About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Tuesday, April 26, 2011

jumpe lagi untuk semester 5!!



yahooo!!! detik 4.30pm 25hb april 2011
tamat lah sudah aku dan kawan2 QIP bergelar student sem 4 PUO..
banyak suka duka yang aku lalui sepanjang semester 4 ni..
kenangan manis,pahit..
sume itu akan aku jadikan kenangan yang abadi,,
KORANG SUME MMG TERHEBAD!!
terima kasih atas segala tunjuk ajar kalian..
terima kasih atas segalanya,,
doa aku,semoga kita semua LULUS dengan cemerlang tuk final ni..
kite sume akan jumpe balik tuk semester 5,,
semester yang lg mencabar..
INSYALLAH :)
maafkan kesalahan aku sepanjang kita bersama ye,,

JUMPA LAGI!!!!

Saturday, April 23, 2011

nan chesee vangee + mekdi tambun..


salam sume! HOLA,,ada sihat ka?
aish,tau x sume ckp aku kuat makan..
aku memang suke makan..
kalo update FB pon citer sal makan,,
nak citer sal BF,mane de bf..
untung la sape de bf kan
*larikkk tajuk*
sampai kwn2 sume dah tegor aku gemok..
ADA AKU KESAH?
tp masalahnye aku kesah,,,
haha,sbb badan macam di pam2..
mana x nye,teringin makan ni la 2 la..
ha,,ada je depa bawak p,,kalo x hari ni esok
kalo x esok,tulat.tonggeng sume,
sampai la aku dpt makan..
thanks ROOMATES,,lup u larh!
ok,exspedisi kami juz 4 orang ja,,
iaitu aku,nina,anny and jun..
naik 2 motor ja..
macam2 dugaan la nak cri motor pon,,,
dah dapat motor,x dpt helmet lak,,,tp d sebabkan mengidam nak mam nan chesee pnye pasal
kami redah jugak melilau2 cri halmet..
apa ag,redah umah botak la,,ok! ada helmet..
selesai dah sume,ada moto,ada helmet..
dok pening lak nak makan kat mana..
nak g makan kat vangee x tau jalan,,sudahnye g DE NAINA je la kan..
then kami pon terus ja la pe DE NAINA,,
sampai je sana.,ya allah,ramai gler umat,,
x de space kot,,so berenti tepi sat,,then bncng tuk trus g vangee je la kat dataran 2..
dah la x tau jalan(ye la,slalu nek keter padil bawak)
so,kami pon redah je la ikot sesuka hati..
mmg sesat la,,patah balik ta bapa kali..
sumpah cm orang gile..
setelah bape kali sesat,tah mane2 tempat lah kteorg p..
akhirnye smpai gak!!!
dengan perut yg sgt lapar,,dgn pelahapnye trus cri tempat..
dan jerit2 panggil "anney"!! amik order..haha

Tgok jom kami pelahap ape,,lapa tahap gaban tol:-

nan chesee 4,tomyam,nasi putih 2,telur dadar,mee goreng mamak,tea 3 layer 2,kpi ais,teh ais,air cincau.bayangkan cmne kami lapo!

aku n nina,ngah berusaha nak abis kan mee goreng mamak 2,,terbAEK!!!


muka hepi sbb kenyang,hepi jugak la sbb perot muncit,,oh NO!!

so kami gerak blah dari situ around kol 12.30 gak la..
dok gosip2 abs sume,cm kat dalam bilik x leh nak gosip dowh..
cm biasa la,tym nak balik pon leh sesat gak..
sampai ke kediaman polis,,
tp kali ni x gentar sbb depa ada LESEN,,,wakakakka..

so,balik anta roti canai kat botak n anta nasi goreng kat housemate kami..
plan nak g mam aiskrim kat mekdi plak..
nak g mekdi jauh x nak kalah..
so,sementara singgah umah botak,dok sembang2,,
ttbe depa pon ajak minum la bagai..
kami mmg dah plan nak p mekdi ja..
sudahnye 3 motor g mekdi tambun,,
yg lg besh2,orang kaya baru open table..
thanks AMIRUL AIMAN..syg ko!!!haha
abs sudah cerita makan tuk 1 hari tu,,

tp aku de 2 bende ni je yg x dpt makan ag ni :(

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


sushi


macaroons..

*picture sumber pacek google*

BABAI!

Friday, April 22, 2011

AKU TAK BOLEH!

aku x boleh tgok orang main FUTSAL
mesti aku teringat kat ko
sbb ko suke men FUTSAL,dan aku terpaksa tgu ko blik smpai kol 2,3 pg..

aku x bole tgok kotak air soya..
sbb aku teringat kite kongsi minum air tu masa kat RASAMAS..
kite order makanan jew,,air kita kongsi sbb kite dah beli siap2,,
mintak cawan je,,haha,funny tol..

aku x bole tgok motor EX5 warna meroon
sbb ko nek moto jenis tu..

aku x bole tgok POLITEKNIK SHAH ALAM
sbb aku tau ko blaja kat situ dulu..

aku x bole tgok burger mekdi
sbb setiap kali kite g dating mesti makan kat mekdi
dan ko suke abs kan kentang aku..

aku x bole tgok BIG APPLE
sbb bile aku teringin nak makan je ko x bg,nnti gemok la..
tp bile aku beli ko rembat 1 jugak..

aku x bole pegi JUSCO BUKIT TINGGI
sbb tu la tempat kite slalu lepak2..

aku x bole g MID VALLEY
sbb aku la,kwn kite accident kan,,choyy btoll..

aku x bole pegi KFC kat pekan kapar,
sbb aku x leh tgok tempat yg kite duduk 2..
sbb nak g jmpe ko gak la,aku cabut sejam lbh awal dr tempat keje..

ah!
banyak ag la,,,
kang lg banyak aku taip..
lg banyak plak aku teringat kan ko...

sorry readers,,kalo meluat baca entry aku ni
*sila jgn muntah hijau ya :)*





Thursday, April 21, 2011

nak citer detik2 ke'STREES'an menghadap FINAL EXAM..cer citer cer citer..


salam sume!!
alhamdulillah,hari ni settle dah paper DATABASE SYSTEM..
soalan cm biasa la..cam soalan DEGREE..
sbb dah selaras ngn sume poli kan..
soalan dy seperti *menjerut diri sendiri ke tali gantung*
hamboi,peribahasa aku ni..
so sekarang de baki lagi 2 paper..
iaitu OPERATING SYSTEM and NETWORK
selepas itu,habis sudah semester 4,,yeaha!!!
dan slps itu berdebar menanti result la plak,,
x tau la nak ckp apa..
aku dah usaha habis2an mati2an..
sekarang tinggal doa and tawakal je la,,,
2 je yang mampu pon..
dengan 2 malam x tdo,,
mata x yah ckp la,,dah mmg cm panda..
panda pon mata aku..
dengan muke lesu nye,,x tambah ngn pucatnye ag...
mmg kesian doe,aku tgok diri aku ni..
(ok,sampai abs exam la aku akn citer bnde yg sama n situasi yang sama,sampai kome bosan,,haha)
tym setadi DISCRETE MATHAMATIC je sampai 2 jug kami kami buat..
sudahnye sume ngntok gak,,
dan terpakse tidur secara bergilir2,,
sbb nnti ada yg terlajak plak,,
so terpakse la wat sistem cm 2,,
sadis kan...
pe2 pon subjek 2 sudah selamat diduduki,,
goreng je la mana yg ptt..


aksi2 kami semasa stdy kat umah mun,,GENG WAKAKA...LUP U ALL!!






SELAMAT MENYETADIKAN DIRI!!!!

Tuesday, April 19, 2011

Pertandingan "Best Entri " SARAHATA GROOMING CLASS


salam sume!!
nak join 1 contest ni..
sbb pika dah tag kan..
so mau2 join!!!

jom tgok syarat2 nye :-

1.Perlu ada blog
2.Jantina :Perempuan sahaja ;)
3.Menjadi followers di FB/Blog untuk mengetahui update terkini.
4.Perlu letak gambar dibawah di side bar dan link kan ke entri ini.
5.Setiap entri perlu meletak gambar dibawah dan copy paste ayat dibawah ke dalam entri anda.
6.Entri bermula :"Saya berminat mengikuti Grooming Class oleh SARAHATA kerana............................
(tidak melebihi 20 patah perkataan)
7.Kemudian tagged 2 rakan anda
8.Tinggalkan URL link anda di ruangan komen dibawah.
9.Tarikh tutup :29 April 2011
10.Pengumuman pemenang : 30 April 2011

"Saya berminat mengikuti Grooming Class oleh SARAHATA kerana saya ingin mengetahui dan mempelajari teknik-teknik penyolekan dan cara pemakaian dengan betul.

tag:


Hadiahnya :
Mengikuti kelas grooming sarahata dengan PERCUMA.
Pemenang hanya SEORANG sahaja.

SELAMAT MENCUBA :)

sapa2 nak join,

Sunday, April 17, 2011

nak final ni la baru rasa sakit pala la,ta sedap badan la,,macam2 hal larh..

salam sume!!
btw ngah stdy ni,,curik masa skit..
nak hupdate2 blog ni..
dari ari senin sampai jumaat g stdy kat library negeri and library kebudayaan kat ipoh ni..
alhamdulillah..
kami hanya usaha dan tawakal,,
yg lebih2 tu aku serahkan pada allah yg maha kuasa..

keadaan aku skrg ni,,
tersgt la kusut...
final ni la rasa cm hard sgt,,ye la 6 paper,,
x pernah dalam hidup,,blaja 6 paper
final 6 paper..urgh!
mmg stress,,ngan mata panda,,
muke jerawat gile,,2 x kira ngn lesu..
ngan makan x teratur,,
jangan2 tym nak final sakit2 sudah,,
ya allah,,peliharalah kesihatan ku..
berilah aku kekuatan ya allah..amin :)

then,td sempat pm pacek oyie,,*MISS*
sbb rasa sgt2 la down..
rasa ok skit lpas dt reply pm tu walaupon 2 ketul ja..
rasa semangat skit la..walaupon rasa nak layu dah ni *pengsan*
text an jap..
juz nak mohon maaf dr semua org,,that's all..

kepada:rakan2 seperjuangan SIT4A:buat yang terbaik! gud luck sume,,,luv u all..muah!
tuk kawan2 dari PSP:pika,siti,fadil,ayie..and sob dr PTSS ,good luck korang.

AS dari UPSI:wat yang terbaik dan termampu,,jgn stress sgt,,insyallah,allah sentiasa bersama kita..


Thursday, April 14, 2011

You Are The Best Of My Life..

salam sume!
still ag mood stdy,,mood anything about korea jugak,,wahahahha..
bukan sbb tetttt,x de makne nye..
aku mmg minat korea ni start dari citer meteor garden ag,,
tym 2 famous ngn kumpulan F4..aku paling minat KEN..sbb dy paling hensemm..*pengsan*
yeah! saya x pernah lupa okek,,


di sebabkan citer meteor garden 2 ptg,pas aku balik sekolah agama,so x de alasan la aku nak ponteng sekolah,,
balik sekolah jew,laju2 balik rumah..
xde dah singgah mane2 even beli jajan pon,,sbb x nak terlepas tgok mane2 part yang best,,huah!

then selepas tu la aku terus mengikuti cerita2 korean..
dan selalu berangan2 ah depan tv..
*zaman kanak2 kan x tau hape pon*
citer yg leh wat aku jatuh cinta,sakit jantung,ah!! rasa nak pengsan,,
full house(sweet gile depa,asik gado ja,,last2 baik gak,,,sweet2)


autumn in my heart(nangis je aku tgok citer ni,sgt menyentuh hati,,oh!!)
winter sonata(sedih,sbb hero dy buta,,tidakk)
my girl
coffee prince(ni layan,tym sijil dlu,,sanggup tdo kol 3,4 pagi)
love storm(lps tgok citer ni,jatuh hati ngn warna pink sbb bilik dy sume kaler pink,,auww~)


style(citer ni mmg terbaik sal fashion,hero dy dah tentu2 hensem)
ni skrg ni aku ngah nak khatam citer PERSONAL TASTE..tgu la pas abs final ye,,haha :)

dah la..mls aku nak merapu panjang2..
kalo nak citer sal citer korea,sok pon ta abs..
2 lom adik aku si fara aisyah 2 ag..
sume bnde mmg x jd la ..

jom2 sblom tdo layan lagu ni dlu..
bole x nak ckp cmni..
"YOU ARE THE BEST OF MY LIFE"
*kwn2,i love you :)*


notacintahati:sok nak stdy kat library ag,,tenang jew,,,suke2...wat masa ni dah stdy OOP,sampai bab 2 ja..haha,sok sambung ag noh!



Wednesday, April 13, 2011

alhamdulillah,macam allah permudahkan je jalan ni..

assalamualaikum sume readers..
ada ke readers eh..
x de pon x pe la,,,kite citer je sowng2 dlm ni,,hehe

ta tau la nak ckp pe..
btw,td de la seorang hamba allah tu add kat fb,,
motiff??
semoga ada hikmah di sebalik semua ni..
aku yakin dgn semua ketentuan yg dah d tetapka,,amin :)

btw,hari ni 1 butir pon aku x stdy..
kengkonan malam nak stdy kan..
aleh2 mak iti bg link ni.
sumpah klakor..
mengekek2 aku,dah pukul 3.21 am..
x tau kol bape akan tdo..
sok beria nak g stdy kat padang,,
tah bangun ta idok..

Monday, April 11, 2011

setiap kali nak dekat2 dgn final exam..mesti ada simptom2 ni..


salam sume!!!
tuk dak2 poli..kome dh stdy kew?
jgn ckp aku x tau jadual kome..
sbb start sem ni paper sume dah selaras..hehe
tuk dak2 poli intergrasi sem 4..gd luck ya!!

ok2,antara simpton2 yg aku dpt detact kat diri aku setiap kali la nak menjelang final exam..
dari sem 1smpai la sem 4 tym sijil dlu..
cmni jugak la yg terjadi pon..

1.tak lalu nak makan
perot terasa je lapa,tp x leh nak masuk..nak tgok makanan pon rasa sayu je,sbb x dapat nak disumbatkan ke mulut(sadis gler)..dan sudahnye menahan kesakitan perut sbb masuk angin! lg masalah jika x de minyak angin dalam bilik,cm aku skrg ni ha..hanya mampu menahan je la,,x larat kang aku tdo..ha..

2.time ni la kome rasa nak g beli panadol sampai 4 papan..
konon2 nak spare la sbb kalo dah banyak sgt ngadap buku ngan tulisan kecik2(pakai kanta pembesar baru bole nampak) sure bole pening pnye,so beli la panadol awal2 sbb aku tau la,korang mesti x rajin nak kuar p kedai walaupon kedai 2 x sampai 500 meter..lain lah kedai kat umah sewa aku ni,,mmg jauh..nak kne lalu sari 9,7,5,3,1 pas2 baru sampai kedai,,jauh kan??

3.asik nak terperuk dalam bilik ja,kawan ajak kuar pon x moh..
dok sorang2 dalam bilik...tym tu la rasa ketenangan abadi..dok ngadap lappy kesayangan sambil layan lagu korea,,urgh!!! nikmatnye...dan fikiran pon menerawang kemana2 tah..erkkk?

4.jerawat start la buat party like this,,
ni paling aku x suke,x suke,x suke tau!! tym2 nak exam,mesti jerawat akan tumbuh dgn suka hati dia..pakai la oxy ke,sebamad ke x jugak jalan..ye la..mmg la muka aku dah sedia berjerawat..nak tgok muke sendri pon benci..buruknye weyh!!

