About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Friday, September 28, 2012

review tony moly lip tint


aku bukanlah selalu sgt nak buat review2 about product2 yg aku slalu pakai..sbb aku pon bukan lah pakar kecantikan.. tapi aku tgok ramai plak yg dok review barang best dari korea ni,so aku pon nak kongsi ke'best'an barang nihh..

produk ni dari korea..aku kan peminat korea,kalau bole semua barang dari KOREA aku nak beli..ok kembali citer sal produk ni..

aku suke sal produk ni sbb :-

  • botol dy yg kecik comel sgt2..save ruang beg makeup aku..
  • warna dia yg natural,x de la over merah makngah..kalau nak merah pakai banyak..aku dap2 je pon dah merah.. kalau nak kelihatan cm matte,x payah la nak pakai lip gloss dah..sapu gitu je..kalau nak shinning2 skit pakai dgn lip gloss..
  • di datangkan dalam 2 kaler red apple dan cherry pink..macam gambar aku tu,aku pakai cherry pink..red apple aku tak try pakai lagi..
  • diperbuat dari jojoba oil
sekian :)

Wednesday, September 26, 2012

wordless wednesday #17




Pada hari Rabu, semua blogger post gambar di blog merekatanpa meletakkan apa-apa description untuk explain gambar tersebut. Biar gambar yang menceritakan segalanya.

Tuesday, September 25, 2012

selamat pengantin baru sahabat!!

pada ahad yg lepas,aku telah menghadiri 1 majlis perkahwinan mmber baik time sekolah menengah dulu,,tak aku sangka otai2 kawen dlu woiii..aku yg sopan santun ni,calon pon x de lagi..wakakakkaa..

apa2 pon diucapkan selamat pengantin baru..mmg secocok sgt u alls..bagai pinang dibelah 2.. aku doakan semoga mahligai yg kalian bina sampai ke akhir hayat..aminnn..

aku x sempat nak jmpe sapa pon sbb aku dtg lambat,sempat jmpe seha ngn tunang dia je..pas2 saufiyah huda sbb dy jd pengapit and iqbal sbb dy jd photographer..yg sudah ada tu pon bising tak hengat,, then lagi terharu mak tika still engat aku kot,walaupon dah bertahun2 x jmpe mak dia..kalau dlu time sekolah slalu la,aku mls nak balik umah,aku singgah umah dia ni dlu..

rasanye sekejap je zaman persekolahan tu berlalu,sorang2 dah selamat mendirikan rumah tangga..aku? jgn tanye..x de jawapan tuk soalan tuh..haha..


mmber aku si seha ni pon,tgu turn jugak ni..insyallah tahun depan katanya..kite tgu je la kad kawen sampai rumah ye :)

 aku mai dgn mak,and adik aku..tp aku stay sana sbb nak ikot g photoshoot..kihkihikih..aku mmg suke berphotoshoot bagai..

 dgn saufiyah huda..dah berapa tahun x jmpe..ada la dalam 3 tahun kot..last jmpe pon raya yg ke bila ntah..

 ni ha,photographer nye, di sebabkan kawan sekolah sendiri..muke aku agak banyak dalam kamera tuh,,walaweh~~

geng bas awam..semoga persahabatan kami hingga ke jannah..i love u all kerana ALLAH..

pas2 kami pegi berphotoshoot outdoor kat taman botanic,shah alam..ni rasanya kali kedua aku pegi sana..kali pertama pegi masa jogging dgn an.. sempat gak la imbas kenangan kat situ kejap..ada nak bg pelempang x ngn stetment aku ni..wahahha.. btw,ada 3 pasangan tau yg photoshoot kat situ..terus aku rasa jeles..

 serius aku jeles oiii..tgok pic ni.. insyallah 1 ari nnti leh posing cmni ngn future zauj :')


yg x pengantin pon sebok jugak..btw,aku kne marah ngn photographer..wakakakka..hampagas btol..

sorang dah lpas,tinggal kami bertiga ja..agak2 nye sapa pnye turn plak pasni?? jeng jeng jeng..aku bg can tuk org yg ada calon dlu ye..mereka berdua dah ada calon,saya je x de lagi :)

kbai!

Saturday, September 22, 2012

dalam doaku ada kamu

♥ Kita BERKENALAN secara tak sengaja, adalah PERANCANGAN ALLAH.
♥ Kita BERKAWAN begitu lama bertahan pun, ALLAH yang RANCANG.
♥ Kita dikurniakan RASA SUKA antara satu sama lain juga, ALLAH yang BERI.
♥ Kita masih BERSAMA walau banyak dugaan menimpa, ALLAH yang ATURKAN.
♥ Kita dikurniakan KESEDARAN dan KEINSAFAN juga kerana, ALLAH SAYANG PADA KITA.
♥ Kita BERJAUHAN untuk mencapai REDHA-NYA juga, DIA yang RANCANG.
♥ Kita BERDOA untuk KEBAHAGIAAN masing2 juga, ALLAH yang DETIKKAN dalam hati kita.

cukuplah ALLAH sebagai tempat aku meluahkan semua perasaan rindu,semua perasaan sayang..
ALLAH yg memulakan dan ALLAH juga akan mengakhirkan semuanya dgn sempurna..
selama mana aku menunggu kau pun,jika ALLAH kata kita tidak bersama..dan kita mmg tidak akan bersama..
now,aku dah redha..kuat,tabah..cukup ALLAH,keluarga dan kawan2 aku :)

cukup jugak setaun setengah aku hilang diri sendiri,memberontak dgn diri sendiri..sengal,ngn diri sndri pon nak memberontak..haha..cuba jalani hdup dengan cara org lain..dan semestinya aku bahagia waktu tu,di kelilingi oleh kawan2 yg ceria,yg best,yg gila,yang sengal..

ni sbb hujan ni,aku TERTULIS entry ni..sbb teringat kejadian masa balik daripada MID VALLEY tu :) *SENGAL*

padahal aku nak taip entry pasal majlis aqiqah haikal ..tp cmne oiii..merapu2 melayan perasaan sambil dgr lagu erra fazira..motiff?? dah tu siap chatting ngn kezen aku lagi..yg ni ada motiff..motif gosip..ahahha..

disebabkan hujan pon makin lebat cm nak melayan perasaan ler..nak sambung dgr lagu erra fazira..

jaga hati,jaga iman..assalamualaikum!

Friday, September 21, 2012

KAU YANG TERINDAH

akhirnya habis jugak drama tv3 setiap ari isnin-khamis kol 7 malam nihh..di sebabkan aku dah start tengok masa puasa aritu,kan puasa aritu 2 minggu aku kat ipoh dok menempek ngn sepupu and anak2 buah aku so,nak tau citer pnye pasal aku TERPAKSA la mengikuti jalan cerita ni sampai abs..

memula mcm x de la follow sgt..sbb pelakon dy aku x minat..tp sbb dah TERtengok kan,,so juz follow until end la citer tu..jgn tatau,time ending dy aku sebak ko..


aku mls nak citer part2 yg depan tu..kalau terlepas tengok korang boleh tgok balik kat tonton..aku nak citer bab ending je..so far citer nye ok la..cume citer nye cm tergantung..hafiz tu cmne? sembuh ke x? ke duduk atas kerusi roda cm gitu je? pas2 aku cm pelik gak..eh2 bole pegang2 tgn ke yg bukan muhrim depan kaabah..rumah ALLAH ok? tp persoalan tu dah jawan oleh pengarahnye kat beautifulnara,,so,aku mls nak kekomen pepanjang,,kang kena sue sapa nak menjawab?

doa masa depan kaabah tu aku sebak actually,mmg betul2 aku mendalami watak dyorg nokk..kahkahkah..so kesimpulan yang aku dapat simpulkan disini,ko hengat ko penceramah nak buat conclusion bagai ha..

selama mana,sejauh mana,sedalam mana pon cinta kita pada seseorang tu,2,tahun 3 tahun,1 bulan even 1000 tahun skalipun bila ALLAH mmg tak tertulis dia utk kita..that's mean mmg x de! so berhenti dari mengejar2 dan hidup dalam bayang2 dia..juz menghargai apa yg ALLAH beri sbb DIA lagi tau apa yg terbaik buat kita..sbb kdg2 apa yg kita nak kita rasakan dia adalah yg terbaik tapi hakikatnye tidak!!! nak2 lagi ko dah ada suami..berdosa ok kalau dok engat kat lelaki lain..so citer ni pon sebenarnye sedikit sebanyak memberi kekuatan skali gus memberi pengajaran tuk diri aku..mana yg baik kita amik la..yg x baik tu buang jauh2 jangan ikot..

btw,congrates to pelakon2 KAU YANG TERINDAH..walaupon aku bukan peminat neelofa..sekian :)

p/s : jatuh cinta dgn lagu alyah..kau yg terindah..

Wednesday, September 19, 2012

wordless wednesday #16

Pada hari Rabu, semua blogger post gambar di blog merekatanpa meletakkan apa-apa description untuk explain gambar tersebut. Biar gambar yang menceritakan segalanya.


Monday, September 10, 2012

rindu rinduan..

malas bebenor aku nak menaip ha..
x de citer pon sama..aku tatau nak citer hape..
nak tempek gambar je bole..gambar banyak ler..
dan juga lately ni hamboiii..menjadi2 la rindu rinduanya..
start dari PSIS sampai la ke PUO sampai la ke 3P..

meyh aku citer sapa yg aku rindu :-

ni budak kecik a.k.a kezen aku..now ada kat PUO.. masa aku ada masalah besar yg x bape nak besar tp aku je yg sengaja besar2 kan..aku dok melepak seminggu kot dgn dy kat rumah sewa dia..even kami kezen pon x de la every month jmpe kan? x de makne nye.. masa memula cakap ngn kwn2 ni la kezen aku..then depa sume cm blur..ohh..ko ngn nony kezen ke? ptt la cm rapat..ptt la cm ni,ptt la cm tu bla bla bla..haha..ok! btw..i miss u a lot kezen! :)

apa la erti aku hdup di ipoh tu tanpa elle's.. makan sesama..tdo sesama..merapu sesama..berjoget kpop sama2..melalak sesama..wat asgment sesama..apa lagi oii..semua nak sesama la.. ni dah berapa bulan,sejak abs aritu mana de lepak together2 dah,,kalau ada pon korem mesti la x cukup..nak buat cmne..la ni..sume dah bz ngn kejer.. kalau jmpe pon..insyallah kalau dipanjangkan umur jmpe time konvo k :)


geng2 QIP (PUO)
tu la..dlu masa time belajar,sebok nak abis..bila dah abs,sebok nak rindu2..nak belajar balik..
rindu nak dgr perkataan kelas batal!! haha

geng2 SIT (PSIS)

insyallah,ada rezeki bln 12 ni nak buat reunion kot..skali ngn rombongan ke kawen bayah in gava.. :P

geng2 SQL dan semua geng yg amk 3P ensa & comptia A++


tak lupa pada geng meronggeng masa sem 4.. jun & anny nanny..woahhh! yg ni mmg paling rindu..tak leh nak luahkan..ALLAH je yg tau.. :)

lastly rindu kamu..tp 2 tahun yg lepas la tapi..wahahahahha
#kbai!

Tuesday, September 4, 2012

#Tips nak tinggalkan BF/GF *copy fom dya mohammad*

harini aku nak berkongsi tips2 nak tinggalkan BF/GF,kalau korang dah berhijrah,nak berhijrah ,akan berhijrah sbb kite semua sedia tau yg ber'couple' tu haram kan? semoga allah memberi kekuatan utk melalui nya..ye! aku tau x senang,,aku sendiri pnh lalui nya..tp ingatlah macam mana pon keadaan kita ALLAH tu sentiasa ada bersama kita.. buat apa yg dy suruh..tinggalkan apa yg di larang..smoga kita sama2 mendapat keberkatan darinya :)

- firstly terangkan dekat dia yang kita nak berubah

-terangkan pada dia kapel itu haram disisi islam

- cakap dekat dia walau kita kapel 1000tahun belum tentu kita ada jodoh

-cakap dekat dia kita nak elak maksiat

- cakap dengan dia saya malu dengan allah

-cakap dengan dia kita selalu gaduh sebelum ni bkn sbb kita tak persefahamn tp sb ade kemungkaran dlm hbgn

-cakap dengan dia kita nak bercinta selepas kahwin.kan lebih indah

-cakap dengan dia hijrah itu kan pengorbanan?so saya nak berkorban cinta awak untuk cinta Allah

-cakap kat dia kalau awk nak kt saya,meminang saya cepat.saya taknak bercinta tapi takde hubungan sah!

-cakap dekat dia jom sama-sama berubah,insyallah kalau kita ada jodoh,hidup kita pasti bahagia!

-cakap dekat dia.kita asyik gaduh je,saya nak kan ketenangan!

- cakap dekat dia bila kita berdua,syaitan akan jadi orang ketiga!

- cakap dekat dia saya sayangkan hubungan saya dengan Allah lebih dari saya sayangkan hubungan saya dengan awak.

-last sekali cakap dekat dia bye bye dan assalamualaikum:)

dan ayat terakhir aku ckp kat ex aku tuh..kalau ada jodoh allah akan temukan kita balik..serahkan semua pada ALLAH..dia lebih mengetahui :) so now jom kita sama2 kejar cinta ALLAH..cinta yg x pernah menghampakan..

Monday, September 3, 2012

Andai..



YA ALLAH..

Andai ada perasaan cinta ni,jgn lah melebihi cinta ku kepadamu..
Andai ada perasaan rindu ni,jgn lah melebihi rindu ku kepadamu..
biarlah perasaan cinta dan rindu ini hanyalah padamu..
dan akan aku berikan pada seseorang yg halal buatku 1 hari nnti..

LA TAHZAN..ALLAH ADA :)

Sunday, September 2, 2012

pertunangan bff..



010912

awal2 pagi lagi dah bangun sbb excited nak jmpe sume syg2 saya..
lama sgt dah x jmpe,lepas reunion bulan 12 hari tu..so kira2 nak masuk 8 bulan lebih la x jmpe..
so pepagi around kol 10 aku nek KTM sampai ke taman wahyu dan tgu nurul and mira pick up kat sana..

so sampai rumah pika around 12 jugak la..fatin dgn bf dy pon ada jugak..actually mmg nak sarung cincin dalam kol 12 tp keluarga pihak lelaki kemalangan plak ,so delay la..nasib baik la x de apa2..cume kereta je kot rosak..nyawa semua alhamdulillah..sbb tu org kata bertunang ni bnayak dugaan..tp nasib baik pika tu tabah,kalau aku mau dah cm org gile kot..huhu

kami mmg x sempat nak tgok dy sarung cincin sbb nurul n mira rushing nak pegi open house saudara mara plak..dan aku pon trus la balik ke klang :)

to my bff syafiqa : selamat menjadi tunang org..tahniah wokeh..kamu sgt cantik td *suke2* semoga tabah dan kuat menjalani apa jua dugaan yg mendatang lps ni..semoga bahagia hingga ke akhir usia :) love you..


gambar banyak kat nurul
kbai!