About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Thursday, August 30, 2012

jodoh pertemuan :)

punya la lama aku bertafakkur depan lappy ni tatau nak sembang pasal apa..
kawan2 kat twitter bg macam2 idea,suh citer sal layan perasaan la..pasal merdeka la,puasa 6 la..
tp memandangkan kawan2 aku ramai yg dh dirisik,dh nak bertunang dan nak berkahwin..
so aku rasa mcm nak bercerita pasal jodoh..hihi

alhamdulillah..harini 30 ogos sebulan sudah,aku hdup tanpa partner bernama lelaki atau lebih senang kapel..semakin bahagia bersama kawan2 baru..kehidupan baru,rasa tenang sgt bile kita mengejar cinta ALLAH dari terus2an mengejar cinta manusia yg langsung tidak pernah dihargai..serius..aku sendiri merasa perubahan tu.. di mana dulu,aku selalu leka dan lalai,,tp allah x pernah sekali pon meninggalkan aku..aku hidup dgn jalan yg penuh dosa,,tp allah tetap memberi aku kebahagiaan..allah tak pernah melupakan aku..tp aku slalu melupakan allah.. dan aku redha allah ambil dia sbb aku dah jauh terpesong dari DIA.. pejam celik pejam celik dah sebulan kan? dah..aku bukan nak citer pasal kisah2 dah lepas,,aihhhh

ok,semalam sahabat aku bbm dan harini kezen aku plak IM kat FB..dedua cerita sal cinta,jodoh dan yg berkaitan dgn perasaan la kan.. aku nak nasihat lelebih pon x leh gak,sbb aku sendiri pon x sempurna lagi jaga hubungan cinta aku dgn allah,so cmne aku nak nasihatkan nak jaga hubungan cinta dgn manusia?

seorang sahabat ni,dy nak cepat2 kawen tp yg lelaki tu nak hold dlu,nak kumpul harta..dah 6 tahun bercinta..dan seorang kazen aku ni plak ada pilihan..tatau nak pilih yg mana 1?
so,apa yg aku tgh amalkan sekarang adalah 'Doa pendekat jodoh' biasa la kan,lumrah manusia,mesti kita ada meminati someone,yedokk? tak salah kita nak usaha baca doa tu,mana nak tau apa yg kita nak tu sama dgn rencana allah..kunfayakun.. so aku suggest mereka ni buat solat istikharah dan baca doa pendekat jodoh tu..selebinnya serahkan pada allah sbb dy lebih tau apa yg terbaik utk kita.. dalam FB pon aku ada banyak kongsi pasal jodoh ni..mana2 yg aku dpt dr twitter,aku akan kongsikan di FB..

sekadar nak berkongsi,kezen aku yg akan berkahwin 1hb ni..masa berkawan dulu dgn org lain,then bertunang dgn org lain dan sudahnye kawen dgn org lain..nampak x? andai dah bertunang pon,belum tentu jodoh kita..so berdoa la banyak2 minta dgn allah..agar org yg kita syg,org yg kita nak tu,sama dgn planning allah :)

aku sendiri pon masih perbaiki diri ke arah yang lebih baik walaupon x banyak..tp sikit demi sikit..insyallah..doakan semoga aku tetap pendirian dan terus istiqamah..nak berubah mmg senang,nak istiqamah tu,ya allah..moga dipermudahkan perjalanan hidupku..

ada jugak 2,3 org tanya pasal aku berkawan dgn org yg memakai niqab/purdah ni..tu bukan la mmber sekolah men aku(aku sek agama dlu) tp tu sahabat dari twitter,dan aku dah anggap cm adik sendiri..perasaan kwan dgn mereka..sgt terjaga batasan nye..melalui penulisan,percakapan..selebih perasaan tu,allah je yg tau..dan aku teringat kata2 mak aku,"kalau kite berkawan dgn org jual minyak wangi,wangi la kita"

dah alang2 aku merapu pasal jodoh ni..aku nak ucapkan tahniah buat sahabat aku,nur atikah rosman dan zauj yg selamat diijabkabulkan pada 25 ogos,sabtu yg lpas..yg bakal bertunang..sayang saya nur syafiqah &loqman pada 1hb september..sahabat saya,norhafizha yg baru dirisik 2 hari lpas bersamaan tarikh lahir beliau 28 ogos.. sahabat samj,maisarah& halim tidak lupa juga pada fauzi& bakal zaujah pada 8hb september.. mabruk tuk kalian semua..semoga rumah tangga yg dibina sakinah,mawadah dan warahmah..penuh time table aku,tuk hadiri walimah org saja..turn aku bile plak? sampai seru dan jodoh dari allah,insyallah..doa2kan la ye..

dua2 ni sahabat sekolah menengah(SAMJ)

atikah & zauj

piza yg baru pas dirisikk..auwwww~

aku berangan sgt nak cmni..berangan je la yg mampu pon
.
.
.
.
.
.
kbai!