About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Thursday, December 27, 2012

officially 23

bersawang dah blog aku ni..
almost 2 weeks jugak la x berupdate kan..
bukan x de citer,citer tu banyak..cume kemalasan nak menaip melanda diri ni..
sudahnye sume cerita terbengkalai dan dah basi..
tapi basi basi pon aku nak citer gak..kesah?

alhamdulillah alhamdulillah dan allhamdulillah..
i'm officially 23 years old!! erti kata lain dah tua..
umur semakin meningkat..dan mati jugak semakin menghampiri..x gitu?
x de birthday party pon dah tua2 begini.. x de celebration besar2 pon..
cukup mengucapkan syukur alhamdulillah sbb allah beri peluang selama 23 tahun berada dibumi ni..
syukur kerana mak ayah membesarkan aku dgn penuh kasih sayang dan sabar..
syukur masih ada kawan2 yang sgt memahami dan sentiasa berada di saat susah dan senang..
itu sudah cukup menjadi hadiah birthday yg paling berharga buat aku.. :)

actually,on birthday..aku ke selayang jmpe geng2 3 orang tu..biasa ler ada je projek yg depa..
nak usha butik pengantin katanya..
tp why melibatkan aku? haha!! disebabkan nurul dah kol pepagi 2 hari sebelum tu..so aku dgn gagahnya pegi jugak la..*nampak x ke ikhlasan disitu*
sbenarnye dengan harapan kalau ikot depa g butik pengantin..kot2 next year dgn aku skali la bole naik pelamin...*pengsan mak aku dgr*

12/12/12

aku bertolak dari klang,dalam petang cmtu la..so sampai selayang dalam kol 8 and nurul pick up aku kat KTM taman wahyu then terus amik pika kat rumah..mira x dapat join atas sebab2 yg x dapat dielakkan..
dan paham2 la we alls kalau dah berjumpa..perkara yg wajib dilakukan adalah MAKAN time!!! dan discus pnye discuss..nak makan yg banyak tapi murah..hahah..maklum ler..gaji x dpt ag..so we alls decide makan ayam penyet je la..dekat gombak tu..


total makan aku malam tu rm7.50..ayam penyet + teh ais..

sampai2 je rumah..terus 'nurul!! bak hp canggih ko' terus wat muke bajet comel giler..mmg hangen je la macek2 tu ngn peel aku..gasakkkk..

malam tu terus la balik rumah pika, aku and nurul tido rumah pika jekkk..nurul je tido awal sbb dia x remaja..aku dgn pika mcm biasa..gigih tgok running man..pukul 2 pagi baru aku and pika..zzzzzzzzzzzzzz..

13/12/12


 katanye nak bangun kol 7 pagi..katanya..mmg kunci jam kol 7 pagi..tp nak bangun jgn harap la..pas2 aku dah dgr mak pika jerit2 kat dapur suruh breakfast...nurul plak bangun memekak nanyi 'bangun..bangunn harimau bangunnn' sambil tangan dok tarik2 bantal aku..ko tau la suara dia macam petir.. so memang kena bangun citer dia..hahhaha..terus zazzzsss breakfast nasi lemak ayam + kerang..suke hati la perut aku..



blocking colour..pink + biru x nak pekat plak ko..sakit mata aku..tp aku sesah je..mls nak iron tudung..dasar pemalas.. lepas dah cantik2 dah siap2 sume..terus ke rumah mira,pick up mira plak..


setiap kali lampu merah,setiap kali tu la 'phone mana phone,,take a pic cepat!!!' ni otw nak amik mira..so we alls bertiga sajo..


jeng3 dah berempat.. kalau acha septriasa kata 'berdua lebih baik' tapi bagi aku berempat paling baik..
*giler statment ko*
teka teki: dalam ramai2 sapa x mandi lagi? sapa dpt jawab angkat ketiak..
betul!! jawapan nye nurul..org lain sume dah mekup lawa2 dia je x mandi ag..ahaks!

so jom la beramai2 kita singgah jap rumah dia,tgu dia mandi semua..then!!!
.
.
.
.
.
.
.

happy birthday to me!! walaupon x de la sambut reramai mcm reunion yg last year,,tp ini sudah membuatkan aku terharu..terharu la sgt.. disebabkan tergesa2 and nak cepat..so kek ni kite melantak dalam kereta je la..sbb dah ada temu janji dengan owner butik balqis dalam kol 12 lebih camtu.. so terus la ke sungai buloh ye..

pic sumber dari facebook : Balqis eksklusif..

citernye,aku bole bergado ngn nurul ni kaler apa,,hahha..green terqouis ok..
tengok baju tu depan2 mata rasa cm nak kawen skrg jugak..
org lain yg bincang..aku dah bole dok parkinson kat situ tgok sume baju pengantin..
pastu toleh kat depa 'weyyyy..nak kawen jugak'
sejam jugak la ko berkampung dalam butik tu..
dan sejam jugak la aku berangan dalam tu..bole?

dah settle sume,terus terus terus ke jalan TAR..shopping time!! x de makne nye..memasing x de duit citer nye..dan p sana tujuan utama juz beli tudung bawal je k.. so terus menuju ke kedai jual tudung,,x de melencong ke mana2 dah..dapat tudung terus balik..and malam tu keluar g uptown danau plak..


tujuan utama g uptown danau : cari jersey barcelona..and yes!! i got it!!
sempat cari takoyaki and coconut shake..
dan nurul telah membaikkan hati beliau belanja steamboat..

fuh!!! abis jugak cerita aku!!

and thank you for all wishes on my birthday..
yg wish dalam facebook,twitter,massage,call

yg bagi kek..yg melayan sume kerenah aku..
hanya allah yg mampu membalasnye..

x larat nak nak printscreen sume..
from 'datin wannabe'









faris ni je 3 kali wish..excited sgt knapa tatau..bfday sapa sbnar nye ni?? *conpius*



#kbai!