About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Tuesday, August 30, 2011

selamat hari raya..

salam readers..
(sambil lap2 sawang dalam blog ni)
annyeong!!
semenjak 2 menjak ni,malas gegiler la nak update blog ni..
x tau la knapa,,
padahal banyak bnde nak citer..
tp tahap kemalasan yang begitu tinggi sehingga membataskan semua nye..
aha!

ok la,aku malas nak merapu panjang2.

di kesempatan bulan mulia ni,,aku NUR ASYIKIN BINTI AHMAD TARMIZI ingin mengucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin kepada semua kawan2:-
  • sek keb kapar
  • sek rendah agama pekan kapar
  • sek agama menengah jeram
  • politeknik sultan idris shah(PSIS)
  • politeknik ungku omar (PUO)
  • wakaka geng
  • askar2..nad,azie n iwan
  • roomate/housemate
  • dan semua yang mengenali diri ini..
maafkan semua kekhilafan diri ini..halalkan segala makan dan minum,ape2 bnde yang terembat 2,harap di halalkan la ye..

thanks juga kepada sesiapa yang post kad di fb..dan pos ucapan2 raya..

appy


along esfairol
izzatul amira
ayoi & pasangan

kak cik gedik

arep
akhir kata,selamat hari raya..jangan melantak banyak sgt kang sakit perut..jaga kesihatan jaga diri ;)

to him: taun ni tahun kedua tanpa ko,buat2 je x nak engat kat ko..semoga aku terus KUAT!

HAPPY BIRTHDAY yg ke 22 pada 31 ogos nnti..
i'm always love u.. ;)

Tuesday, August 23, 2011

bertemu cinta..

salam..annyeong!!

huhu..x de makne nye skrg aku bertemu cinta..
x sesuai langsung tajuk di atas..
pening pasal cinta adalah..
weyh,x declare ag dah leh kongkong2 cm 2 kew??
heran btol la aku..

maaf !
saya x kan memilih di antara kamu..
so x payah la nak rasa jelez diantara satu sama lain..
kamu x mungkin akan boleh jd seperti DIA di hati saya..
saya bukan menolak takdir..
tp saya masih mengharapkan semuanye akan menjadi seperti sedia kala..
walaupon saya tau bahawasanya itu adalah angan2 semata2..
tp saya YAKIN bahawa ALLAH mendengar setiap doa2 saya..

maaf!
kamu juga x sesabar DIA untuk melayan sume kerenah saya,,
kamu x sesabar DIA apabila saya naik angin..
kamu x perihatin mcm DIA bila saya sakit..
walaupon saya tau sume manusia mmg banyak kekurangan..
tp sy x nak saya terima kamu atas bayang2 dia,.
so lagi bagus saya x beri harapan pada sesiapa..
sekali lagi maaf!


Saturday, August 20, 2011

mood FT Island..


salam sume!!
annyeong!

aku x tau la nape mood aku 2,3 hari ni lagu FT Island-always be mind..

n lagi ag lagu i'm confess..
sbb lagu ni aku dapat dgr suara semua..

lg pon kedua2 lagu ni won bin masih wujud ag dalam FTI..
skrg dy dah x de dan digantikan dgn sheunghyun..
*so lagu2 tu dah lama la kan,ok! aku baru nak dgr..haha*

always be mind



i'm going to confess



bangun tdo je nak dgr 2 lagu ni..
baru rasa cm,,huh! tenang nye,,x ngadap muke sapa2 pon x pew..
ngadap FTI jew..
heaven dowh!

Friday, August 19, 2011

persiapan 10 hari terakhir sebelum menjelang raya :)

salam sume!!
annyeong!!

insyallah,lagi 10 hari kite akan mengakhiri bulan ramadhan..
kire start malam ni dah malam lailatul qadar la kn..
sempena 10 hari terakhir ni kite perbanyakkan beribadah kepada allah..
sayu rasa nye hati ni nak meninggalkan bulan yg penuh berkat ni...
*aku x paham knapa ada sesetengah org ni x reti nak menghayati bulan baik cmni,*

ntah tahun depan kite jmpe lagi ke x bulan ramadhan ni..
atau ini tahun terakhir kite sambut ramadhan?
wallahualam~
semoga di panjangkan umur untuk berjumpa lagi dgn bulan yang penuh barakah ni untuk tahun akan datang..

menghitung hari punye hitung,pejam celik pejam celik..
ag seminggu aku nak pulang ke bandar halaman..
bukan KAMPUNG wokeh,tp BANDAR..haha..
*mengelabah!*
siyez,aku rindu nak bukak pose ngn familyaku..
ni tahun pertama di mana aku x sempat nak sahur or berbuka puasa ngn family aku ag..
wargh!! sadis gler..
dlu masa kat sabak bernam setiap minggu aku balik..
ni dah dok ipoh ni,tgu cuti raya la baru balik..

di sebabkan aku dok jauh x balik2..
baju raya pon aku x sempat cari lagi..
aku berharap mak aku jahit la baju 2 mengikut cite rasa aku..
*aku sgt cerewet ok*
aku siap beli manik siap2 dah kat ipoh ni,padahal baju aku kat umah..
sempat ke nak jahit manik dalam masa 2 hari??
oh! x tdo ag la aku dimalam raya nampaknye :(

*aku x tau bile la kain ni nak jd baju*

then ada lagi kain kat aku yang aku beli kat kamdar hari 2 ngn spupu aku..
tak berjahit ag..
then ada ag sepasang baju ag suruh acak aku jahit..
so total baju raya ada 4..
tp aku x tau la 4-4 siap ke atau sepasang je yg siap..

kasut plak ,aku dah beli masa VINCCI sale ari 2..
sempat la aku rembat 2 pasang wedges,,
so x payah la aku dok pikir2 ag sal kasut raya..
ag pon masuk umah orang hukak kasut..
bukan bole bawak masuk kasut tu skali..
tp kalo diikutkan tahun2 yg sebelumnye..
aku g raya bantai pakai seliper wedges jew..
lagi selesa dan senang aku nak menampung berat badan aku ni..
ye la,kalo dah raya umah orang paham2 je la pelahapnye cmne kan..

kasut dah,baju pon dah,
taun ni aku x beli handbag raya sbb bajut aku mmg lari gegiler..
*sbb purse aku kne copek ilang rm1400,2 yg x de bajet 2*


dan benda yang paling penting..
tiket bas aku dah beli weyh!!
hari jumaat 26hb pukul 5.45 pm..

ops! ada lagi 1 barang raya..
mesti la mata berwarna2 iaitu contact lens..
aku borong weyh sampai 4 pair..
x nak tamak kan..
ok la tu sama ngn baju raya aku 4 helai..
*1 pair ag tu kak lia aku pnye*

so list barang2 raya :
baju kurung-done!
kasut-done!
handbag-pakai je yg lama..
contect lens-done!
tudung/shawl raya-x cari ag..balik nnti baru nak g cari..

tu je la kot,persiapan tuk raya..
alah x yah nak beria sgt..dah besar pon,raya pon dah x seronok,cm bebudak dlu..

babai! jya!

Thursday, August 18, 2011

teringat time puasa dan raya zaman kanak2 dlu..

annyeong!!
2,3 hari ni x de mood lgsg nak update blog..
mood yg ada hanya la RINDU..
rindu family,rindu askar2,rindu kawan2..
rasa nak nagis je dok ipoh ni..
tambah ngn kecik hati plak ni..
rasa cm,urgh!! cpt la masa berlalu,,aku nak balik!!

aku kalo rasa cm stress ke hape ke,orang pertama aku cari msti la kwn baik aku,iwan..
dlu ada nawi kan,nak cter sume kat dy,,
tp x tau silap kat mane,kami dah x baik cm dlu,,x pew,aku redha kan dah sume nye..
dah citer sume kat iwan,then lega skit..
pas2 biasa la,aku ngn spupu aku,kalo on9 x bergosip mmg x sah kan..
ape ag,kami pon buat la ketupat malam2 niyh..
puas aty aku dapat luahkan sume nye!!
puas aty weyh!!

pas2 trus la melalut2 sampai ke zaman puasa n raya time kanak2 dlu,masa ada arwah opah,,
tetibe citer cm 2,aku rasa sebak plak,,
tp x leh nak nagis..sbb rumate aku x tdo ag,,kantoi la nnti kan..

hehe,aku malas la nak taip panjang2..
bia la,aku je yg meluahkan balik sume kerinduan tu bersama sepupu aku..

babai!

p/s:x yah la nak stalker2 blog aku,xde citer pasal ko pon...





SPONTANEOUS THURSDAY #1

Kalau semalam ada Wordless Wednesday, hari ni ada pulak Spontaneous Thursday. Bezanya kalau semalam hanya gambar yang berbicara, untuk hari ni adalah ayat spontan


Aku baru first tym nak join spontaneous thursday ni..
so reaksi pertama aku tuk hari ni...ececeh2 :)

:::::| I can't promise you a perfect relationship, but what I can promise you is that if you're trying, I'm staying :::::|

p/s:ayat spontan la 2 kan?

Wednesday, August 17, 2011

Friday, August 12, 2011

cerita jumaat lepas tp baru jumaat ni nak hupdate,,apakah??

assalamualaikum..
hari ni keje nak update entry ja..
banyak entry yang tergendalan di sbbkan kemasalasan yg terlampau!!
dan bz sesikit la ngn asgment,proposal dan presentation..

jumaat lepas,kami berbuka puasa di penang..
di jelaskan sekali lagi PENANG wokeh..
asal?x de tempat makan dah ke kat ipoh ni??
aku pon x tau la knape destinasi penang yang mereka pilih...
mungkin dah bosan mengadap ipoh ni..mungkin??

mmg xde plan lgsg2 pon,duduk2 saja2 trus terkeluar idea p berbuka pose kat sana..
so tym 2 pon class cik azrul batal,
so balik laju2 siap2 mandi sume,lepas semayang jumaat gerak la..
pergi 2 kereta..
seramai 8 orng yang follow,,
wah!! teruja nokk..

kami sesat,haha
so kereta fadil yang sampai dlu..so,depa la yang p booking tempat dlu kan..
sementara kami geledah2 jalan 2 tuk patah balik,,wakakakka..
pusing pnye pusing..done!! jmpe dah jalan,then trus g tempat makan tu..
then take2 pic
*acara wajib la kan*
sementara nak tgu azan untuk berbuka puasa..

dari kiri:am,aku,ika,fadildari kiri:mun,mira,nina,ct
makanan belum sampai ag dah teruja..
ok! makanan dah sampai :)

bile la bole makan ikan2 ni,,aku dah lapa..rasa nye sgt sedap ok,,haha

selepas dah mengenyang kan perut sume,kami meneruskan perjalanan
ke batu frenggi kot,tempat jual2 barang 2..
aku x tau la name hape,,aku men bantai je la sebut batu frenggi..haha
kat sana x beli ape pon,aku beli purse,minyak wangi,then kipas jew..
pas2 lepak2 minum..
FRESH FRUIT..FRESH JUICE..
ahaks! gler kelakar amoi 2 sebut..

nampak x kipas yang kat tgn 2,,dan2 la panas..

lepas2 dah penat jalan2 shoping moping sume,,
kami lepak2 kat pantai..
juz men2 beloon n take2 pic,,
muke sume dah lemau ok..
sgt la nampak kepucatan muke 2..

lepas 2 trus balik ke ipoh then singgah kat vangge tuk bersahur..

nnti ada masa nak p lagi la..
sgt besh,take 1 day with them!

papai!



semakin lama semakin hari semakin aku kenal ngn ko..aku dah rasa menyampah kat ko..asal nak annoying sgt?

salam jumaat sume!!
bahagia nye ari jumaat ni sume class batal..
bole tdo!!
*padahal ada 2 class je pon ari jmaat ni..haha*
kalo aku tau jmaat x de class,bole aku cabut balik klang..
bosan gler kot dok ipoh ni chor..
tp sbb dah janji ngn cousin aku,arini nak bukak pose same2,pas2 nak g cri kain same2
so terpakse la aku batal kan je niat aku nak balik klang 2..
walaupon hati ni meronta2 nak balik!!
sbb nak bukak pose ngn askar2 and kwn2 samj aku..
urgh!! rindu tahap gaban nih!

ok,back the topic..
semakin lama aku mengenali mereka2 ni..
rasa cm menyampah pon ada,perangai masing2 cm bebudak..
rimas ta yah cakap la..
aku plak yang terpakse hipokrit tuk jaga hati dua2 skali.
whatthefish!
dan tetibe aku merindui masa aku x de sape2 dlu..
senang doe,nak kuar mlm,pg x nak balik,tdo mane2,overnyte,karoke..
sume x de sape halang,xde nak kne inform ngn sapa2..
aku rasa aku mmg patut tamatkan sume ni..
n being single balik..

bubye!



Sunday, August 7, 2011

u know how much i miss u..grrr..

assalamualaikum readers..
sihat sume?
amacam posa?
ada baik,ada tinggak ag x?
aku x de tinggal ag,,alhamdulillah,,
kdg2 tu terlajak gak x bangun sahur,,
tp still boleh tahan..
dgn jadula class yg sgt pack..
expecially ati isnin selasa,,hari lain x de la penat sgt..

actually,banyak gler nak citer..
pg mandi kat hot spring,jalan2 bukak pose kat penang..
tp x sempat2 nak update,,dalam erti kata MALAS..

seram x tgok tajuk di atas?
haha..aku rindu kat kwn baik aku doe,,
serius kot..cume hati ni buat2 kuat je x nak engat..
walaupon adalah kwn2 suh p la msg dy..
tp aku cm biasa la ego..
x kan aku nak text dy kan..
then tetibe dy td kt fb dy bg link lagu ni..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


layan jom!!

Monday, August 1, 2011

purse aku kne seluk saku di masjid jamek/masjid india..

assalamualaikum sume!!
annyeong..

pe citer ini hari..sihat?
aku otak je x bape nak sihat memikirkan wet aku yg kne curi 2..

sabtu lepas,aku g masjid india..
mmg exciterd la nak shopping sblm pose ni kan..
dan adik aku pon nak cri barang kawen dy,,
tp semuanye berakhir dgn purse aku kne seluk saku..
purse dalam beg,,aku pon x sedar bile pencuri 2 seluk saku purse dalam beg aku 2..
sumpah sgt2 tak perasan!!

then bila aku nak bayar baju,baru aku pasan,,
OMG! my purse..then cek2 kat beg adk2 aku..
mmg x de..mmg xde ok!!
then aku terus g wat report kat balai sume..
abs wat report,aku kol bank cimb n bank islam
transaksi sudah di buat,,that's mean..pengeluaran wet sudah di buat..
habis sume wet ptptn dalam bank aku..!
toyal kehilanagn sume dekat rm1000 gak la..

cash money dalam purse=rm350
dalam acc dalam bank islam=rm450
dalam acc cimb=rm380

pesanan ayah aku tuk renungan dan tatapan bersama:

Nak bagi peringatan pada budak2 perempuan, anak2 dara, emak2 & ibu2. Kalau ada antara anda yang gunakan 4 pangkal pertama no mykad untuk pin no kad ATM, tolong lah tukar pada nombor lain.
Terlalu banyak kes yg orang perempuan ni guna no.ic untuk pin no. kad ATM. Apabila terjadi kes ragut & seluk saku, penjenayah akan cuba tektik ini.

Saya cerita isu ini sebab semalam beg duit Kak Long Hanna Asyikin kena copet di KL. Bila telefon bank untuk block akaun,duit semua dah lesap. Bila buat report Polis, rupa nya ada banyak kes yg sama iaitu no.ic sebagai no.pin ATM. Tolong hati2.