About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Friday, August 19, 2011

persiapan 10 hari terakhir sebelum menjelang raya :)

salam sume!!
annyeong!!

insyallah,lagi 10 hari kite akan mengakhiri bulan ramadhan..
kire start malam ni dah malam lailatul qadar la kn..
sempena 10 hari terakhir ni kite perbanyakkan beribadah kepada allah..
sayu rasa nye hati ni nak meninggalkan bulan yg penuh berkat ni...
*aku x paham knapa ada sesetengah org ni x reti nak menghayati bulan baik cmni,*

ntah tahun depan kite jmpe lagi ke x bulan ramadhan ni..
atau ini tahun terakhir kite sambut ramadhan?
wallahualam~
semoga di panjangkan umur untuk berjumpa lagi dgn bulan yang penuh barakah ni untuk tahun akan datang..

menghitung hari punye hitung,pejam celik pejam celik..
ag seminggu aku nak pulang ke bandar halaman..
bukan KAMPUNG wokeh,tp BANDAR..haha..
*mengelabah!*
siyez,aku rindu nak bukak pose ngn familyaku..
ni tahun pertama di mana aku x sempat nak sahur or berbuka puasa ngn family aku ag..
wargh!! sadis gler..
dlu masa kat sabak bernam setiap minggu aku balik..
ni dah dok ipoh ni,tgu cuti raya la baru balik..

di sebabkan aku dok jauh x balik2..
baju raya pon aku x sempat cari lagi..
aku berharap mak aku jahit la baju 2 mengikut cite rasa aku..
*aku sgt cerewet ok*
aku siap beli manik siap2 dah kat ipoh ni,padahal baju aku kat umah..
sempat ke nak jahit manik dalam masa 2 hari??
oh! x tdo ag la aku dimalam raya nampaknye :(

*aku x tau bile la kain ni nak jd baju*

then ada lagi kain kat aku yang aku beli kat kamdar hari 2 ngn spupu aku..
tak berjahit ag..
then ada ag sepasang baju ag suruh acak aku jahit..
so total baju raya ada 4..
tp aku x tau la 4-4 siap ke atau sepasang je yg siap..

kasut plak ,aku dah beli masa VINCCI sale ari 2..
sempat la aku rembat 2 pasang wedges,,
so x payah la aku dok pikir2 ag sal kasut raya..
ag pon masuk umah orang hukak kasut..
bukan bole bawak masuk kasut tu skali..
tp kalo diikutkan tahun2 yg sebelumnye..
aku g raya bantai pakai seliper wedges jew..
lagi selesa dan senang aku nak menampung berat badan aku ni..
ye la,kalo dah raya umah orang paham2 je la pelahapnye cmne kan..

kasut dah,baju pon dah,
taun ni aku x beli handbag raya sbb bajut aku mmg lari gegiler..
*sbb purse aku kne copek ilang rm1400,2 yg x de bajet 2*


dan benda yang paling penting..
tiket bas aku dah beli weyh!!
hari jumaat 26hb pukul 5.45 pm..

ops! ada lagi 1 barang raya..
mesti la mata berwarna2 iaitu contact lens..
aku borong weyh sampai 4 pair..
x nak tamak kan..
ok la tu sama ngn baju raya aku 4 helai..
*1 pair ag tu kak lia aku pnye*

so list barang2 raya :
baju kurung-done!
kasut-done!
handbag-pakai je yg lama..
contect lens-done!
tudung/shawl raya-x cari ag..balik nnti baru nak g cari..

tu je la kot,persiapan tuk raya..
alah x yah nak beria sgt..dah besar pon,raya pon dah x seronok,cm bebudak dlu..

babai! jya!