About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Wednesday, June 27, 2012

wordless wednesday #14


Pada hari Rabu, semua blogger post gambar di blog mereka
tanpa meletakkan apa-apa description untuk explain
gambar tersebut. Biar gambar yang menceritakan segalanya.

Thursday, June 21, 2012

macam candy!

giler sweet pelamin nih kan?
rasa cm nak makan2 je pelamin nih..
first time tgok mmg trus rasa jatuh hati lah!
then trus tag kat pacek..
nak tau pacek ckp apa?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
so pelamin ni boleh la jadi 'pelamin anganku musnah' haha!

Wednesday, June 20, 2012

wordless wednesday #13


Pada hari Rabu, semua blogger post gambar di blog mereka
tanpa meletakkan apa-apa description untuk explain
gambar tersebut. Biar gambar yang menceritakan segalanya.

Wednesday, June 13, 2012

wordless wednesday #12

Pada hari Rabu, semua blogger post gambar di blog mereka
tanpa meletakkan apa-apa description untuk explain
gambar tersebut. Biar gambar yang menceritakan segalanya.

KAU & AKU

entry ni lebih pada meluahkan perasaan sndiri..
sekarang jam menunjukkan jam 3 pagi..
aku menulis lagu ni bertemankan syazera,bulan dan bintang kat luar sana..
juga bertemankan lagu dia,aku dan kamu by red peanut& nadia AF6..
mood 1 arini lgsg x ok..
rindu tu allah je yg tau..dan segala rindu tu aku hanya meluahkan di setiap akhir solat2 aku..
di saat aku menulis entry ni jugak,rindu aku ni x pernah berubah sedikit pon..
dan airmata aku x abs2 dok berjurai2 nihh *mcm org ptus cinta plak*

ye la..selalunye mmg msg mcm biasa..
tp sbb geram pnye pasal,aku mls nak layan semua msg2 tuh..
tp dalam hati allah je tau..x nak layan..tp dok menangis..
mcm bangang pon ada aku nihh..
mun pon ada ckp,aku mmg EGO..
kdg2 dia dh elok pon aku still ego..tp pas2 mula la nak marah2..
aku pon pelik,sapa sbnarnya x matang nih? haha!

tp alhamdulillah la,dia masih bersabar dgn semua buruk aku..
dan masih bersabar smpai skrg..
terima kasih la ya awak..
skrg pasang lagu cinta kita plak..
lagu ni banyak bagi aku semangat kekuatan di saat bila masa hubungan ni dilanda dugaan..
sbb tu bila ada rasa jauh hati ka,ada rasa kecik hati ka..
suka sgt pasang lagu ni..biasa la dalam hubungan,mana ada nak elok ja sntiasa..
kdg2 tuh serabut jugak..kdg2 tu menangis jugak,kdg2 tu berkelahi gak..
tp maki x pernah lagi la.. dan harap bnde2 x elok tuh x nak la dalam hubungan nih..
aku nak dan aku harap,mcm mana pon biarlah hubungan ni yg terakhir..
kita hanya merancang dan sebaik2 perancang adalah ALLAH..
tp kita disuruh perlu berusaha dan selebihnya baru lah tawakal..


insyallah,selagi aku mampu bertahan bersama kau..
kita akan lalui masa susah senang bersama..
aku tak mengharap apa2,cuma aku berharap ia adalah pengakhiran yg baik tuk hubungan nih..
kita sama2 usaha utk benda yg lebih baik..
dan aku yakin,ALLAH akan selalu bersama kita..
apa juga yg ko buat,apa juga susah,apa jua senang ko..
selagi diberi kekuatan utk diri ini..
insyallah,aku akan bersama kau..

kalau aku x sanggup susah senang ngn ko..
aku x kan pilih ko..baik aku pilih je org yg dah betul2 sng..
aku bukan x de pilihan,aku ada..
tp aku pilih ko,biarlah allah je yg tau..
disaat org lain semua mencari harta mencari kesenangan,,
biar lah aku mencari kebahagiaan dan kejujuran dalam hubungan nih..
kalau yg aku cari tu DUIT dan HARTA..
aku takkan pilih ko...

aku mohon,hargailah diri aku..
hargai semua susah senang kita..
hargai semua pengorbanan aku..
aku x minta apa2 pon dalam hubungan nih selain dari kasih sayang dan kebahagiaan dr ko..
mintak dijadikan wanita yg paling bahagia dibumi ini..

terima kasih kerana menjaga aku dgn baik selama 6 bulan ni..
terima kasih kerana sanggup bersusah payah tunaikan semua permintaan aku..
terima kasih kerana terima semua baik buruk aku..
terima kasih kerana masih bersama aku hingga skrg..
terima kasih tuk semua kasih dan syg..
terima kasih kerana menjadikan aku org yg paling bahagia..
terima kasih kerana membukakan pintu hati aku..
terima kasih utk segala cinta..




Biar cinta kita tumbuh harum mewangi
Dan dunia menjadi saksinya
Untuk apa kita membuang-buang waktu
Dengan kata kata perpisahan

Demi cinta kita aku akan menjaga
Cinta kita yg telah kita bina
Walau hari terus berganti hari lagi
Cinta kita abadi selamanya

p/s:insyallah..as long as we know who we are..selagi tu la kita dapat bersama tuk semua dugaan dan cabaran yg mendatang.. lots of love :)

Monday, June 11, 2012

caroline juara mentor 6


actually,1 malaysia dah tau sapa juara mentor 6 kan..
sapa lagi kalau bukan caroline protege ELLA..
sebenarnye aku nak bgtau,aku dah jatuh cinta dgn lagu baru yg caroline nyanyi..
ciptaan ajai..
first tym dgr terus jatuh cinta habis-habisan nihh
jom layan..

Thursday, June 7, 2012

tips PJJ (Percintaan jarak jauh)


assalamualaikum..

ntah napa tetiba nak bagi tips bagai..
actually tips tuk diri sndri..tp gatai tgn saja update kan..
so tips ni more berkata tuk diri sndiri la..hehe..

1. tetap kena berkomunikasi

ni paling penting sbb sejauh mana terpisah pon,komunikasi tu penting.x kisah la skype,facebook,twitter,massage skali pon..kalau x nak kol kan,sbb nak save kredit..tak kisah la..jnji dalam 1 hari tu mesti berhubung..

2. setia pada pasangan

kebanyakan pasangan,suke pikir yg bukan2 terhadap psangan mereka bila berjauhan..contoh : "aku kat sini setia bagai nak rak" dia kat sana setia ke? no no no..jgn fikir bukan2 terhadap pasangan anda..

3. kepercayaan

tak kisah la cinta jarak dekat ka jarak jauh ka,,kepercayaan tu perlu dan penting sbb kepercayaan tu yg akan membuat sesebuah hubungan tu kekal lama..sbb kalau kepercayaan tu x de maka hilanglah kemesraan dalam hubungan..so walaupon curiga/cemburu cmne pon,cube kool aje ok?

4. kata-kata cinta

walau sebusy mana pon,cuba wish morning ke,wish night ke ucap skali perkataan i love you,i miss you sebagai menghargai pasangan anda :) walaupon nampak cm remeh tapi ia memberi 1 perasaan yang bahagia pada pasangan anda..

5. kurangkan sifat merajuk/cemburu tak bertempat

cis! bab ni aku paling la lemah,tapi masih usaha perbaiki..bab merajuk tuh x de la sangat..bab cemburu tuh..mmg la cemburu tu tanda nya sayang..tp kalau cemburu yg tak bertempat akan membuat pasangan tu rimas dan kemungkinan juga akan tawar hati..woot woot

6. buat something special/sweet

bila masing2 dah jauh,so mesti la jarang jumpa kan? apa kata sekali2 jumpe tu buat kejutan tuk pasangan anda,,contoh buat cupcake ke(tapi pacek x makan kek) buat kad sebesar alam ke,atau hadiahkan sesuatu mungkin? ahhh!! ikot kreativiti sendiri la..

7. saling bertolak ansur

jangan pikir bila dah jauh2 ni x de gado2..konsep nye still sama..kalau sorng tu api,ta payah la ko pon nak jadi api jugak..cube jadi air plak,jernihkan balik keadaan tuh..kalau perlu x payah msg or call(takut lagi keruhkan keadaan) biar pasangan korang reda dulu bru solve the problem..yang penting masing2 jgn EGO! naik motor ego x pe..hihi

aku rasa ni je kot tips yg aku dapat pikir waktu2 time cmni..haha
mmg menjalinkan hubungan jauh ni,banyak dugaan dan rintangan..ye la..mana ko nak tau apa dia buat kat sana kan..so disitu la nak tgok kesetiaan masing2 :)

tp bila pikir2 balik,banyak hikmah sebenarnye..
sekurang2 nya dapat kurangkan dosa..
dapat mengajar kita lebih menghargai pasangan..
dapat save duit..x de la asik nak berdating ja..kihkihkih

bagi aku dalam perhubungan perlu ada kesungguhan walaupon banyak dugaan dan cabaran yang datang..
kalau kita je yg beria,,tapi si dia wat sambil lewa,buat tatau je pon x boleh jugak kan?
sama jugak kalau si dia bersungguh2 tapi kita tak sanggup nak tunggu,sbok nak pasang 2,3 skandel pon tak guna jugak aku rasa..
so apa2 pon terpulang pada pasangan tu nak mencorakkan hubungan tu kemana..
semoga perhubungan di berkati ALLAH sampai ke akhirnya..amin :)

p/s: pacek slalu pesan..as you know who you are..

Monday, June 4, 2012

entry pukal cerita 3P..

assalamualaikum..


aku malas nak taip,tp nak update entry..

cmne tuh?

tempek gambar je la kan,bia gambar yg cerita semuanya..

hari selasa yg lpas 29/5/12
class terakhir SQL sbb pada keesokkan harinya dah exam..
so di sebabkan hari terakhir bersama cikgu..
cikgu telah belanja kami KFC.

yeaha!! sgt best,,

walaupon kami ni tersgt la degil,x dgr apa cikgu ajar,dtg lambat,
slalu men game dlm class tp cikgu still baik ngn kami..
syg cikgu deep deep lah!


ok..
cerita kedua tentang,kami melepak2 kat ipoh parade..
26/5/2012
bila budak comtia ngn SQL bergabung..
mcm2 kesah la jd nye..





cukup entry gambar..adios~