuar ngn askar2 aku n ewan..
sbb ewan nak blnje makan chicken chop..
sgt2 terpaksa membatalkan perjanjian kuar makan 2 di saat2 akhir..
sowi sgt2 kwn2 :(

aku pelik gak,sal kwn2 rapat aku ta cntct aku bg tau,upe2 nye aku ta bukak no celcom..
sekali aku bukak,berderet..
pas2 aku trus bukak fb lak,sbb nak mengsahihkan pe yg tika ckp..
sbb sblm 2 aku still ta bkak no celcom ag,,
aku tgok sume dh heboh2 kat fb,then bru la aku tanye kwn2 rapat aku..

pas2 dlm kol 8 cm 2,aida kol tanye nak g tgok jenazah x?
mst la aku nak pg,lg mau tanye..
so,aku siap2 la sementara nak tgu aida amk piza kat batu belah..
pas2 amk aku then trus ke skinchan,,
(dlm perjalanan,bru konvoi ngn akin n zubair)

sampai2 umah arwah,jenazah dh dikebumi kan kol 9 mlm td..
aku mmg sgt2 terkilan la sbb ta smpat nak tgok jenazah,
dh la last jmpe dy pon setaun yg lalu,2 pon masa kawen echot..
ni plan2 nak g umah ecot engat leh la jmpe sume..
mmg sgt ta sangka,dayu pg dulu..

al fatihah..smoga rohnye ditempatkan dikalangan org yg beriman,,amin..

dayu,aku terbayang masa kite kat asrama dlu,walaupon aku ta rapat sgt ngn ko,tp ko mmg seorang mmber yg baik,yg gile2..argh! rndu sgt kot tym kite kat ostel dlu..ta leh nak ckp pe2 dah,rasa sgt2 sayu :'( semoga dayu tenang disana,kami disini ttp akan merinduimu :(

p/s:ko!!! aku engat ko ta risau psal aku,sbb aku btol2 down masa 2,thanks sbb kol,lega aku dpt luahkan airmata aku kat ko..ko pon jaga diri baik2 plzz... :(

update: aku terbayang lenggok sore dayu,masa panggil nama aiman(adk dy) ye la,dlu kan tym sek kami curik2 bwak hp 3310 ke asrama,,memory banyak sgt kot..dayu!! still ta leh nak terima hakikat ag ni,tym ko ejek2 aku ngn adk angkat aku amirul,terbayang sume nye,sayu je masa ygok pic masa sek dlu,ya allah! kuatkan la hamba mu tuk terima hakikat yg 1 ni!!! :'( al fatihah :'(

Friday, November 12, 2010

gossiping~ auwww

sama cm zaman2 sek dlu..
kami ta pernah berubah..kan fara kan?
adk akk sama jew..
kuat gile gosip..ahaks!
kalo dlu tym sek gosip bnde yg dlm sek tu jew,,
ngee..
tp bile dah meningkat dewasa ni..
lg luas bnde n tajuk nak gosip nye,,haha..
i like2~

dr wall fara,ye la..pelik aku sal budak ni ngamok lak ta tentu pasal plak kan,
so mane leh gosip tempat terbuka cm 2 kan..
kami ni mmg seorang yg berani mati..

pas2 smbung ke wall aku,,
haha,ni lg berani mati bak menjerut leher sendiri..haha
kalo la ada barua2 yg bgtau si gile 2.
mane la nak tau kan,,
kot2 ada talam 2 muke ke 10 muke ke..
ta ke naya aku...
last2 ta leh jd ni,kne chat ah..
cepat dan tepat skit,,
kang kalo gosip kat wall,kne serang..
ta takut ke?takut kan..


wah! td citer chinta dh abs weyh,,
b4 ni,aku ta pnh mengikuti lgsg pon citer ni sbb aku bukan la peminat fasha sendat..di sbb kan fasha 2 gak aku mls nak tgok citer 2,tp mmber aku nurul kata besh,dy ckp ko ta yah la tgok fasha 2..ko anggap je ko yg berlakon..haha,leh pakai gak idea 2..so aku juz mengikuti citer ni di episod2 terakhir,dan td last episod rite?kan betul aku teka..chinta mst mati pnye,dh boleh agak dah..so mereka suami isteri(rasul n saadah) happy ending la..


Sudahlah sudah
Ku harus pergi
Jangan kau tangisi aku lagi
Biarku bawa seluruh cintamu
Ku dakap dalam tidur panjangku


p/s:ost style(korean drama) isnin ni dh last episode ;(

Thursday, November 11, 2010

update *kuar ngn dayang2 ari jumaat yg lps*

jumaat cuti sempena deepavali kan..
so,kami dh ta tau nak wat hape,
so merayau2 la ke sunway pyramid..sbb dh ta tau ke mana hala tuju nak pg..
ehheee..
reaksi aku??ok sunway lagi..
damn! bored..haha..

tym cari parking,aku rasa mau dekat stgh jam kot..
bapak penuh gler,ta pnh aku p sunway bapak penuh cm 2..
tym 2 aku terpikir,nek moto gak senang..ahaks!
dr tingkat bawah smpai ats,tade kosong,last2 parking je la kat sipi2..
lantak ko la..
ok settle sudah mslh parking..
then trus la masuk ke sunway 2,,wat hape nak tercegat ag!! adesh!
so kami pon berjalan tanpa hala tuju ngn perot yg lapa.
bincang pnye bncng nak mam ape.
so kami decide nak mam pizza jew,,
sbb 2 je la bnde yg pling nurul ngidam,.
so,lepak pizza je la..
order tuk 4 org makan..
padahal kami 3 org je nak melantak pon..
nurul makan 3 keping,
nina mam 2 keping kot,
aku mampu mam 1 stgh jew..mmg ta leh sumbat dah..
bdn penuh ngn prob,makan pon ta tau nak simpan celah mana dah,,,hakhakhakahka..

after makan,jalan2 tgok baju la bagai..
aku sempat bli handbag tuk adk aku..
aku mmg suke beli handbag n baju kat sunway ni sbb design dy susah nak jmpe kat mane2
kat sg wang pon ta jmpe design cm 2..
tp kat sg wang pon tmpat aku shoping baju gak..
i loikee~

dh penat gler kaki kiteorg tawaf 1 pyrmid 2,so kami pon melangkahkan kaki..
bayar parking then trusss ke shah alam!
niat di hati nak g snap2 pic kat dataran..
what??dataran..owh suck!
korang saje je kan bawak aku tempat i2..
bukan ta tau aku ta leh jejak tempat 2 dah sejak 8 bln yg lalu,
pas2 leh lak perli2 aku kan,,ta gune pnye dayang2..
ekin!! aku engat ko kat sana,
ekin! aku engat tym ko nangis..ekin! ekin! n ekin!
cm 2 la peel depa,,huh!
nsb bek,mood aku agak la ok..
dlm hati weyh..nanis!!! rndu kot,kenangan 2..
kire kuat gak la aku ni,bole tgok sume kenangan2 tu..
yeaha!! sy kuat..
lempang laju2 nak?sal citer sal kenangan plak ni..
then kuar kan la sume pizza yg ta abs td then berkelah kat c2,sambil snap2 pic..
guling2 ala koch2 hotak ang..

pas2 smpai la miang2 1 bdn then balik!!
ckup citer tuk 1 hari...


dayang2 ku,thanks 4 the day,i'm very happy when i'm with u'olls..auww~ muah~!

khas tuk cik nurul syg ;)

ptg td p umah macek ni,nak g amk segala borang yg dy suruh print,,
borang berkaitan poli la..
so,cm biasa la,menyembang je,hado je bnde nak citer,,
engatkan kejap je la nak p kan,sbb aku nak tgok chinta..
citer 2 pon mgu ni la last episode kot?(nurul ckp)
then2,
dlm sembang2 td dy tanye aku,aku pakai ape tuk tutup jerawat aku yg bersepah2 ni..
di sbb kan aku mane la bwak bnde alah 2 ke kehulu ke hilir,so aku wat la entry ni khas tuk dy
bia dy puas aty..
pas2 dy suh aku ajar dy wat smokey eyes lak..
weyh nyah!
aku pon bru tru smlm,men conteng2 ja..
nak suh aku wat ajaran sesat hape,,

ni ha bnde2 yg aku pakai kat muke aku,ntah searasi ke x,aku bntai jew:-

liquid foundation
cream concealer


nak wat smokey eyes,aku campurkan eyeshadow kaler black,purple n pink(elianto) n kaler brown(silky girl) n aku letak glitter2(elianto)..

