About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Friday, August 31, 2012

happy national day!! happy birthday you :)

sanah helwah yg ke 23 kamu :)
may allah bless u always..semoga berjaya utk masa hadapan..dapat jadi anak yg soleh..
semoga dgn pertambahan umur mu sama dgn pertambahan iman mu ya :)

Selamat hari kemerdekaan yg ke 55 pada seluruh warga malaysia..

MERDEKA!! MERDEKA!! MERDEKA!!

Thursday, August 30, 2012

jodoh pertemuan :)

punya la lama aku bertafakkur depan lappy ni tatau nak sembang pasal apa..
kawan2 kat twitter bg macam2 idea,suh citer sal layan perasaan la..pasal merdeka la,puasa 6 la..
tp memandangkan kawan2 aku ramai yg dh dirisik,dh nak bertunang dan nak berkahwin..
so aku rasa mcm nak bercerita pasal jodoh..hihi

alhamdulillah..harini 30 ogos sebulan sudah,aku hdup tanpa partner bernama lelaki atau lebih senang kapel..semakin bahagia bersama kawan2 baru..kehidupan baru,rasa tenang sgt bile kita mengejar cinta ALLAH dari terus2an mengejar cinta manusia yg langsung tidak pernah dihargai..serius..aku sendiri merasa perubahan tu.. di mana dulu,aku selalu leka dan lalai,,tp allah x pernah sekali pon meninggalkan aku..aku hidup dgn jalan yg penuh dosa,,tp allah tetap memberi aku kebahagiaan..allah tak pernah melupakan aku..tp aku slalu melupakan allah.. dan aku redha allah ambil dia sbb aku dah jauh terpesong dari DIA.. pejam celik pejam celik dah sebulan kan? dah..aku bukan nak citer pasal kisah2 dah lepas,,aihhhh

ok,semalam sahabat aku bbm dan harini kezen aku plak IM kat FB..dedua cerita sal cinta,jodoh dan yg berkaitan dgn perasaan la kan.. aku nak nasihat lelebih pon x leh gak,sbb aku sendiri pon x sempurna lagi jaga hubungan cinta aku dgn allah,so cmne aku nak nasihatkan nak jaga hubungan cinta dgn manusia?

seorang sahabat ni,dy nak cepat2 kawen tp yg lelaki tu nak hold dlu,nak kumpul harta..dah 6 tahun bercinta..dan seorang kazen aku ni plak ada pilihan..tatau nak pilih yg mana 1?
so,apa yg aku tgh amalkan sekarang adalah 'Doa pendekat jodoh' biasa la kan,lumrah manusia,mesti kita ada meminati someone,yedokk? tak salah kita nak usaha baca doa tu,mana nak tau apa yg kita nak tu sama dgn rencana allah..kunfayakun.. so aku suggest mereka ni buat solat istikharah dan baca doa pendekat jodoh tu..selebinnya serahkan pada allah sbb dy lebih tau apa yg terbaik utk kita.. dalam FB pon aku ada banyak kongsi pasal jodoh ni..mana2 yg aku dpt dr twitter,aku akan kongsikan di FB..

sekadar nak berkongsi,kezen aku yg akan berkahwin 1hb ni..masa berkawan dulu dgn org lain,then bertunang dgn org lain dan sudahnye kawen dgn org lain..nampak x? andai dah bertunang pon,belum tentu jodoh kita..so berdoa la banyak2 minta dgn allah..agar org yg kita syg,org yg kita nak tu,sama dgn planning allah :)

aku sendiri pon masih perbaiki diri ke arah yang lebih baik walaupon x banyak..tp sikit demi sikit..insyallah..doakan semoga aku tetap pendirian dan terus istiqamah..nak berubah mmg senang,nak istiqamah tu,ya allah..moga dipermudahkan perjalanan hidupku..

ada jugak 2,3 org tanya pasal aku berkawan dgn org yg memakai niqab/purdah ni..tu bukan la mmber sekolah men aku(aku sek agama dlu) tp tu sahabat dari twitter,dan aku dah anggap cm adik sendiri..perasaan kwan dgn mereka..sgt terjaga batasan nye..melalui penulisan,percakapan..selebih perasaan tu,allah je yg tau..dan aku teringat kata2 mak aku,"kalau kite berkawan dgn org jual minyak wangi,wangi la kita"

dah alang2 aku merapu pasal jodoh ni..aku nak ucapkan tahniah buat sahabat aku,nur atikah rosman dan zauj yg selamat diijabkabulkan pada 25 ogos,sabtu yg lpas..yg bakal bertunang..sayang saya nur syafiqah &loqman pada 1hb september..sahabat saya,norhafizha yg baru dirisik 2 hari lpas bersamaan tarikh lahir beliau 28 ogos.. sahabat samj,maisarah& halim tidak lupa juga pada fauzi& bakal zaujah pada 8hb september.. mabruk tuk kalian semua..semoga rumah tangga yg dibina sakinah,mawadah dan warahmah..penuh time table aku,tuk hadiri walimah org saja..turn aku bile plak? sampai seru dan jodoh dari allah,insyallah..doa2kan la ye..

dua2 ni sahabat sekolah menengah(SAMJ)

atikah & zauj

piza yg baru pas dirisikk..auwwww~

aku berangan sgt nak cmni..berangan je la yg mampu pon
.
.
.
.
.
.
kbai!

Monday, August 27, 2012

salam aidilfitri 2012..

rasanya x terlambat ag aku nak ucap salam aidilfitri untuk sume readers..
mohon di ampunkan jika ada salah dan silap,jika ada menyinggung mana2 pihak atas segala penulisan aku..

semoga syawal kali ni membawa kebahagiaan dan keceriaan tuk kita semua :)


raya pertama



raya kedua



raya ketiga


raya keempat *hilang dah baju kurung*

SALAM AIDILFITRI :)

Sunday, August 26, 2012

first time berjumpe2 nihhh...

harini dah masuk 8 syawal..
esok semua dah start keje kan?
hihihihi..aku x keje..aku tanam anggur kat rumah..

hari sabtu semalam, aku telah berjumpe dgn 3 org yg sgt2 mmg aku nak jumpe..

sempat pegi 2 open house.. first kat setiawa

ngsa rumah mmber dya.. second baru g umah ayu kat sentul..

meyh sini aku citer 1-1 org2 yg dapat jugak aku jmpe akhir nye *big hugs*




FATIN SYAZANA


kami kenai lama dah,ada la dalam 2 taun lebih gak..lepas aku clash dgn rehan..ntah mcm mana nak dijadikan cerita..engat nak mintak tlg kat dia ni la kan..pas2 terus bole jd kawan baik sampai skrg..dan alhamdulillah..akhirnya allah pertemukan kami juga :)

NURUL EDAYU


yg ayu ni plak,kenai dalam awal taun ni jugak.. kenal dalam facebook jew..sembang pnye sembang rupenye ada link2 ngn kwn2 aku jugak,,yg ni pon,alhamdulillah..tersgt2 la peramah..senang kawan dgn dia..sok lusa dia nak p sarawak dah,,sambung stdy..3 taun lagi la kot bru bole jmpe..insyallah..kalau allah panjangkan umur..


DYA MOHAMMAD


adik syg ni,first aku terperasan dalam group sahabat blogger dalam facebook..so,aku pon bukak la blog beliau..dan aku tertarik nak baca entry pasal kenapa dia pakai niqab tuh..and trus follow kat twitter..memula tu mmg segan nak tegur..tgok dia tegur,seronok sgt kwn dgn dia..tersgt peramah..dah anggap cm adik sendiri..banyak persamaan dan kesukaan sama aku..masa pegi rumah ayu aritu dy ckp 'mcm adik beradik' padahal baru haritu pon jmpe..tp cm dah kenal 10 tahun..

alhamdulillah..syukur sgt2,allah pertemukan aku dgn mereka2 ni..dan aku paling bersyukur sgt allah membuka hati aku untuk berkawan dgn niqabis..mudah2an aku akan menjadi seperti mereka 1 ari nnti..tapi banyak lagi yg perlu aku perbaiki dari dalaman dan luaran..

SALAM AIDILFITRI :)

Friday, August 17, 2012

doing henna..

yuhuuuu!!!
amacam persiapan raya korang?
everything lengkap dah ke? kalau x lengkap..sempat ag tu nak pegi cari..
aku? biasa2 jew..mcm taun2 yg sudah jugak.. persiapan ala kadar saja..
cume taun ni best dpt duit raya dari adik ipar kot..hihi

ceh! aku bukan nak citer sal duit raya..tp aku nak citer sal aku buat inai..
btw,aku g klang nak cari plazzo..dapat dah plazzo tuh..
jalan pnye jalan pnye jalan.. tetiba bff aku benti kat booth org ukir inai tuh..
dy tnye aku nak buat ke? ahhh~ wet aku dah sengkek beli plazzo..
so,aku mls la nak buat..
dy ckp..jom la buat,aku bayar..aku apa
lagi mengedik ahhh..
aku plak mmg la suke inai2 tgn aku ni..nampak ler kaler2 skit..kalau x pucat je kuku aku..
kalau kat PSIS dlu,pemakaian inai x diharamkan..
tapi masa kat PUO,pemakaian inai diharamkan..ntah hape2 ntah..
nak tgok x corak inai aku?
.
.
.
.
.
.
.
.
tadaaaaa!!!!
thanks to my bff sbb payung henna ni..
memuahhh!!