About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Friday, December 2, 2011

destinasi budget MELAKA


assalamualaikum..

cerita 27/11/2011

aku tau cerita aku ni dah basi..gambar2 pom sume dah basi dalam laptop ni..
x tau la kenapa kemain la malas aku nak update cerita2..
basi x basi aku nak cerita jugak,,x kira ah.

kami pg berlima je dgn adk2 aku dan tunang dy..
*plz jgn tanya soalan cepumas kakak dy bila lagi*
so kami bertolak dari rumah pukul 9.30 pagi..
singgah di R&R senawang(kalau x silap)
breakfast di KFC..
setelah perut dah kenyang,kami meneruskan perjalanan terus ke melaka..

aku dok dalam kereta tu ape lagi membute ler,
then celik2 je mata dah sampai meleka weyh!!
*teruja2*


memula plan nak g naik *apa bnde aku x tau nama*
tap dy pusing2 tuk tengok 1 bndaraya melaka la..
tp disebabkan hujan so mmg x la boleh naik bnde tu kan,,
so singgah la dekat shoping complax dataran pahlawan

bila dah jalan2 mata pon melilau sana2 sini..
yg ada dalam pale otak ni of coz la makan kan..
so ape ag,rembat aiskrim n coolblog..

btw,aiskrim dy aku x pernah ag la jmpe kat selangor ni..
ape name aiskrim ntah...
amik 200 gram RM13.90
dia kira gram,100 gram rm6.90

bila hujan cm dah berenti,kami pon keluar dr shopping complax tu dan menuju ke bangunan
A FAMOSA *betul ke?*

juz berjalan2 je la nak buat ape lagi kan,
tengok2 foreigner..
engat nak la naik tgok ada ape lagi kat atas2 tu kan,,
pas2 tetibe hujan trun ag..
sudah! terus masuk dalam tu berteduh..



after dah renyai2 tu,berjalan depan skit
masuk plak kat muzium
rm20 tuk 5 org..

kat atas kerusi tu dy tulis 'NO SIT'
thats whu la kami dok kat sini je :)

lukisan tu sgt ohsem! cntik kot..


lepas dah keluar dari muzium tu..
tanya org,then terus menuju ke taming sari
sbb nak naik bnde pusing2 tuh..
rm10 tuk dewasa
rm5 tuk kanak2..
naik bnde alah tu 7 minit je..
tapi nak menunggunye 1 jam!


sumpah teruja dapat dok kat langit
tgok kereta dalam jammed..
org sgt ramai kat bwah mcm semut je..
x de lgsg perasaan gayat
*giler takbur ko ekin*

sebelum makan posing dlu dgn muke penat,
kaki sakit..haha
*tym ni tukar pakai seliper dah*

actually banyak tempat lagi nak p kan..
tp masa sgt mencemburui kite..ececeh!
di sbbkan kami pon balik hari,so x de la banyak ag bnde yg boleh di terjah..
juz beli sedikit cenderahayi tuk diri sendiri..
makan2 isi perut..
singgah pantai klebang nak beli coconut shake,,
then BALIK!
sampai umah around 1 lebih :)

sgt penat then terus tdo..

p/s"pic makan2 sume x de sbb bateri kamera dah habis,,hehe

my favorite pic

.
.
.
.

No comments: