About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Monday, November 21, 2011

TAHNIAH SKUAD HARIMAU MUDA..TAHNIAH MALAYSIA!!!!

assalamualaikum readers..
hamik ko..font besar tu aku tulis tajuk..

firstly,tahniah pasukan harimau muda sbb berjaya menggondol emas dlm sukan SEA 2011!
walaupon pada minit ke 5 indon telah menjaringkan gol..
tp aku nampak semangat malaysia pada waktu tu,,
mmg sgt berhempas pulas..
aku kat umah ni,dah baring dah bangun dh berdiri dah kuak lentang,dah menonggeng semua la..nak menunggu goal dari malaysia..
dan dlm minit keberapa ntah(tp still separuh masa pertama) malaysia berjaya menjaringkan goal..
wow2~! time tu bersorak macam ada 10 org dlm umah ni,padahal 2 org je yg tgok pon..

aku x kenal sgt sapa yg menjaringkan goal..
tp setiap kali detik2 kecemasan tu,aku menjerit parkinson..
mau nak tercabut jantung aku tgok bola tu td..
seram dy macm nak amk final paper korang tau..
*aleh! bola je pon,jgn nak mengelabah la ekin oii~*

tp permainan khairul fahmi,penjaga gol..mmg terbaik dr ladang..
aku puas hati weyh!!!
pe2 pon MALAYSIA BOLEH!

p/s:perasan x,bonai bape kali masuk dalam goal tu,,dy jampi hape ntah..aku rasa dy masuk dalam goal tu lg banyak dari bola masuk,,wakakakakkaka..

kbai!!

tips nak meluahkan rasa cinta..


assalamualaikum!!

harini aku nak bg tips2..bajet bagus lak kan,aku nak bg tips la bagai..
x pe,mane tau korang boleh jd kan panduan ke kan?

1. Berfikir dan duduk diam2 sambil terbayang wajah si dia, adakah dia yang kamu idamkan.di inginkan,mmg betul sidia yang kamu ingin jadikan permaisuri dihati kamu? fikir sedalam nye wokey :)

2. Kenapa kamu pilih dia? Apa kelebihan dia? Kamu suka dengan ketawa dia ke? Lawak ke? dia pandai mengambil hati kamu ke?boleh mendengar segala masalah kamu ke?Atau penampilan dan keterampilan dia ke? Atau hartanya? Atau agamanya? atau apa lagi ekkk??

3. setelah kamu rasa dia adalah pilihan nya dan hati pon dah bg hint/isyarat, teruskan langkah dengan bertanya dengan si dia. ye la cuba lah mengambil hati sidia,kne berani tau,,buang segala perasaan malu ke takut ke segan ke,,buang jauh2,,nak kan?kne lah usaha lebih..kamu boleh guna cara sms, email, facebook,twitter,skype,yahoo massanger dan sume teknologi2 yang canggih yg ada skrg ni la..

4. Pastikan anda follow up keputusannya dalam beberapa hari selepas itu dengan berjumpa face to face. Masa tu degupan jantung bgitu teruja dan badan mula berpeluh2 dan gembira mungkin. tu bg yang berjumpa face to face la,bg yang hanya meluahkan perasaan di alam maya je pastikan ada kuat menghadapi segala risiko,ye la kan,,kite mana nak tau kan,dy terima ke x..luah pon hanya dalam fb ja..

5.pe2 pon tenangkan diri walaupon excited nak tahu jawapannya.

6.Redha dgn segala keputusan sama ada dia menerima kamu atau pon tidak..

7.sekiranya dia menerima kamu,alhamdulillah..jaga perhubungan tu dgn sebaik2nya..jika sidia tidak menerima kamu,jgn leh bersedih sbb bunga.kumbang bkn de 1 je dala dunia ni,,sekurang2nye kamu dah mencuba kan?

p/s: aku sendiri pernah menolak cinta dan pernah cinta ditolak,,wahahhaha,,ye la,aku pon manusia biasa,kenkadang tu pernah la jugak admire2 kan..aku sendri dah pernah lalui mcm mana malu nye kene reject(walaupon hanya melalui fb) macam mana rasa bersalahnye reject org dan macam mana rasa sakitnye di curang...pe2 pon kne redha sbb selalunya allah x kan bg apa yang kita nak..so DOA tu penting supaya allah mengaturkan semua nya dgn sempurna..

teringat kata2 seorang sahabat ni "kalau kite bersedia untuk bercinta kite mesti bersedia untuk dikecewakan"
maksudnye:cinta ni ada macam2 perasa,kita sangka panas smpai keptg,tp rupa2 hujan ditengah hari,,faham kan? kalau x faham,,kne fahamkan jugak,,x kira..x kira!!

okbai!

jya!!