About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Saturday, December 31, 2011

2011 is leaving..2012 is coming..


assalamualaikum..

alhamdulillah..syukur ke hadrat illahi,sampai kehari ini kite masih lagi diberi kesempatan menghadapi hidup di dunia ni..alhamdulillah,dapat juga menghabiskan tahun 2011 yg penuh sgt dgn dugaan..
tp aku berjaya harungi..

  • awal tahun,aku menyambung diploma di Politeknik Ungku Omar,Ipoh Perak..first time stdy diluar selangor..Awal2 permulaan mmg dah rasa susahnye hidup berjauhan dgn keluarga..

  • pada pertengahan bulan 2 pergaduhan besar dengan ex bf ..pergaduhan yang peling besar sepanjang kami berkenalan..aku x pernak memaki mana2 lelaki..tapi dia adalah lelaki pertama yg aku maki..i'm sorry sbb org cm kamu deserved to get that..

  • mengenali 2 orang lelaki yg sgt2 annyoing semasa aku amik short sem pada pertengahan bulan 6..tu adalah sesuatu perkara yg sgt tidak best,dan skrg aku sudah tidak berhubung dgn 2 org lelaki tersebut,menjauhkan diri it's better rite?

  • 2 hari sebelum berpuasa hari tu,purse aku telah dicopek semasa berada di masjid jamek kerugiaan sebanyak rm1400 (duit ptptn tu)
  • rumah sewa kene pecah masa bulan puasa dan seminggu cuti raya hari tu..jumpah kerugiaan 2 laptop 5 handphone,4 tabung..
  • dapat tau kawan baik sendiri LELAKI(dlu la,skrg x baik dah kot) skrg berkawan dgn ex bf..dan x tau apa perancangan mereka yg seterusnya..aku hanya bersangka baik,walaupon hati ni hancur berkeping2 rasanya..

  • dan,aku rasa ni la LAST kisah pahit aku sepanjang tahun 2011,dan akhirnya aku dapat tau sebab ex bf aku tinggalkan aku,,sbb yang paling2 lah utama walaupon sampai sekarang x pernak keluar dari mulut dia..dia meninggalkan aku sbb PEREMPUAN LAIN..masa dpt tau tu,perasaan mmg allah je yg tahu,cmne menggigilnye 1 bdn ini..mcm ne hancur nya hati ni,mcm ne pasrahnye dgn semua nye,,mula2 mmg rasa cm "bodohnye diri ni,napa perlu tunggu bnda bodoh,org bodoh yg x tau nak hargai kau!" tp mungkin allah ada rancangan yg lagi baik utk aku rite? semoga kalian sentiasa beroleh kebahagiaan tuk selamanye.. to ex bf: i forgive but i'll never forget..aku serahkan pada allah saja semuanye :)
actually,banyak ag perkara yg aku lalui,,tp x kan nak tulis sume kan,dah macam karangan STPM plak nnti..kalau ada pahit mesti ada manis kan..

  • perkara manis x banyak pon tuk tahun 2011 ni,tp perkara yg paling best adalah reunion geng CIKEDOUT 08/09 pada 23-24 november 2011..dpt melepaskan rindu kat semua,dpt jumpa semua dan yg paling best birthday suprise tuk desember birthday..lama dah aku x sambut hari jadi,,so dikesempatan ini aku nak mengucapkan berbanyak2 terima kasih buat sume yg terlibat sehingga untuk reunion ini..maaf dari pihak aku andai ada salah silap,next time nnti boleh buat lagi ye :)
habis sudah cerita sepanjang tahun 2011,yang mana baik tu dijadikan kenangan yg x baik dijadikan kekuatan tuk kite terus kuat dan tabah,,

SELAMAT TINGGAL 2011,SELAMAT DATANG 2012..

azam 2012 :-

1. mesti dah kena ada lesen kereta.
2. dapat pakai blackberry.
3.dapat kumpul duit sikit2 nak pegi korea :)
4.dapat someone yang boleh segala kekurangan diri ni..
5.habiskan diploma dgn jayanya.
6.pergi konsert FT ISLAND,mungkin?

dan yang paling penting,nak sentiasa memperbaiki diri ke arah yg baik..supaya menjadi lebih kuat dan tabah mengharungi apa jua dugaan,buang sifat suke sentap,nangis,tacing.
"2012 please be nice to me"

okbai!

Friday, December 30, 2011

new semester,new chapter & new problem..



assalamualaikum..

annyeong chingu!

alhamdulillah,harini dah hari terakhir tuk minggu ke 2..
dah start blajar dah pon..
totally,lecture sume x besh! haha..
cmne weyh,nak abskan sem 6 ni..
rasa cm nak cpt2 kan je masa tu berlalu..

then td plak,ada taklimat tuk final projek..
berita yang paling memanaskan hati yg time tu sejuk dalam aircond..
boleh plak kan,lecture suh pecah sume mane group yg 3 org tu
dijadikan 2 org..
so,bg aku bile dah jd cm tu,ada bnyak lah pihak yg terluka..
aish! pagi2 ag dah spoil lah~
stop ah citer sal poli la sem 6 la..
msti bosan kan..


meyh ni,aku nak bukak citer sal FT ISLAND aku.kat SBS Gayo Daejun

semalam kat twitter kecoh mereka2 post sal SBS Gayo Daejun ♥
ada FT ISLAND,CN BLUE,KARA,2NE1..banyak ag kot..
aku pon tgok live ja la dalam laptop ni ha..
ya ampun,internet sgt2 ler lembab..
so sgt slow gler tersekat2..
sudahnye,aku juz tgu je mereka post dalam youtube..
laju la sikit tgok kat youtube kan..

jom layan lagu HELLO HELLO versi rock!



lagi 1 lagu feat dgn f(x)



nak tdo!
ptg ni ada class java programming plak kol 3-5..
#kbai!

Wednesday, December 28, 2011

Wordless Wednesday #8


Pada hari Rabu, semua blogger post gambar di blog mereka
tanpa meletakkan apa-apa description untuk explain
gambar tersebut. Biar gambar yang menceritakan segalanya.

Monday, December 26, 2011

geng cikedout PSIS 08/09


assalamualaikum..

dengan lafaz syukur alhamdulillah,
semua urusan reunion 2 hari lpas dipermudahkan perjalanan nye,,
terima kasih pada sume yg join..

seperti yang telah dirancang sebulan yg lpas..
sume berjalan dgn baik
walaupon terdapat banyak kengkangan..hehe

perjalanan delay 2jam kot..
plan nak amik aku kol 2.30 pukul 4.30 bru nurul dtg amik..
tu belum ditambah ag ngan jammed kat shah alam
kira2 kol 7.30 ke pukul 8 jugak la bru dpt ke lebuh raya..

pas2 kat tgh2 lebuh raya boleh plak kan bumper kereta jatuh..
*mmg cuak kot time ni*
nasib bek peronda tu ada,dy ikat la bumper tu bg ketat
*time tu kteorg konvoi ngn nawi skali*
so sampai kat CORUS hotel tu dalam kol 10 kot..
kak yong aka bakyah dah tgu kat park keter tu..


naik2 bilik sume,yg lain sume dah smpai..
tinggal tgu group kami ja,,
so baring2 jap..
perut sume dah lapar..so pg la cari makan..
lepak makan..sembang2..ye la dah 3 taun kot x jmpe..

pas2 lepak lagi kat pantai plak..
xde ombak rindu pon mlm tu..
tp malam 2 ada suprise for birthday disember girl..
aku pon sbnarnye x tau..
ttbe pika dtg kat kteorg ckp
depa nak baling tepung kot,kot la..
pas2 x lama tu dgr depa dah kejar2..
aku plak bole x perasan nawi ada kat belakang aku..
dy pegang,pas2 setepek kena tepung..




hari kedua plak



juz mandi2 pantai
buat bbq
then balik!

*aku mmg mls nak update entry pnjng2*

next
nak buat entry terima kasih..
:)

Tuesday, December 20, 2011

setiap kali naik sem msti cmni..

assalamualaikum!

satu je nak cakap..

tak nak balik ipoh esok..

hati ntah kemana2

rasa x de semangat..

rasa down..
*ni dah berbanyak2 ckp ni,bukan satu dah*

1 je aku mohon YA ALLAH! KUATKAN AKU!

kbai!

Sunday, December 18, 2011

welcome back!


assalamualaikum..

menghitung hari je ni nak daftar masuk poli..
taiko dah gua weyh~
maklum ler dah senior..
macam2 perasaan ada skrg ni..
mls,seronok,tension nak nagis pon ada,terharu mungkin,,haha

seronok mesti lah nak jmpe kawan2 kan~ lama woo x berjimba..
mls nak balik ipoh,,kalo nak suh balik ipoh mmg rasa cm nak menangis..
this sem bersiap sedia la tension tuk final projek..
setelah bermacam2 dugaan yang berlaku sem lepas..
aku harap,aku semakin kuat dan tabah untuk mengharungi sem ni..

alhamdulillah,aku pon x sangka aku kuat sampai harini.
sbb masa sem 4 hari tu aku mmg dah give up
rasa nak berenti ja,,sbb x boleh bawak..
dgn enviroment,dgn mcm2 dugaan,,
serius aku give up!
tp aku berdoa dan terus berdoa semoga dikuatkan untuk menghabiskan diploma ni jew,,
dan alhamdulillah,syukur kpd illahi..dah nak masuk semester akhir
bermakna setapak lagi aku nak habiskan semuanya..

