About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Thursday, June 30, 2011

:: GiveAway CikArda,lah..!seghonok,peah!!! ::



assalamualaikum sume!!

arini aku nak join giveaway ag,,saja tgh2 x de keje..
tgah2 blogwalking kan..

giveaway kali ni dianjurkan oleh cik arda

syarat2 penyertaan :-

1. wat entri yang bertajuk :: GiveAway CikArda,lah..!seghonok,peah!!! ::
(DONE!)

2. Letak header saia yang ada gambo saia sebesow alam tu,*optional*
(sudah jugak)



3.then letak plak gambo si kuntum nih (link kan ke entri ini)

then hanto link kowang kat bahagian komen ..

tarikh tutup 30 jun 2011
(last minute dah ni..hehe)

SELAMAT BERJAYA PADA SUME YG JOIN :)

"Reddish GiveAway : Saya Nak Sarawak Souvenir!"


assalamualaikum sume!!
annyeong hasayo..

arini nak join giveaway dari sis zie la..

syarat2nye :

1) Reddish GiveAway in open kpd semua bloggers. Bkn follower pun takpe. Tp followers amatlah digalakkan utk join ek ^_-
(DONE! dah follow pon)

2) MUST BUAT ENTRY ttg GA ini. Just a normal n simple entry, tak perlu pjg lebar. Dan hendaklah bertajuk "Reddish GiveAway : Saya Nak Sarawak Souvenir!" dan harus tempek banner GA diatas taw.
(dah tempek dah banner yg merahh menyala lg)

3) Submit ur entry link HANYA DI KOMEN BOX ENTRY INI sahaja ek uols.

nak tau lebih lanjut ttg giveaway ni KLIK SINI

tarikh tutup 30/6/11
(arini last weyh!! cpt2 join)

Wednesday, June 29, 2011

Wordless Wednesday #2



aku marah ni..aku marah ni...laki cm 2 x yah wujud dalam dunia ni pon x pe la..x tau menghargai kaum hawa lgsg..

assalamualaikum..
annyeong haseyo...
mood ngah dgr lagu heaven by FT island..
ntah nape tetibe tersentap hati mak nak dgr lagu ni..
rasa nak felling2 nangis gitu,,
tp hati wa kental der,,wa x ngalirkan air mata pon..
tgok video klip n lirik,,
ok~ rupenye wa x kental,dalam hati wa ada taman la..

back to the topic~
aku ngah marah ni..narah ngn sape??
ngn LELAKI!!!
sabar ye,,bukan nye semua LELAKI..
tp LELAKI yg x de perasaan,x de hati kot..
td la,ngah dok layan2 FT island smbil ngadap2 facebook,tgok m** mengamuk2 kat fb..
siap tulis staus panjang2 cm marah2..
pas2 siap terbabit2 name kami lagi..
aku ni yg masih blur2 ni.wat muke x tau pe2..
dok ngarut2 gak dlm comment tu..
story pnye story bru la tau yg kawan dy si P*(jantan tu) tu dah wat hal ngn m***..
senang citer de pompuan lain la kan..

yg aku hangen 2,asal jantan 2 x bgtau terus terang je..
yg senyap2 cm 2 terus pahal??
engat kwn aku 2 xde perasaan hape..
aku beria2 marah ni sbb penah jd kat aku..
la ni mmber aku lak kan..
x ke sengal..
dlu tym syg,kemain ko nok..gunung api pon sanggup ko redah..
bile dah x syg buang je cm 2,,
Watefish~
dlu ko gak bising,dpt pompuan cm 2 la cmni la..
aleh2 dpt pompuan baik ko x reti nak hargai..

cm 2 la laki kot..
pas2 bile dh x de,
ckp la cm ni "setelah aku melepaskan ko,bru aku tau yg aku msh syg kan ko"
gam!!!! ape weyh!!!
nak putar balik pon masa x bole dah..
sudah nye,,ko simpan je la kata2 manis 2..

terhegeh2 nak cri balik..
mmg x dpt la,muke cm korang(sesetgh laki jenis cm ni) bole buat lap kaki je la..

haha,mst korang pelik kan,,
mmber aku yg kne aku marah lelebih pahal~
suke aku la,
dah teman bekup kwn teman (gaya ucop wilchar)

sapa yg bg idea nak wat final projek..
sapa yg sanggup tgu kol 3 pg,tym men futsal semata2 nak msg hanya tuk 10 minit..
sapa yg sanggup bangun awal dlu sbb nak kejut g keje..
sapa yg sanggup dgr masalah tu mslh ni..
sapa yg sanggup kejap2 tepon,kejap2 msg kalau sakit..
sapa yg sanggup redah je sampai hampir accident sbb nak settle masalah..
kenapa x kaum adam ni x reti nak menghargai setiap pasangan mereka lakukan..
aku ta paham la..
tapi aku yakin pada ALLAH..
aku yakin pada JODOH yg telah di tetapkan..
aku juga yakin
WHAT GOES AROUND COME AROUND..

semoga kite di kuatkan iman,di tabahkan hati..dalam melalui kehidupan yg penuh ranjau ni..
semoga kite di kurniakan seseorang yg solehah..insyallah..
kalau kita nak dpt yg baik,kite kne la jd yg terbaik dahulu(pesan seorang sahabat)
ALLAH MMG SENGAJA MENEMUKAN KITA DGN ORG YG SALAH SBLM MENEMUKAN KITA DGN ORG YG BTOL,SUPAYA KITA TAU MENGHARGAINYA..

renung2kan dan selamat beramal
♥♥♥
aku sengaja letak pic minhwan,bio sejuk skit aty aku..haha
♥♥♥
babai!

miss pacek sengal...

notahati:result short sem pon dh kuar,n alhamdulillah..1 class lulus kot..thanks atas sume kekuatan diri ini :) semoga diri ini semakin tabah menghadapi cabaran dan dugaan yang akan datang,walaupon hati ni dh x boel pegi,di harapkan dgn sedikit kekuatan yang tinggal dpt la aku berjuang,semoga ALLAH sentiasa bersama hambanya yg sgt2 lemah ini..amin..

Tuesday, June 28, 2011

Tomok :: Save the date

assalamualaikum readers..
mane2 mmber rapat ngn aku dari sekolah rendah mmg akan tau yg aku ni
pencinta no 1 NEW BOYZ(pada zaman 2 la,skrg dah x)..hehe..
dan menjadi kegilaan aku pada masa tu msti la TOMOK dan SYUK..
pas2 aku de sorng kakak angkat minat jugakkk..
weyh,mmg jadi la,,setiap kali nak g sekolah,kami akn suh uncle radio 2 pasang lagu new boyz..
kaset 2 kakak angkat aku pnye la..
original tau..

pas2 1 masa tu,sport check plak,,kat sekolah agama..
kan dlu masa sekolah mana bole bawak majalah,gambar artis sume kan..
tym 2 aku bawak buku tulis yg penuh dgn sume gambar tomok n new boyz..
pe ag,kne rampas pas2 ustaz panggil then kne denda x dpt rehat..
spoil ah!!
ag 1 citer,aku de poster tomok au,
poster 2 mmg besar gler,kwn baik aku bg sbb dy tau yg aku ni minat tahap gaban.
then tau x,ayah aku p koyak poster 2,sbb aku tampal dalam bilik,,
padahal de je poster kecik2 tp dy koyak poster yg besar 2..
mau x meraung masa tu,dan sudah nye berape hari aku x ckp ngn ayah aku,,dendam sungguh tym 2 tau!!!haha..

then dalam sepanjang aku minat new boyz ni,sekali je aku pnh tgo new boyz perform live tau..
2 pon sbb de hari keluarga TNB..haha..bangga siot dpt gambar autograph sume..
tp 2 sume hanyalah kenangan zaman kanan2..
sekarang tomok pon dah nak kawen dah der..
sedar x sedar umur semakin meningkat,,sekarang aku x pegang lagi title "kanak-kanak"
dlu comot2 comel2(perasan)je..
dan aku sgt merindui zaman 2..hehe..

bak kata tomok "Wanita jgn dibilang dia cantik, tapi bilang dia SANGAT cantik..."
awuuuu~~ sweet gler :)

credit to:Tomok :: Save the date from cstproduction on Vimeo.



video fav tuk hari ni, I HOPE..mereka sume sgt sweet menari cm 2 :)
love ♥hongki ♥minhwan ♥jea jin♥seunghun ♥joonghun ♥









pic sumber google..

Monday, June 27, 2011

boleh tak??

assalamualaikum..
annyeong haseyo..
sihat semua??
harap2 sihat la dan sentiasa ceria2 wokeh :)

hurmmm..
2,3,hari ni malas btol nak menaip..
padahal banyak mengeluh dalam hati ni..cume x dpt nak di luahkan dgn kata2..
sekali gus nak menaip dalm blog kesayangan aku ni..
mood sekarang,hanyalah nak hafal,nak nanyi dan dgr lagu2 FT island,,(ok! FT island ag..)
dah parah tahap gaban aku ni..
siap2 leh bawak mimpi,,wah~!!

berbalik pd tajuk aku di atas,kali ni x panjang plak tajuk aku 2..
slalunye panjang tak hengat..

boleh x,panjangkan cuti ag..
boleh x,kalo tak nak balik ipoh..
boleh x,tak nak ngadap sem depan..
boleh x,rasa nak give skrg..
bole x,nak pinjam bahu..
bole x,nak nagis skrg..
warghhh!!!
makin lama aku rasa cm..nak panggil DOREMON!!
tolong berhentikan masa????..x nk tgok 5hb julai 2(sbb tarikh 2 aku dh kne balik ipoh)
kdg2 aku rasa,besh nye kalau doremon tu ujud,sbb nnti dy bole putarkan balik masa2 silam..
dan aku bole la pilih nak masa dan saat2 yg manis ja..
ok2,semua tu mengarut ya,,doremon tu x pernah wujud ya adik2..
jgn terpengaruh dgn cakap akk ni..
(tp aku berharap doremon tu ujud,,boleh ka??haha..boleh ujud,dlm mimpi la..dlm alam nyata x de,,gedebush~!)

hati ni mmg dh x de kat ipoh,,
jasad je yg ada kat sana..
mmg la org kata,kat sana de kwn2..
tp??
(aku x nak ckp la,dan aku pon x tau nak ckp pe)

menyesal pon x guna gak..
aku sndri yg wat kputusan tu..
dan bru skrg aku mengerti pe yg kwn aku ckp
"lari x kan menyelesaikan ,masalah"
ok~ aku mls nak ckp,kang aku kne tiaw ngn dy balik,,haha..
so,nak x nak redha dan redah je la..
setahun ag beb!!(bak kata chong)
tak nak lama plak kan..

di sebabkan aku ngah felling la kekonon dgr lagu only one person by FT island..
jom hayati lirik..
aku sertakan skali bhasa english...
hamik ko..
kome translate la sndri ye.. :)



my fav pic
.
.
.
.
.
.
.

choi jonghun..

notahati:only one person = him :)

안녕히 주무세요
( Annyeonghi jumuseyo )
SELAMAT MALAM

Friday, June 24, 2011

MAHARAJA LAWAK..agak2 sape menang eh malam ni??

assalamualaikum!!
kalo x silap aku,arini final maharaja lawak kan?
aku pon x bape nak tau sgt sbb umah aku bkn de astro pon..
tp aku tetap sokong JOZAN!!!
yeah! hidup jozan..

nnti dah tau sapa menang,aku update ye..

notahati:nak tgok 1st consert FT island kat you tube,x nak banyak plak sampai 13 part...

sayonara!!

UPDATED!!!

TAHNIAH SEPAH ATAS GELARAN MAHARAJALAWAK...

JOZAN NAIB JOHAN

NABIL TMPAT KE 3..

notahati:pe2 pon JOZAN tetap terbaek!!

abang long dil!!!! i lup u..muahahahhaha...


arini aku rasa nak tulis entry jiwang2..sapa2 rasa nak muntah hiaju,bek x yah baca sbb ia sgt meloyakan..kahkahkah..

assalamualaikum!!
안녕하세요 ( Annyeong haseyo )
wah!! lama rasanye x wat entry jiwang syok sndri kan..
bole pecah la hati ni kalo simpan lama2..
nama pon personal blog :)
suke hati aku la,blog aku..kalo ta nak baca ye sudah..
janji aku puas luahkan semuanye..

td elok2 je dgr lagu ft island missing u,& thunder..
bole plaks tetibe menitik air mata ni..
mottifff??

pas2 trus text BFF aku..

aku: sy rindu **** plak ble tgok vc thunder ni..tulun!! nak nagis :'(
BFF: da rr tuh...haiiisshhh....
td ang kate dgr lgu ft island leh lpe dye ckit2..ni dak pon...
aku: arini plaks rindu.. smlm x pommm...

ok~ disebabkan malas sgt nak layan perasaan tu,aku pon teruskan la tgok ft island ni..
cari la part2 video2 yg besh..
sambil cube menghafal lagu2 dy,sampai berbelit2 berpusing2 lidah aku..
x nak susah plaks kann..

then skrg dah pukul 2.08 pg..
dgn mata sembab..text BFF,kena marah plaks,suh p tdo..
x gune pnye macekk..ok~then stop disturb macek 2,kang dy ngamok plak,,takut aku..
*aku pon x tau nak merpu hape ag ni*
tangan ni cm menggeletar plak nak tulis,,
padahal dalm otak aku ni bermcm2 bnde nak d luahkan..

tau x,skrg ni aku ngah gile menghafal lagu missing u..
eh?bukan aku dh bgtau ke td..
maaf ya~ sbb aku pon x engat pe yg aku taip kat atas td,mls nak scroolll..
ok,berapa banyak kali ok da..
sekarang ni,aku cecube tabahkan diri x contact ngn dy selama sebulan,,
tgok la kekuatan iman aku ni smpai tahap mana..
sbb aku ni ckp je cm pom pang2,tp akhirnye nan adooo..
last IM ari2 11 jun,,ha..kire ah sndri dah bape minggu,,
hati..tlg tabah wokeh!!
x kisah la,nak nagis ke nak rndu ke,tp jgn contact..
"engat dy 2 bz stdy,bukan de masa nak lyn ko" (hati aku berkata ok)
dan dgn segala kekuatan yg ada,,aku mampu meluahkan kat cni je la..
x pon kt BFF aku..x pon aku pndam la sengsorang kan..

urrmrmmm..aku pon dh sgt x tau nak merapu hape,,
kan terlebih2 menulis,org kata syok sndri plaks kan..
mane la tau de stalker yg dengki x abs2,,ye doppp..


okkk!! rindu zaman2 memula kenal dlu...

p/s:bole x nak mcm memula kenal dlu???

*aku yakin dy x baca ni,kalo dy baca pon,lantak la,,sapa suh baca kan..wahahhaha,so andai la TERBACA kan,,cpt2 ignore plzz,,juz 4 fun..
*minta maaf(sapa2 yg terasa dy berkenaan la ye)..ni juz 4 merapu..segala perasaan bia la yg maha esa je yg tau..chill k..(walaweyh,rndu ayat dy yg ni)

sapa org korea,translate la sndri ayat nihh..
.
.
.
.

jukdorok keuriun saram..neomu bogo shipgo keuriweodo hal suh eobtnun mal..i'm missing u missing u.


gambar x de kne mgena ngn lirik di atas..sekian~

kata2 renunagn tuk hari ni :)

♥♥“Kalau kita sukakan seseorang, jangan beritahu si dia. Nanti Allah kurangkan rasa cinta padanya dan Allah takkan bagi. Tapi luahkan pada Allah, beritahulah Allah. Allah maha tahu jodoh kita siapa.”♥♥

안녕히 주무세요

( Annyeonghi jumuseyo )
SELAMAT MALAM
GOOD NIGHT
MEMUAH!!

Thursday, June 23, 2011

Aesya Zealous 2nd Giveaway..

assalamualaikum readers~!
ok~ hari 2 tuan belog jmput aku tuk join giveaway ni..tp bru skrg berkesempatan tuk wat entry berkenaan giveaway ni..

nak tau lebih lanjut boleh KLIK SINI

aku nak tag..
liyana
pika
fara aisyah

pe lagi,jom join~!!!!

tarikh tutup:30 july 2011

Wednesday, June 22, 2011

jatuh cinta,fall in love,sarang ppajida..sampai macek senah dpn umah pon aku suh layan ft island ni..rasa kau!

assalamualaikum sume..
sorry la,kalo de mana2 readers yg nak muntah hijau sbb aku asik nak citer sal kpop ja..
haha,lately ni rasa cm..uhhhh!!*nak jatuh cinta dan semakin jatuh cinta ngn ft island ni*
dgr cm aku sgt heboh kan,,
haha,pedulik hape,jnji hati senang,,sementara dok bizi2 dgn mencari2 lagu ft island ni..
kurang skit la mana2 perasaan rindu tu..
ok what,x de la nak layan sgt perasaan ni kan..
layan ft island ja hari2..

smpai text kat comeck..

ok~jom layan lagu thunder ngn missing you..






ni pic wallpaper kat desktop aku
hamik ko! wallpaper hp,screen savers hp sume nak ft island..
*sah gile*

bubye!

Wordless Wednesday..# 1


Wordless Wednesday :
Pada hari RABU, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa2x description untuk explain gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan tanpa korang letak apa2x penjelasan :)
nak tau lebih lanjut klik sini

Tuesday, June 21, 2011

tak sempat nak sambut hari ayah sbb busy dgn paper keesokan harinya

assalamualaikum sume!!
hoye!
abis sudah azab selama 2 bulan ni..
pukul 2.30-4.30 td berjuang abs2an tuk paper operating system..
*kpd geng2 yg amk c++ sok..gd luck ya*
pasni bole la merehatkan diri 2 minggu kot sblm naik sem baru,sem 5 nnti..
barang2 pon dah dipindahkan di rumah baru..

x sabar nak decorate bilik baru..
dah berangan2 dah ni barang2 sume nak serba pink..
sungguh keperempuannan kan..

nak bilik cmni bole?penuh ngn butterfly..

di kesempatan ni..
aku nak mengucapkan (mcm ucapan hari raya plak)

*kepada DIP2B kumpulan 2 expecially,aku ingin memohon ampun dan maaf di atas segala ketelanjuran kelakuan dan kata sepanjang aku menjadi ahli di class korang..

*pada sapa2 yg rasa nak tegur,tp malu2 tu,pasni tetegur la ye..

*jumpe ag di sem depan..insyallah..

kwn2 sume..JUMPA 2 MINGGU LAGI..haha

walaupon 19 jun dah berlalu(aku x dpt nak on9 sbb kat ipoh)

aku nak wish gak SELAMAT HARI AYAH
buat satu2nye ayah aku yg tercinta dan tersayang..
AHMAD TARMIZI BIN MD NADZIR
terima kasih atas segala pengorbanan dan kasih syg yang diberikan..
ayah tiada pengantinya kerana saya hanya ada seorang AYAH sahaja..
thanks 4 everythings that u do 4 me..

walaupon ayah suke dengki ngn org tym org ngah tgok tv..tym 2 la ayah nak tgok citer2 yg ayah dah download..
slalu comment org masak telur kempis..
marah org smpai menitik air mata,pas2 ajak makan konon2 nak pujuk..
slalu lambat bank in duit,padahal org dah terdesak nak pakai duit..
pernah 2,ayah tinggal kite sbb mekup lama sgt..
slalu bising sbb masak nasi lembik..

x kisah la cmne pon ayah kite,kite cuma ada 1 ayah je dalam dunia ni..
SELAMAT HARI AYAH..
LUV U DMN MUCH!







Saturday, June 18, 2011

sesi menternak lemak di ayam penyet best dan PappaRich..

assalamualaikum..hola!!
tgok tajuk je dah tau kan,aku nak citer sal makan..
bahagia btol jd perut aku ni,asik makan jew..

tghari 2 around kol 12 lebih la..
mak aku ajak p beli barang2 nak wat kek,then trus ke JAKEL kat shah alam
sbb nak beli kain nak wat baju raya,,
nnti dy malas nak p dah,sbb x de mmber nak teman,,
ye la,aku je yg suke ikut mak aku p mana pon,p kapar cenenot pon aku nak ikot..
adik2 aku yg len,haram..nak dok umah tgok tb men lappy..
then mak aku beli la kain tuk wat baju melayu,aku sempat rembat sepasang kain tuk wat baju p class..
pas2 japenese silk sbb nak wat shawl..
baju raya x beli ag,sbb aku pon x tau nak beli cmne,,
so hold je la dlu..
after dah penat shoping moping msti la perut lapar kan..
puas la pikir pnye pikir nak makan kat mana,,
then tetiba mak aku sebut ayam penyet..
ha,,bantai je la,ayam pe pon perut dah lapa..
disebabkan mak aku x pernah lg merasa bnde alah 2
so,on je la..makan ayam penyet best kat giant setia alam..
then kami balik dalam kol 5.30 cm 2..

yeah! ajar mak makan ayam penyet plaks,pasni nak ajak mak makan nasi lemon chicken plaks :)


*p/s:photographer gedik x ikut,so pic mmg x banyak la,aku mls nak amik pic syok sndri..wakakaka*

after that,kol 6.15 kuar balik..
p ngonjeng2 ngn gemok lak..
memula p pasar.tawaf sampai 3 kali,,ha..x tau nak beli ape..
sudahnye,ttbe stering ni terus je ke setia alam..
still x tau nak makan pe ag,,
tekak ni nak makan dim sum n secret resepi..
but we have to choose..
x kan nak melantak 2-2 skali,bnyak wet plak kan..
nak makan dim sum kat abdullah chan,tutpla plak,,
pas2 mulut ni trus berkata(cm novel lak)
jom p mam kat PappaRich la,,
*aku x pernah lg pon makan kat c2*

serius gile muke aku nak pilih menu


pappa coffee iced RM5.40

teh iced RM5.20
kueh tiew RM9.90
dim sum chicken siew hape tah RM5.80

tu saja cerita tuk hari ni..
bubai!
sayonara!

jap2!!
nak promote citer taiwan i,my brother..
setiap isnin -jumaat
kol 6 ptg di tv2..

3 watak utama
Li Da Hui,Wei Wei & Da En...

selamat hari jadi dak tembom :)..wow! blogger terkenal irene nadia bertunang dah la..

assalamualaikum..
ha..kalo x jawab dosa,kalo jawab syg :)

harini 18 jun 2011..
aku nak wish bufday kat budak tembam ni..
happy bufday to u,happy bufday to u,happy bufday to u dear,happy bufday to u :)
semoga diberkati umur,di murahkan rezeki,di beri kekuatan tuk mengharungi pelbagai dugaan dalam hidup,semoga slalu bahagia di samping yang tersayang k..

nah! amik kek comel ni khas tuk kamu :)
.
.
.
.
.
.

ok2,nak citer sal seorang blogger famous dah bertunang..
sapa blogger yg hot tu?
ha?
ha?
ha?
of coz la irine nadia marcello la..
wow2..ptg td adik aku kecoh2 ckp irine nadia marcello dah bertunang..
aish! asal aku x tau pon..
ptt la lama dy x hupdate blog dy..rupanya bz ngn persiapan bertunang..
umo muda lagi 2 weyh,baru 19 tahun..
perkara baik kan,bagus utuk di cepat2 kann
ye dok?iye ke tidakk(gaya zizan)
td aku search kat google ada la beberapa pic pertunangan dia ni..
selebihnye kne tgu tuan pnye badan upload la ye..



sumpah! sgt cntik,sgt padan..kaler baju dy pon very the awesome la!!

pic kredit to http://meramonst.blogspot.com/

abg dy,aizul marcello bile plak??hehe

Thursday, June 16, 2011

berakhirlah sudah satu fenomena yang dasyat..cerita semalam,watching KL gangster dan menternak lemak di baskin robbins..


salam sume!!!
sana sini org dok heboh bercerita sal arini episod akhir nora elena..
so aku pon sanggup la x kuar umah p mana2,sbb nak tgok ending citer ni..
btw Nora elena telah melabuhkan tirainya..
dgn part yang cukup suspen dimana yvone menculik anak nora dan seth..
hanya kerana mahu memaksa seth berkahwin dgn dy..
aku mmg nyampah dgn kegedikan yvone dari episod pertama ag..meluat mak nokk..
dan akhirnye happy ending..iaitu nora dan seth hidup bahagia bersama anak mereka
*x tau la sama ke x ending dalam novel,sbb aku x prnah baca novel 2 pon*

lepas ni xde lagi la ke'romantik'kan seth tan..
x de lagi la sume pompuan2 berangan dan berharap akan dapat suami se'romantik' dan setabah seth tan..
ok~ berakhir sudah fenomena nora elena..sama macam fenomena adamaya dlu..kan3?


15jun 2011~
semalam aku g jj bukit raja semata2 nak tgok KL gengster ni..
memula 2 aku x de niat lgsg nak tgok,sbb citer2 cmni bukan besh pon..
mesti banyak aksi belasah2 jew..
tp ada mmber2 aku dah p tgok depa kata besh,mmber2 adk2 aku pon kata besh..
so aku pon tetiba jd teruja plak nak tgok..
memandangkan di saat citer ni kluar pawagan tym 2 aku berada di ipoh..
so paham2 la kalo dh kat ipoh mmg x la aku kuar,,
sudahnye aku bercadang nak tgok bile aku balik klang nnti..
then aku dah booking adik(kedua) awal2 supaya ta payah p keje..
sbb aku nak p tgok wyng pnye psal,ari rabu je murah kan..
so tgok ari rabu je la..
kami 3 beradik pon p la tgok kat jj bukit raja jew,,
mls nak p jauh2 sampai bukit tinggi 2...

sesudah je park keter,terus rushing g kaunter sbb tiket kol 3.45 pm..
malas la nak tgu tiket 4.30pm..
so,masuk2 je citer dah mmg nak start,,nasib sempat..
ermm??citer dy?
ok la,not bad la,,pada sapa yg x tau,,ni first tym tau aku tgok cerita corak sebegini..
maksudnye yg jenis lawan2 ni la,,
sebelum ni tgok org putih ja..
yg melayu pnye lawan2 ni bukan best sgt pon..
tp disebabkan zizan ada dalam citer ni,aku gigihkan la jugak hati aku nak tgok citer ni..
ni sume ZIZAN pnye pasal okeh?!
sbb part zizan je yg wat aku ketawa terbahak2,abs pecah 1 panggung 2..
*menipu okeh..haha..*
paling x bole blah part yg dy kne tangkap ngn org symsul(lupe la name dy dlm citer 2)
syamsul 2 kan x puas aty ngn malek lakonan aaron aziz..
pas2 dy nak KL 2 dy yang pegang..
so zizan ckp la:malek,bg je la KL tu kat dy(sambil wat muke toya(tau2 la kan muke sengal zizan cmne) sumpah kelakar weyh!!
so sapa2 yg x p tgok,bole la tgok okeh..
rate filem ni aku bg 7.5/10

after dah penat duduk selama sejam stgh dlm wayang 2..
tekak aku ni mmg dah x leh tahan dah nak melahap baskin roobin..
lama dah mengidam ni..
so sebab ari rabu adalah pink day..
then harga 2 scoope kalo hari biasa rm14 lebih..so after offer 50% jd lah harga rm7.95..
puas tekak aku dpt makan..

so layan je la pic aku dgn si gedik ni ye :-

aiskrim tuk 2 org makan..tiket tuk 4 orang memonton (aku,kak ngah,kak cik n bf kak ngah)


budak x pernah makan aiskrim baskin robbins,,hah..suke x aku bawak ko makan ni?


selepas dah melantak sume juz pusing2 cuci mata jew..
PDI,voir,vincci sume de sale kot..
tp aku je yg x de sen,,berkata dlm hati,,x pew2,tgu la aku de wet nnti,,nak shopping puas2!!

dua ketul budak yg selalu menaikkan darah aku,tp aku sayang depa :)

babai,,nak balik,dah penat..smbil mulut melahap mcfllury oreo plaks..

sebelom tdo layan video dr matlutfi ni jom!!
matlutfi ada wat video baru,berkenaan kpop..
tp bukan tuk perli fans kpop..
nak perli kumpulan yang bajet ala2 kpop..eeee..

gula-gula
bole makan ke?

24:7



jom ketawa guling2,aku dah tgok lebih dari 5 kali..auww~

adios!
sayonara!
babai!
selamat malam!
T