About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Sunday, December 4, 2011

review ombak rindu..

assalamualaikum..

skrg fenomena ombak rindu..
kat facebook citer sal ombak rindu..
kat twitter pon,org dok tweet2 sal ombak rindu..
aku plak,baru hari ni nak pegi rasa kehangatan ombak rindu,,walaupon dah x hangat..dah suam dah..
baru hari ke-4,kira masih awal lagi ape..
aku tau ramai yang dah tgok citer ni,ok! aku je yg lambat..
nak wat cmne kan,askar2 aku sume keje..
so kne la tgu depa..
drpd review dan feedback2 yg aku dpt sume kata citer ni sedih,smpai menagis2 habis banjir pawagam(yg banjir tu,aku tipu ja..hehe)
tu pasal la hati aku ni mmg dah tergedik2 nak tgok citer tu..
memandangkan hari ni je la sume askar2 aku tu cuti..
so misi utama adalah menonton OMBAK RINDU..

memandangkan aku pernah baca novel ni masa sekolah menegah..
mau la dalam 8,9 tahun,,aku pon dah x berapa nak engat sgt kisahnye..
tp aku masih ingat part2 yang best dalam novel tu.

SO,COMMENT AKU??
jalan cerita dy sgt best! sampai la pemahaman aku untuk cerita tu..
part2 penting pon ada..


lakonan HARIZ mmg sgt2 buat aku cair..masa dia menitiskan air mata tu mmg rasa cm air mata ikhlas sgt2..uh! cair aku weyh! mula2 dia mmg x cinta kan izzah ni,tp bila dah lama2 dia dah rasa sayang n cinta dekat izzah sampai sanggup nak putuskan perkahwinan dia dgn mila emilia..

lakonan MAYA KARIN untuk watak NURUL IZZAH membuat aku rasa cm aku berada kat tempat dia..giler tabah izzah tu..dia redha je dgn apa yang terjadi,,kalau aku kat tempat izzah,x tau la cmne kan..nampak sgt2 watak kekampunugan izzah btw,comel gak kot maya karin pakai tudung,ayu gitu..


MILA EMILIA watak antagonis(btul ke aku eja?) mmg lain sgt watak lisa surihani dari watak2 yang sebelum ni..kalau sebelum ni lisa hanya bawak watak jenis bajet2 cun,bajet comel..tp kali ni dy telah membawa watak jahat..x de la jahat sgt pon tu dgn berkesan sekali.. ye la,dia mmg betul2 sayanghakn hariz..aleh2 hariz cakap dalam hati dia ada perempuan lain..tp sudahnye dia lepaskan jugak hariz tu sbb dia ingin mencari kebahagiaan sendiri..

pengakhiran cerita ni of coz la HAPPY ENDING..akhirnya HARIZ dan IZZAH bersatu.. :)

so sapa2 yang x tgok lagi cerita ni,aku syorkan korang pegi larh tgok walaupon nak dekat 2 jam jugak la kematu nye dgn sejuk nye dok dalam panggung tu,tp tu sume tidak mematahkan semangat aku utk menghayati cerita tersebut(pergh!!! ayat aku x nak kalah)

bintang:4/5

setiap kali keluar je lagu yang part "tuhan tolong lembutkan hati dia,untuk terima ku seadanya,kerna ku x sanggup,kerna ku tak mampu,hidup tanpa dia disisku" setiap kali tu la airmata aku bergenang!

mmg sapa2 rasa dia berjiwa sensitif macam aku,aku syorkan korang bawak ler tisu bebanyak.. :)

p/s:lama sudah rasanya x masuk pawagam kat JJ bukit tinggi tu..nak la masuk dekat 2 taun kot,lpas2 break off aritu,,urgh! tp rasa cm dia ada je kat sebelah aku.. sekian *merapu*




notahati:special thanks utk azie n iwan sbb blnje tiket wayang n makan,,syg sgt kat korang memuah! :)