About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Wednesday, October 31, 2012

kerana kau..

wehuuuuu!! lama nye x merapu2 dalam ni..haha..banyak merapu dalam group2 datin wannabe dan group SIT dalam whatsapp jew..biasa la..mcmmana keadaan pon geng2 PSIS jugak yg terbaik..bab2 merapu bab2 melencong bagi kat mereka ni..mmg ko gelak x hengat..

actually,masa dok texting2 tadi..tetiba la..depa ni keluar cerita moment masa sem 4 dlu..dah keluar la balik semua kenangan yg ada..too much kalau aku nak cerita semua kenangan tu dalam ni..dalam sembang2 tu tetiba :

pika:sampai ekin remove aku 
mira:aku pon..
nurul: ekin delete pic,block wall
aku:pika and mira..aku mintak maaf atas apa yg terjadi..salah aku..
pika: ekin,aku kawan dr zaman myspace..aku dah kawan dgn an sejak dari praktikal..an tu cm kwn2 laki aku yg lain..mcm sob,botak nawi sume..dah la..bnde dah lps..

dan aku pon stop,mls nak hurai panjang2...aku x de pon ckp kat pika yg sbenarnya aku pon start kawan dgn an dari start zaman myspace dan start dari praktikal jugak..sbb bagi aku apa yg penting sekarang..bukan bnde lepas..alhamdulillah..persahabatan kami pon makin lama semakin kembali pulih malah lebih baik lagi..syukur..aku lagi rela hilang an dari hilang sahabat2 aku yg 5 org ni ha..

andai ko baca ni an..aku nak kau tau sebab ko aku lari diri ke ipoh sambung diploma aku,sebab ko,aku gado besar dgn mira and pika,sebab kau aku hampir2 nak give dalam hidup ni,sebab kau aku lari dari dunia aku yg sebenar,dan sebab kau aku tak pernah bukak pintu hati ni tuk sesiapa..aku x kan pernah maafkan kau seumur hidup aku..

dan andai kau baca entry aku kali ni..aku nak kau tau ni adalah entry tuk kau yg terakhir..aku dah muak nak engat semua pasal kau..aku susah payah lupakan semua kenangan kita selama 3 tahun!! kau datang balik..remind everythings sal kita and after that ko senyap cmtu terus! kenapa ko x pegi terus je..x payah aku tau tentang kewujudan ko lagi..ko tau x saat ko datang balik,itu adalah yg paling menyakitkan lebih sakit dari saat kau pergi! sbb bila kau dtg balik ko bagi aku harapan! kau tau x harapan!! kalau juz ko kembali balik as a friend ko x kan remind balik apa yg dah berlaku..

terima kasih sbb suda menyepi skrg..aku harap pasni kau dgn hdup kau dan aku dgn hdup aku..


i juz need them 

#kbai


Saturday, October 27, 2012

tahun terakhir..


hello hello *gaya leehongki nyanyi lagu hello hello*
rasanye x terlambat ag aku nak ucap SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA kepade semua umat islam yg menyambutnya..expecially pada geng2 ELLE's(PUO),datin WANNABE(PSIS),adik angkat yg berada jauh di UK..x sempat2 pon nak webcam sbb aku terlampau sibuk melantak..and x sihat sama..tu yg asik nak membuta je tuh..entry ni pon,aku engat nak taip semalam..tp paham2 la kalau dah start merapu dalam group tu semua kerja jd tergendala..

ni 5 org geng masa PSIS dlu..dan geng meronggeng sampai skrg..alhamdulillah..walaupon sebenarnye banyak dugaan yg berlaku dulu dulu dan dulu..tp dgn izin allah semua settle dah..sume sal cemburu buta ,cm bangang kan? ngn kwn2 baik sndri pon nak jeles x menentu..ok! cerita lama..

meyh sini aku kenalkan sorng..dari kiri tu MIRA,PIKA,NURUL,NINA dan paling comel dan so kebudak2kan adalah EKIN(aku lettew)..ni adalah entry sedih..gelimat aku..sedih la sgt..ye la,,taun depan 3 daripadanya akan jd BINI a.k.a ISTERI org..haha..pasni tinggal la aku berdua ngn nina..tp nina tu bukan betul sgt..dah start jmpe mak mertua bagai..mcm harapan pasni aku tinggal sorng *ya allah,,cepatkan jodoh aku boleh?*

selingan jap..ni part lawak ok.. beberapa hari lepas,,adalah mereka2 ni bgtau tarikh memasing..tetiba mata aku terus tertumpu kat 30.8 (dalam kepala terus teringat harijadi an)
aku: asal ko wat 30.8 pika oii..x de tarikh lain ke?
pika: loq nak buat 6.9..so aku kne pilih tarikh seminggu sebelum tu..asal? ko nak bertunang ke?
aku: mana ada..eh2 silap2..kalau 30hb x pe..jgn 31hb..sbb tu bufday an :( *rasa nak lempang x dgn stetment aku*
nurul: aku x rasa nak lempang,aku rasa nak campak ko dari tingkat 18!!
aku: hahahhahahhaa....

ok! x lawak eh..x pe..bagi aku lawak :)

then semalam..we alls kalau sebelum2 tdo tu akan sempat dlu la sembang2 dlm group dalam whatsap tu kan.. tapi semalam aku,mira n pika je yg ada..nina and nurul dah mimpi g korea kot...
semalam we alls citer macam2 la..tp banyak mira and pika je cerita sal susah senang mereka dgn tunang masing2,aku juz baca dan dalam hati doakan yg terbaik tuk hubungan mereka..
mira citer cmne dy susah dgn salleh naik moto apa sume,kalau salleh tinggalkan dy..tatau nak ckp apa..
aku dlu pon susah gak naik moto..hujan hujan,sakit bontot aku naik moto..tp kne tinggal jugak..haha
lagi x bole nak cakap apa..kdg2 pengorbanan tu,kalau dy sendiri yg rasa baru dy tau..

tp sebenarnya dalam hati sedih sbb kalau jodoh aku ngn an panjang msti hubungan we alls lebih kurang2 pika gak la :)
sedih gak sbb masa2 dgn depa ni la,aku dgn an..ok! juz forget..
mereka pon dah banyak kali pesan ,bg nasihat,bg kekuatan..
insyallah..1 day..i'll do to forget him..,
cuma buat masa skrg biarlah aku hidup atas semua kenangan2 yg indah tu..
dlu,aku ada berjanji ngn diri sndri..kalau ada penganti nama an tu aku terus aku padam dalam hati aku..
penganti ada? dan nama an tu pon aku dah padam..
tp penganti pon cm palat? atau sebenarnye aku yg x kuat?
jawapan ada pada ALLAH :)

and now hanya berdoa dan terus berdoa..mudah2an after mereka,,turn aku plak kan?
who's know.. semua dalam rahsia ALLAH..
dan dalam masa yg ada ni..mudah2an allah permudahkan semua urusan kami bersama..
utk melalui tahun2 akhir bersama..untuk tahun depan mungkin dah x de..sbb dah bertukar status..
dan tahun2 akan dtg mungkin akan lagi bertukar status

p/s: akhir oktober ni we plan nak g desa waterpark..tau x last jmpe sama2 sume aritu masa reunion bln 12 tahun lpas..

gambar x de kne mgena ngn entry..tapi aku rindu :( 

nawi hantar link lagu JIKA..lagu paberet tuhhh *sambil taip entry ni smbil layan*


#kbai!

Tuesday, October 23, 2012

view and like



aku x nak ckp apa2 skrg dan saat ni..sbb muke aku tersenyum melobor dan melebor..
why?
hanya girlfriend2 aku je yg tau..dan selebihnye ALLAH yg tau..
sapa2 yg doa baik2 tu,amin amin amin..
semoga ALLAH makbulkan doa kalian utk aku..haha!!

btw,tlg view and like video tu ye..
asgment katanya :)

#kbai!