mohon doa rakan2,supaya semuanya berjalan lancar dan dapat siapkan final projek aku dgn sempurnanya..amin :)


Thursday, December 15, 2011

pejam celik pejam celik..sudah 8 tahun,,sekejap btol masa kan?





harini sehari suntuk berjalan..
pegi bayar yuran dekat bank islam kat klang tuh
*naik bas ok,sbb keter rosak,patah kaki aku*
so dah alang2 tu aku and adik aku terus ke JJ Bukit tinggi..
btw,aku bukan nak citer sal aku berjalan harini,,
cerita tu aku akan update next entry okey?

actually,dari sehari ke sehari aku nak update entry pasal ni..
tapi on bufday aku tu,ada kwn aku SO**** wat hal plak kan*hilang mud*
dan semalam pon sama *hilang mud ag*
so aku rasa harini baru la lapang hati nak update entry baru ni..

alhamdulillah..on 11.12.11 yg lpas..
genaplah 8 tahun aku kawan dgn udin ni..
8 tahun,bukanlah 1 masa yang sekejap ok,lama tu..
since dari sekolah ag,smpailah aku dok asrama,smpai aku amk sijil dan alhamdulillah sampai la amik diploma skrg..
kami still kawan..
walaupon mungkin la tidak serapat 8 taun yg lpas..
*org ada gf,kne jaga gf la kan*

aku sbg seorang kawan hanya mampu berdoa tuk kebahagiaan kwn2 aku..
kawen jgn lupe jmput :)

jom hayati kata mutiara ni *from google*

Orang yang rugi ialah orang yang tidak memperoleh sahabat…
dan yang paling rugi ialah yang ditinggalkan oleh sahabat

Sesungguhnya persahabatan itu lebih unggul daripada percintaan
Tanpa persahabatan, percintaan akan berakhir
Tetapi tanpa percintaan, sahabat boleh kekal
Oleh itu, hargailah persahabatan yang terjalin

Kerana sahabat mewakili suatu kekuatan

Sahabat yang paling baik adalah
Diri kita yang sendiri tahu menilai setiap apa yang kita lakukan

Hadiah yang beharga dalam erti kata sahabat yang sebenar
Adalah memberi yang terbaik dari diri anda sendiri

Bergaullah dengan manusia sebaiknya
Sehingga kalau kamu mati mereka tangisi
Dan kalau hidup mereka selalu merindui kamu

Yang indah itu pertemuan
Yang manis itu kemsesraan
Yang pahit itu perpisahan
Yang tinggal hanyalah kenangan

(Credit to: Andak Rabitah IS223)

kbai!


Wednesday, December 14, 2011

aku harap ini adalah airmata yang terakhir untuk kau!




entry ni bukan nak mintak simpati..
jauh skali untuk berkelihatan seperti desprate..
hanya untuk luahan sendiri..
aku x de tujukan kat sapa2
so aku x nak ada adegan serang menyerang nnti..

pertama kalinya,aku rasa sgt bersyukur..
setelah 2 tahun aku dapat handle perasaan sendiri..
berperang dgn perasaan sendiri,dan fight dgn diri sendiri utk satu bnde yg aku sndri pon x tau dapat ke tidak..
dan mungkin harini ALLAH nak menunjukkan segalanya..
aku dah bersiap sedia dgn segala kemungkinan..

biarlah harini aku jatuhkan semua air mata aku buat ko untuk terakhir kalinya..
aku harap biarlah ini yang TERAKHIR kali..
seronok kan ko dgn dia kutuk2 aku kat twitter~
mmg ALLAH nak tunjuk,tanpa x sengaja aku jmpe twitter korang..
ya allah~ dia je yg tau betapa hancur luluhnye hati aku..
kan senang kalau ko mengaku je dari dulu
ni smpai sekarang aku x dgr pon pengesahan dari mulut ko sndri..
dan skrg aku dpt tau yg hubungan korang dah berakhir
*kalau aku silap,maafkan aku*
aku bukanlah nak mendoakan yang x baik..
tp allah ada perancangan dia sendiri..
so,mesti kamu(that girl) boleh rasa apa yg aku rasa kn..

ye,aku akan tamatkan semua ni dgn sekuat dan seikhlas hati aku..
walaupon payah,susah..life must be go on rite..
yang lalu semua hanya sejarah..
dan aku pon x pernah berharap agar ia berulang kembali
dan aku x pernah menyesal kenal ko..
kita jmpe kerana allah dan kite berpisah kerana allah jua..
aku dah cube selamatkan semuanye sehabis baik..
tp mmg sudah tertulis sampai disini saja..*2 tahun yg lps pnye cerita :)*
*hati tolong tabah skrg ni*
dan aku ikhlas cuba menyayangi dan mencintai ko juga kerana allah..