hope macek nurul,puas aty ngn entry ni ye :) syg kamo..lalallalalalla~

Wednesday, November 10, 2010

percubaan pertama

aku ta tau la jd smokey eyes ke smokey hape ke,
aku men conteng2 jew ni..
dh ikot sume pe yg kak as ckp 2..
tgok tutorial kat u tube ta bape juta lemon kali..
still ta leh nak tiru skill tu gak..
so penyudahnye,,
tacap2 je la bg menggunung2 cm bukit,
nampak2 itam sikit,,jd la smokey eyes kan..
korang nilai la sndri jd ke x..
jeng3
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Tuesday, November 9, 2010

smokey eyes..

padahal aku dh lama meroyan nak try wat smokey eyes ni..
tp asik ta nyempat2 je kan..
senang citer,duet tade,utk aku mmbeli eye shadow n brush2 nak wat smokey eyes..
ni sbb tgok kak as wat smokey eye la ni,
alahai cntiknye..
2 yg ta leh jd 2,nak kne try jugak,,ta kire2..
smokey eyes kak as..cntik kan..argh!
smokey eyes black..cntik x? cntik x?

then2,td aku pon g la elianto..
semata2 nak beli eyshadow je pon..
tp cmne leh bantai g beli foundation ngn span dy la bagai..
so korang bayangkan la bape banyak wet aku melayang..
aish,padahal,wet 2 la aku nak wat g ice room nnti wo..

sok lusa la aku try wat smokey eyes ni sbb brush2 nye aku ta p beli ag,,
kak as ckp pakai jari jew..
tp aku wat comot+berterabur..
nampak sgt tgn ta dibendung,,
haha..

Sunday, November 7, 2010

terpaksa menukar url blog :(

actually,berat hati jugak nak menukar url blog..
shit!!
tp menyebabkan ta mahu pergadohan or keretakan mana2 hubungan..
aku terpaksa menukar url blog ni..
sedih kot,dh 2 taun 4 bulan 6 hari aku pakai url tu..
hanya kerana "mereka" aku terpaksa tukar url blog aku..
napa la aku kenal ngn org2 cm korang ni ha..
dlu aku nak berblogging,ta yah nak pk sal sape2 pon,,
tp sejak setaun yg lalu,aku terpaksa menjaga hati sesetengan pihak..
damn!
juz melepaskan bengangn yg ada,,
wassalam..

Saturday, November 6, 2010

something wrong somewhare..




actually,bile dikorek n korek..
setelah berfikir sedalam2nye..
setelah kupas dan mengupas isu ni..
aku rasa cm ada 1 bnde yg pelik la
about that felling..
huh!
hanya allah yg mengerti segalanye..

td2 ko kol aku..
tau x,aku ta leh dgr sore ok..
ta bole,ko ta paham kew ha?
aku nak nagis,ko tau ta sakit nagis 2 cmne/
ko rsa sndri..

miss f,,
i ta tau nak luah kan kt sape td,sowi sbb nagis lg :(

dr pg bangun tdo,smpai la ni,ayaq mata ta mau bnti2,pasai noh?

thanks 4 everything's syg2ku :)

ta tau cmne nak ckp..
rasa tu hanya hati je yg rasa,,
syukur alhamdulillah,sekurang2nye allah mmber aku naluri yg kuat ngn mmber2 aku..
korang cm tau2 je kan,mslah aku mkn lama makin cm rubbish! damn!

pg2 lagi nurul dh kol,
nurul:ekin! siap,kol 11 aku amk ko..
aku:ha?kemana?ice room?
nurul:ta jd,sbb ta tau jalan..
aku:dh 2 kemane?
nurul:pyramid..

woaha..pyramid ag..
asal lately ni sume nak g pyramid ha?hehe
ye ah,jj bukit tinggi kan aku dh ta jejak..
mls dh aku nak g c2..nnti leh jd tahap menyampah tahap gaban lak..
actually,ta wat hape2 pon g pyramid,
juz mam pizza yg dh sekian lama mengidam..
then g bli handbag pas2 balik!!

pas2 balik tanpa arah tuju,nak singgah dtaran
cm awal lg,so pusing pnye pusing..tgok kat stadium
sal cm ramai org plak kan..
so singgah la,upe2 nye ada IT fair kat dlm stadium 2..
tp kat luar 2 de jual2..i like it..
so mlyang gak la wet aku bli selendang cotton..

pas2 singgah dataran,damn!! korang suke wat aku cmni kan..
dh tau aku ta suke tempat2 kenangan..
ceh! kteorg g sbb nak amk gambar je la,
bkn sbb tmpat kenangan ko..
okey fine..
tp tipu la kalo aku kate ta teringat..
korang siap2 ejek2 aku kan,,
ta gune pnye syg-syg's

pas2 balik je umah,cm biasa la aty ta tenang kan..
pdahal pg smpai kol 9.30pm..
ok je mood aku..
argh!
ta leh nak citer la..
sume perasaan bercampur..
geram,marah,rndu,bnci,nyampah..sume tu bercmpur..
nape la weyh,,
nak engat ko,utk apa kan?
tuk sakit kan aty aku lg,,
ego?g mati..

nsb bek la mereka2 slalu bersama dg aku tym aku nangis,ta tau la sampai bile nak nagis je,,sakit tau..

abg:adk tau la,abg ta suke tgok adk cm 2,tp dh ta tau nak wat cmne,,adk cube kuat eh..cube jd cm mane abg kenal adk masa sem 1 dlu..sowi sbb manyak2 sgt merisaukan abg..

miss f: alahai malu i,baru kenal,tp dh mcm lama kenal,suke la kenal ngn u tau..nnti kite jmpe kite borak2,nagis sama2 k,,manyak bnde yg ta abs citer ag 2,,

huh! bersyukur sgt walaupon allah ambil satu2 nye org yg aku syg,tp allah bg ramai org2 yg sentiasa besama2 ngn aku,2 pon ta reti bersyukur lg ke ekin oiii...ntah la,aku pon dh ckup2 kusut melalui bnde2 yg ta prnah selesai..gado baik,pas2 gado ag,pas2 baik ag..dan sampai bile ta tau la,,salah satu cara yg aku nampak,sorang kne beralah..dan org itu adalah AKU!! aku lagi,dr bercinta sampai la ni,aku je org yg asik beralah?ta pe la demi kebaikan kan..redha je la,,

pe2 pon,go2 chaiyok,,iklan dr pesanan penaja..citer korea bertajuk style kol 8.30pm dr monday - friday..layan weyh,,besh gak,citer about fasyen :p

(gmbar tgu dr nurul k)

Thursday, November 4, 2010

jom gelak guling2...hahahahhahaha

hahahhahahahahhaha..
aku rasa nak gelak guling2 sampai ke dapur weyh..
engat kan dah tade pe2 ni.,,
lepas la sume bnde,,
ta de makne nye..
still ada je ag prob..aduyai..pe la malang sgt nasib aku ni..
aku dh la ta bole weyh,kalo de kene mengena ngn that him..
aku mst tersentap..
ntah,naluri aku mmg cmni..
ta leh nak wat hape dah la..
2,3 ari lpas kusut about him..
adoyai,nyah..
cik reena,gelak guling2 sama2 jom..
what the fish!!!!

tlg la ya allah..
tamatkan la sume persengketaan ni..
amin :)

mood:perasaan aku saat ni bercampur,rasa gmbira,sedih nak gelak,,dan paling penting aku rasa menyesal know him..argh! kalo ta kenal dy,sume ta kan jd cmni,dan aku ta yah nak lari jauh2 tinggalkan sume yg aku syg kat sini,ta yah nak sakitkan aty aku,ta yah nak berperang ngn perasaan sndiri..MENYESAL weyh!!!!

Wednesday, November 3, 2010

yang ditunggu dah sampai..yeaha!!



jgn nak yeaha2 sgt la..
mane nak cekau wet dekat rm650 tuk semester ni..
argh!!
pengajian rm200 pendaftaran rm420..
total rm620..
mane nak carik!!
ok2,ayah aku ada,,settle dah masalah..
tp masalahnye ni,nak mintak segan weyh,,
haha,,nsb bek la mak aku 2 seorng tg tersgt2 memahami..
i lup u mom~!

yang aku hangin weyh..
punye la dekat 2 minggu aku tgu surat 2..
last2 bile smpai seketul je..
buang wet pos rm2 jew..
sbb yg len2 suh refer kat dlm web PUO..
cm 2 bek ta yah nak bg feedback..
ta yah aku tgu lama2+risau ag..
uish,sal ta sama cm PSIS..
argh!! i miss PSIS..ttbe plak kan..

