About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Monday, December 31, 2012

bye bye 2012 hye hye 2013

every year akhir tahun aku akan buat 1 post sepanjang suka duka dalam hidup aku sepanjang tahun tu..
tapi rasanya utk tahun ni banyak sgt perkara suka dari duka..
so yg mana duka2 tu bia je la ia berlalu seperti hembusan angin kan..
sebab kedukaan tu la yg banyak mengajar kita kehidupan sebenar..
aku rombak je la eh.. x ikot bulan2 la..sbb banyak sgt sampai x teringat aku..

perkara yg paling best dalam tahun 2012 bukan je pada aku..tp pada kawan2 aku jugak..kiteorg dah menamatkan diploma teknologi maklumat pada jun 2012..dan insyallah awal bulan april 2013 grad la ye..


sepanjang tahun 2012 ni banyak waktu yg best bersama rakan2 PUO..dengan huru hara buat final projek nye la..dengan macam2 kerenah dalam class la..sebab 2012 ni last sem we alls together,so baru memasing la nak keluar perangai nye..ye dokkk? melainkan aku je..yg awal2 mmg dah keluar perangai x senonoh tu..haha



pada tahun feb 2012 juga menyaksikan adik ke-2 aku menamatkan zaman bujang pada umur 21 tahun.. so i got adik ipar la skrg kan..dia best la ada suami..aku yg x best sbb x de kawan bergaduh..sigh~



pada tahun ni jugak 2 org kawan aku sudah bergelar tunang org..iaitu mira and pika..congrates dear!!! dan juga pada tahun ni kami sudah menamatkan segala konflik yg berlaku 2 tahun yg lepas..2 tahun bukan 1 masa yg sekejap ok..tapi allah mmg sudah menetapkan jodoh dan persahabatan kami..dan alhamdulillah,apa jua dugaan dan badai yg pernah melanda 1 ketika dahulu..tidak membuatkan kami terus terputus hubungan dan bermusuhan..thanks allah utk 1 anugerah yang tak ternilai buat aku,,iaitu sahabat2 yg sgt memahami..


and perkara yg terbest utk penutup 2012 adalah sweet december we alls..aku,nurul,pika sambut birthday dalam bulan yg sama..sbb tu perangai kiteorg pon lebih kurang nak sama..ketiga2 x leh duk skali,,kalau duk skali cnfrm lah huru hara.. walaupon birthday tahun ni x sambut besar2 sgt mcm tahun lepas,,tp still ada kek kan..nun jauh dari kedah lagi,,ko ada?

aku rasa smpai sini je la entry merapu aku utk penutup tahun 2012 ni..selebih kenangan terindah tu,biar aku simpan dalam hati dan terus menjadi kenangan utk aku sampai bila.. 

diharapkan tahun baru tahun 2013 membawa banyak kegembiraan dan keceriaan buat kita semua..
buat kawan2 yg mengenali..semoga ukhuwah yg kita bina berkekalan hingga ke syurga..

azam 2013,nak kawen!

#kbai!


Sunday, December 30, 2012

barcelona fans..



now dah gile jersey..sampai kawan2 aku kata..'ko buang tebiat ape kin'..haha..kesah?
depa kata aku sengal..jersey malaysia x de..tapi jersey team lain ada..
so ok...coming soon,jersey malaysia..
tapi tu tunggu aku ke uptown la ye..

#kbai!

Thursday, December 27, 2012

officially 23

bersawang dah blog aku ni..
almost 2 weeks jugak la x berupdate kan..
bukan x de citer,citer tu banyak..cume kemalasan nak menaip melanda diri ni..
sudahnye sume cerita terbengkalai dan dah basi..
tapi basi basi pon aku nak citer gak..kesah?

alhamdulillah alhamdulillah dan allhamdulillah..
i'm officially 23 years old!! erti kata lain dah tua..
umur semakin meningkat..dan mati jugak semakin menghampiri..x gitu?
x de birthday party pon dah tua2 begini.. x de celebration besar2 pon..
cukup mengucapkan syukur alhamdulillah sbb allah beri peluang selama 23 tahun berada dibumi ni..
syukur kerana mak ayah membesarkan aku dgn penuh kasih sayang dan sabar..
syukur masih ada kawan2 yang sgt memahami dan sentiasa berada di saat susah dan senang..
itu sudah cukup menjadi hadiah birthday yg paling berharga buat aku.. :)

actually,on birthday..aku ke selayang jmpe geng2 3 orang tu..biasa ler ada je projek yg depa..
nak usha butik pengantin katanya..
tp why melibatkan aku? haha!! disebabkan nurul dah kol pepagi 2 hari sebelum tu..so aku dgn gagahnya pegi jugak la..*nampak x ke ikhlasan disitu*
sbenarnye dengan harapan kalau ikot depa g butik pengantin..kot2 next year dgn aku skali la bole naik pelamin...*pengsan mak aku dgr*

