About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Saturday, November 10, 2012

keMENGIDAMan

hye u alls!! lama sgt aku bercuti..dari KL-IPOH ko! and now,alhamdulillah sudah berada di home sweet home.. kalau nak cerita2 semua benda kena part by part la..banyak kot yg berlaku..tettt!
tp untuk entry kali ni aku nak cerita bab makan!! sebab tujuan aku pergi jumpe kawan2 aku pon mmg tujuan utama kami nak makan selain daripada melepaskan rindu :)


1.Tako Tao

actually,x de dalam senarai pon nak makan tako tao ni..padahal b4 that dah sampai gerai beger bakar kot..tp bila tanye bukak kol berapa..abg tu kata bukak kol 7 tp dah bole order,so terus tgok jam..sbb nak rushing amik mira kol 8.kalau order kol 7 kol berapa nak siap..sebelum kami pon dah berderet org kot..so terpaksa la we alls pendamkan je la hasrat tu..tu yg terus ke festival city..then makan yg ringan2 nak alas perut je dulu sblm nak makan nasi..


2. Ayam Penyet

Terus lapa aku tgok pic nih! ayam penyet ni bukan ayam penyet AP ke Best ke..ni ayam penyet kat kedai biasa je..tp ayam dy nala pnye besaq..mmg puas hati la dan murah..set ayam tu dgn air teh o ais limau baru RM7.30..murah la kan? makan sampai nak muntah balik..location GOMBAK ;)



3. Spice and Ice MEKDI

pas kiteorg dah abs karaoke,perut ni biasa la mana pnh kenyang..so aku la tu bg cadangan..spice and ice pon sedap ni..sbb dari haritu aku nak mc float mc float..so kwn2 aku ni layan kan je la,,then terus pegi drive thru je,,order 2 bbq mcshaker and 1 set spice and ice so melantak je la dalam kereta sbb dah x sanggup nak berenti makan memandangkan muke masing2 dah bole nak bg kaki..hahaha..sbb dah abs lunyai..

habis dah sesi melantak bersama kawan2 kat KL..then hari ahad pagi aku terus shoot ke Ipoh..

masa kat ipoh,aku x dpt la nak tangkap pic2 makanan sbb memory aku serupa haram!! haha

4. Lengkong susu

bila dapat balik ipoh,benda yg sgt2 aku teringin adalah lengkong susu kedai MEK tuh..mmg aku x kan lepaskan kalau aku dapat balik ipoh..so ari ahad tu,dapat la aku melepaskan mengidam aku..akhirnye!! dapat gak :)

5.burger daging cheese

teringin nak makan nice burger..tp pegi2 nice burger dah tutup..dah tu pegi mencari beger kol 2.30 pagi mmg tutup la..sudahnye pegi je la beli kat gerai hijau tu..ok la dari x de..

6. ikan keli masak lemak + paru goreng sambal

masa aku sem 4 kat PUO dulu,aku dok sari 11..pas2 dekat ngn umah aku ni,ada 1 rumah tp cm kedai la..ada jual lauk2 tuk student..masa aku sem 4 dulu,mmg slalu la balik class je mst beli makanan kat situ,dan menu paberet aku op coz la ikan keli nye..sedap weyh!!

special thanks to aiman sbb belanja makan sepanjang aku berada di ipoh,may allah bless u always :)

next story,nnti aku citer aku kat KL jmpe kwn2 aku eh..sal kat ipoh..ada cerita tp x nak cerita la..bia je la kan? next entry ok? :)





muka happy nak jmpe kawan2 jumaat lepas pnye gambar ni..
(muka so pucat sbb x pakai eyeliner)

#kbai!





No comments: