About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Wednesday, November 21, 2012

wedding along+gunung lang+birthday gemok..

jumaat lepas 16hb november selamat sudah along a.k.a abg aiman melafazkan akad dan sah menjadi suami kpada kak mira *asal mcm tunggang langgang ayat aku nihhh*

berkonvoi sebanyak 5 ke 6 buah kereta,aku x hengat ke dari KAPAR ke KUALA KANGSAR,PERAK..gerak dalam kol 9 pagi cmtu then sampai dalam kol 12.30 tgh ari..
so sementara yg laki2 ni p solat jumaat,we alls lepak2 kat homestay dlu lunch sume,solat zohor,mandi,siap2 makeup sume sbb kol 3 dah nak ke masjid..




dengan sekali lafaz je okek,alhamdulillah..selamat sudah diijabkabulkan..mmg hebat la abg aiman!! ok,abs sume part di masjid so terus ke rumah pengantin pompuan tuk pembatalan air semayang..rumah pengantin betul2 kat belakang masjid,so jalan kaki sudah..

                                   
pembatalan air sembahyang..


ni part yang paling best,makan!! mmg best giler ko hi tea dy..ada mcm2 jenis kek..ada lasagna,mihun sup,mee goreng..sago dan paling best durian dari dusun..terbaik dari ladang..mmg sedap giler ah..makan sampai panas badan aku,,hamikkk kau!


perut dah kenyang,masuk bilik pengantin,melaram dalam bilik pengantin plak..biasa la tuh,amik berkat..sbb terlebih amik berkat tu yg x kawen2 ag smpai skrg tuh..haha..lepas selesai semua,balik homestay rehat2 semua dan malam ada majlis tahlil plak lepas isyak..tp we alls pegi makan saja..and menu pada malam tu..kurma daging,ikan masak sambal..sayur kacang panjang,acar..perghhhh..minum plak teh tarik..pas2 jgn la tanye kenapa aku x leh tdo malam tu sbb mengah!

keesokan harinya SABTU,17 NOVERMBER 2012

pagi2 ag cik omar dah memekak kat bawah tu,stress aku!! dan pagi2 jugak1 rumah dah bau durian,sebab belah sana pagi2 ag dah hantar 3 bakul durian..bukan 1 bukan 2 tp 3 bakul ok!! azab ko..makan sampai muntah..aku pagi2 ngadap bnde tu dulu..pas2 azab la ko panas 1 badan..siap bukak2 sume durian tu masuk dalam plastik tapau bawak balik ag..

kol 12 tgh ari semua dah siap2 ke rumah pengantin perempuan tuk majlis persandingan plak..pengantin pakai kaler merah makngah..cntik btol kaler merahnye..

                                             

              

aku mcm biasa la yg sentiasa over,nasib baik still muat ag baju konvo aku 2 taun yg lepas..haha..

juz berarak je..x de sanding tepung tawar bagai..aku mmg suke gile tgok wedding sebegini..tudung labuh tutup dada,pengantin laki x pakai inai,tak de sanding2..duduk pelamin hanya tuk tangkap gambar dan sedara mara tgok sahaja..tak de tepung tawar bagai..dan paling best..part makan mmg tiptop start hari first lagi we alls kat kuala kangsar tuhh..

ucapan aku:

SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT ABG AIMAN DAN KAK MIRA
SEMOGA BAHAGIA HINGGA NAFAS YG TERAKHIR

lepas je abs sume,masing2 berpecah..cik omar balik kapar,sedara mara dy balik seremban and aku singgah ipoh jap jmpe pak ngah aku..tp we alls sempat ag berjimba2 g gunung lang..
    


kami pegi 1kereta ja..aku,gemok,ari,mira,zahidah ngn 2 org anak buah aku..



punye la lama aku mengiyau2 nak naik boat kat gunung lang ni,akhirnye dapat gak..harap je belajar setaun stgah kat ipoh..gunung lang pon x jejak2..

20 NOVEMBER 2012

HAPPY BIRTHDAY YG KE 21 GEMOK,MAY ALLAH BLESS U ALWAYS..



P/S: minggu ni sampai minggu depan bz giler ngn wedding..and mood nak update blog ke laut..haha..jaga diri jaga iman jaga hati..

#kbai!