About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Tuesday, October 16, 2012

3 years in love *puiiiiii*

alhamdulillah..syukur ke hadrat yg maha esa kerana masih memberi aku peluang dan ruang utk hidup..
beri ruang tuk aku merapu2 dalam diary aku ni..walaupon suatu ketika ada org tu menentang2 aku tulis dalam blog nihh :)
kalau diikutkan hati,mungkin skrg aku x dpt mengecapi hidup macam ni..tapi semua kuasa tuhan..sama ada dia membenarkan kita hidup dibumi ni atau tidak..
ok lah,today dlm entry ni,aku x nak la tulis bnde yg sedih2..mau tulis benda yg bahagia saja..bole? sbb 3 tahun lpas..tarikh ni la merubah status aku..merubah kehidupan aku..merupa segalanya semua tentang aku..

sebelum tu,aku mohon maaf sgt2 kalau ada readers/stalker or sapa2 la yg kurang senang ngn entry ni..kalau rasa cm x suka ke meluat ke nak muntah hijau ke,awal2 korng klik 'x' kat belah kanan atas hujung skali tu ye..terima kasih..

3 tahun lepas,3 tahun ok! sekejap je aku rasa 3 tahun tu..ok,3 tahun yg lpas..aku masih lagi di PSIS(politeknik sultan idris shah) tahun akhir sem 4,Sijil Teknologi Maklumat :) perlu ke aku nak bagitau begitu detail sekali..haha! dan 3 tahun yg lpas jugak,baru aku mengenali apa itu CINTA..apa itu PARTNER,apa itu BUAYAFRIEND BOYFRIEND..umur 20 tahun baru tahun erti semua tu..wahhahah..kesian mak nokk..kira sebelum ni aku dah kawan 6 bulan dgn AR ni sebelum kami mengambil keputusan ke next step..(mcm nak kawen lak ko men step2..haha)

actually benda semua berlaku hanya thru phone on sms..tu pon ayat paling sempoi je..x de style jiwang2 pon..and aku pon x de la jawab la la tuh..sbb aku shock!! wakakakka..*mengelabah x aku?*AR ni bukan la seorang yg romantika..tp dy seorang yg sgt menjaga..ye la kot..nnti aku citer la bab2 menjaga dy tu mcm ne yekk..dan sapa yg paling gembira bila tau2 berita cmni? of coz la kwn2 kesayangan aku tuh,expecially nina,nurul,mira.. kaw2 la aku kne ngn dyorg bila dpt tau,.ye la..depa asik nak kenen2 kan aku dgn org ni la org tu la..x nak aku..padahal aku dah ada someone..puiiiii..

dan alhamdulillah,aku rasa hubungan tu direstui oleh ramai org *over nye haku* sbb ramai gak yg nasihatkan yg mendoakan.,tp segala perancangan ALLAH adalah yg terbaik..teringat seorng sahabat ni pesan(dy kwn dgn AR jugak) "ko jaga an elok2..kalau ko tinggalkan dia,aku cari ko" kawan2 pon sentiasa ada belakang aku..kira rasa waktu time tu,subhanallah..sgt2 bahagia dikelilingi dgn semua yg tersyg..tau la kalau aku kat PSIS dlu,bahagia cmne kan..di treate mcm adik gitu..kan aku very the manja..

kalau nak citer pasal kenangan manis sgt banyak..banyak lagi dari kenangan pahit..tp kalau nak citer ni,aku rasa 3 hari 3 malam x kan abs.. AR yg aku kenal,tidak la beria romantik,tp cukup membuat aku menghargai apa yg dia buat..mana nak cari lelaki yg suruh ko pakai baju hujan,padahal tu la kali prtama and terakhir aku pakai baju hujan..sbb x nak aku demam..ceh!! mana ada lelaki yg relax je muka dy bila ada awek dy bawak air kotak soya yg besar tu masuk dalam MCD,RASAMAS,KFC sbb aku x minum air gas..mana ko nak cari lelaki yg dh dari shah alam-subang-shah alam-kapar-subang balik.. mana ko nak cari lelaki yg sabar gile ngn setiap2 kerenah ko *sbb tu ko aku kne tinggal..wahahhaha*

gambar ni dy letak kat wallpaper hp dy au..pastu dy tanye aku 'ekin,ko nak bunga kaler apa(sambil tunjuk wallpaper dy) aku nak kaler putih la suci skit..ok la..an amik kaler merah' *nangis ko bila aku engat balik memek muka dgn senyum dy :'(

suda la,aku malas nak mengimbau lagi semua kenangan lama2 nihh..mau banjir bilik aku nnti..walaupon perasaan tu x de la sehebat 2,3 tahun yg lps..skrg ok dah dan semakin ok..x de kurus cm dulu,kira ok la kan..hihihihi..apa2 pon,mengenali diri kamu adalah satu perkara dan 1 pengalaman yg terhebat buat diri aku..dari situ,aku belajar susah sng dgn org yg aku syg..terima kasih utk 6 bulan yg sgt2 bahagia..menjadi cinta pertama aku yg sgt terbaik dan sukar utk aku cari penganti nye..semoga dirimu terus bahagia bersama semua yg tersyg..aku redha jodoh kita sampai disini saja..apa2 pon hidup mau enjoy wokeh..chillax!!

p/s: now playing 'aku yg tersakiti by judika'

#kbai!

No comments: