About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Monday, August 1, 2011

purse aku kne seluk saku di masjid jamek/masjid india..

assalamualaikum sume!!
annyeong..

pe citer ini hari..sihat?
aku otak je x bape nak sihat memikirkan wet aku yg kne curi 2..

sabtu lepas,aku g masjid india..
mmg exciterd la nak shopping sblm pose ni kan..
dan adik aku pon nak cri barang kawen dy,,
tp semuanye berakhir dgn purse aku kne seluk saku..
purse dalam beg,,aku pon x sedar bile pencuri 2 seluk saku purse dalam beg aku 2..
sumpah sgt2 tak perasan!!

then bila aku nak bayar baju,baru aku pasan,,
OMG! my purse..then cek2 kat beg adk2 aku..
mmg x de..mmg xde ok!!
then aku terus g wat report kat balai sume..
abs wat report,aku kol bank cimb n bank islam
transaksi sudah di buat,,that's mean..pengeluaran wet sudah di buat..
habis sume wet ptptn dalam bank aku..!
toyal kehilanagn sume dekat rm1000 gak la..

cash money dalam purse=rm350
dalam acc dalam bank islam=rm450
dalam acc cimb=rm380

pesanan ayah aku tuk renungan dan tatapan bersama:

Nak bagi peringatan pada budak2 perempuan, anak2 dara, emak2 & ibu2. Kalau ada antara anda yang gunakan 4 pangkal pertama no mykad untuk pin no kad ATM, tolong lah tukar pada nombor lain.
Terlalu banyak kes yg orang perempuan ni guna no.ic untuk pin no. kad ATM. Apabila terjadi kes ragut & seluk saku, penjenayah akan cuba tektik ini.

Saya cerita isu ini sebab semalam beg duit Kak Long Hanna Asyikin kena copet di KL. Bila telefon bank untuk block akaun,duit semua dah lesap. Bila buat report Polis, rupa nya ada banyak kes yg sama iaitu no.ic sebagai no.pin ATM. Tolong hati2.