Sunday, October 21, 2012

ayou ayou ayou


nama sebenar nur zurieka hani..tapi panggil ayou.. anak buah aku yg tersgt2 la keletah+nakal+banyak akal..sampai hari2 ko nak kena jerit..sabar banyak oii..aku ngn budak ni sorang..umur baru 3 tahun..tp dy penye keletah + akal dy tu mcm budak 5 tahun!! cakap langsung x pelat..selalu budak umur 3 tahun ni ckp pon still x paham lagi kan..tp budak ni cakap clean & clear..


aku jaga budak ni mcm anak sendiri,kalau dy ngn aku la..maksudnya kalau aku g umah acak aku ke..or budak ni dtg sini dok ngn aku ke..makan,minum,tdo,mandi,even berak pon maklong ko ni yg basuh tau..
macam 2,3 malam yg lepas kot..ayou webcame dgn uncle an,uncle bob,uncle shah..pas2 dy cm bosan kot ckp ngn uncle an..then dy ckp kat aku 'ayou nak uncle bob la' aku ckp la..uncle bob dah offline..dah tido.. 'owhh..semua uncle dah tdo??' haha!! lawak x?

lagi 1 perangai kalau nak makan ubat..ya ampun!! aku terpaksa jerit opahh!!! baru dy takut..part nak makan ubat..ko tgok la dy buat muke kesian yg ko x sampai hati..haha..
dy kalau makan ubat mesti ada air milo..so aku akan siap kan air milo dy awal2 sebelum nak paksa dy makan ubat..pasrah oiii aku!


aku tulis entry kol 3.40 am ni sbb rindu plak kat ayou ni.. dah 2 ari dy dok ngn makngah fatin dy..kalau dy mai sini..mmg slalu pas pas la ngan makngah dy..tu pon jenuh la pujuk bagai..sbb dy mmg x nak langsung ngn makngah fatin dy..haha..

maklong nak ayou tau yg maklong syg ayou sgt2..jadi anak yg solehah utk keluarga dan agama.. jadi anak yg baik..jadi anak buah maklong yg dgr kata dan comel mcm maklong.. taun depan ayou dah sekolah..maklong x boleh nak bawak ayou lari dok ngn maklong lagi..*nangis maklong ko bila taip entry ni*

#kbai!

Friday, October 19, 2012

boyfriend

rasa nak lempang x tgok tajuk aku tu..haha
harap bersabar ye..aku bkn nak cerita pasal boyfriend baru ke boyfriend lama..
boyfriend yg dimaksudkan disini adalah teman lelaki or kawan lelaki yg rapat..
sgt rapat,boleh cerita everythings :)

kalau nak ikot sejarah dari kecik..first bestfriend aku pon mmg lelaki..sbb dy jiran bawah rumah aku..so dah tentu2 la kan pergi tadika sama2..sampai la habis sek rendah and sek men kami terpisah sbb dy sek kat kapar je then aku sek kat jeram..pas2 masa aku form 1 tu,aku dah pindah blok lain tp dia still dok blok tu..2 taun pas2 kot bru dy pindah..pindah sebelah blok aku!! jodoh ok..haha! tp now dh x berapa rapat sgt dah,mungkin 2-2 dah besar..but i still call him 'along' dah biasa kot..sbb masa kecik2 dy la pelindung aku..ececeh :)

stop citer sal bebudak..kihkihkih..padahal aku nak citer boyfriend2 aku kat  PSIS ni ha..kat PUO aku x de boyfriend2 ni ha..i mean kat PUO aku x de kawan rapat lelaki..cmne masalah pon aku akan lari kat kwn2 PSIS jugak..masa aku kat PUO dlu bkn x de kwn lelaki PSIS,ada je si aiman tuh..tp tatau kat mana silap sem 5 and 6 kami terptus hubungan :( tp kalau jmpe tu x payah ckp la..asik nak bercakar jew..kira masa aku smbung diploma ni,aiman and botak ni dh diamanahkan tuk menjaga aku..ahahaha..dan masa aku sem 4 tu,mmg mereka jaga aku dgn sgt2 la baik..aku ckp nak makan apa,teringin nak apa,,insyallah akan dipenuhi..cuma masa sem 5 aku ada sikit mslh ngn botak..i admit,that my fault :(  then masa 3P haritu,baru la kira aku rapat balik ngn aiman..so sebulan tu kami guna la dgn sebaiknya..remind balik benda2 yg kami buat masa sem 4 dlu..mcm p vangee..rempit naik moto..haha..ok la sempat mengimbau kenangan kembali..haha!!



selain dari aiman,kat PSIS dlu rapat gak la ngn nawi ni..kira dy la teman aku masa aku meroyan+parkinson sal an dlu...hari2 oii dy kne dgr merapu meraban aku..tu belum masuk kes aku menangis,kes aku nak g beli barang..kes aku bosan..main sambung2 lagu.sampai ada 1 ketika tu,masa aku aku kat ipoh then aku trun KL..pasrah je dy dtg amk aku teman aku semua..bawak aku g danau la..g makan sate la..paham2 la waktu dan keadaan aku time masih x ok..mmg banyak hal pasal an..aku citer kat dy..aku rasa dy pon dah nak muntah hijau dgr citer aku..smpai ke hari ni pon..kalau rasa down aku lebih senang citer and cari dy selain dari aiman..haha.. aku harap,tuhan x temukan ko jodoh dlm masa terdekat ni..nnti sapa nak dgr semua citer merapu aku *kejam x?* kalau nak jmpe jodoh..kne jmpe sesama..wakakaka..

doakan reunion we alls kali ni berjalan dgn lancar,,woaha~ rindu sgt dah ngn geng2 PSIS..aku x kisah nak reunion kat mana pon..yg penting bfday aku sambut okk..keji x?

gambar x de kne mgena ngn entry..

#kbai!




Wednesday, October 17, 2012

wordless wednesday #18


i miss her..really miss my kezen :'(

Tuesday, October 16, 2012

3 years in love *puiiiiii*

alhamdulillah..syukur ke hadrat yg maha esa kerana masih memberi aku peluang dan ruang utk hidup..
beri ruang tuk aku merapu2 dalam diary aku ni..walaupon suatu ketika ada org tu menentang2 aku tulis dalam blog nihh :)
kalau diikutkan hati,mungkin skrg aku x dpt mengecapi hidup macam ni..tapi semua kuasa tuhan..sama ada dia membenarkan kita hidup dibumi ni atau tidak..
ok lah,today dlm entry ni,aku x nak la tulis bnde yg sedih2..mau tulis benda yg bahagia saja..bole? sbb 3 tahun lpas..tarikh ni la merubah status aku..merubah kehidupan aku..merupa segalanya semua tentang aku..

sebelum tu,aku mohon maaf sgt2 kalau ada readers/stalker or sapa2 la yg kurang senang ngn entry ni..kalau rasa cm x suka ke meluat ke nak muntah hijau ke,awal2 korng klik 'x' kat belah kanan atas hujung skali tu ye..terima kasih..

3 tahun lepas,3 tahun ok! sekejap je aku rasa 3 tahun tu..ok,3 tahun yg lpas..aku masih lagi di PSIS(politeknik sultan idris shah) tahun akhir sem 4,Sijil Teknologi Maklumat :) perlu ke aku nak bagitau begitu detail sekali..haha! dan 3 tahun yg lpas jugak,baru aku mengenali apa itu CINTA..apa itu PARTNER,apa itu BUAYAFRIEND BOYFRIEND..umur 20 tahun baru tahun erti semua tu..wahhahah..kesian mak nokk..kira sebelum ni aku dah kawan 6 bulan dgn AR ni sebelum kami mengambil keputusan ke next step..(mcm nak kawen lak ko men step2..haha)

actually benda semua berlaku hanya thru phone on sms..tu pon ayat paling sempoi je..x de style jiwang2 pon..and aku pon x de la jawab la la tuh..sbb aku shock!! wakakakka..*mengelabah x aku?*AR ni bukan la seorang yg romantika..tp dy seorang yg sgt menjaga..ye la kot..nnti aku citer la bab2 menjaga dy tu mcm ne yekk..dan sapa yg paling gembira bila tau2 berita cmni? of coz la kwn2 kesayangan aku tuh,expecially nina,nurul,mira.. kaw2 la aku kne ngn dyorg bila dpt tau,.ye la..depa asik nak kenen2 kan aku dgn org ni la org tu la..x nak aku..padahal aku dah ada someone..puiiiii..

dan alhamdulillah,aku rasa hubungan tu direstui oleh ramai org *over nye haku* sbb ramai gak yg nasihatkan yg mendoakan.,tp segala perancangan ALLAH adalah yg terbaik..teringat seorng sahabat ni pesan(dy kwn dgn AR jugak) "ko jaga an elok2..kalau ko tinggalkan dia,aku cari ko" kawan2 pon sentiasa ada belakang aku..kira rasa waktu time tu,subhanallah..sgt2 bahagia dikelilingi dgn semua yg tersyg..tau la kalau aku kat PSIS dlu,bahagia cmne kan..di treate mcm adik gitu..kan aku very the manja..