5.kadang2 tu bole lak otak ni teringat2 kisah lama..
masa2 cmni la nak engat ex bf la,nak engat org kat korea la,engat tarikh2 bercinta la,,cm sengal jew..otak dah la serabut,,hati pon nak ikut serabut ke?

6.atas meja mesti berterabur ngn kertas2 ujian lps2,ngn nota2 sume..
jgn kata nota je bersepah,bilik aku pon skali bersepah..dah la bilik kecik nak mati,meja stdy pon kongsi,pe la nasib aku ni,dpt umah sewa x besh,,huhu..

i2 je la,antara simptom2 aku saat2 nak menjelang final,kome aku x tau la plak,kot2 kome ada lain dr yg lain ke bole la share2 jom!!

notahati:nape eh,setiap kali dgr lagu creating love ni hati rasa nak berbunga,,haha

notahati 2:ok! td dpt chat ngn pacek oyie jap..dpt taip 2,3 patah pon ok la kan,asal leh melepaskan rindu,,semangat skit nak stdy,,

p/s:pe2 pon stdy yg penting,rindu2 ke cinta2 ke tolak belakang skali (pesan kat diri aku)

oh lupa! thanks to fara aisyah sbb dgr sume luahan aty n perasaan akk ni.tenang skit rasa..
to fatin syazana,thanks sbb teman msg ngn ekin yg mmg rasa sgt2 serabut hari ni..
to aida n comeck also,thanks sbb dpt nangis kat korang,,lega skit..
luv all of u :) muah <3

bersiap sedia tuk berperang final test...stop melayan felling citer PERSONAL TASTE..ouh!!

ouh!!! nak pengsan tgok hero dy hensem sgt!!


dalam seminggu ni ko dgr ayat ni..
"ko dh stdy kew?"
i2 la ayat yg depa asik tanye jew..
aku lak 2,3 hari ni mud citer korea jew,,hape kena tah dop ler tau..
tp mmg target,ari senin pagi hape nak jd..
kne stop semua!!
no citer korea,walaupon hati ngah berbunga2 plus nak kne heart attack tgok citer 2,
sgt sweet!!
ouh!!!
no on9 fb selama 24jam..kne on9 kejap2 ja..
kalo x on9 lgsg tu nampak sgt menipu,,,
no kuar2 melepak,melainkan stdy group..haha
sekarang masa tyk tumpu study,walaupon hanya buat nota!
(bersemangat ni)

ni lg 1,nak promote pd2 mereka yang nak dapat duit sambil on9..
bole la terrjah SAYS.MY
says.my ni cm nuffnag la,,tp nuffnag tu tuk blogger kan..
says.my ni tuk facebook..

JOM JOIN!! *aku dah join dah*

Saturday, April 9, 2011

vco catalyst (virgin coconut oil)





nak promot skit ni sal VCO catalyst..
sebelum ni aku banyak baca testimonal tentang product ni..
nampak macam menarik jew..
bole jugak dijadikan suplement kan..
kawan baik aku si azie pon mam bende ni jugak..
mak ayah aku pon makan jugak tp minyak kelapa dara la(jenis cecair pnye)
so,aku pon saja2 nak cuba,mana la nak tau kan..
ia serasi ngn tubuh badan aku..
sbb banyak kebaikan nye tau..

antara kebaikan nye adalah:-

Untuk kegunaan luaran :
1 . Dapat membantu mengurangkan berat badan .
2 . Menghasilkan tenaga segera&sentiasa segar
3 . Melembut dan mengurangkan kekeringan dan kekenduran kulit
4. Sangat bagus untuk masalah jerawat&jeragat serta parut2 lama
5. Mengatasi masalah kulit berminyak

Untuk kegunaan dalaman :
1 . Mencegah risiko penyakit jantung&kadar kolestrol yg tinggi
2 . Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin dan asid amino
3 . Melegakan pernafasan
4 . Melawaskan pembuangan air besar dan air kecil
5 . Mengurangkan keadaan mudah lapar
6. Melancarkan kitaran haid& menyeimbangkan hormon
7. Sebagai agen pelincir dalam hubungan suami-isteri


aku beli ni harga promotion skali postage RM40..
ni harga dah paling murah aku survay..
kalo kat blog lain harga sekotak jew rm39.90 plus postage rm6..
so dah rm45.90..



so kalo korang rasa berminat boleh terjah fb ni ya..
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002203046866

notahati:aku pon baru try product ni,baru nak masuk 3 hari,so x nampak lagi la sejauh mana keberkesanan tu..ia mengikut pada tubuh seseorang,ada yg 1 botol je dah nampak keberkesanan tu,pe2 pon,,nnti aku update later kalo ada perkembangan yang memberangsangkan,, :)









Tuesday, April 5, 2011

burger masak sendri sbb budget ngn nata de coco cmpur susu,,nyummy!! tp tetiba rasa nak terkeluar balik sbb dpt tau pacek aku 2 x sihat..

hay korang!!!
mud skrg ni ngah dgr lagu kau selamanya,..
sejak bile jd suka sgt ngn lagu ni pon x tau aih..
dan mud skrg ni jugak kdg2 x menentu..
macam cuaca plaks mud aku ni..

biasa la dah dok kat umah ni..
mcm2 bnde la nak di ngidamkan nyew..
sampai burger pon bole nak teringin makan kew?
padahal kat TC tu bole dikatakan kerap gak la makan burger..
perot oi,,cuba la mintak bnde lain skit..
then td,g la my mydin ngn gemok untuk beli roti burger n daging burger..
sekali ngn nata de coco..
2 pon teringin gak,,
padahal tiap2 ari ahad beli nata de coco kat macek pasar 2..
layankan je la perut ni,,
kang kalo ta layan,asik dok teringat ja,,
susah plak makk nnti..

then,balik je,trus laju2 masak 3 ketul burger tuk adk2 aku skali..
aku pnye msti la special,adk2 aku pnye biasa je,,haha
layan je pic ni,jgn terliur plak eh :p
makan bersama nata de coco,ala2 desert la konon..

sorry korang! tgok gambar je la ye..

plus telur n chesse..terbaek! plus terboek!

nata de coco kiwi plus susu dutch ladu full cream,,fuh!
mmg berkilo2 la lemak aku naik..

then td ngah berFB cm biasa la kan,,
pas2 kuar kat home aku 2..
Y**** fells sick..
weyh!!! trus rasa cm,,
macam2 rasa la,,
then trus PM dy kat FB..
x lama pas2 dy reply..
lega!!!

ok la,nak sambung layan lagu ST 12 plak,biarkan aku jatuh cinta...
jaga diri,jaga kesihatan..
papai!!

Monday, April 4, 2011

ni bukan style hana tajima,style hanna asyikin kot..


aku ni dah banyak2 kali kot tgok tutorial kat u tube,,
nak wat style2 ala2 hana tajima gitu..
tp x penah menjadi,,
awat bulat bebenor muke aku,,
x muncung pon cm dlm tuto tu..

2,3 kali aku bukak pakai balik
bukak pakai balik,,
sudah nye aku lilit je la ikot suka hati aku..
ala2 sipi2 pon jd la nokkk..haha

see?? mulat gler kan muke i ..urgh!

Friday, April 1, 2011

ngah berkemas2 nak pulang jmpe family tercinta dan askar2 tersayang :0

ngah kemas2 ni,,
manyak gler barang nak bawak balik..
cm x mau mai ipoh dah ni..hehe
(muleh x?)
ye la,cuti lama kan,,hurray!!!
khamis malam baru balik..
sbb jumaat ada class OOP semata2,,huh!
lama kan cuti..
mcm raya plak aih..
ok la,nak sambung kemas2 dan kemas ag smpai puas aty,,
dah la tiket x beli ag,,
men redah je ni..
ntah ada ke tade tiket bas,x tau ler..

so to all my friend QIP4A n rumate2 sume :happy holiday!!!