About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Wednesday, March 30, 2011

saya rasa saya sgt bahagia sekarang,,kenapa eh?

1)aku dah baik ngn gff aku,sgt tidak terkata perasaan tu..
2)ada DIA kot??
3)dah nak abs sem 4,so tinggal ag setahun nak abskan diploma ni,,lama ag la weyh..
4)ada askar2 yang terhebat..
5)ada geng wakakaka yang sengal plus ngek ngok,bila bersama x pk pe2 prob kot,,ada je plan terbaik,,minggu ni nak karok mane ha? plan p mekdi jg kan,,ahaks!
6)badan pon dah semakin naik,x de dah,konon2 kurus sbb ptus cinta,,bullshit..
7)ada anak2 buah yg shomel2,,,rindunye kat ika..
8)ada mak ayah yg sgt hebat dan terbaik,wargh!! rindu nak gado ngn mak,nak gado ngn ayah,,

ta tau la nak ckp ngn kata2,manyak bende yang wat aku gembira sejak2 ni,,tp ta nak la terlalu happy sgt kan,sbb kdg2 tu ALLAH leh sentap ngn sekelip mata jew,,pe2 pon,ucaplah ALHAMDULILLAH,syukur kita kpda ALLAH..

cantik itu subjective :)


Fitrah manusia menyukai kecantikan dan inginkan kecantikan. Cantik itu adalah anugerah. Namun, percaya atau tidak, cantik itu juga sebenarnya merupakan satu ujian. Tetapi perlu diingat bahawa cantik itu adalah amat subjektif.

Barangkali ada yang memiliki wajah cerah dan licin tetapi tidak nampak seri, barangkali ada pula yang gelap dan biasa sahaja tetapi begitu manis dipandang.

Cahaya iman mungkin?

Berbalik kepada tajuk. Cantik adalah ujian. Mengapa begitu?

Cantik sebagai anugerah

1. Meningkatkan rasa syukur
2. Keyakinan diri tinggi
3. Sedap mata memandang
4. Maintanance rendah (sepatutnya)
5. Apabila dikecapi apabila sebelumnya biasa-biasa

Si cantik yang mempunyai wajah licin bersih, pastinya akan bersyukur kerana tidak perlu berat kepala memikirkan bagaimana untuk mengatasi masalah kulit sekaligus mengurangkan kos perawatan muka dan sebagainya. Begitu juga akan membolehkan si cantik yakin melangkah.

Dan paling boleh dianggap sebagai anugerah sekiranya mereka yang boleh dianggap biasa sahaja sebelum ini, kini dianugerahkan dengan rupa paras menarik. Pasti ramai yang mula tertarik.

Cantik sebagai ujian

1. Dijadikan bahan komersial
2. Disayangi hanya kerana rupa
3. Menimbulkan riak dalam hati
4. Apabila nikmat cantik ditarik sekelip mata

Si cantik biasanya menjadi pilihan untuk melariskan pelbagai produk di pasaran. Tidak kira bagi pengiklanan produk kecantikan, produk kesihatan hatta produk deodorant lelaki pun menggunakan si cantik sebagai pelaris, tidak semena-mena sahaja deodorant itu perlu diedarkan oleh si cantik sebelum sampai ke tangan si lelaki pemakainya.

Pakaian? Peluk cium usah kira, penambah saham dosa. Oh, tiada kerja!

Si cantik juga seringkali menjadi mangsa jerat cinta si jejaka yang mementingkan rupasemata-mata. Apabila cantik itu hilang, maka hilanglah cinta Sang Pencinta juga. Bukankah itu juga satu ujian? Lebih baiklah mereka yang sederhana paras rupa, yang diyakini disayangi bukan kerana rupa semata-mata.

Riak pula? Seringkali wujud rasa iri hati di kalangan sesetengah individu yang berasa kurang senang dengan kecantikan yang dimiliki orang lain, dan seringkali juga wujud segelintir si cantik rupa yang memandang rendah pada yang lain hanya kerana mereka memiliki aset wajah menarik.

Apa pun, ujian terbesar ialah apabila kecantikan itu ditarik dan hilang sekelip mata. Hilanglah keyakinan diri, hilanglah semangat, dan tidak mustahil hilanglah sebahagian besar mereka yang seringkali menjadi pendamping selama ini.

Kesimpulannya, bersyukurlah dengan apa yang ada kerana semuanya tidak kekal selamanya.


artikal ni diambil di http://www.iluvislam.com/tazkirah/remaja-a-cinta/1886-jenis-cantik.html

Sunday, March 27, 2011

fullhouse,sunway pyramid..



mood:lagu sha lalalala dalam citer full house tu..
hehe,sesuai la ngn tempat makan aku nak citer ni..
lama sgt dah nak ngidam makan kat c2..
exclusive you..

memula,azie tanye nak g mane ni..
sume diam,x de cadangan,,
pas2 azie ckp g the curve la,aku pon on ja,the curve pon banyak tempat makan yg best2..
aleh2 dy x tau jalan lak,,
sok drpd sesat buang masa jew..
kami mengambil keputusan tuk g sunway ja..
sbb aku pon mmg nak terjah full house ni..
keputusan muktamad pergi sunway pyramid..

sesampainye disana tempat yg pertama ditujui adalah toilet..
haha,biasa la pompuan kan,,
nak tacap2 nak betul2kan tudung la bagai..
pas2 baru la rasa ko 2 adalah wanita paling cantik mengalahkan ratu cantik..
nak jugak cantik,,hamik!!

toilet dy bole wat tdo,cntik kot,siap ada cermin besar..selama ni aku p toilet x de cermin besar ke??erkkk??

pas2,mule la game jalan2 kami dan lalu depan FULLHOUSE..
aku jerit ok,suh kwn2 aku stopppppp...
aku:weyh2,nak mkan kat cni,,jom!!
nad:ko jgn wat gile,aku mane de wet,1 sen pon x bawak..
aku:ala,kite beli 1 jetul ja,tong2 la..
azie:ok gak 2..
then kami pon g tgok menu,then masuk trus duduk la..
hehehe..
reaksi muke aku,senyum lebar jew la,,
rasa nak lompat terkinja2 dalam tu tau...
nak ckp cmni.."yeah2,,akhirnye dpt gak masuk fullhouse,ko ado?"
tp tu suma hanya la berangan semata2..
ko gile hape nak lompat dalam 2,,
x profesional btol la..
dah kai cntik2 nnti org ckp gila plak..

belek pnye belek menu,so kami makan desert je la..
aku mam blueberry chese,nak mam brownis coklat,azie mam poteto baked kot...
tah hape jadah ta name makanan 2,aku x hengat..
air beli 1 glass ga..lemon juice,,2 pon semput nak abs kan..
kek dy aku ckp,mmg terbaik,,sedap gegiler..
secret recipes pon kalah nokk...

sebelum
selepas :) kenyang!!
lime juice ;)


after makan 2,kami terjah la tempat2 comel dan cntik yg muleh diambil gambar..
nad bawak kamera canon lak..
wah! aku jg model la..suke2..
thanks askar sbb sanggup melayan aku :p

jom,tgok je la aksi2 kami :)



dah penat amik pic2 sume,smpai orang pandang2..
pedulik hape aku,ada aku kaco ko?xde kan,,
so perasan je la yang depa ta pnah tgok org photoshoot dalam 2,,hikhikhik..

tym nak take pic ni,de sorang mamat ngn awek dy kot,ceit! pandang slack kat aku..
tau la aku comel..
x yah nak tnjuk muke bajet bagus..
comel ke?
*malu*
di la dinamakan masuk bakul angkat sendri ye kwn2 :)


setelah penat berjalan kemana2 tah,msuk kedai ni,kuar kedai 2,masuk ag kuar balik..
x beli apa pon,
dok cuci mata,telinga,hidung,hati ja..
pakej aku bg..
pas2 kami masuk kdai MINI TOONS,,
ala,kedai jual bebear,barang2 comel 2...
aku belu murchmellow(aku x tau nak eja)
ala,bnde2 yg lembut2 tu,,yg kaler2 comel2 cm pelangi 2..

around kol 6 cam 2 kami pon kuar dr sunway then rushing g setia alam plak,,
nak lepak2 ngn ewan n kedek,,
kami lepak kat KFC setia alam ja..
thanks ewan sponser dinner kami malam 2,,
syg manyak2 :)

aksi2 kami sepanjang menunggu kedatangan YB ewan n kedek..
lama btol..
mcm tgu perdana menteri..

dah x tau nak amik pic hape,pic cincin ngn jari2 aku ni pon jd..

bosan nye tgu depa ni..


cukup sudah cerita untuk 1 hari ni..
dah lama dah terbengkalai post ni..
baru hari ni aku dpt post kan :)

notahati:sgt2 gembira dpt jmpe askar2 aku,manyak bnde dpt diluahkan,manyak bnde dpt digosippkan,,thanks a lot!! lot of love.. <3 muah!!

oh ya! saku dpt dress dr nad,dress tu dy x muat,sudahnya aku yg dapat,,
sweet sgt dress tu caler biru tau,,thanks!!!!



