About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Wednesday, January 30, 2013

review makan : Nasi Hadramot Restoran


sekali tgok macam hadramaut..haha..jgn maut sudah yer..
kali ni kite ke negara arab plak ye,,makan nasi arab..
nasi arab ni pon antara salah 1 makanan favorite family kiteorg jugak la..
selalu makan kat 'ARABIAN FOOD' gitu nama kedainya..dekat dgn klang utama.
tapi kali ni,ayah aku la mengigau2 nak p makan nasi arab ni betol2 bersebelahan dengan HOTEL CONCORDE SHAH ALAM..

waiter dy of coz la foreigner..speaking ko aku..
nasib dy x ckp arab..kalau x mengagau nak bukak kamus arab balik..haha


pening nak pilih makan ape..spageti pon ada actually..tp cm x berbaloi harga berpuluh2..baik aku makan nasi..kalau makan spageti x kenyang..
actually ada set utk lunch..ada 3 choice utk set lunch tu dalam rm15.90++ pakej skali dgn air pepsi..
tp we alls dtg lambat.. lunch set tu kol 12-3pm jekkk..

mmg engat nak nak order set je..sbb x yah pening nak order air apa dah..sbb dah skali pakej kan..
tp disbbkan dah over limit..tu yg dok la terbelek2 nak makan ape..nak minum air ape..
air paling murah pon rm4 kot..tu pon tea o..hahhaha
nak order milo ais..mak oiii RM8..pas2 dok ngomel2 
'kalau order milo ais kat mamak leh dpt 4 tau"


sudahnya aku order mint tea..bau dy je..perghhh..harum sgt..minum panas2..sedap je masuk dalam perut rasa panas2 jekk..



and makan plak,aku order nasi mandy dgn griled half chicken..nasi dy makan separuh dah kenyang..berbaloi ah harga sepinggan rm9..dia cepat kenyang sbb nasi nye panjang2..

walaupon nasi x order sorang sepinggan just order 3 pinggan untuk 5 org makan,,tapi sangat kenyang sampai bertolak2 la ko x nak habiskan..tgok je mcm sikit..dalam hati dah terdetik nak order benda lain..nampak x nafsu makan serupa bela saka disitu..
tp bila dah makan,,terus rasa mcm banyak plak nasi ni..efek magic ke ape?


total makan hari tu RM90.20

suasana kedai pon tenang..disaji kan dgn lagu2 arabian gitu..terasa berada di arab saudi..
presentaion and layanan pon bagus..tgok la service charge dy berapa kan?
harga makanan sesuai la dgn tempat ko makan tu..dah makan dekat hotel x kan ko nak harga macam makan kat nasi vangee..x bole la cm gitu..harga pon mcm harga hotel la kan...
total aku bg 3.5/5 


Nasi Hadramot Restoran

Concorde Hotel (3, Jalan Tengku Ampuan Zabedah), Shah AlamSelangor 40100,Malaysia

#kbai!





Tuesday, January 29, 2013

review makan : ayam penyet ria..


td teman nurul pegi pejabat tanah..
dy nak daftar ape tatau..
pastu masing2 kan perut saka,,dah la dgn x makan tengahari ag..
so pikir pnye pikir sambil search google.. mulut dok bercakap2 nak makan subway..
ahhhh..tetiba aku teringat kat cookies subway yg ohsem tu..
so we alls decide nak pegi setia city mall je..sbb kat situ ada la subway..

tapi bila dah sampai setia city mall..dah sampai depan subway pon tetiba..
'ehhh..lapar nasik la..jom cari nasik la..'
so tempat yg aku nampak yg ada nasi,ayam penyet ria je la..
di sebabkan aku and nurul mmg penggemar ayam..so we alls pejam mata je la masuk kedai tu..
dan di sebabkan aku ngn nurul pon x pernah try..why not kite cuba kan?


tengok menu dah pening pale nak order yg mana..sbb dy x de set skali nasi and air tu..kalau macam ayam penyet BEST..dy dah ada set..so x payah nak runsing2 nak air ape,nak nasi berapa banyak..ok..aku order ayam penyet(peha) nasi 1 and air bandung..


picture ehsan google..sbb x sempat nak amik gambar..
tp yg aku dpt x sama pon mcm pic ni :(



aku suruh nurul amik pic aku dgn ayam tu,sbb aku nak tunjuk betapa x best nye ayam tu..tau x dy bg yg peha tu nampak tulang jekkk..isi x de..mmg aku tukar la..engat aku kucing ape dok makan tulang...so mmg aku tukar yg lain la..pas2 nasi nye x di dtgkan dgn sup.. so aku mintak sup and nurul mintak sambal lebih.. sambal dy bg aku x berapa sedap..sedap lagi BEST & AP pnye sambal..dah la pedas nak mati..*taim aku update entry ni pon berulang alik ke toilet*

dah settle melantak sume ape ag,bayo la..dah sedap makan..total2 sume RM 30.15.. eh2..makan 2 org je kot apesal sampai RM30.. sekali tengok bil sup dia cas rm1.00 tambah sambal dy cas rm0.80.. ok fine! mmg pasni aku x masuk dah la ayam penyet RIA ni..sbb slalu aku makan ayam penyet kat tempat lain,,kalau mintak tambah2 ni x de la cas ape2 pon..kire ni first and last la aku makan kat sini..




menu wajib kalau pegi setia city mall..
HOT & ROLL..
ni jugak yg terbaik..daebak!!!

#kbai!





Monday, January 28, 2013

majlis perkahwinan siti nor baizura

alhamdulillah bersamaan 25 januari selamat sudah seorang lagi sahabat sek men iaitu siti nor baizura bt mahzan bergelar isteri pada pasangan nye.. majlis pernikahan nye aku x pegi la..
aku pegi attend walimah nye je pada 27 januari 2013.. 

geng2 class x ramai pon yg dtg ke aku yg dtg lambat ke x pasti la..
geng2 class yg sempat aku jmpe pon dani,azrul and pinas..
yg lain sume geng2 asrama..
dok lama kat situ bersembang ja,,makan x lama pon..hehe..
ye la..masing2 lama x jmpe..time kenduri je la kalau reunion pon kan,,

so layan je la gambar eh..gambar pon x amik banyak sgt..sbb time tu cuaca hangat btol la..panas x hengat..






SELAMAT PENGANTI BARU BAI DAN PASANGAN..SEMOGA IKATAN YG DI BINA HINGGA KE AKHIR HAYAT..BARAKALLAH :)




member dari sekolah rendah sampai la sekolah menengah sampai la ke sekarang..geng gado kat sekolah,,umur je dah meningkat tapi perangai still x berubah...

balik time..dalam kereta pon sempat ag meronggeng..dah nama nye prempuan kan?


outfit for today..FT ISLAND theme :)

#kbai!


Saturday, January 26, 2013

kata-kata

salam terngahari u alls..
dah makan tengah hari ke? aku mcm biasa la hari2 cuti ni mengigau2 kat ayah aku nak makan kat luar ler..
mak aku cuti masak ok..hhahaha

aku jarang nak on9 time2 tengahri panas mengambang ni..
tp sebab teruja nak kongsi 1 kata2 dari adik lelaki aku..
aku rajinkan diri jugak la..

sejak bila aku ada adik lelaki ni??
ada je,,tp lain mak lain ayah la..kahkahkahkah
masih lagi belajar di UK utk degree dan master :)
insyallah 2 tahun stgh ag balik la malaysia kot..hihi

kata-kata :


"bukan kita yg memilih isteri..calon isteri kena pilih pemimpin dia..sbb yg akan memimpin yg lelaki..sbb tuh prmpuan kena cari laki yg betul2 boleh jaga agama keluarga..laki kalau baik..nikah gan prmpuan yg xberapa baik pun..prempuan tuh insyaAllah jadi baik.."



jaga diri,jaga hati,jaga peribadi..

#Kbai





Thursday, January 24, 2013

tahun kahwinkan diri..

haiiii all readers..ada ke readers?? stalker ramai la kot..
hye stalker *sigh*

awal2 tahun dah kecoh pasal kawen..tp yg penting bukan aku la yg kawen..walaupon masih berangan untuk menamatkan zaman bujang tahun ni..bole?awal2 januari dah berderet walimah..ada yg aku sempat and dekat2 tu aku attend ler..mana yg jejauh2 ni x dapat ler aku nak attend disebabkan masalah transport dan partner..wakakakka..solo fighter katakan..


wedding pertama utk tahun 2013 ni 26 Januari, mmber masa sijil dulu..Siti Nor arbaiyah..dekat Port Dikson..wedding ni skali dy buat dgn kakaknye..tapi x dapat pegi rasanye..memula mmg plan kami berlima nak pegi PD tapi disebabkan ada hal yg x dpt dielakkan so x dapat la we alls pegi..insyallah,kami akan mengirimkan hadiah saja.. aku plak rasa nak pegi bila depa kata x jd nak p then engat mcm nak heret faris skali sbb kampung dy kan dekat Senawang..PD-Senawang x de la jauh sgt..tp bila pikir2 balik.."ala..sok ada wedding ag..nnti penat "..haha..kalau dah ke PD kang dah teringin nak ke melaka plak..dah sebut sal melaka,teringat plak coconut shake klebang!!!ok..lari tajuk sgt dah ni...


and esoknye 27 Januari lagi 1 wedding member masa sek men dulu..siti norbaizura bt mahzan..even dah 7-8 tahun tinggal sekolah..aku still x lupe nama penuh kawan2 yg rapat dgn aku..wedding ni insyallah dapat attend sbb dekat je pun,dekat assam jawa bawah skit dari kuala selangor..hehe..pegi dgn member sek men jugak..actually member dari sek rendah smpai ler ke sek men..dan sebenarnye lebih kepada nak jumpe semua kawan2..dekat walimah kawan2 je la yg kami bole buat reunion pon..ada yg dah bersuami..dulu berdua sekrang bertiga..sukeeee sukeee... 

aku dgn hadiah x cari lagi..kalau berurusan dgn laki..mcm ni ler,,nak mendidih je darah aku..pas2 setiap saat whatsapp aku "bile nak cari hadiah bai".. dah ko x reti2 nak jmput aku mcm mana nak pegi beli oiiii..hadiah pon masih x dpt digambarkan lagi nak beli ape..tp rasa mcm nak beli lampu tidur la..hehe..romantik gitu..

aku pulak 2,3 minggu ni sgt la bz..sibuk keje..balik keje dah nak urus kain customer,,nak deal ngn suplier..pagi2 pon time keje suplier dah kol memekak2..kdg2 terkejar2 aku..sampai running man pon aku skip..TERPAKSA skip ok..sampai mimpi2 minhoo..hahaha..dasarrrrr~


muke cute mcm ni,gile ko x mimpi...


#kbai!

p/s: running man ep 129..baru nak tgok :p

Monday, January 14, 2013

majlis pertunangan..

hola!!! first entry tuk 2013 ni..bukan x de citer,,citer tu banyak,,tp bab nak menaip tu..pemalas nye ya ampun..x dapat dibendung..so mana cerita yg lama2 tu kalau aku rajin,aku membebel la dalam blog ni..kalau  rasa mls mmg x de la aku citer..

ni aku nak citer majlis pertunangan mmber aku yg sorang ni..sepanjang 2013 ni ramai member2 iolls jadi tunang and bini org..iolls je masih menunggu turn tp x de calon..bolehhh?..memang sepanjang 2013 asik merasa nasi minyak org saje la,,kalau nampak badan aku semakin membulat,jgn la tanye kenapa kan..paham2 ler nasi minyak tu kolestrol dy berapa plak kan...


dalam plan bertolak kol 9..tp paham2 je la janji ayah aku..nak dekat kol 10 jugak la..terus berdesup ke sendayan.. lebih kurang tengahari dah sampai dah..so majlis bermula dengan majlis kesyukuran sempena berpindah ke rumah baru..kira ada 2 majlis skali gus la haritu..

kalau dah ke nogori kan..haruslah masakan sume pedas2..menu haritu sambal udang,masak lemak cili api,ikan keli masak cili api,tempoyak,kerabu and kuih muih sebagai pencuci mulut.. aku makan pon berpeluh2 x hengat..


rombongan pihak lelaki kata nak mai kol 3 ptg..tp dah kol 3.30 pon x mai2 ag..sesat mungkin..so kiteorg yg dah siap2 ni dok la berposing2 dulu..itu mmg perkara wajib la kan,kalau dah jmpe ramai2 tu.. kak mira dah selamat menjadi isteri org,yg sorang ngah berdebar2 tuk disunting..lagi 2 tu dok tunggu turn..doakan this year jugak eh..muahahahahha



belah laki mai dalam kol 3.40 cmtu kot..bincang2 ape sume and kakak tajol yg sarungkan cincin..selamat dah disarungkan cincin..amik pic 2,3 keping je sbb pihak laki cm rushing je nak balik...



dah selesai semuanye..tapi aku yg happy semacam..apakah?? 


so kami2 yg berada di situ terus zassss wat outdoor plak..outdoor depan rumah sudah..
aku suke gile pic ni..nampak sume mcm nak ikut jejak langkah siti lpas ni..owhhh..pengsan..duit x cukup lagi..mihmihmih..

 

coklat sponser by me!! gigih gak aku wat coklat ni semata2 utk pertunangan ni ok..and lebih terharu ada org ckp cantik..tetttt!! kembang semangkuk..nak tgu majlis sendiri ntah bile2 ntah..so buat tuk majlis kawan2 pon jadilah..sampai turn nnti buat la tuk diri sendiri plak x gitu..?

settle suda majlis pertunangan siti and tajol..semoga berbahagia hingga akhir hayat..kenduri insyallah tahun ni jugak,,dan lagi skali aku akan menyibukkan diri..majlis 3 org sahabat tu pon tahun ni jugak..terkejar2 la aku nampaknye.. perasan mcm org kuat majlis..

#kbai!