kalau nak citer pasal kenangan manis sgt banyak..banyak lagi dari kenangan pahit..tp kalau nak citer ni,aku rasa 3 hari 3 malam x kan abs.. AR yg aku kenal,tidak la beria romantik,tp cukup membuat aku menghargai apa yg dia buat..mana nak cari lelaki yg suruh ko pakai baju hujan,padahal tu la kali prtama and terakhir aku pakai baju hujan..sbb x nak aku demam..ceh!! mana ada lelaki yg relax je muka dy bila ada awek dy bawak air kotak soya yg besar tu masuk dalam MCD,RASAMAS,KFC sbb aku x minum air gas..mana ko nak cari lelaki yg dh dari shah alam-subang-shah alam-kapar-subang balik.. mana ko nak cari lelaki yg sabar gile ngn setiap2 kerenah ko *sbb tu ko aku kne tinggal..wahahhaha*

gambar ni dy letak kat wallpaper hp dy au..pastu dy tanye aku 'ekin,ko nak bunga kaler apa(sambil tunjuk wallpaper dy) aku nak kaler putih la suci skit..ok la..an amik kaler merah' *nangis ko bila aku engat balik memek muka dgn senyum dy :'(

suda la,aku malas nak mengimbau lagi semua kenangan lama2 nihh..mau banjir bilik aku nnti..walaupon perasaan tu x de la sehebat 2,3 tahun yg lps..skrg ok dah dan semakin ok..x de kurus cm dulu,kira ok la kan..hihihihi..apa2 pon,mengenali diri kamu adalah satu perkara dan 1 pengalaman yg terhebat buat diri aku..dari situ,aku belajar susah sng dgn org yg aku syg..terima kasih utk 6 bulan yg sgt2 bahagia..menjadi cinta pertama aku yg sgt terbaik dan sukar utk aku cari penganti nye..semoga dirimu terus bahagia bersama semua yg tersyg..aku redha jodoh kita sampai disini saja..apa2 pon hidup mau enjoy wokeh..chillax!!

p/s: now playing 'aku yg tersakiti by judika'

#kbai!

Monday, October 15, 2012

bahagia kan?

heyyyy..org lain pon bahagia jugak..x de la kecoh2 macam ko..
parkinson aku hari2 bila bersama2 dgn girlfriend2 and boyfriend2 aku ni ha.. kdg2 tu sampai menitik2 airmata aku gelak,kalau aku dgn anne sabah tu lagi la rolling2 aku..mmg jahanam!!


btw,aku rindu gile dgn geng2 PSIS,rasa x sabar je nak tgu event reunion last year nihh..masih dalam perbincangan..agak2 this year bufday aku celebrate with them ag x? apa2 pon tadi pika dah tweet aku kata nye mau pegi cameron..tp kenduri bayah bulan 1..dah tu semua reunion kat PD la,,,save cost..tapi x kan PD ag weyhhh?



yg ni ag ngek,ptg tu aku cas hp..so tet tet tet bunyi bbm..aku mls nak tgok..sbb aku tau msti depa ngah merapu meroyan dlm tuh..aku plak kalau dah start masuk dlm group tu nnti merapu2 x tentu hala..so after cas tu,aku scroll la balik tgok2 kat atas..sesedap depa mengutuk aku wokeh! gasak kau la anak2 ikan..janji u alls bahagia..



   ni girlfriend aku since sem 4 (PUO) teman merapu meroyan mengedik semua la..x nak citer banyak2 pasal anny ni..#kbai!

pejam celik pejam celik dah masuk pertengahan bulan 10 so ada berbaki lagi sebulan- dua bulan dah masuk tahun baru 2013..
so skrg ngah kusut pikir sal vacation/reunion/berjimba-jimba..doakan segala plan yg dirancang di permudahkan..

kalau ikot hati aku teringin nak pegi genting higland or cameron highland..dan ada dalam senarai list..tp tu la,kalau nak mengangkut ramai2 kena plan betul2,kang ada 'sentap hati mak nak' la..ada yg tarik muka la..

then tadi mun kata nak g lost world tu di postpone disember ni..so tgok je la cmne nnti..genting or lost world..hihi





GENTING HIGHLAND ----> February 2011


 CAMERON HIGHLAND ------> APRIL 2012


p/s:agak2 dia engat hari esok x? aku pon baru tahun ni nak mengingati..2 tahun sudah..nan hado!

Sunday, October 14, 2012

no title..*merapu*

org bole cakap,kalau ada jodoh ada la..
kalau x de jodoh nak buat cmne..
mesti ada yg lagi terbaik..

ada jugak org ckp,lebih baik kita hargai org yg syg kat kita
dari kita yg sebok2 nak syg org tu..

x kurang jugak org cakap,biar je la takdir yg menentukan..
as long as kita dah usaha..yg lain serah je pada maha ESA :)

apa2 pon terima kasih pada sume advice..walaupon benda dan perasaan ni dah 3 tahun berlalu tp x pernah terpadam dalam hati ni.. *hanya mampu senyum*

dan aku pon sebenarnya dah x de kata2 nak menghadapi..perasaan pon x de la sehebat 3 tahun yg lalu..
sebab hidup ni terlalu sibuk melalui hari2 yg indah dan menghargai masa2 lalu yang indah..
yes!! 3 tahun yg lepas adalah kenangan dan pengalaman hidup yg sgt indah..

why? sebab dari situ aku banyak belajar erti hidup,belajar apa itu kekecewaan,belajar menghargai dan banyak lagi pengalaman yg kdg2 tu x terucap oleh kata2..
kamu adalah guru terbaik dalam kehidupan aku..and the best thing belajar membuka hati utk org lain tapi..haha..juz forget it sbb apa2 pon pengalaman akan mematangkan kita..

bila rindu bila teringat..aku akan baca balik conversation kita 3,4 bulan lepas..sgt kelakar,sgt bahagia dan sedih juga..opsss!! terima kasih sbb masih ambil tahu dan ambil berat pasal aku..walaupon selama setahun setengah aku berada di ipoh aku sebaik mungkin cuba melupakan 'semua tentang kita' disini..

BOY,u so one i in a million :)



p/s: x de modal nak update..lately ni rindu AR..

Friday, October 12, 2012

happy anniversary girlfriend


di sebabkan aku buntu tatau nak update citer apa..meyh aku citer 1 suprise nihh..
ni hadiah girlfriend aku..wahahah..bf dy buat suprise oiii..
anniversary mereka semalam 11.10.2012 cukup la setahun..

pelik gak aku heboh2 kecoh2 kat facebook tu ha..skali tgok status,la bf dy buat suprise..
kwn aku ni org sabah bf dy org semenanjung..org ipoh..
pas2 bbm aku 'oit ekin,segan der'..aku kalau ngn dia ni sorng mmg rolling2 aku gelak..
kalau join salad hijau tu..lagi sampai ke subuh pon blom tentu abs ceritanya..
pas2 tetiba sambung la heboh2 kat group bbm.. *gasak korng la*
mcm2 la kwn2 aku ni..

apa2 pon, i'm happy to both of you..
semoga hubungan u alls sampai ke jinjang pelamin dan sampai ke akhirnye nafas yg terakhir..

p/s:org lain dpt seprise..aku plak yg teruja.. 
menanti 16 oktober..dan merindui 16 oktober 2009

bye!

Thursday, October 11, 2012

review shopie magic cream & body butter

ada 2 barang best aku nak review ni..
2 barang best dari shopie..kalau korang nak order..boleh klik kat fb aku sebelah kanan tu ye?




MAGIC CREAM

ni adalah pemerah pipi..tp dy jenis cream punya..
bau dia sangat2 wangi..
pakai sikit je dah pink..x payah la ko nak tonyoh banyak2,kang macam badut pulak..
packing dy yg comel,so ia x memakan ruang beg makeup korang..
kalau nak makeup yg natural..aku akan pakai magic cream ni ja..



STRAWBERRY MILK BODY BUTTER

ni lebih kurang macam losyen..tp dia pekat..dy x de la jenis cair mcm losyen dalam botol tuh..
paling best bau dia macam chwing gum..rasa nak kunyah2 jew..
pakai sebelum tido..confirm rasa tenang je sampai ke pagi..ala2 therapy gitu..
sesuai dengan kulit kering..sapu seluruh badan..mmg semerbak bau strawberry..

btw,ada banyak lagi benda aku nak review tp kdg2 tu bila dah pakai aku lupe plak nak snap picture..aku pon tatau parkinson apa yg mai..keje aku asik nak beli barang makeup ja..nnti ada masa aku review abaout compax powder 2 way cake by silky girl..aku x sempat nak pakai lagi sbb bedak maybellin aku tu ada lagi :)

kbai!!




Sunday, October 7, 2012

Qasidah Ya Badrotim

jam menunjukkan jam 3.18 am..
then jmpe plak qasidah ni kat you tube..
saja nak dgr..
subhanallah..x semena2 airmata aku gugur..
sgt2 sedih..rasa tenang..dgr lagu cinta pon x menitis air mata cmni..ALLAH..
jom sama2 dgr :)

Friday, October 5, 2012

header baru...

hye2 u alls..sihat x arini?
harini aku x sihat..dah 2 hari parkinson+meroyan..nasib baik wujudnya kawan2 yg sengal dan gila..
ditambah lagi dgn mslh kazen..risau dok memikirkan dy sorang tuhh..

nampak x apa perubahan kat blog aku..cepat teka..nnti aku belanja aiskrim 20sen..cepat cepat..
ok! pandaiii..HEADER yg lain kan kan kan...thanks to myra sebab buatkan header ni..mmg sangat puas hati..hihihi..

so kalau you alls nak mintak jasa baik myra tuk buatkan header..bole terus ke blog dia http://grapeladymyra.blogspot.com/

#kbai


saja nak selitkan pic tuan belog...

Monday, October 1, 2012

bye2 september..hye2 oktober..

alhamdulillah,syukur ke hadrat ILLAHI..kerana masih memberi aku tuk terus hidup dibumi allah ni..
how's september u alls? best? x best? bahagia? x bahagia?
apa2 pon yg berlaku yang terjadi kehidupan perlu di teruskan rite?
apa yg berlaku dan berlalu jadikan ia sebagai kekuatan tuk kita terus meniti hari2 yg akan dtg..

aku sebok dok tanye2 org..september aku? of coz la bahagia!
alhamdulillah..bahagia sbb mak ayah sumbatkan makanan yg terlebih2 cukup dan ramai jugak org tegur aku badan lagi2 naik..ahaks!
tapi baju sume aku pakai still muat ag kot..padahal x de alasan nak beli baju baru..haha!

perkara best yg berlaku bulan september ni,adik syg kesayangan aku shah, p melanjutkan pelajaran for dgree dan master ke UK utk 4 tahun..akk ko ni doakan semoga ko balik malaysia ni,ko bawak calon marka ko dan calon marka akk skali..haha..eh2..bukan,semoga ko balik malaysia ni,ako bwak balik dgree ngn master ko..hehe..akk tgu ko balik buah tgn akk skali..

bulan ni jugak we alls sambut birthday beramai2(we alls tu x termasuk aku sbb aku bulan disember..haha),buat tahlil utk arwah2 opah dan atuk,buat majlis aqiqah haikal..syukur pada ALLAH,banyak perkara yg best tuk bulan ni..dan aku harap ke'best'an tu smpai ke bulan2 seterusnya..


antara nama yg bertuah yg tertulis atas kek tu..

                                                          
                                          
                                         

ni muka2 yg pantang nampak apa jenis kamera..kamera hp 2 megapixel pon jadi,asal kata melaram..aishhh...x paham aku..

tu je kot cerita utk bulan september ni,nothing special pon..x de la nak kata aku bertunang ka,aku menikah ka.. kalau hat tu..baru special..haha..semoga bulan akan datang ni akan membawa lagi banyak2 keceriaan dan kebahagiaan tuk aku,keluarga,kawan2 dan semua yg mengenali aku :) chillax

p/s: bulan oktober ada memory 16 oktober 2009.. insyallah..kalau tetiba rasa nak meroyan merapu akan aku ceritakan..tetttt~

kbai!