aku rasa,smpai sini je la entry aku ni.
aku takut segala penulisan aku ni..
menyakitkan hati banyak pihak..
maaf sapa2 yang baca entry ni berasa aku sgt annoying or rasa cm nak mintak simpati..
sesungguhnye tidak sbb aku menulis menggunakan hati..
maafkan segala ketelanjuran aku,dan aku dah maafkan semuanya..
aku masih mencuba hidup tanpa bayang2 ko..
*apa2 pon terima kasih untuk 6 bulan yang indah..16/10/09 - 6/5/10*

"Redha itu ikhlas, pasrah itu menyerah"


Belajarlah untuk kehilangan dia, andai dia bukan jodoh KAMU ;)
Belajarlah untuk tabah, andai dia pergi dari hidup KAMU ;)
Belajarlah untuk menerima hakikat, yang dia bukan milik KAMU ;)
Belajarlah untuk berhenti mencintai dia, andai cinta dia bukan untuk KAMU ^_^

sumber picture from google

jaga diri,hiasi peribadi..
kbai!

wordless wednesday #7



Pada hari Rabu, semua blogger post gambar di blog mereka
tanpa meletakkan apa-apa description untuk explain
gambar tersebut. Biar gambar yang menceritakan segalanya.

Tuesday, December 13, 2011

sudah2 la,,aku dah sangat penat dgn semua permainan ini..



serius kadang2 aku sampai x faham dengan orang2 cmni..
apa yg x habis ag..
pe yg x puas hati ag aku pon x tau lah..
dah la ko yang memulakan semua ni,
pas2 ko x nak akhirkan semua..
aku x de pon nak ungkit2..
dan aku pon x tau la pe yg korang telah rancangkan sedang rancang dan akan rancang..
*aku x berfikir buruk,tp x mustahil*

tp dengan ayat ko ckp cm 2..
seolah2 aku ni sangap sgt nak kawan ngn semua kwn2 rehan..
*sudahla,dah 2 taun,lupekan je la*
tolonglah,aku x PERNAH add kawan2 dy kat FB..
xde sbb aku nak kawan dgn kwn2 dy..
kalau dy add kwn2 aku kat fb x pe lak?
sal ko x nak pertikaikan plak,sbb pe..sbb tu kwn2 ko jugak kan..
fine! mmg dari dulu sampai skrg,,kalau ada masalah yg melibatkan aku..
punca mesti AKU..x kisah la masalah tu cmne..
dan utk tidak merumitkan keadaan,aku ptt jauhi org cm ko..
bila tym nak mintak report nampak plak ko muke aku..*aku bukan nak mengungkit*
woi! cm ni ke kawan..time susah tergedik2 mintak kat aku..
dah la,aku pon mls nak panjang2 citer..
pe yg berlaku biarlah ALLAH je yang tau..
dan kalau mmg itu salah aku,aku mohon maaf diatas semua ketelanjuran..
dan aku serahkan semua pada ALLAH tu judge..
aku bukan tuhan nak hukum seseorang..

CERITA SEBENAR:
akk ni yg add aku kat facebook..
aku approve sbb perempuan..
dan akk ni,first time komen2 dgn aku pasal gambar shahir yang time tu dy datang kat
JJ bukit raja..
dan sejak situ tau akk ni,tp aku x tau plak dy ada kene mengena dgn rehan
*xde sbb pon utk aku amik tau*
dan akk ni still ada komen2 gambar dalam fb aku..
aku ni berkawan ikhlas dgn semua org..
selagi mana "KAWAN" tu tak disalah ertikan...
sudah2 la nak perli aku,nak jatuhkan maruah aku..
sudah2 la nak judge aku macam aku terhegeh2 sgt nak kat rehan tu..

aku x nak ckp banyak,
sbb hanya allah saja yg tau apa aku rasa..
dy juga yg tau dari langkah pertama smpai terakhir..
dy juga tau apa semua yg berlaku..
aku x nak doakan yg buruk2 tuk kwn2 aku..
cume 1 hari kalau ko rasa,apa yg aku rasa..
ko akan tau cmne pedih dan peritnye aku rasa..

sekian~

kbai!

Monday, December 12, 2011

happy days! *768 alhamdulillah,syukur!*

pic from google :)


assalamualaikum!

happy birthday to me..
happy birthday to me..
heppy birthday to me..
happy birthday to me :)

alhamdulillah harini cukup umur aku 22 tahun!
umur je dah meningkat tp still awet muda lagi..haha
tepat pukul 12 malam dapat wish dari adik2 aku dulu..
time tu kami sekeluarga bercuti di port dickson ;)
saja bercuti,,bukan sempena birthday aku,,
jgn la tanya hadiah..sbb aku x prnah dapat hadiah on birthday aku..
kek pon,nasib ler ada ke x de..

actually,hari jadi ni bukan nak sambut besar2 sgt..
ye la umur makin lama makin bertambah..
semakin tua bukan muda..
syukur alhamdulillah,aku masih berjumpa lagi dgn 12/12 untuk kali ke 22..
aku berdoa dah berharap dgn bertambahnye lagi 1 angka ni..
aku dapat menjadi seorang manusia walaupon x sempurna,tp aku nak jd manusia yg hebat dalam semua segi.dpt menjadi anak yg baik..
dan semoga 1 hari nnti aku bertemu dgn penganti yang sgt soleh :) amin..

thanks kepada semua rakan2 yg wish di facebook & telefon..
ELLE's geng,wakaka geng,psis geng,puo geng,askar geng dan sume kenalan di facebook dan twitter~

i got something special,puisi la senang citer from adi suda :-

Kerna Mencari Senaskah Kehidupan..
Kau Terus Belayar Menempuh Ombak Kesusahan..
Sengsara Sendirian Tidak Berteman..
Hingga Meningkat Usia Kau Terus Bertahan..
◔̯◔

Kini Suda 22 Tahun Mencari Pengalaman..
Untuk Terus Cekal Menempuh Rintangan..
Selamat Ulang Tahun Di Ucapkan..
Semoga Segala Yang Di Impi Menjadi Kenyataan..
ƸӜƷ
and 1 lagi berita..
alhamdulillah,aku lulus sume subjek tuk sem 5 ni..
x de apa2 yang sangkut~
so dah boleh pg bayar yuran dan tgun 21hb ni tuk daftar sem 6..
setapak je lagi nak menghabiskan sisa2 kehidupan di POLITEKNIK UNGKU OMAR..
tahniah sume geng QIP..
sem dpn kite huru hara bikin final projek plak ye ;)

QIP gengs expecially wakaka n ELLE's geng jmpe 21th desember ni ya :)

*hugs*

p/s:btw,ada bnde x besh au harini,,ada 2 cerita.tp nnti next entry la..entry ni tuk yg hepi2 saja..

kbai!

Giveaway From Korea & Sydney


alhamdulillah,harini mood aku pon tersangat2 lah ok :)
di sbbkan hari ni hari jadi aku *mana nak tau tuah harijadi kan*
aku nak join 1 giveaway ni..
aku kan pantang tgok perkataan KOREA..
x kisah la artis korea ke negeri korea ke,mamat korea ke,awek korea ke..
terus jd teruja..haha
nak pegi korea mmg lambat ag la.
sbb duet tabung aku kumpul nak pg korea pon x cukup2 ag...
pas2 air asia pon x wat promotion tuk g korea lagi..
so maknanya,mau 2,3 taun lagi bru la boleh merealisasikan impian aku tu..
amin :) *doakan aku kwn2*


ha?korang nak join jugak??
jom tgok detail2 dy dlu k ..

Syarat-syarat giveaway;
1. Buat satu entri dengan tajuk di atas, letak banner comel tu & link-kan ke entri ini.
2. Kalau nak tag kawan, anda sangat dialu-alukan untuk berbuat demikian. Kalau tak nak pun takpe, tak tolak markah pun. (:
3. Kalau korang nak follow blog ini, dipersilakan. Kalau tak nak follow pun takpe, still tak tolak markah (:
4. Hantar link ke entri anda di ruangan komen entri ini sebelum 25 Disember 2011, jam 2:00 petang.

kalau nak join,jom ramai2 KLIK SINI..


mintak2 la ada luck,mmg nak sgt2 ni :)

Saturday, December 10, 2011

JODOH..



tgok tajuk? JODOH..

seperti yang kita tau kan,jodoh pon kene usaha gak..
mana ada jodoh nak datang berguling2 kedebuk jatuh kat kita..
so kne cari kene usaha gak,disamping tuh kne jugak berdoa,solat sunat..
mohon2 agar jodoh kita tu biarlah yg boleh membimbing kita ke jalan yang diredhai allah..

kes aku malas dah nak kapel2 bagai..
aku bukan desperate sgt nak kena ada jugak..
kalau mmg aku nak wat stok main2 takat ada je..
sejak 2 taun lpas dah ada dah..
tp aku nak cari yang betul2,yg ada komitmen,ada kerjaya,dah start kumpul harta
bukan takat nak dating pon still pakai duet mak ayah,,
ni la sbb mana kenkadang ada LELAKI x faham..

yes! dalam masa yang sama aku dah 'SERIK'
walaupon percintaan yg terdahulu adalah percubaan pertama aku
*aku harapkan ia berpanjangan tp sume tu urusan allah*
ok~ balik pada soal jodoh kan..
buat masa ni aku mmg hanya mampu berdoa je..
supaya allah buka kan pintu hati aku utk org yg benar2 ikhlas..
aku redha je sapa jodoh aku..

kalau sanggup tgu,tunggu ye..
kalau rasa x sanggup,aku doakan korang dpt cari org yg terbaik..
*aku bukan menolak takdir,tp mungkin seru belum sampai*
mau enjoy dgn kawan2 n family dlu..
kalau rasa dah cukup duet~
datang jmpe mak ayah aku terus..
aku mls nak buat pilihan..
*bajet ko artis ke*
sapa x nak kawen kan,,
kawen tu kan sunnah nabi..of coz aku nak ada suami ada anak2..
*jauh dah ni aku pikir*haha
tp biarlah aku dapat bahagia kan mak ayah aku dlu..
baru aku akan bahagiakan diri aku..
*moga apa yg aku niat ni dipermudahkan jalan,,amin*

so,kepada kamu,yang beria2 bercerita panjang lebar tentang perancangan kamu..
maaf! buat masa ni sy x berminat lagi,masa akan dtg x tau la..
tp sy yakin jodoh ditgn tuhan..
once kamu mmg jodoh sy,insyallah jauh mana pon pisah ia adalah JODOH..

sekian~

kbai!


Friday, December 9, 2011

play FT ISLAND~concert in MALAYSIA



assalamualaikum!

morning sume!

aku kan peminat FT ISLAND,giler x giler jugak ah,,
kalau sampai kawan2 umah aku sampai pening hari2 aku pasang lagu FT ISLAND
ok~ kesian kat kawan2 aku..
sampai bernanah telinga mereka..

btw,korang tau tak FT ISLAND nak datang MALAYSIA..
MALAYSIA ok!! *kalau x nampak aku x tau ler*
dari sumber2 yang aku baca,mereka datang..
14 JANUARI 2012 kat STADIUM BUKIT JALIL..

agak2 sempat x aku nak kumpul duet skrg ni..
ke harapkan duet PTPTN aku yang x pernah cukup..
ke aku kene keje ni,,urgh! sempat plak nak keje kan..
ke kuburkan je hasrat nak pergi konsert tu?
*sapa nak sponser,sgt di alu2kan,,hehe*

ok la x nak tulis panjang2,,
nnti bole nangis sbb ntah dpt pg ke x..
mintak2 la kan rezeki dtg bergolek,,haha
*still hope*

tp apa2 pon aku dah redha dlu,,wahahahha

SARANG SARANG SARANG

SEMPENA DGN INI AKU TUKAR HEADER FT ISLAND

SPECIAL CREDIT TO OWL SISTER
sbb menyediakan header yg super chumels..
kalau edit banyak2 lagi suke,,,thanks ya <3

kbai!

Thursday, December 8, 2011

mana nak cari kain cantik2 cmni??









cantik kan?

berkenan tak? nak order? ada sebarang pertanyaan?

boleh like page ni BUTIK ANGGUN

x pon boleh add FB aku EKIN TARMIZI

thanks!

kbai!

Tuesday, December 6, 2011

The Ultimate Year End Giveaway by Nisa Kay

assalamualaikum!

pagi2 ni dengan mata rabak nak join giveaway dari NISAMENAIP
ala..blogger terkenal yg comel cute miut tu..
sebelum ni nisa ada bgtau yang dia nak buat giveaway..
ha! ni dah launch pon giveaway tu,,apa lagi,,serang la blog nisa,
ok~ jom la kita tengok segala syarat2 yang termaktub KLIK SINI




SYARAT / PEMBERITAHUAN UMUM :
  1. Terbuka kepada followers blog Saya Suka Menaip ini. Tidak kira lelaki atau perempuan.
  2. Wajib mempunyai blog, bergelar blogger.
  3. Tak perlu tag kawan-kawan untuk join, cukup sekadar promote aje.
  4. Pemenang akan dipilih secara random.
    WAJIB patuhi semua syarat.

LIKE kat FACEBOOK dan TWEET kat TWITTER.. -DONE-

so,aku suggest jom la join giveaway ni..mana la nak tau rezeki korang kan,,aku sendiri pon sampai berpinar mata/kepala sume tgok hadiah2 yang ditawarkan mmg sgt2 best "tuah ayam nampak dikaki,tuah kita sapa tahu kan"..kot2 la mmg ada rezeki kan..

DUE DATE : 6 DISEMBER hingga 31 DISEMBER

Monday, December 5, 2011

pergi IKEA pastu tersempak ngn HALIM DEVOTEES,terus rasa nak parkinson kat situ..haha

assalamualaikum!!
3 disember 2011
saturday..

hehe,cerita dah lama baru nak post hari ni..
maklumlah..banyak sgt citer,aku nak citer,,x tau nak story mana 1 dlu
*bajet org baca blog kau!*

back to the topic~
sabtu lpas aku pg ikea utk kali ke 2 ke ke 3..*aku x engat*
sbb aku rasa nak pg ikea ni memerlukan duet yang banyak..
so sgt tidak sesuai untuk aku yang x de duet ni,,hehe
aku TERpegi pon,,TER kau! sbb acu aku kan dtg sini..
so dah alang2 tu dy nak la beli almari kaca macam mak aku tuh..
jadi aku pg la ngn adik aku n tunang dy skali dgn adik2 aku yang lain..
then acu aku 1 kereta..
mak ayah aku x pg.. *aku kasi can depa dating berdua*

setelah 2 jam dok dalam kereta..
2 jam ok~ sbb sesat banyak kali..
mmg keSABARan la aku dalam keter tu,dgn lapar nye lagi..
mencabar keimanan btol~
nasib senang cari parking.

yeah! aku baby sitter untuk hari itu,,
korang paham2 je la dalam ikea tu cm ne kan..
budak2 ni plak,pantang tgok bnde comel2 nak pg kat situ.
so aku pantau la..kang hilang..nak menjawab plak..

biasanye(biasa la sgt) kalau aku pg ikea..
aku akan teruja tgok depa decorate bilik..
urgh! berangan la kau kat situ bile nak dpt bilik cm 2..
kang bila kawan nak bilik cm ni la cm tu la,,
bilik anak cmni la cm tu la..bla bla bla...

punye larh beso ikea tu,ni je la barang yang aku mampu beli,,
hehe,,set sudu grafu plastik and cawan yang kesemuanya colourful...
aku mmg x bleh tahan tgok~
padahal x de kepentingan pon kalau aku beli..haha
dasar pompuan mmg cm gitu~

ni adalah stesen yang terakhir kalau nak beli perabot bagai..
kne trun kat tempat gudang dia la,then cari la jenis almari,kerusi,meja apa yang korang nak..


dalam tgah2 jalan dalam tu kan,,
tgah2 aku snap picture syok sendiri tetiba..
adik aku jerit...
weyh2,,tu adi devotees~
aku pon secara automatiknye pusing 360 darjah..
ngek! bukan adi la,,2 halim..ah! tym tu pon aku dh cm parkinson..
try la jugak berjalan kedepan,kot2 leh la snap pic curi2 kan..
sekali lesap~ laju gila halim jalan..*xde jodoh la tu nak jmpe,,haha*
pas2 balik2 umah trus on fb trus tagged halim,,
ye la btol ke dia..
ceh! ternyata mmg dia,,urgh!!

sekurang2nye ado jugak aku jmpe halim devotees..*even tersempak*
kau ada?
haha..

jya!!!
kbai!





Contest "Just Ask Cinderella" by Nana S.

assalamualaikum!

harini aku nak join 1 contest la,,saja je bosan so berblogwalking la..
then terjumpa blog nana yg comel ni..



so apa lagi jom kite tgok syarat2 nye dlu k :)


Kenapa "Just Ask Cinderella"?
well, sebab contest ini based on kasut. so, saya dapat idea untuk namakan contest ni, JAC sebab, er cinderella kan berkaitan dengan kasut? kasut kan berkaitan dengan cinderella? get it? haha. okay.

RULES:
  • untuk memudahkan any update mengenai contest, follow lah Blog Nana. :)
  • post an entry mengenai contest ini berserta sekeping gambar kamu dengan kasut kegemaran (wajib). posing lah macam mana pun, tak kisah.
  • letak banner contest dekat di atas ni dekat entry kamu ye? thank you. :)
  • letak tajuk entry: Contest "Just Ask Cinderella" by Nana S.
  • warganegara Malaysia. tak kisah jantina.
  • tag sekurang-kurangnya 2 orang. lebih pun tak apa. tapi make sure mereka tahu tau!
  • dah siap? tinggalkan link entry kamu di bawah.

CARA PEMILIHAN PEMENANG:
  • letak gambar kamu posing bersama kasut favorite. tak kisah lah dekat kedai ke, kasut pinjam ke. asalkan dengan kasut. gambar paling menarik akan dipilih sebagai pemenang nanti.
  • tak kisah kasut jenis apa. asalkan kasut. selipar pun bolehhh lah. haha.
  • buat entry contest berdasarkan kreativiti cara penulisan kamu sendiri.

HADIAH:

First Prize Winner: kasut tajaan Nana yang dibeli di Australia.
Second Prize Winner: beg tajaan Nana yang dibeli di Australia.
Third Prize Winner: purse tajaan Nana yang dibeli di Australia.
5 Concolation Prize: goodies dari Australia.


gambar yang aku pertaruhkan :-

aku mmg suke jugak dgn kasut2 ni selain makeup..tapi kasut yang slalu aku kumpul,kasut wedges la sbb tapak dy rata dan selesa..kalau heels palk tgok jenis dan ketinggian dia..maklumlah kalau pakai heels ni kdg2 aku jalan x stabil..that's why aku lebih prefer beli wedges :)

aku nak tag:

FARA AISYAH

YANA TARMIZI

TARIKH TUTUP:15 DISEMBER 2011

Sunday, December 4, 2011

review ombak rindu..

assalamualaikum..

skrg fenomena ombak rindu..
kat facebook citer sal ombak rindu..
kat twitter pon,org dok tweet2 sal ombak rindu..
aku plak,baru hari ni nak pegi rasa kehangatan ombak rindu,,walaupon dah x hangat..dah suam dah..
baru hari ke-4,kira masih awal lagi ape..
aku tau ramai yang dah tgok citer ni,ok! aku je yg lambat..
nak wat cmne kan,askar2 aku sume keje..
so kne la tgu depa..
drpd review dan feedback2 yg aku dpt sume kata citer ni sedih,smpai menagis2 habis banjir pawagam(yg banjir tu,aku tipu ja..hehe)
tu pasal la hati aku ni mmg dah tergedik2 nak tgok citer tu..
memandangkan hari ni je la sume askar2 aku tu cuti..
so misi utama adalah menonton OMBAK RINDU..

memandangkan aku pernah baca novel ni masa sekolah menegah..
mau la dalam 8,9 tahun,,aku pon dah x berapa nak engat sgt kisahnye..
tp aku masih ingat part2 yang best dalam novel tu.

SO,COMMENT AKU??
jalan cerita dy sgt best! sampai la pemahaman aku untuk cerita tu..
part2 penting pon ada..


lakonan HARIZ mmg sgt2 buat aku cair..masa dia menitiskan air mata tu mmg rasa cm air mata ikhlas sgt2..uh! cair aku weyh! mula2 dia mmg x cinta kan izzah ni,tp bila dah lama2 dia dah rasa sayang n cinta dekat izzah sampai sanggup nak putuskan perkahwinan dia dgn mila emilia..

lakonan MAYA KARIN untuk watak NURUL IZZAH membuat aku rasa cm aku berada kat tempat dia..giler tabah izzah tu..dia redha je dgn apa yang terjadi,,kalau aku kat tempat izzah,x tau la cmne kan..nampak sgt2 watak kekampunugan izzah btw,comel gak kot maya karin pakai tudung,ayu gitu..


MILA EMILIA watak antagonis(btul ke aku eja?) mmg lain sgt watak lisa surihani dari watak2 yang sebelum ni..kalau sebelum ni lisa hanya bawak watak jenis bajet2 cun,bajet comel..tp kali ni dy telah membawa watak jahat..x de la jahat sgt pon tu dgn berkesan sekali.. ye la,dia mmg betul2 sayanghakn hariz..aleh2 hariz cakap dalam hati dia ada perempuan lain..tp sudahnye dia lepaskan jugak hariz tu sbb dia ingin mencari kebahagiaan sendiri..

pengakhiran cerita ni of coz la HAPPY ENDING..akhirnya HARIZ dan IZZAH bersatu.. :)

so sapa2 yang x tgok lagi cerita ni,aku syorkan korang pegi larh tgok walaupon nak dekat 2 jam jugak la kematu nye dgn sejuk nye dok dalam panggung tu,tp tu sume tidak mematahkan semangat aku utk menghayati cerita tersebut(pergh!!! ayat aku x nak kalah)

bintang:4/5

setiap kali keluar je lagu yang part "tuhan tolong lembutkan hati dia,untuk terima ku seadanya,kerna ku x sanggup,kerna ku tak mampu,hidup tanpa dia disisku" setiap kali tu la airmata aku bergenang!

mmg sapa2 rasa dia berjiwa sensitif macam aku,aku syorkan korang bawak ler tisu bebanyak.. :)

p/s:lama sudah rasanya x masuk pawagam kat JJ bukit tinggi tu..nak la masuk dekat 2 taun kot,lpas2 break off aritu,,urgh! tp rasa cm dia ada je kat sebelah aku.. sekian *merapu*




notahati:special thanks utk azie n iwan sbb blnje tiket wayang n makan,,syg sgt kat korang memuah! :)