About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Monday, October 31, 2011

terjumpe ngn blogger terkenal..IRINE NADIA..

assalamualaikum..
annyeong!



semalam adk aku mengiyau2 nak g pameran pengantin,konon2 bole dapat idea tuk wedding dy nnti..
so..aku,kakcik n kakngah(adk aku yg nak kawen 2) skali ngn tunang dy pg la skali pameran pengantin tu..

aku juz jalan2 cuci mata sbb xde sbb aku sbok2 nak tgok harga nak runding harga bagai kan..
oiii!! majlis aku lambat ag la..
2 taun ag?
4 taun ag
paling lama pon 5 taun ag la kot...

*jodoh ditangan tuhan* kan?

banyak sgt baju cantik2..tp aku kne kurus dlu la..baru bole pakai baju cm 2..

rambang mata jugak even nak pilih photographer pon..

ada fashion show baju penantin la plak,,warne grey 2 cantik wokey

x besar pon pameran tu..so jalan nye sekejap je la,,
then b4 nak kluar tu..

ttbe ternampak..
eh! tu cm irine la..
ala,blogger terkenal tu..
dia datang ngn tunang dy skali..

aku pon tegur and sempat la amik pic dgn dy..
sbb dy pon macam bz je nak settle bnde perkahwinan dy kut..
comel jep org nye.. :)


okep~
pas2 jalan2 kat SACC mall..
lama dah x masuk situ..
x pg mana pon..
juz pg watson beli BB cream
(macam kat kapar xde watson)

felling retis ngn angin dan tudung n baju abs ditiup angin..
*ayat ape aku cube smpai kan ni?*

adk no 2..

adik no 3


BB cream beli kat watson SACC..
mask nand bedak beli kat guardian JJ Bukit raja

pas2 trus lari p jusco sbb nak cari hadiah tuk zahidah..
adk aku yg last..
malas nak citer panjang..juz see the picta..

special give to her..everything PINK :)
she loves pink so much!

birthday girl~ my little sister <3

her cake..
sponser by AYAH..

wishes to her:
HEPI BIRTHDAY TO U..
may allah always bless u..
be a good person for ur parent..
study hard n get a good result for ur exam..
we always love u..
remember that!

okbai!

Sunday, October 30, 2011

keputusan PIALA MALAYSIA 2011.. NEGERI SEMBILAN VS TERENGGANU..

salam semua!

berakhir sudah Piala Malaysia pada malam td..
korang pon sume dah tau sapa yang menang kan..
aku sokong mana?
of coz la negeri sembilan...

permainan game pon cantik malam td..
walaupon lpas masa separuh akhir baru terengganu menjaringkan goal..
tapi x lama pas2 n9 plak menjaringkan goal dan goal lagi..
aku tgok kat umah jew..
mengadap sume depan tv..
abs bergegar 1 umah setiap kali n9 menjaringkan goal..
pe2 pon tahniah negeri sembilan!
HOBIN JANG HOBIN..



NEGERI SEMBILAN (2) TERENGGANU (1)

tagged by fara :)

salam..

lama sudah,ta jawab2 tagged ni..so harini nak jawab la tag dari fara aisyah..

First : The Rules.

1. You must post these rules.
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. Answer the questions the tagger set for you in their post. And create 11 new questions for the people you tagged to answer.
4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5. Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER.
6. No tag back!
7. No stuff in the tagging section about 'YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS' YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WILL ALL HONESTLY) have tagged 11 people.

11 things about me:
  • kuat makan..
  • FT ISLAND lover..
  • suke berangan
  • cepat touching
  • like guy ala2 indie..wahahaha
  • love pink colour so much
  • kpop lover..of coz..haha
  • x suke gler ngn org yang ckp besar & bajet bagus
  • sgt menyayangi sebuah persahabatan & perhubungan
  • zaman sekolah rendah dulu peminat setia new boyz sampai la abs sekolah menengah..
  • kalau dah dapat novel or menonton citer korea,sehari x makan pon x pe..


fara's question :-

1. What was your first impression towards me? :p
peramah/banyak cakap..hehe

2. Do you always tell the truth?
kadang2 tak kot,sbb menipu untuk menyelamatkan keadaan..x pe kan?

3. What is your favourite swear (carutan)? HAHA
otak hang! (mencarut ke 2?)

4. What is the name of your lappy? :p (Mine is Lena)
adoi..x pernah terpikir plak nak bg name bagai..

5. Do you have any ghost-related-experiences? What? :O
alhamdulillah,buat masa ni x pernah ag la jmpe hantu and berkaitan dgn nye..

6. When will you get married? ;pp
5 tahun ag...insyallah,lagi cepat ag bagus..wahaha*gatal*

7. What are the types of guy that you admire?
errrr...muka ala2 lee minho/lee hongki/jaejin/minhwan :p

8. Kenapa tak suka pakai celak dkt kelopak mata yg bawah?
sbb serabut la,dah pakai kat atas,x payah la bakai kat bawah...