pe2 pon,misi utama,bayar yuran..
ayah! tlg sediakan duit,,
sy ta larat nak berdolak daleh lg..
ayah bg p ke x ke,sy tetap nak pg!!
fullstop!!
argh! haha :p

takdir..aku pasrah..

sungguh berat beban yang aku nak citer..
yang aku tanggung 2 ta kira ag..
huh..
perasaan2,aku penat la..
tau x?penat..
citer dh 8 bulan weyh,tp still ta abs2 ag..
bosan?ta payah ckp weyh..
sampai aku dh gile2 pnye pasrah..
aku rasa mmber baik aku c nawi 2 pon dh nyampah dgr sume citer2 aku..

korang baca pe yg tertulis 2..
nampak pe yg tertulis 2..
argh!! mau ta migrain aku..
tlg la jgn memperkotakkatikan (betul ke ejaan cmni) perasaan aku lg..
ta sanggup dah..
aku ni dh beria2 jd tabah..
di saat ni down balik..hukhukhuk..
ta bole2,,kne tabah..
past is past,life must go on..
aku pon ta tau nak gelah berguling2 or menangis..
tp aku hanya mampu mengugurkan air mata aku je,,
2 mmg sudah kelemahan aku..
ah! ta payah dipertikaikan lagi..

aku mmg menghitung hari jew..
nak lupe kan semua ni,
nak jd cm aku yg dlu..
tanpa de bayang2 dy..
aku yakin,andai ia dikatakan jodoh,
dy akan cri aku,dan allah akan mempertemukan kami..
walaupon ia ta kan pernah terjadi punye,,
ta sabar nak tinggalkan sume kesediahan selama 8 bulan..
nak tinggalkan kenangan yg terkubur disini,
mmg rasa syg 2 masih bersisa,
tp hati aku mmg dh hancur berkecai..
kalo di gam pakai gam uhu pon..
lom tentu leh bercantum..
cm 2 la berkecai nye hati aku..

mr R,
andai ko baca entry ni,
mula2 aku nak memohon ampun dan maaf,
aku tau,ko mst ta suke dlm erti kata lain 'mengamok' kalo aku luah pe2 dlm blog ni..
tp ko kne paham,ni adalah jiwa aku..
aku ta leh nak hipokrit,dr sebelum aku kenal ko,mmg ni adalah jiwa aku..
aku juga tau,ni adalah salah satu penyebab,retak nye hubungan kite..
tp sekurang2nye,aku masih diri aku,aku ta leh nak ikut sume kehendak ko..
blog adalah jiwa aku,walaupon aku tau tade sapa nak baca,tp ta pe la,,
sekurang2nye aku de teman tuk luahkan sume masalah aku,dan aku rasa lega..

aku berjanji ngn diri aku,disaat aku melangkah kaki keluar dr selangor ni,ini bermakna tamat la segala2nye,even friend pon,sbb aku ta sanggup dan ta bole nak teruskan ape2 ag(walaupon ni hanya la luahan luaran,tp dalaman bia allah je yg tau)..aku sgt kecewa dgn apa yg terjadi,,sgt weyh! cinta pertama mmg susah nak lupakan,ko adalah lelaki pertama yg wat aku tau pe i2 istilah perhubungan(couple) dan sumpah demi allah,aku sgt bahagia melalui saat2 selama 6 bulan tu bersama ko,tp allah nak menduga aku,aku redha walaupon perit tuk aku terima..terima kasih atas semua kasih syg,pengorbanan tu,ko tetap berada disudut hati aku yg paling dlm dan tiada siapa dpt gantikan nye.. :) bia allah je yg tau betapa ikhlas nye aku menyintai dan menyayangi ko..ko je yg tau pe sebab ko tinggalkan aku,walaupon aku sndri tau pe sbb musabab ko tinggalkan aku,cm aku ckp..aku mungkin ta kan jd wanita perfect yg ko nak..aku ta bole jd cntik,aku ta leh kurus..cm sume yg ko nak la,aku juz hanya bole berdoa,semoga allah mmberikan sume ciri2 tu pada ko,kebahagian ko adalah kebahagiaan aku..

tau x,perkara yg paling aku takut nak dgr..dan name yg paling takut aku nak tau..semua tu aku dh tau,cmne luluhnye hati aku,ta pyh la aku nak bgtau,begitu sgt cepat ko cri pengganti disaat aku berperang ngn diri sndri melawan semua perasaan yg dtg..it's too hard 4 me..aku masih berusaha ta mau amk tau sal ko,tp aku tewas,aku gagal,cm bangang kan..tp aku bersyukur kwn2 baik aku slalu berada disisi aku saat aku rndu kan ko..argh! lg aku merepek,aku berdenyut2 lak pale otak aku ni..pe2 pon,,life must go on!! ipoh!! i'm coming!!

lega aty aku,dpt tulis sume dalam ni..bia la pe nak jd,jd la kan,pe2 pon aku kne truskan idup gak,ta kan nak p mati lak kan..semoga diri aku makin kuat mengharungi hari2 yg mendatang..

mood:rasa nak telan postant 1 papan,sakit pale rasa cm nak pecah..



salam sayang,



Tuesday, November 2, 2010

betul la pe yg org ckp"kita akn bahagia kalo kite tgok org yg kita syg bahagia"

slalu aku dgr org ckp and baca2 kat blog org je tentang perasaan 2..
tp skrg aku sndri dah rasa,,
yeah! mmg bahagia dlm keterpaksaan..
perasaan sebegini lagi tenang
berbanding fight pd sesuatu yang ta pasti..
rupe2 nye melepaskan dan redha adalah ketenangan yg paling abadi..
walauupon tipu la kalo aku ckp,
yg aku ni pasrah + kuat la sgt..
bile aku ckp je 2 perkataan 2,kwn2 aku pasti gelak berguling2..
hape,korang hengat aku ta ckup kuat ke?
we'll wait n see!!
ahaks!

ok berbalik pd tajuk di atas kan,
ari 2,cik S*** ada la tanye kat aku..
kin,aku nak tanye ni..
aku nak ko jawab jujur..
(dlm aty,pe lak dy nak tanye kan)
pe perasaan ko bile ko tau S and B kapel..
aku hanya mampu gelak weyh..
then aku jawab la: aku bahagia tgok dy bahagia dan aku tau gurl 2 leh jaga dy ngn baik,aku tgok pon dy 2 baik la(setelah aku berkawan ngn dy)
rasanye dy cik S 2 puas aty ngn aku,then dy ta tanye dah..
fuh!! selamat..
tp mmg jauh disudut hati,aku mendoakan kebahagian mereka,,
past is past,,
sume kenangan 2 kan dh lama berlalu,8 taun nyah,ta kan nak engat2 ag..
ta chill la ncm 2 kan..

ok kite tinggalkan la citer sal mr B tu..
haha..
so bored~!

MR R,
gambaq ni mencerita kan pelbagai rasa wat aku..
dan i mish that moment :(
did u remember that??
ahaks~!
chill k..

"Rupa-rupanya, walau kita kehilangan orang yang kita cintai, tetapi jika kita dapat membahagiakannya tanpa mengharap sebarang balasan, rasa kepuasan dan rasa bahagia adalah jauh lebih bermakna dan menusuk jauh ke dalam jiwa!"

Monday, November 1, 2010

berdebar2..dup dap dup dap..

ada rupe berdebar2 x?

arini dah 1 november,bermakna ada ag 29 hari lagi tuk ke tarikh 30hb..
berdebar x? berdebar x?
tau la,korang ta berdebar,aku ni yg berdebar..
countdown jom!!!
actually,risau gak ni,sal surat dr poli ta sampai2 ag ni..
pdahal ag 29hari je ag ni nyah,,
mau ta kelam kabut aku nnti..
aku dh la suke wat keje last2 minute,poli pon sama 2x10 suke bg last2 minute gak..
last2 nye menyusahkan aku,
dan akan mmbuatkan aku marah cm singa!!
harap2 la surat 2 sampai dlm minggu ni gak..
risau aku ni!! argh!!

cop2..selingan perasaan jap leh x?
arini dah masuk bln november bersamaan bln 11 kan,,
btw,aku pon nak berhijrah(nak tiru nawi gak)haha..
actually,aku pon dah janji ngn diri aku..
once aku dpt p mana2..aku akn tinggalkan sume kenangan aku disini..
ya! disini,,bia la sume terkubur disini..
aku nak balik ke negeri kelahiran aku
ngn semangat dan jiwa beserta hati yg baru..
weyh! tlg la ekin oi!!!
pe yg ko dh merapu meraban ni..argh!!
tata..nak smbung men ym.. :p