About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Friday, November 2, 2012

tips nak ceria

org tgok aku ni mmg la huha huha sepanjang masa..mcm x de masalah..
ye la..kalau ada masalah pon x kan la ko nak meratapi kan..
menangis x kan menyelesaikan masalah..bunuh diri lagi la..ko masuk neraka terus ko tau!!

gile apa aku x de masalah..tp badan aku makin lama makin membuntal,,tu nama nye hidup ok la tu..
ni tips aku la..nak ikot,ikot..x nak sudah..kesah? haha

1.selalu berada dgn semua yg tersayang

maksud disini,keluarga dan kawan2 korang..aku x nafikan selama aku hidup ni,saat yg paling mengembirakan bila dgn kwn2..kita bole buat everything,bole ckap everything..dan percaya x,kwn2 jugak yg sanggup dengar semua cerita ko walaupon citer tu dh ulang2..

2.buat semua bnde yg ko suka..

contoh cm baking cake ke,menjahit ke..bila ko dpt siap kan sesuatu bnde tu ko akan rasa keseronokan yg tak terhingga..

3.ubah penampilan diri

kalau selama ni,ko suka pakai baju kaler hitam je..cube tukar baju kaler2 plak..tukar corak tudung,tukar style tudung..kalau selama ni muke pucat x makeup..cuba blajar conteng2 muka bagi nampak berseri skit..x payah la over cm opera cina..

4. tgok la citer2 yg wat ko ketawa cm org gila..

dah tau mood x ok..x payah la nak pasang citer sedih2 lagu jiwang2..cuba tgok running man ke..sorry! aku peminat korea..haha..pasang lagu roly poly ke lovey dovey ke then menari la depan laptop sorng2..x pon ko heret kawan2 ko skali..selain tu bole gak bersenam..dpt mengeluarkan peluh..(ni cara kalau ko duk umah sewa dgn kwn2)


5.dan yg last skali,jgn la nak dok ingat semua kisah2 sedih ko tu..hidup ni bukan nak meratapi kesedihan,kekalahan,kekecewaan..apa yg terjadi allah dah tulis..so sudah tentu perancangan allah lagi hebat bukan? pasrah + redha kerana allah akan mengantikan sesuatu dgn lebih baik..



tips nak cantik cam aku?
SENYUMMMMMMM  jew..sampai org ckp..'ko ni dah kenapa'

#kbai!