9. Suka membebel tak?
favorite! kalau x membebel,rasa cm x lengkap je hari 2..

10. Eh kenapa tetiba aku tulis dlm BM ni? ;p HAHA
haha..sbb berangan banyak la 2..

11. My questions are just boring, aren't they? -.-
no comment~lalalallalala..

11 orang untuk ditag:

1. kenangan masa zaman sekolah yang x dapat korang lupakan..
2.target umur bape korang nak kawen?
3.korang suke berangan tentang apa?
4.makanan favorite?
5.adakah korang kaki shoping?
6.suka shopping ape?
7.tempat makan yang selalu korang lepak?
8.adakah korang peminat kpop?kalau tak,bg sbb nape x minat..*nak tau jugak*
9.kalau ya,kumpulan apa yg korang paling2 minat..
10.novel yang paling korang tersentuh hati bila baca..
11.lagu jiwang ape yang paling berkesan di hati korang..

abis dah 11 soalan aku,,babai!

Friday, October 28, 2011

sila gelak berguling2 secara beramai2 sbb ada orang kata muke aku cm anak mat salleh..


ha~!
nak ckp aku syok sendiri la 2 kan..
see~ ada jugak org ckp muke aku cm anak kacukan..
terus aku belek2 muke aku kat cermin..
tang mana yg macam kacukan 2..
nak kata putih,sawo matang..
nak kata mata kaler2,2 sume pakai contect lens jew..

haha,,xde makne nye ein oii~
bodek lebih dy ni..
i biasa2 jew,,x cntik pom :)
nak macam anak kacukan jauh ler skali..ahaks!


anak matsaleh celup..
konok2 mata violet,mat saleh la..puiii~


Sunday, October 16, 2011

2 years

assalamualaikum..

harini bersempena 16/10/11 genap la sudah 2 tahun..kalau perhubungan tu tahan sampai sekarang genap la kan,,tp nak buat cmne,"jodoh ditangan allah"..

alhamdulillah,sepanjang tahun 2009 pada tarikh itu sampai la pada tahun 2011 pada harini,bermacam2 dugaan yang telah aku lalui..dari start bercintan cintun,bergado besar,nak putus2 dan pas2 sempat di selamatkan balik,kehadiran org ketiga,kne serang ngn perempuan giler,then gado besar bailk,baik balik,gado balik dan skrg mcm2 tu aja,ada ada la,x de xde la..

dan sampai saat ni,aku tegaskan ye,aku x de PENGANTI ag..bukan memilih..
tp mungkin pintu hati x terbuka lagi..
bukan jua menunggu,tp berharap semoga berjumpa dgn yang lebih baik..

sekian~ :)

malas nak taip panjang2 :)

Saturday, October 15, 2011

manusia xde yang PERFECT!

salam sume
annyeong!!..

*hari ni nak meluah ketidak puas hati kat someone lelaki yang dy pk dy bagus sgt,jaga awek sndri sudah*

aku tau sapa diri aku,,
aku je sendiri tau knapa aku berubah cm 2..
aku bukan culture shock!
aku x buat perkara2 yg aku rasa aku x patut..
jgn judge aku kalau ko sendiri x nampak..
selama ni ko drop2 aku,,

aku diam je..
ko engat budak2 class aku skrg cm budak2 class dlu kew?
x sama ok..
ha..ejek2 aku dlm class drop2 aku dalam class..
aku senyap ag,sbb aku pk perangai ko sejak lahir mmg cm 2..
skrg ni aku dah malas la,x kwn ngn ko pon x de ape2..
muhasabah diri 2 kalau nak ckp org..

terima kasih sbb tegur aku dan jatuhkan maruah aku!

words!

"kalau ada jodoh tak kemana" :)

Saturday, October 1, 2011

wanita..kamu istimewa!

sumber gambar:google

Ya اَللّهُ, mengapa wanita sering menangis?

Jwbnya: Kerana wanita itu unik.
Aku ciptakan ia sbg makhluk istimewa,
KU kuatkan bahunya utk menjaga anak2nya,
KU lembutkan hatinya utk memberi rasa aman,
KU kuatkan rahimnya utk menyimpan benih manusia,
KU teguhkan peribadinya utk terus berjuang saat yg lain menyerah,
KU beri dia naluri utk mencintai anak2 dlm keadaan apapun,
KU kuatkan batinnya utk ttp menyayangi walau dikhianati oleh teman,walau disakiti oleh orang" yang ia sayangi
Wanita mahluk kuat, tapi jika satu saat dia menangis itu kerana KU beri dia air mata utk membasuh luka batin dan memberi kekuatan baru.
"WANITA..KAMU ISTIMEWA"

sumber dari:facebook..




mmg kadang2 kite tgok wanita tu selalu tersenyum..
bagaikan tiada masalah..
tp ketahuilah,mereka tidak pernah menunjukkan kelemahan diri 2 dgn menangis di depan org..
walaupon mereka tgh berperang dgn masalah sendiri..
tp mereka hanya mampu menangis dalam hati..
betapa kuat nye wanita..
aku bercakap cm 2 sbb aku wanita..
walau macam mana kuat/hebatnye dugaan tu..
kite slalu melalui nye dgn tabah dan kuat sbb allah memeberi kekuatan hati tu..
selalu lah mendekatakan diri padanye sbb hanya dy yang mengetahui segala apa yang kita rasa..

MENANGISLAH! kalau itu bisa membuat kamu tenang..

p/s:aku masih mencari cinta yang hakiki,cinta yang abadi..iaitu cinta pada ILLAHI..
hanya DIA yang mengetahui nye..
amin :)