About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Thursday, November 25, 2010

family day,lumut perak 19-21 nov 2010..

hola u'alls..
lama nokk aku ta hapdate blog ni..
mood cm ta de,ag pon malas bebenor nak menaip nye aih..
walaupon citer 2 banyak sgt nak citer dlm ni ha..

awas!! entery ni penuh ngn pic n citer yg panjang berjela2 :)
mood ngah ta sihat,demam + selsema + hdung tersumbat..

hari pertama (19 nov '10-jumaat)



kami sekeluarga bertolak dr umah dlm kol 3 ptg,sepanjang perjalanan,op coz la keje aku membuta kan,celik2 je tgok dh smpai ke nak menghala ke teluk batik,jalan yg sama aku lalu masa g teluk batik ngn kwn2 tym kat poli dlu,overexcited weyh!!


smpai sana dlm kol 6 kot,kat marina cove resort,then trus lari2 nek atas jmpe macek2..rndu n sgt rndu..pas2 terus tukar baju then berendam dlm swimming pool,sumpah ta tahan tgok swimming pool 2,gian gile sbb dh lama ta swim,,haha,habis2 mandi sume around kol 7 cm 2,naik atas mandi siap2 solat sume then ada bacaan tahlil tuk arwah atuk n oph,tp aku niat kan skali tuk arwah 2 org shbat baik aku,iaitu hidayu yaakob dan mohd norhafiz shah..

setelah selesai bacaan tahlil 2,sesi tuk memasukkn kacang dlm botol,tuk kami teka la,jenuh gak la,ke mana2 je dok engat kacang dlm botol 2..2 je la acara tuk malam 2 iaitu teka kacang dlm botol,yg selebih2nye,gosip2,tgok tb then tdo..

hari kedua (20 nov '10-sabtu)

firstly,that date,bfday gemok,happy bufday darl,may allah bless u ;)




siap2 sume,sbb kol 7.30 nak bertolak ke mana tah ada acara sukaneka..sblm tu wat senaman dlu then sarapan mam nasi lemak n kuih lepat cendol dy sedap..btol ta tipu,first tym makan 2..then baru la wat acara sukan iaitu tuk kanak2 acara cri selipar masing,tuk acara remaja,bawak bola pingpong dlm sudu,acara ayah2 bowling kelapa,acara mak2 tiup belon smpai pecah n acara berpasangan lambung kasih..setelah selesai sume acara,acara take2 pic pas2 baru acara penyampaian hadiah..



selepas 2 lepak tepi pntai lak,tuk makan tgh hari,makan nasi ayam nokk,pas2 balik ke hotel,siap2 sbb kol 2 nak g mandi kat water front,tp kami bebudak ni kol 1.30 dh trun mandi kat swimming dlu..mandi dr kol 1.30- kol 7,mmg kne surnburn la,muke sgt itam skrg ni,alasan yg sgt kukuh utk tidak keluar rumah..

balik kol 7,mandi2 siap pakai bju tdo sume sbb de penyampai hadian tuk cabutan bertuah dan teka kacang.. haha,family bertama yg bertuah adalah family aku!!! hehe,sgt bertuah mlm 2,family kedua di menangi oleh family acak dan family ketiga family acu,tuk teka kacang lak,aina yg menang,cis! jwpan aku sipi2 je ag nak menang,,ckup la 1 hari,mmg dh sgt penat,after that,acara bebas!!!! haha

hari ketiga(21 nov 10-ahad)

bangun lambat skit sbb ta ckup tdo malam 2 ayu wat perangai,asik dok tepuk dy ja,bangun2 je gosok gg dlu,sbb tgu turn nak mandi lama sgt,so pe ag,mam dlu la kan..sat g nasi lemak abs lak,,haha*gile tamak* mandi then siap2 angkat barang sume,then berkumpul tuk sesi penutupan family day ni..

p/s:so far,aku sgt2 dan tersgt la hepi,thank u damn much to penganjur iaitu pak teh n acu yg bertungkus lumus menjayakan family day ni,cume sedih skit la,family m.long ta dpt join ,atas musabab2 tertentu,next year,wat ag terbaik ag okek!!!

No comments: