About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Tuesday, November 13, 2012

review : produk maybelline,siklygirl,tony moly

hye u alls!! lama gile aku x update pasal review2 produk yg aku beli nih..aku nak update tp tu la,kadang2 bertangguh..banyak update citer merapu meraban jew..ok! harini aku nak review produk SILKY GIRL silky white BB 2-way powder + foudation,maybelline BB cream clear smooth,maybelline lipstik(loving red) and tony moly..

first aku nak cerita sal bedak compak ni..apa yg best sal bedak ni dy 2 way cake and skali dgn foundation..so x yah ko nak taruk foundation tebal2..sbb bedak ni mmg dah ada foundation..keduanya bila aku berpeluh hebat pon bedak nye still lagi kat muka..x de la cepat cair..long wearing la kiranya..bila sapu rasa terletak je kat muka..sebelum ni aku ada jugak la pakai bedak dari silky girl tp bg aku ni yg paling best..dan nak di compare dgn bedak maybelline all shine yg sebelum ni aku pakai..aku recommand yg ni la..sbb aku x pakai banyak2 pon bedak nye..juz dap2 je ke muka :)

                                                  

ni paberet produk muka aku..kalau x de bnde ni rasa cm urgh!! x nak keluar rumah..aku mmg x de tukar yg lain..haritu ada jugak terbeli bb cream silky girl sbb ada offer kot time tu..tp mmg x kena langsung dgn muka aku..sbb bercabuk kalau aku pakai..kalau x nak bercabuk,aku terpaksa apply krim muka dlu bru pakai bb silky tu,,so kne wat keje 2 kali dan jd tebal lah..x selesa la kulit muka aku..bb cream maybelline ni dapat tutup segala kecacatan kat kulit muka..cm parut ke,kulit x sekata ke..cuma eye bag tu kne la letak conceler skit.. 


sebelum ni aku ada review tony moly lip tint kan..ni aku nak review 1 lagi produk tony moly,kalau sapa yg tatau,produk tony moly ni made in KOREA..mcm x biasa plak,aku kalau dgr produk dari korea harus lah mencuba..felling2 akan jadi cantik cm jessica SNSD..wakakakka..actually lip ni pika bagi..thanks pika..mmg suke sgt2..bau grape mmg rasa nak makan bekas tu tp rasa x de la grape..hehe..di datangkan dalam 3 kaler dan perisa iaitu grape,apple and strawberry..


contoh bila pakai kat bibir aku *bibir angelina jolie*
gambar x memuaskan sbb pakai blekberi ja..


next review,lipstik color sensational maybelline kod loving red..ni pon aku x beli..nurul bagi sbb merah sgt dy kata..so dy x pakai..aku plak mmg suke bibir merah makngah..so mmg dy lemparkan kat aku la..kaler merah dy biasa ja..x bole lawan kaler merah in2it..tu lipstik kaler merah yang paling aku suka..dah org bagi kan..pakai je la :)


ni aku pakai lipstik dari in2it..merah dy cantik sgt..sbb terang..


creambath treatment rejoice ni aku x try lagi..so x leh nak bg komen..first time saja try rejoice plak,,curang dgn sunsilk jap..sbb ada offer td,,tu aku rembat..




ni la hasilnye memakai bedak dan bb cream tersebut..

#kbai