Thursday, March 24, 2011

salma mentor 5 best!!!

ta tau la bape juta lemon kali aku dok ulang2 lagu salma ni,,,
mmg terbaek la...
suke alunan suara dy..
dah la lagu ni mmg aku minat..
sore dy mmg mantap weyh..
dah tau dah sapa juara mentor 5..
x payah korang nak tgok sampai final konsert 2..haha
so pada2 merekan yang nak salma ni menang,
vote la bebanyak ye..
aku x de ler nak vote2 ni..dr vote2 bek aku g makan,ag kenyang..

so,pe kata kite layan lagu ni..~

Wednesday, March 23, 2011

selesai dah semuanya..lega!!

selamat tgh pagi sume!!
jam sekarang menunjukkan kol 3.42 pagi..
wahahaha..sal aku x reti2 nak tdo ag ha?
(actully bru balik makan,karok n makan ag ka
t mapley,so tong full x leh nak tdo)
btw,td berakhirlah sudah test HCI..
paper terakhir tuk test 2 ni..
pas je anta paper tu rasa cm..urgh!!! MERDEKA!!
padahal baru settle test 2 je pon,,blom abs final ag..
mengelabah doe aku..haha
org lain dok present kat depa,aku kat belakang dok posing2..sebenarnye aku ngah wat lab tu,,korang ape tau..disebabkan dah bosan ngadap PC tu jd cm 2..

so,dalam minggu ni..
ringan skit la pale otak aku sblm nak fokus hard to FINAL..
jadual final pon dah dapat..
tade gap jauh sgt,,sume dekat2..
ari senin je 2 killer paper..
huah!!! sgt cuak okek!
jam pon sudah menunjukkan kol 4pg larh..
nak tdo ah,sok class kol 12.30..
bangun lambat la kan.. :)
tata..

mood:lagu jika kau tiada :)

ok! tetibe teringat dy ckp cmni "lagu yusri ngn erra tu,jika kau tiada la"
hahaha..RINDU..


notahati:jom layan lagu ni sebelum tdo..

"walau seketika pertemuan
kita terpisah dengan lautan
namun kau tetap diingatan
dirimu tak mungkin ku lupa"




















Saturday, March 19, 2011

sesungguhnya..

dy!!! orang rndu!!
tension ah perasaan cmni..
tau x perasaan cmni la yang paling aku benci!!
rindu2 kat org jauh!!
bosan la,asik tgok pic ja..
argh!! rndu!! rndu!! rndu!!
mood:rndu gler tapir,sbb 2 suke diri ni bz,xde la pk ape2..

notahati:sok test lab OOP,tp hape pon x baca,,penatnye minggu ni!!!!

Thursday, March 17, 2011

selamat pengantin lama kak asmah and abg wan..


sedih sgt2 sbb x dpt attend wedding kak as..
dah la tym dy nikah pon aku x dpt p..
sbb tym 2 aku practikal..(30 june 2009)
engat kan wedding dpt la p..
tp sibuk ngn class ganti la,asgment la,kuiz sume..
so mmg x dpt la nak p..
ag pon wat hari ahad plak..
mmg susah skit la nak p kan..

ucapan tuk kak asmah tersayang:
"selamat pengantin lama akk!! semoga selalu bahagia melayari kehidupan bersama,sgt bahagia kan dpt bersama dgn org yang kita cinta,kita admire,,ahaks! semoga menjadi ibu yang terhebat dan isteri yang solehah..cpt2 bg kami anak buah..

Sunday, March 13, 2011

FACEBLOG

aku berblogwalking la tgh2 mlm ni,
nak wat hape kan,,
sambil ngadap asgment math yg merunsingkan pale aku..

ttbe rasa cm nak try la usha faceblog ni..
sebeleum ni de gak pernah tgok kat blog2 org len,,
tp x kesempatan nak usha2,,
so hari ni aku telah men'join;kan diri aku ke komuniti tersebut,,
jom usha jom!!


SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH

keje yang semakin hari semakin banyak,jerawat plak bersuka ria atas muke ni..& domino's pizza 4 lunch today..

tgok! ada 3 bnde yang aku nak citer hari ni.,.
2 yang dinamakan sbg entry pukal..
ari ni ari ahad kan..
so hari isnin..btol?
btol kan?
so start esok dah msuk hari yg scary bg dak2 QIP4A..
sbb start esok,aku sure korang sume mest tension tahap tapir..
termasuklah aku..
mana nak anta 2 mini projek,lap HCI,lab OOP,asgemnt math,DB,HCI,network,test OOP,HCI,OS
tah bermacam lagi keje banyak sgt,aku pon ta engat..

isnin 14/3
  • test database/kuiz database
  • lab 7 hci

selasa 15/3
  • assgment 3 database
  • lab 8 hci

rabu 16/3
  • mini projek hci
  • asgment 3 hci
  • test os
  • test teori oop

khamis 17/3
  • malam-test hci

jumaat 18/3
  • test math
  • mini projek database
  • asgment 4 network

sabtu 19/3
  • test lab OOP
haha,ni ag stree,aku x de la sampai cmni :)

ta pernah2 wat test ari sabtu pon de test,ta tau la cmne aku nak ngadap ari besok,sure stress tahap tapir la..ya allah,permudahkan lah segala urusan harian ku..
wat masa ni lab 7,n 8 hci dah siap,lab oop pon dah siap..
yang lain sume otw,tp aku akan pastikan sume nye submit on the date,walaupon terpakse korbankan tdo 2..
nak wat cmne kan,dah name pon student,,

Ingatlah Firman Allah:

“لا يكلف الله نفــسا إلا وسعــها…”

سورة البقرة

Maksud: “Tidaklah Allah bebankan seseorang itu melainkan apa yg dia mampu…”

ok,abs dah la citer stress,kang kalo asik sebut stress sampai 33 kali(kenapa msti 33 kali),kang betol2 stress tahap gaban,padan muke aku..ok,sekarang..SENYUM..x perlu kata apa2..

habit aku cmni la,tp org ckp x elok kan,masalhnye aku dah GERAM sgt,aku picit la..

ni citer sal JERAWAT plak,atau nama dalam bahasa korea,eh2 aku x blaja la bahasa 2,dalam bahasa english PIMPLES..
taim2 aku tekanan ngn keje banyak,tym2 jugak la dtg bndera merah,hijau,kuning sume..
bole bayangkan x macammane bersuka ria nye mereka atas muke aku ni..
sabar weyh,sabar...
x sakit x pe,ni sakit,ag2 kat tepi bibir ni,,aku rasa nak gigit kuat2 je,dah la pedih,gatal plak..
tp bukan jerawat gatal ye..
sampai dah x tau nak wat hape dah la,so bia kan je la,,suke ko la jerawat oii..tension aku tgok ko!

paham2 je la cuaca kat ipoh ni,mmg panas yg amat sgt..
masya allah,si d sbb kan itu,kami ber3
mmg mls bebenor nak kuar umah nak beli nasi tgh ari walaupon kalo jalan kaki x smpai 2 minit..
see,dekat kan,,
yp memandangkan azab nye panas2 tu,x sanggup aku nak kuar,
so kami sebulat suara meng'order' je la domino's pizza..
sbb dy free delivery,so x yah nak pk,chrge dy bape..
see,sungguh cm anak org kaya,siap delivery ag 2..
order set rm40 pnye,ada 2 reguler pizza+twisted bread+ring onion
makan 1 regular je dah kenyang..
tu ada 1 ag pizza,tah bile nak makan ta tau la,sbb petang ni ada pasar plak,sure nak membeli belah kat pasar lak..
ok sume,nak tdur la jap,tekanan dah ngadap tugasan2 ni sume,pas2 nnti ptg skit2 nak g pasar la,nak bli ice blanded,,nyummy2~~~!
ok nak penutup dah ni,aku tau,korang lemas baca entry panjang2 lebo ni...

apa pon yang terjadi berjalanlah tanpa henti,,cewah!
apa pon yang terjadi,asgment sume kne siap gak,,adios!
peace no gado2..

saya jatuh cinta!!

saya jatuh cinta dgn lagu ni okek!
jgn nak pk bebukan plak,
x baik tau :p
.
.
.
.
.
.
.
.
.

enjoy with the song!! nyte

Saturday, March 12, 2011

aku x paham la ngn masalah org yang sakit jiwa ni..

aku mintak tlg la ye..
ko dah la x kenal aku,
aku mmg lg la x kenal ko..
tlg jgn nak cari psal ngn aku,
sbb aku dah x de kuasa nak gado2 ngn org cmni..
buang masa aku je weyh..
skrg ni,aku nak jadi org yang paling sabar di dunia..
hadapi sume dgn senyuman..

so,for this person..
aku x kenal ko,
x yah la ko nak perli2 aku dalam fb,,

p/s:aku engat kan,pompuan gile tu je org yg terakhir x puas aty ngn aku,de ag jugak tah mane2 minah tah,,gile agaknye sume org ni..

notahati:aku mls nak layan bnde remeh temeh,sbb aku de banyak bnde nak pikir..

kadang2 hidup ni perlu hipokrit..

lama dah aku nak tulis sal hipokrit2 ni..
tp cm mls la nak komen panjang2..
so hari ni di sebabkan aku dah siapkan 3 keje skali gus..
so rasa lapang sikit otak ni,
so leh la aku merapu sat dalam entry ni..
ceit! bape banyak so da..

ok,look back at the title,
HIPOKRIT??
bg aku la akn,hipokrit je general..
x berani la aku nak hujah lelebih,,
tp disebabkan ni blog aku,suke hati aku la aku nak hujah hape kan,,
hipokrit ni ada kalanye baik,ada kala nye x baik..

jujur aku ckp,sebelum ni,aku mengalami situasi cmni gak..
be hipokrit depan parents aku,depan kwn2 aku tp x de la sampai melampau2..
cume tym 2 terfikir,x moh jd diri sendri,nak jd org lain..
sbb konon2 nak bangkit dr kekecewaan,nak ada life sendri..
ceit! tp semua 2 mengarut ja!!
x membawa ape2 faedah pon..
better ur be ur self!

dan saat ini aku masih menjadi hipokrit tuk menyenangkan sume pihak,
walaupon aku yang sakit..
tp ta pe la,sbb aku yakin ada hikmah di atas semuanye..
aku hanya mampu cegahnye dengan hati..
hope allah permudahkan segala urusan aku,,
cume beza skrg,aku hipokrit tuk kebaikan diri aku dan semua..
dan sampai 1 tahap tu,aku juz go with the flow in my life..
x larat nak pk,pe yg jd hari esok..
ok ka?x ok ka?
aku sebagai seorang khalifah,sebagai orang islam..
aku yakin qada n qadar allah..

so the conclusion is,hipokrit tuk kebahagiaan org lain kdg2 tu baik,tp jgn la sampai menyeksa diri sendiri,dan engat setiap kejadiaan yg allah turun kan pada kita menandakan dy sayang pada kite,,cube kite pk,kalo allah x turunkan ujian kat kita,2 makne nye allah x engat kat kita,dan kita pon lalai ngn keindahan duniawi..hingga terjerumus ke dalam macam2 hal..nauzubillahiminzalik..jauhi la bnde2 tu dr aku,family aku,kwn2 yg syg aku dan yg tersyg... amin :)

notahati:learn to let go, is the key to happiness..

Friday, March 11, 2011

Japan Earthquakes 2011..




around petang td aku x tau pon sal tsunami ni,,
tp td de jugak dgr anny citer..
so ptg td bukak fb,kecoh sal tsumani kat jepun..
OMG!!
terus rasa cam nak mengelabah..
jepun ngn korea dekat x?
ke jauh?
ke macamane?
pas2 tgok aida on9 kat fb..
trus text aida..
"korea ngn jepun jauh ke x?"
tanye la sume2 yang berkenaan..
sambil 2 cari peta dunia,peta korea,jepun..
see..cmne mengelabahnye aku..
(dalam aty hanya trus berdoa dan trus berdoa hope 'll be fine)
selagi x tgok muke du on9 kat fb tu..
selagi 2 la hati cm x ok!!

dalam kol 10pm waktu malaysia..
waktu korea 1 jam lebih awal,so kat sana kol 11pm la..
tgok dy on..
aku pon trus la text..
sekarang baru lega hati ni..
risau kot..
tsunami plak kan...
doa aku,hope sume nye baik2 saja..amin :)
doa aku x pernah ptus2 doakan kesejahteraan dy disana,,
yang lain2 tu aku serahkan pada yg maha esa..

notahati:aku sgt2 bersyukur dgn perasaan ni,sbb lepas kejadiaan mengerikan(break off) aku dah x de hati kat mana2 laki pon,melainkan 2 org kwn baik aku iaitu faris n udin,,alhamdulillah,dengan perasaan ni,sekurang2nya perasaan cinta aku pada insan yg bernama 'LELAKI' still ada lagi,aku hanya berusaha,,selebihnye aku berserah pd yg maha esa,,yg penting,,Cinta tak semesti pada manusia,tapi cinta pada illahi itu yang utama..kerna ku pasti cinta dari Allah tiada akhirnya. aKu maseh mencari cinta itu ...

mood:lagu anuar zain,sedetik lebih..

Thursday, March 10, 2011

ta de title


rindu kat pacek YUSRI BASHURI..
fullstop!!

notanati:manyak gile bnde nak kne submit next week!!

Saturday, March 5, 2011

selesai sudah presentation DATABASE SYSTEM and DISCRETE MATHEMATIC..



lega!!
2 je yg mampu aku cakapkan,,
selesai sudah sume presentation,,
pas2 fokus tuk presentation mini projek plak..
sekarang dah start msuk dalam waktu2 yg getir..
mmg x leh la nak main2 ag..
FOKUS to FINAL..
sekarang dah start bz ngn test 2..
mini projek sume,
final pon tinggal lagi sebulan suku..
mmg kejap je la,,
pejam celik2 je,,
dah la skrg masa berlalu dgn begitu cepat.
ngan markah PB mst cm hape tah..
ta tau la pointer sem ni cmne,,
doaku,mudah2an allah memudahkan segala urusan harianku..
amin :)

Wednesday, March 2, 2011

dy dah selamat naik flight dah..


alhamdulillah,
selamat dah dy naik flight kol 9 mlm td..
sempat tepon kejep ja sbb mmg nak berlepas dah..

aku:hello(tahan air mata)
dy:ha..org nak gerak dah ni..
aku:kata flight kol 9..
dy:ye la,engat cm bas ke leh tgu2..,ha..cpt nak ckp pe..
aku:ta tau nak ckp pe,jaga diri bek2 kat tmpat org,jgn lupe org,slalu cntct kat fb o ym..
dy:ha,,nnti cntct kat fb..
aku:(tahan g air mata ni),ta pe la,,bye2..
dy:bye2..assalamualaikum..

sumpah tym 2 rasa nak nagis gile2,ta de sbb pon nak nagis sbnarnye,,saja je gedik tol aku ni..
pas2 kol dinie,nangis kat dy,kol comek,kol as,ko udin..wargh!!
sgt ceria dy kat sana eh,,ok! lega hati ni :)

td sempat chat kejap(sy terpaksa la memahami situasi dy,ak wat cmne kan..)
notahati:skrg ni aty,otak..mmg sgt2 stress ngn keje yg belambak2,ngn presentation,ngn mini projek,test,kuiz..ngn rndu lagi!!! baru sehari kot,x kan dah rindu..tettt!!!!


Tuesday, March 1, 2011

finally i heard him voice...

tepon bunyi..
tgok no 01744(dalam aty aku,mmg trus teringat dy)
then he said..mek!
dlm aty aku,rasa nak jerit je!!
tp aku chill ag,tanye sapa ni..
then he said:ni yusri bashuri la..
(dalam hati rasa nak jerit nak menitik air mata)
wargh!! sumpah x sangka dy nak kol..
rasa nak menitik kot air mata skrg ni...
sgt2 rindu,sgt2 terharu,sgt2 redha nak lepsakan sume 2..
tp apakan daya aku,aku ta mampu nak menahan sume..
hanya kenangan yang sentiasa bersama..
doaku semoga kami sama2 tabah menghadapi dugaan hidup..
dan sama2 mengejar cita2 yang kami sama2 angan2kan dlu..

serius,aku sgt menghargai "kisah" ini..
hanya allah saja mengetahui apa yg tersirat di sebalik sume kejadian ini..
dan aku yakin,andai "jodoh" sejauh mana pon tetap "jodoh"..

dia!!
pergilah!! org dah redha kan semuanya..
walaupon berat hati ni..
bukan senang nak menghadapi ujian demi ujian..
tp org yakin,allah sentiasa disisi ni.
tuk menghadapi hari2 yang seterusnya tanpa dia..

p/s:kwn2 ckp,citer kite ni cm love story korea..sweet je kan,,haha