12/12/12

aku bertolak dari klang,dalam petang cmtu la..so sampai selayang dalam kol 8 and nurul pick up aku kat KTM taman wahyu then terus amik pika kat rumah..mira x dapat join atas sebab2 yg x dapat dielakkan..
dan paham2 la we alls kalau dah berjumpa..perkara yg wajib dilakukan adalah MAKAN time!!! dan discus pnye discuss..nak makan yg banyak tapi murah..hahah..maklum ler..gaji x dpt ag..so we alls decide makan ayam penyet je la..dekat gombak tu..


total makan aku malam tu rm7.50..ayam penyet + teh ais..

sampai2 je rumah..terus 'nurul!! bak hp canggih ko' terus wat muke bajet comel giler..mmg hangen je la macek2 tu ngn peel aku..gasakkkk..

malam tu terus la balik rumah pika, aku and nurul tido rumah pika jekkk..nurul je tido awal sbb dia x remaja..aku dgn pika mcm biasa..gigih tgok running man..pukul 2 pagi baru aku and pika..zzzzzzzzzzzzzz..

13/12/12


 katanye nak bangun kol 7 pagi..katanya..mmg kunci jam kol 7 pagi..tp nak bangun jgn harap la..pas2 aku dah dgr mak pika jerit2 kat dapur suruh breakfast...nurul plak bangun memekak nanyi 'bangun..bangunn harimau bangunnn' sambil tangan dok tarik2 bantal aku..ko tau la suara dia macam petir.. so memang kena bangun citer dia..hahhaha..terus zazzzsss breakfast nasi lemak ayam + kerang..suke hati la perut aku..



blocking colour..pink + biru x nak pekat plak ko..sakit mata aku..tp aku sesah je..mls nak iron tudung..dasar pemalas.. lepas dah cantik2 dah siap2 sume..terus ke rumah mira,pick up mira plak..


setiap kali lampu merah,setiap kali tu la 'phone mana phone,,take a pic cepat!!!' ni otw nak amik mira..so we alls bertiga sajo..


jeng3 dah berempat.. kalau acha septriasa kata 'berdua lebih baik' tapi bagi aku berempat paling baik..
*giler statment ko*
teka teki: dalam ramai2 sapa x mandi lagi? sapa dpt jawab angkat ketiak..
betul!! jawapan nye nurul..org lain sume dah mekup lawa2 dia je x mandi ag..ahaks!

so jom la beramai2 kita singgah jap rumah dia,tgu dia mandi semua..then!!!
.
.
.
.
.
.
.

happy birthday to me!! walaupon x de la sambut reramai mcm reunion yg last year,,tp ini sudah membuatkan aku terharu..terharu la sgt.. disebabkan tergesa2 and nak cepat..so kek ni kite melantak dalam kereta je la..sbb dah ada temu janji dengan owner butik balqis dalam kol 12 lebih camtu.. so terus la ke sungai buloh ye..

pic sumber dari facebook : Balqis eksklusif..

citernye,aku bole bergado ngn nurul ni kaler apa,,hahha..green terqouis ok..
tengok baju tu depan2 mata rasa cm nak kawen skrg jugak..
org lain yg bincang..aku dah bole dok parkinson kat situ tgok sume baju pengantin..
pastu toleh kat depa 'weyyyy..nak kawen jugak'
sejam jugak la ko berkampung dalam butik tu..
dan sejam jugak la aku berangan dalam tu..bole?

dah settle sume,terus terus terus ke jalan TAR..shopping time!! x de makne nye..memasing x de duit citer nye..dan p sana tujuan utama juz beli tudung bawal je k.. so terus menuju ke kedai jual tudung,,x de melencong ke mana2 dah..dapat tudung terus balik..and malam tu keluar g uptown danau plak..


tujuan utama g uptown danau : cari jersey barcelona..and yes!! i got it!!
sempat cari takoyaki and coconut shake..
dan nurul telah membaikkan hati beliau belanja steamboat..

fuh!!! abis jugak cerita aku!!

and thank you for all wishes on my birthday..
yg wish dalam facebook,twitter,massage,call

yg bagi kek..yg melayan sume kerenah aku..
hanya allah yg mampu membalasnye..

x larat nak nak printscreen sume..
from 'datin wannabe'









faris ni je 3 kali wish..excited sgt knapa tatau..bfday sapa sbnar nye ni?? *conpius*



#kbai!

Monday, December 17, 2012

"Year End Giveaway By Cik Bunny"

lama suda aku x join giveaway bagai ni..
tp sbb cik bunny sendiri dah invite..so aku dgn berbesar hati join la GA ni..
mana nak tau rezeki iolls kan..hihi



*klik banner utk ke GA cik bunny*

How To Join:
  1. Terjah 3 page ni sampai loading habis: http://bit.ly/SUpGLG , http://bit.ly/TRwAlRdan http://bit.ly/UqoahI
  2. Follow blog ni dan my blogshop.
  3. like facebook fanpage InspireBunny [dot] Blogspot , Bunny Inspired dan subscribe my fb acc.
  4. Buat entry bertajuk "Year End Giveaway By Cik Bunny" , letak banner giveaway dan link entry giveaway ni dalam entry korang. COPY BANNER DI SINI.
  5. tinggalkan LINK ENTRY GIVEAWAY ni di bahagian komen blog ni. Kat tempat lain tidak diterima. Pastikan betul betul patuhi semua syarat diatas. Jika tidak, bukan sahaja kemenangan ditarik balik malah terlepas update penting giveaway ni (tak tanggung =p)  
  6. Jika ada twitter dan ig, Follow my twitter: https://twitter.com/InspireBunny dan instagram:http://instagram.com/inspirebunny (atau twitter/instagram: @inspirebunny).
    jangan lupa share this giveaway sebab Cik Bunny nak bagi hadiah online kalendar Hello Blogger 2013 kepada semua peserta yang dah join ga ni sebagai tanda penghargaan (sekiranya ga ni terima lebih dari 100 penyertaan).

    jom join ramai2..mana nak tau rezeki u alls..

    #kbai

    Wednesday, December 12, 2012

    12.12.12

    dalam twitter dalam facebook,kecoh2 giler 12/12/12..
    hoiii..rumah aku pon ada calender gak la..aku tau la tgok tarikh..marahhh ni..

    syukur alhamdulillah..masih dipanjangkan umur di murahkan rezeki dalam tarikh yg cantik ni..
    harini genap la 23 tahun bernafas di dunia ni..menjadi khalifah di bumi ini..menjadi anak yg comel dan comot menjadi kakak yg penyayang. isteri je belum jadi lagi..tahun depan mungkin..doakan plsss..

    ramai org dok kejar tarikh cantik ni nak wat tunang la kawen la, beranak la..
    dedulu berangan je la mampu,kot2 tarikh ni bertunang ke merisik ke..
    hoiiiii.. tp x de la dicapai nye..calon x de..so duduk diam2..
    x pe,,aku muda belia lagi.. baru sweet 17th.. *pengsan*

    BUAT SEMUA KWN2 YG SAMBUT HARI LAHIR HARINI :

    SELAMAT HARI LAHIR..SEMOGA PANJANG UMUR DAN BAHAGIA SELALU..



    p/s: update entry awal2..sbb arini and esok(khamis) x de..jmpe kawan2..

    #kbai!

    Saturday, December 8, 2012

    rasa nak lompat mencecah langit..


    ya allah ya allah!!
    baru semalam je bercakap dengan diri sendiri..birthday tahun ni ada suprise ag x mcm tahun lpas..
    kan tahun lepas aku sambut birthday dgn ex2 PSIS masa reunion haritu..
    and lagi 1 sambut dgn mmber PUO skali dengan birthday nina haritu jugak..haha
    so aku expect tahun ni mmg x de apa2 seprise or celebration birthday for me..

    and td..saja je dok pm my bff najwa,saja nak sembang2,,niat sebenarnye nak ajak p cari big apple..

    aku: aku mengidam la nak makan big apple..
    najwa: ko nak ke? nnti kite balik keje kita singgah rumah ko hantar big apple..
    aku: hoiiiii..x payah la susah2..x payah la..
    najwa: mana de susah..skali jalan la..
    aku: ala..x payah la aku main2 je pon..
    najwa: ko nak ke x nak..
    aku:suka hati ko la..grrrrr!!! tp x yah beli banyak2
    najwa: so suke perisa apa..
    aku: aku nak ada kacang,white choclate..

    banyak giler cengkadak aku,siap order nak white choclate lagi ko...
    dah la kawan aku dari shah alam naik moto,bole singgah rumah aku bawak big apple..bayangkan..bayangkan!!
    serius terharu nak nangis aku..

    and aku langsung x expect nak dapat hadiah birthday siap dapat kek sepotong lagi..
    mmg aku engat kawan aku nak hantar big apple je..
    ya allah..rasa sgt bertuah mempunyai kawan since sek menengah slalu susah senang dgn aku..
    bila aku x de duit dy bg duit..
    bila keluar dy belanja..bila aku teringin nak makan sesuatu dy msti akan usahakan..

    aku bersyukur ya allah..mungkin sekarang aku belum ditemukan lagi dgn mana2 someone lelaki..tapi aku sgt2 bersyukur di kelilingi dgn kwn2 yg sgt2 baik..kwn2 SAMJ,PSIS and PUO...

    hadiah nye disuruh bukak on birthday..so hari rabu ni 12/12/12.. in shaa allah, baru la dapat tau apa isi nye..to my bff..thanks a lot dear!! tak terluah perkataan aku nak ucap..hihihiihi

    p/s: ada seprise x agak2 on birthday ni..tarikh dah cantik..kot2 ada org melamar mungkin..*berangan*

    #kbai!

    Thursday, December 6, 2012

    entry makan : burger bakar abang burn,sek 7 shah alam..

    annyeong!!
    entry makan lagi..sbb aku suke makan kan..so aku update ler semua cerita makan..
    ni pon sebab org belanja weyh..haha..so senyap..tutup mulut dan follow..

    ni first time aku rasa burger bakar..sebelum ni dok telan air liur tgok org makan je kan..
    ni baru la berkesempatan merasa sendiri 'kesedapan' burger bakar ni..



    untuk aku yg mcm baru mula2 nak merasa baik amk yg biasa2 dulu..so aku order la BURN CHEESE BEEF




    kami p berempat je..ex2 classmate aku masa diploma kat PUO dulu..sekarang mereka dah menetap jadi org shah alam kata nye..haha..aku yg mmg duduk sini pon tatau kewujudan burger bakar abang burn ni ha..


    ni aku pnye burger..nampak je cm kecik kan..tp tu pon x habis..sbb daging dy tebal giler kot..mengah aku nak habiskan..pas2 aku rasa roti dy pon cm tebal..haha..

    kedai burger bakar abg burn ni terletak di sek 7 shah alam..ala..area2 barra,kalau x silap aku..dy bahagian depan..bertentangan dgn kedai kain euro moda ke apa ntah nama kedai kain tu..aku x hengat :)

    lepas makan terus berdesup pegi JJ Bukit raja sbb dah booking ticket nak tgok cerita The Twilight Saga: Breaking Dawn..ni dah part 4 kot..masa part 1 tgok ngn kwn2 masa dok asrama PSIS dlu..masa part 2 tgok  masa dating dedulu..part 3 x tgok sbb time tu kat PUO,ipoh..x de geng nak tgok..so last part ni baru la berkesempatan nak tgok..



    apa2 pon sgt puas hati sbb cerita tu sgt best! aku tanak cerita..korang pegi tgok sendiri..
    aku bagi 4.5/5 :)

    #kbai!

    Wednesday, December 5, 2012

    i-city,shah alam..

    dah masuk bulan disember..
    so,counting the days :)
    sudah penghujung rupa nya tahun 2012..

    ni entry 2 minggu lpas yg x sempat2 aku nak update sbb semua gambar ada dalam handpone adik aku..
    so nak menunggu dy transfer,mmg azab la kan..
    ni kira kali pertama aku jejak kaki ke i-city setelah i-city tu berubah..
    sebelum ni penah je p..tapi masa yg parking x payah bayar tu..
    masa tu x de apa2 pon lagi..takat ada lampu la...
    bila start parking dah berbayar..mmg x ler aku nak masuk dah..
    ye lar..parking pon dah rm10..kalau terus dapat parking depan tu x pe gak..
    ni ko nak kne menapak jugak..so mcm x berbaloiii..

    kali ni aku pegi dgn adik,adik ipar dan sepupu cekonet2 aku tuhh..


    first,kite org naik ni..apa nama ntah benda ni..pirate kot..mcm sampan yg berayun tu..dulu pernah naik sekali kat genting..tu ag tinggi..ni x tinggi sgt..so x mencabar..sepupu aku yg 2 org tu..siap bole gelak2 ag..aku mcm biasa la..x mencabar pon still menjerit x hengat.. kalau mmber RM4(SORANG) kalau x member RM5(SORANG)



    ni pon aku tatau apa ntah nama nye..naik sbb nak bawak budak kecik tu je pusing..harga sama gak rm4 sorang tuk member..rm5 for non member..


    pic gegar sbb adik aku yg snap..hahah..permainan ni drive sndri..so ko paham2 ler kalau dah naik ngn budak kecik tu..sume bnde dy nak handle..gasak ko la dikkk..tp msalahnye aku yg jerit2..geram aku..sume bnde dy nak langgar nye..


    last permainan..kuda bergerak ni ha..aku x de la main..budak kecik sorang tu je yg main..so aku tunggukan aje kat luar tu ha..

    banyak jugak la permainan nye..masalahanye duit ko pon nak kena banyak la kan..ni je yg termampu we alls main..tu pon topup rm60..habis..tinggal berapa ringgit je ntah..dah tu x reti2 nak balik.. duit dah habis...





    kali ni aku x jelajah pon tgok2 lampu..so mana part yg we alls lalu je la,we alls bergambar..

    last pic,


    #kbai!


    entry makan : shabu shabu steamboat

    1 december 2012

    hye sume!! mcm lama je rasa nye aku x mencoretkan apa2 dalam blog ni..
    ye ke mcm lama..? padahal banyak bnde nak diceritakan..
    tp tu la bila nak taip entry,gambar2 plak x transfer dalam laptop..
    penyudahnye x berhapdet ler entry aku..

    makan2 kali ni aku nak membawa jauh ke negeri perak..iaitu di manjung..
    hover gile aku,x nak jauh lagi nak g makan steamboat kan..
    padahal lama giler dah plan nak makan sesama ni..
    dan lama jugak nak makan steamboat ni..aku pon tatau ler mcm mana bole smpai ke manjung..
    aku follow saja..bab makan..mana aku pernah bantah kan?

    sementara tgu syamil pickup,baik ler kite berposing2 dlu dalam kereta..sudah lama tidak amik gambar sebegini..aku make up over sgt sbb kan kenduri kawen kezen aku..aku x buang pon..terus tukar baju then zazz depa dah tgu depan rumah acu aku,,hahha..

    bertolak dari ipoh dengan 1 kereta je..naik kereta syamil je..
    muat la sumbat dalam tu 5 org kan..aku,mun,fadil,ayoi dan driver syamil..hahha..
    bertolak dari ipoh dalam kol 6 lebih cmtu kot..
    dan jmpe mira kat tepi jalan je sbb rumah dy dah dekat2 dgn manjung kan..
    so jd la 2 kereta :)

    sampai dalam kol 8 kot..sampai2 je..terus g kat menu2 amk ketam,sotong,ikan,lala,tiram,kupang..macam2 jenis la..aku plak x snap segala pic yg ada sbb handphoe aku mati :( bateri habis..
    so x dpt la nak snap segala jenis seafood yg segar bugar..geram tgok..
    rasa nak amik semua...


    pinggan sapa ni??? sila mengaku!! yg penting bukan aku..sbb aku je 3 pinggan..hahahha



    memang puas hati la makan..sampai masing dok tolak menolak ler.. sudahnye aku la yg jd tong sampah..nak tak nak sumbat gak sbb sayang pnye pasal..lepas tu menjawab ah perut buat hal..hahha

    apa2 pon mmg tersangat la puas hati..makanan dy,tempat dy,suasana dy..
    harga dy paling best rm19.90 je sorang..masuk tax dalam rm21++ utk seorang..
    ko makan la sume khazanah dalam kedai tu..
    ada abc,kek,aiskrim,buah buahan..

    untuk seafood plak..ada macam2 jenis..jenuh la aku nak senaraikan kan..
    udang,ketam,ikan,ayam,daging,lala dan segala adik beradik cm lala,kerang,kupang dan banyak ag ahhhh..
    sup dy tu bole pilih,,nak sup ke tomyam..
    kiteorang amik 2-2 skali.. tamak haloba la katakan..
    and kalau korang nak makanan yg grill pnye..ada jugak di sediakan..
    dan dah diasingkan jenis2 seafood yg tuk grill tu..
    ada la 1 partision kat sudut tu..
    amik je then bg kat kaunter..nnti dy yg tlg grill kan..
    then nnti dy hantar kat meja korang..
    so,terus ngap je la..
    senang kan? haha


    ni semua muka kekenyangan..nak senyum pon susah..hahhaha..in sha allah..nnti kita plan pegi makan ramai2 plak..semua batch wokeh?

    #kbai

    p/s:ada 1 ag aritu aku p makan beger bakar abang burn kat sek 7 shah alam..nnti update :)