About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Friday, September 30, 2011

jamuan raya JPP(jawatan perwakilan plajar) 29/9/2011




salam semua!

tak habis lagi citer sal jamuan raya ni..
padahal raya dah habis pon :)
khamis malam yang lepas,kami 1 class QIP5A telah di jemput ke jamuan JPP..
padahal setiap class kne hantar wakil 8 org ja..
tp class kami special skit sbb ketua class aku iaitu ALI antara org kuat JPP..
so dapat la kami 1 class p..tp ada la 2,3,4,5,6 org yang x dpt mai..

jamuan start kol 8 mlm..
tapi kami sampai kol 8.15..
sbb amik mun kat tambun..
tp tym sampai 2 pon,x masuk lagi..tgu VVIP plak kan..
so kecoh2 dlu kat depan dewan 2..
dan perkara WAJIB,of coz la take2 picture..


pas2 sibok dyorg suh masuk sbb VVIP dah dtg..
so kami pon ambil la tempat masing2..sbb acara pon dah nak start kan..
cm biasa la.pas2 VVIP dah masuk..
ada bacaan doa,ucapan then bla bla bla..
lama benor nak tgu time makan pon..


after dah bg ucapan sume,ada tayangan gambar la..
ok! makan time! btw,kami beratur lambat..
sudahnye makanan habis..bengang x?
tp MC tu ckp depa topup makan,tgu pnye la tgu..
bergambar lagi,tp muke masing2 sume bengang sbb tgu makan,,haha!


ni je la hero2 yang datang pon..ye la,sbb setiap class juz boleh hantar wakil 8 orang je kan..so ni je la muke2 yang terpilih..sumber foto:camera fitri :)

sekali tgu pnye tgu,,korang tau dy bawak ape.?
LAKSA! tu pon sgt ciput der..2 kali suap je aku rasa kot..
dan aku bukan lah penggemar laksa,then before that,aku dah minum air teh..
so menjawab la perut aku masuk angin..
ada ke patut jamu air sejuk n panas air teh..
agak2 la der,,gler bajet weyh..
name je politeknik primer,,tp kedekot!

sudahnye,kami x makan pon..
terus kumpul kawan2 sume,,
tuk tangkap gambar,gedik2 pose2 dlu..
then balik!!
terus g makan kat luar,ag puas hati..

ohsem gegurl..cecantik sume malam 2..time ni je la pon nak melaram,time p class mane bole pakai hells bagai..


with my ex housemate & roomate..jun gojes~

eh2 baju lebih kurang sama plak..

pe2 pon kenangan la..walaupon seseungguhnye jamuan raya JTMK lg best dr jamuan raya JPP..
kiteorng mengharapkan jamuan raya JPP ni ag best,ada la makan nasi ke makan sate ke..
sudah nye ape pon tarak..

my favorite pic :)
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Wednesday, September 28, 2011

jamuan raya JTMK.. 27/9/2011

salam sume..
hari ni last kite sambut hari raya kan..
cukup sudah 30 syawal..hehe..
cpt kan masa berlalu..
so,kesimpulan raya taun ni,biasa2 je..
x besh sgt sbb..
sbbnye..aku x dpt raya yg lama ngn family aku,
x dpt p raya ngn askar2 n kwn2 aku..
and of coz la x dpt p semua open house yang ada..
sbb abs je cuti raya hari 2,aku terus balik ipoh dan x balik2 kapar dah..
sadis rite??

sekarang aku bukan nak citer sadis..
ahaks!
aku nak citer sal kegembiraan..
ye la jamuan kan..
msti la gembira sbb makan free..
*padahal dah masuk skali dalam yuran jabatan*
so x leh la nak ckp free..
tp yg sadisnye..
ceh! sadis ag..sadis la,,
sbb kami mengharapkan makan nasi briyani ka,nasi penakut ka,nasi kaler2 ka..
nasi hujan panas da..
pe yg diharapkan x seindah realiti
~ceh! ayat!!

menu makan nye nasi impit,kuah kacang,rendang,lemang,and mee rebus..
sesuai la ngn tema hari raya kan...
ye,sesuai2..
tp x kenyang la..2 yg masalah 2..

jamuan start kol 2.00 ptg..
tp kami dtg sblm kol 2 ptg la,,ye la.kang dtg lambat2 segan plak kan..
so dtg la awal2..bukan sebab excited nak makan.,no no no..

x pe2 acara pe2 pon pada hari 2..
juz makan,makan and makan..dan acara utama..
mesti la bergambar!!
dan acara 2 aku paling suke!!
x kesah la mana2 kamera yang hala kat muke aku..
mesti aku SMILE :)
wat2 muke comel,wat2 muke bambam..
btw,ni kali pertama g jamuan raya tym balaj akt poli ni..
masa kat PSIS dlu xde kot..
ke aku yang x tau..
sem ni je la sem ptama dan last aku sambut puasa dan raya di PUO ni..
semoga ia menjadi kenangan terindah~ :)

sblm nak kuar melaram dlu dalam keter..
hai! saya la budak bambam :)
makeup by cik mun



ni baru2 sampai..
ttbe lost kejap..haha..
nak dok mane ni weyh?
tgok sume dok kat luar 2 kan..so kteorg pon cpt2 la duduk yg dekat ngn makanan..
~dasar kuat makan kan..
then,botak ckp..dok dalam dewan la,tgok aku men gitar..
aku pon,ok2..
pas2 urusetia kata..budak sem 5 & 6 dok dlm dewan..
yahoo!! sejuk skit sbb ada econ..
dan laju2 duduk btol2 depan econ..
sejuk skit la kan..
x de la berpeluh2 aku macam orng ngan menanam padi kat sawah..
erkkk..padi di tanam kan..
apa kne mgena padi ngn raya..
ok2 x de kne mgena :)


ni yang paling aku suke,sbb makan tym!!
dari tengah hari x makan..semata2 nak simpan perut tuk makan jamuan ni..
aleh2,,makan ringan2 jew..
mana kenyang!


after dah kenyang2,dah seronok2 take picture ngn kawan2,,
kite amik gambar reramai plak..kat atas pentas..
tym 2 rasa cm artis doe,sbb ramai mata yang memandang2,,
ahaks!
pic 2 atas 2 buruk kan,sbb org yg ta sepatutnye telah merosakkan gambar..
mmg sejak dr aku sijil dlu,dy adalah org yg suke merosakkan gambar..
padahal dy bukan nye clas kami pom..sebok kan?

jam pon dah menunjukkan kol 4.30..
apa lagi..
bergegas p class JAVA plak la..
apa da,pakai cntik2 g class..


2 je la sedikit sebanyak yang dapat aku ceritakan,,
padahal banyak ag gambar yang ada..
tp sume dy photographer2 yg x reti2 nak bg lagi gambar2 kami 2..
if ada nnti aku update later k~

sayonara!


wordless wednesday #5


Wordless Wednesday :

Pada hari Rabu, semua blogger post gambar di blog mereka
tanpa meletakkan apa-apa description untuk explain
gambar tersebut. Biar gambar yang menceritakan segalanya.

Tuesday, September 20, 2011

ko tu lelaki..bole x jgn nak annoying+ childish sgt!


assalamualaikum..

AWAS!
entry ni aku rasa cm nak melepaskan kegeraman..
lama dah kot aku pendam..

sumpah! menyesal giler aku kenal korang,,kalo aku x repeat paper ari 2 agak2 kite kenal ke?
mungkin x kot..
aku bukan melawan takdir,tidak sama sekali,,
tapi lama2 aku jd lemas ngn kerenah korang berdua..
bole x bg aku rasa bebas macam dlu,,
if both of u suka kat aku pon..
bia la korang suka atas 'AKU NI ADALAH AKU'
bukan sebab lain..

tapi aku tengok,korang ni memasing x matang..
sorang jenis nak amik kesempatan jew
*sorry! aku bukan pompuan cm2*

sorang ag asik nak sentap,majuk,tacing mengalahkan budak2..
*hello! i'm not ur gf,nak pujuk2 bagai*

aku bukan nak belagak,nak bajet bagus,or what,,
korang 2 lelaki,,tau tak LELAKI..
tlg la bangun weyh! fikir ur future,,sekarang bukan masa tuk main2 lg..
sekarang fikir tuk kehidupan..
aku dah ckap,aku tak kan pilih sapa pon..
dan aku mintak maaf aku terpaksa larikan diri..
tukar no phone sume..
aku malas nak ngadap sume ni..

aku tau! melarikan diri dr masalah x kan selesai..
but silent it's better rite?

btw,
i'm not ur gf or what..
so plz dont push me to do anything or what..
i can take care my self..
plz! dont be very annoying..
menyampah!

Monday, September 19, 2011

kata2 untuk diri sendiri..

jika kamu suka seseorang,
jangan luahkan padanye,kerana nanti ALLAH akan mengurangkan perasaan itu..
SEBALIKNYA..
luahkan la pada yang maha ESA,kerana ia mengetahui segalanya
tentang perasaan kamu itu :)

p/s: sehingga saat ini aku masih tak dapat terima org lain sbb masih hidup ngn bayang2 ko..jgn kata aku x pernah cuba melupakanmu!
malah semakin aku memaksa diri ini tuk membencimu..
semakin kuat perasaan sayang+rindu ini..
sampai 1 tahap,aku rasa cm nak tdo sepanjang hari..bia aku mimpi ko jew..

i'm sorry!

Sunday, September 18, 2011

raya bersama teman2 :)






salam semua!

sorry! sbb dah sgt2 lama x hupdate blog ni..
aku sudah lap habuk2 and sawang2 yg berbersarybut dalam blog ni..
aku siap sembur febrezz lag wokey,,
bia kembali wangi ini blog..

padahal sgt2 banyak cerita yg aku nak story morry dalam blog ni..
tp tu lah,tahap kemalasan dak kepenatan menguasai diri ini..
nak taip 2,ya ampun..tahap gaban pnye malas la,,

so hari ni aku juz nak citer sikit2 ja,,selebihnye aku tempek gambar,,
2 pon x banyak..

taun ni la rasanya,hari raya yg paling x banyak aku spend time wif ma family and also my fren..
ni aku balik klang pom sbb ada cuti 1 malaysia pada 16 sept jatuh pada ari jumaat lak 2..
mmg la cantik!! so..ari rabu dah laju2 p beli tiket..

so,hari ni aku sempat beraya di rumah:-
  • comeck
  • echot
  • bai
3 rumah je yg sempat kami p,sbb ada jugak nak p uamh mmber lain,tp kebanyakkan nye depa x de..so itu je la rumah yang sempat aku p untuk raya tahun ni..

ok,lpas dah raya di kuala selangor..
aku rushing plak p umah askar aku sbb dy buat makan2..
then dalam kol 8.30 cm2 aku keluar ngn askar aku azie,and iwan..
juz lepak2 dataran makan big apple..huhu!

dah ada kat dataran 2 kan..hehe,
ttbe teringat plak kat an..
engat kenangan lama,menangis,gelak ketawa kat situ..
tipu la kalo aku x rindu saat tu kan..
mmg automatik terbanyang la,,
pe2 pon past is past right?

Monday, September 5, 2011

melaram raya..

1 syawal:baju kurung moden,cekak ditangan..
manik jahit sendiri wokey..
tema:GREY..

raya ke 2 : BAJU KURUNG POLKADOT

raya ke 3:KEBAYA TURQUIS WIF SELUAR JEANS


p/s:entry lama dah dalam inbox ni,cume tak terpost2.. :)

jya!