About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Sunday, July 3, 2011

puas hati aku dapat jugak barang FT island!!!

assalamualaikum..
여 보 세 요 :: hello :: yoboseyo!!!
annyeong haseyo..
haha,2 je yg aku tau pon dalam bahasa korea..
masih lagi belajar,xde la blaja sgt pon,banyak lak masa aku kan..
juz usha2 je perkataan yg senang,,wahahha..
penat weyh!! baru balik berjimba!! senang citer shoping sudah~
berjimba 2 mcm meriah sgt la plak..
actually x de pe2 plan pon nak p..
tp2 sebelum2 tu aku de usha kat mane nak beli barang2 kpop cm buku nota ke,keychain ke mug ke..dan tempat tu hanya ada kat TS(times square je) so,nak x nak kne p jugak la..
dah 2 bile ah ag aku nak pg kan,,selasa ni nak balik ipoh dah..
so kalo dah kat ipoh 2 paham2 je la bile aku boleh balik ag kan..
so sementara ada sen,aku pon ajak mmber baik aku teman la kan..
MISI UTAMA juz nak beli barang2 FT island..
tp bnde 2 dah jd misi ke dua,sbb aku dah p shoping moping kat sg wang dlu..
sedar2 duit tinggal rm50 jew,,wahhahah..
so x boleh jd ni then trus kuar dr sg wang 2 dan menuju ke times square..
actually aku nak citer dr mula ni..
yg atas tu hanya mukaddimah je..
(panjang gler mukaddimah ko)

aku gerak nek bas je,kalo nak p KL mmg aku akan nek kenderaan awam,jimat pon jimat..
ag 1 bole buat aku kurus!! wahahaha,aku suke aku suke!
dari umah dalam kol 10.30 cm tu pas2 sampai klang dalm kol 11 pas2 amik bas g pasar seni(slalu aku nek ktm trus g KL sntral) tp memandngkan mmber aku n aku mls nak jalan kaki ke ktm,so nek bas je la ke pasar seni then amk train g KL sentral,pas2 cross depan 2 amik monorel p jalan imbi..

so dah smpai kat jalan imbi(kuar2 trus jmpe TS)..tp aku decide nak g menternak lemak dlu la kat mekdi(MCD),,puas pikir nak makan hape,last2 choose je la mekdi,sng skit,murah gak sbb value lunch..hehe..

sementara tgu najwa beratur panjang nak order menu,aku mcm biasa la take2 pic, harus la kan sbb nak menempek kat blog kesayangan aku nih :)

yeah!! makanan dah smpai..dan aku terus makan dgn pelahapnye..sampai2 muke aku jd kembang semangkuk cmni
.
.
.
.

asal aku baru perasan yang pipi aku makin membulat dan mata aku makin menyepet..mengapakah?? salah pandang kot..juz forget it..

tgok kwn aku makan sopan santun ja :)

lepas perut dah kenyang,bermula la sesi tuk membuang lemak plak iaitu tawaf 1 sg wang tu..
masuk dan keluar kedai,,fokus utama,kedai baju,kasut n handbag..
sbb aku gile 3 barang tu jew,,haha..tp memandangkan skrg aku tgh kayap..
aku tahan je la segala nafsu yg ado..sabar kan aku..
kan "sabar itu separuh daripada iman"
dalam sabar2 pon 2 baju gak aku rembat,1 dress 1 ag baju jenis jarang pakai ngn inner 2..
pas2 aku rembat selipar,sbb dah nazak,ada jugak usha2 kasut,tp sayangnye wet aku mmg x cukup..kalo aku beli kasut,alamatnye aku kne wat khemah kat times square tu sbb x de wet nak tambang balik..mesti aku x mau kan?

akibat x tahan dgn godaan di sg wang,so kami pon kluar laju2 dari tempat tersebut,sebelum aku bertukar fikiran tuk menghabis kan semua duit di situ dan kemungkinan akan menangis berguling2 di sbbkan x dpt membeli barang FT island akibat sen aku tinggal 0(ayat pe yg aku cube sampaikan ni??)

aku beli kat sungei wang :)

kaki ni terus je laju masuk TS dan terus nek tingkat 5..x de nak pandang kiri kanan dah..dalam hati "level 5 nama kedai my star collection" dah smpai tingkat 5 tu,tawaf ah 1 floor tu nak cri kedai ni,dah la kedainye ujung pas2 kecik je pom,aku imagine pnye la besar kedainye..
*tertipu mak nak*
kecik pon kecik ah,janji ada barang2 kpop yg aku nak..
masuk2 je terus teruja rasa nak pengsan sbb rasa cm nak beli 1 kedai..
tp di sebabkan aku masih ada lg kewarasan,aku wat relx ja..wakkakakka..
aku x mampu nak beli barang mahal,aku beli je la pe yg mampu..mampu la sgt~
tu duit nak beli shawl kowt!!!
*sabar ekin,jgn nak meroyan dlm ni*
aku juz beli tali nak letak kad matrik(aku x tau nak panggil ape),badge,keychain letak kat hp dan pensel box,harus korang tau sume barang 2 warne kuning wokeh~
lpas ni aku terpkse bertukar minat kpda wrna kuning la nampak nye,,

aku rasa nak bawak tdo sblh aku bnde2 alah ni,biasa la kan harta baru,dah lama2 nnti di cmpak je ke tepi,,dasar~

pas dah penat tawaf,tp x masuk sume kedai pon sbb kaki dah lenguh,haha..so,kami duduk rehat2 jap kat mane2 kerusi yg kosong tu,dok lepak2 tgok orang.tgok pasangan couple,pas2 kutuk2 depa,,wahahaha,jahatkan? *jelez sbb aku x de couple* pas2 amik lagi gambar,cm x kenal plak aku kan,,pantang nokk~


she my besh fren~ slalu bercanggah pendapat..tp gado cmne pon,mst baik balik pnye..

last,harus la tempek pic tuan blog,x banyak pon aku soping,4 beg plastik ja,,x mencabar lgsg..huh!

siyez,kaki aku dh rasa cm nak tercabut,tu pon de angan2 nak pakai wedges tu..gasak ko,pakai selipar pon kaki rasa cm nak tanggal jew,,kalo pakai wedges agaknye aku bukak wedges tu dan berkaki ayam,,

tgok jam dah kol 6.30..cepat2 kuar dr TS amik train dan balik..
smpai umah kol 9.30 mlm..
sekian,terima kasih..
2 saja cerita tuk hari ini ya :)

nak tdo..
badan dah penat,,
selamat malam,,
nak tdo ngn barang2 baru skali nak mimpi hongki,minhwan,jonghun,jae jin,seunghyun..

saranghae!!

No comments: