About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Wednesday, December 5, 2012

entry makan : shabu shabu steamboat

1 december 2012

hye sume!! mcm lama je rasa nye aku x mencoretkan apa2 dalam blog ni..
ye ke mcm lama..? padahal banyak bnde nak diceritakan..
tp tu la bila nak taip entry,gambar2 plak x transfer dalam laptop..
penyudahnye x berhapdet ler entry aku..

makan2 kali ni aku nak membawa jauh ke negeri perak..iaitu di manjung..
hover gile aku,x nak jauh lagi nak g makan steamboat kan..
padahal lama giler dah plan nak makan sesama ni..
dan lama jugak nak makan steamboat ni..aku pon tatau ler mcm mana bole smpai ke manjung..
aku follow saja..bab makan..mana aku pernah bantah kan?

sementara tgu syamil pickup,baik ler kite berposing2 dlu dalam kereta..sudah lama tidak amik gambar sebegini..aku make up over sgt sbb kan kenduri kawen kezen aku..aku x buang pon..terus tukar baju then zazz depa dah tgu depan rumah acu aku,,hahha..

bertolak dari ipoh dengan 1 kereta je..naik kereta syamil je..
muat la sumbat dalam tu 5 org kan..aku,mun,fadil,ayoi dan driver syamil..hahha..
bertolak dari ipoh dalam kol 6 lebih cmtu kot..
dan jmpe mira kat tepi jalan je sbb rumah dy dah dekat2 dgn manjung kan..
so jd la 2 kereta :)

sampai dalam kol 8 kot..sampai2 je..terus g kat menu2 amk ketam,sotong,ikan,lala,tiram,kupang..macam2 jenis la..aku plak x snap segala pic yg ada sbb handphoe aku mati :( bateri habis..
so x dpt la nak snap segala jenis seafood yg segar bugar..geram tgok..
rasa nak amik semua...


pinggan sapa ni??? sila mengaku!! yg penting bukan aku..sbb aku je 3 pinggan..hahahha



memang puas hati la makan..sampai masing dok tolak menolak ler.. sudahnye aku la yg jd tong sampah..nak tak nak sumbat gak sbb sayang pnye pasal..lepas tu menjawab ah perut buat hal..hahha

apa2 pon mmg tersangat la puas hati..makanan dy,tempat dy,suasana dy..
harga dy paling best rm19.90 je sorang..masuk tax dalam rm21++ utk seorang..
ko makan la sume khazanah dalam kedai tu..
ada abc,kek,aiskrim,buah buahan..

untuk seafood plak..ada macam2 jenis..jenuh la aku nak senaraikan kan..
udang,ketam,ikan,ayam,daging,lala dan segala adik beradik cm lala,kerang,kupang dan banyak ag ahhhh..
sup dy tu bole pilih,,nak sup ke tomyam..
kiteorang amik 2-2 skali.. tamak haloba la katakan..
and kalau korang nak makanan yg grill pnye..ada jugak di sediakan..
dan dah diasingkan jenis2 seafood yg tuk grill tu..
ada la 1 partision kat sudut tu..
amik je then bg kat kaunter..nnti dy yg tlg grill kan..
then nnti dy hantar kat meja korang..
so,terus ngap je la..
senang kan? haha


ni semua muka kekenyangan..nak senyum pon susah..hahhaha..in sha allah..nnti kita plan pegi makan ramai2 plak..semua batch wokeh?

#kbai

p/s:ada 1 ag aritu aku p makan beger bakar abang burn kat sek 7 shah alam..nnti update :)




3 comments:

Anonymous said...

Shabu2 ni kt mne ye

Anonymous said...

halal ke?

ekin said...

shabu2 ni kat manjung..

ada tanda halal depan pintu tu :)