About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Friday, May 25, 2012

hadapi dgn senyuman..


assalamualaikum..

harap2 harini semua sihat dan dpt menjalani kehidupan harini dgn sempurna..
aku pon cm biasa je,melalui hari2 yg nampak cm sempurna..
tp rasa tu bia la allah je yg tahu..
alhamdulillah,masih lagi mampu bertahan tuk minggu ke 3 dalam kursus 3P MySQL nih..
class nye tersgt la boring..
tp cikgu nye best..x garang,jenis x kesah..
tu pasal suke hati aku ja nak dtg kol bape pon..
kdg3 kol 10 paling lambat kol 11 la..padahal class kol 9!! haha

banyak benda yg dtg sekarang,,
dgn ayah nak kena operation..
nak tinggalkan pacek lagi..
yg x de pon jd ada balik *sensor*
(atas permintaan tuan badan)
tp mana yg bole ignore tu,aku ignore la..
skrg pk nak hdup bahagia je dgn org yg aku syg..

dia dah banyak susah senang ngn aku..
layan kerenah aku,sabar dgn aku..
kalau aku cari mana2 org pon x kan sama ah dgn apa yg aku ada skrg ni..
aku pon tatau la silap kat mana..
makin dekat nak habis ni..makin asik la nak sentap nye pun..
nasib la dpt yg penyabar..aku marah2 ke aku bising2 ke,dy senyap ja..
alhamdulillah,mohon kekal kan perangai cmtu eh? :)

sekali lagi terima kasih pada siapa yg mendoakan kebahagiaan aku..
doa kan hubungan ni kekal..
terima kasih atas doa tu..smoga allah saja yg membalasnye..
kepada rumate tercinta,terima kasih sbb dgr apa yg aku merapu smlm..
happykan aku saat aku tgh down,tgh nangis..
ye! semalam aku tersgt2 la down,,rasa nak gugur je air mata..
sbnarnye masa hantar motor tu pon,mmg dh nak menitik air mata..
sbb tu aku x nak tgok muka pacek..ntah! rasa sgt la sayu smlm tgok muke dy..
mcm x jmpe dah la aihh..

tu dah 1 hal..then ada lagi 1 hal yg tetiba rasa tamparan hebat tuk diri ni..
so smlm tu ada 2 hal lah..
tu pasal rasa kuat x kuat je tu..
nasib mata bengkak pagi tu ja,pas2 pegi class touch up2 dh x nampak dh la mata bengkak..
alhamdulillah,,pagi ni bangun dgn harapan agar semua yg berlalu semalam,hilang dan pegi jauh2..
dan pagi ni aku bangun..aku x nak engat dah apa yg berlaku smlm..
apa yg berlaku,allah dah atur elok..dan aku menghargai "sapa" yg bersama aku skrg..
sbb bukan sng tuk aku,,bkn sng juga tuk dia..

maaf pada sesiapa yg kurang senang dgn entry ni..sekian :)

Monday, May 21, 2012

keputusan semester akhir..

assalamualaikum..

alhamdulillah..selesai sudah urusan aku setahun stgh di Politeknik Ungku Omar nihh..banyak dugaan cabaran dan rintangan yg aku lalui selama ni tuk dapatkan diploma nihh..

alhamdulillah jugak sbb pointer aku tuk sem ni naik banyak jugak la..

setinggi2 penghargaan buat kedua mak ayah aku,kwn2 QIP6A dan yg tersayang sbb banyak gak tlg aku tuk sem ni..

insyallah,panjang umur kita jmpe konvo taun depan keh!
 

Saturday, May 19, 2012

untuk apa?

assalamualaikum..
hola readers..
sihat? kalau sihat,alhamdulillah,kalau x sihat pon alhamdulillah juga..
sbb sakit tuh dapat mengurangkan dosa2 kecil kita..

alhamdulillah,sudah 2 minggu class 3P aku berlalu..
dan ada berbaki ag seminggu pas2 exam..pas2 dh merdeka habis..yahoooo!!!

macam biasa la pagi2 pegi class,perkara pertama yg dilakukan adalah..
on komputer,bukak google chrome then tgn ni pantas je klik link facebook..
masukkan email n pasword cm biasa la kan..
ada brapa notification ntah time tuh dan ada 1 friend request..
cer teka sapa? cpt2..sapa dpt aku blnje aiskrim pop..
ok~ x dpt teka kan...
pas2 bukak friend request tuh..darah terus terhenti mengalir *ok tipu*
jantung pon berhenti berdegup *ok tipu lagi*
aku smpai membesar kan mata,kot2 la salah org ke..
nampak pic kat bawah ni..kalau x nampak bia aku bgtau nama fb dia "Ahmad Raihan"
 

then,aku pon trus tweet pika tanye cmne ni?
apa lagi masalah mamat ni..

then pika jawab:kalau boleh jejaskan hubunga dgn adi ta payah

 
*klik tuk tumbesaran*

untuk apa dy muncul skrg setelah 2 tahun dy hilang..
kenapa datang setalah aku bahagia dgn org aku aku syg..
adakah tuk membalas dendam..tak mungkin sbb bukan aku yg tinggalkan ko!
nak stalker? aku dah cukup bahagia dgn apa yg aku miliki skrg..
tuk berbaik? maaf! aku x perlukan org yg sgt ego mcm ko..

karma mungkin?
who's know..
dan semua nye aku serahkan pada yg maha esa..
 DIA lebih mengetahui..

terima kasih yg tak terhingga buat kwn2 yg selalu mendoakan kebahagiaan kami..selalu bersama aku dgr masalah aku tuk perbaiki lagi hubungan ni ke arah kebaikan..bg idea,bg pendapat,susah senang dgn aku..thanks a lot..aku mohon,doa yg baik2 tuk hubungan ni yeh? aminn :)

Sunday, May 13, 2012

kerja yang dibuat time x boleh tido..

assalamualaikum..

jam sekarang dah menunjukkan kol 4.40 pagi..
kengkawan aku sume dh berdengkur..
dah lena dibuai mimpi..
aku je yg ta tido2 lagi..
pasai pa ntah..

harini 1 hari x bbm dgn pacek..
baru terasa sunyi nye..
dia masuk hutan,amk gambar2 binatang..
apa yg kalut sgt dok amk pic2 binatang pon tatau la..
daripada dok amk pic binatang tu..lebih elok ler amik pic aku..
faedah la sikit kan..

harap sok pacek sampai ipoh dgn selamat nye..
sbb dy bbm td ckp nak balik esok :(
dpt bbm pon x sampai 1 ayat..then kemungkinan bateri dy abs kot..
ni dok x de keje,aku dok gatai p bukak balik msg lama2 kat fb..
then senyum sorng2..
dok edit2 pic,buntu habis dah tatau nak buat ape..

 nak cuba lelapkan mata..
tata :)
 

Thursday, May 3, 2012

merdeka!! merdeka!! merdeka!!

salam..

alhamdulillah..syukur ke hadrat illahi kerana masih diberi kesempatan dan peluang untuk aku dan kawan2 menghabiskan sem 6 ni..

pukul 10.30 am td,berakhir sudah dgn payper kami yg terakhir iaitu web programming..dan berakhir la juga title kami sbg student diploma in programming di PUO ini..

diharapkan semua lepas untuk sem ni,dan jumpa time konvo nnti..
pejam celik pejam celik sekejap je sudah setahun setengah..
dari aku kurus..sampai gemok cmni..
dari aku x bahagia,dan skrg alhamdulillah..semakin bahagia di kelilingi dgn semua yg tersayang..

settle sudah urusan aku di ipoh ni..cuma tinggal 3P je utuk sebulan nihh..
semua kenangan akan di rinduii.
mana yg pahit tu tamau engat..
insyallah,ada rezeki..jumpe lagi :)