About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Tuesday, September 4, 2012

#Tips nak tinggalkan BF/GF *copy fom dya mohammad*

harini aku nak berkongsi tips2 nak tinggalkan BF/GF,kalau korang dah berhijrah,nak berhijrah ,akan berhijrah sbb kite semua sedia tau yg ber'couple' tu haram kan? semoga allah memberi kekuatan utk melalui nya..ye! aku tau x senang,,aku sendiri pnh lalui nya..tp ingatlah macam mana pon keadaan kita ALLAH tu sentiasa ada bersama kita.. buat apa yg dy suruh..tinggalkan apa yg di larang..smoga kita sama2 mendapat keberkatan darinya :)

- firstly terangkan dekat dia yang kita nak berubah

-terangkan pada dia kapel itu haram disisi islam

- cakap dekat dia walau kita kapel 1000tahun belum tentu kita ada jodoh

-cakap dekat dia kita nak elak maksiat

- cakap dengan dia saya malu dengan allah

-cakap dengan dia kita selalu gaduh sebelum ni bkn sbb kita tak persefahamn tp sb ade kemungkaran dlm hbgn

-cakap dengan dia kita nak bercinta selepas kahwin.kan lebih indah

-cakap dengan dia hijrah itu kan pengorbanan?so saya nak berkorban cinta awak untuk cinta Allah

-cakap kat dia kalau awk nak kt saya,meminang saya cepat.saya taknak bercinta tapi takde hubungan sah!

-cakap dekat dia jom sama-sama berubah,insyallah kalau kita ada jodoh,hidup kita pasti bahagia!

-cakap dekat dia.kita asyik gaduh je,saya nak kan ketenangan!

- cakap dekat dia bila kita berdua,syaitan akan jadi orang ketiga!

- cakap dekat dia saya sayangkan hubungan saya dengan Allah lebih dari saya sayangkan hubungan saya dengan awak.

-last sekali cakap dekat dia bye bye dan assalamualaikum:)

dan ayat terakhir aku ckp kat ex aku tuh..kalau ada jodoh allah akan temukan kita balik..serahkan semua pada ALLAH..dia lebih mengetahui :) so now jom kita sama2 kejar cinta ALLAH..cinta yg x pernah menghampakan..