About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Wednesday, January 30, 2013

review makan : Nasi Hadramot Restoran


sekali tgok macam hadramaut..haha..jgn maut sudah yer..
kali ni kite ke negara arab plak ye,,makan nasi arab..
nasi arab ni pon antara salah 1 makanan favorite family kiteorg jugak la..
selalu makan kat 'ARABIAN FOOD' gitu nama kedainya..dekat dgn klang utama.
tapi kali ni,ayah aku la mengigau2 nak p makan nasi arab ni betol2 bersebelahan dengan HOTEL CONCORDE SHAH ALAM..

waiter dy of coz la foreigner..speaking ko aku..
nasib dy x ckp arab..kalau x mengagau nak bukak kamus arab balik..haha


pening nak pilih makan ape..spageti pon ada actually..tp cm x berbaloi harga berpuluh2..baik aku makan nasi..kalau makan spageti x kenyang..
actually ada set utk lunch..ada 3 choice utk set lunch tu dalam rm15.90++ pakej skali dgn air pepsi..
tp we alls dtg lambat.. lunch set tu kol 12-3pm jekkk..

mmg engat nak nak order set je..sbb x yah pening nak order air apa dah..sbb dah skali pakej kan..
tp disbbkan dah over limit..tu yg dok la terbelek2 nak makan ape..nak minum air ape..
air paling murah pon rm4 kot..tu pon tea o..hahhaha
nak order milo ais..mak oiii RM8..pas2 dok ngomel2 
'kalau order milo ais kat mamak leh dpt 4 tau"


sudahnya aku order mint tea..bau dy je..perghhh..harum sgt..minum panas2..sedap je masuk dalam perut rasa panas2 jekk..



and makan plak,aku order nasi mandy dgn griled half chicken..nasi dy makan separuh dah kenyang..berbaloi ah harga sepinggan rm9..dia cepat kenyang sbb nasi nye panjang2..

walaupon nasi x order sorang sepinggan just order 3 pinggan untuk 5 org makan,,tapi sangat kenyang sampai bertolak2 la ko x nak habiskan..tgok je mcm sikit..dalam hati dah terdetik nak order benda lain..nampak x nafsu makan serupa bela saka disitu..
tp bila dah makan,,terus rasa mcm banyak plak nasi ni..efek magic ke ape?


total makan hari tu RM90.20

suasana kedai pon tenang..disaji kan dgn lagu2 arabian gitu..terasa berada di arab saudi..
presentaion and layanan pon bagus..tgok la service charge dy berapa kan?
harga makanan sesuai la dgn tempat ko makan tu..dah makan dekat hotel x kan ko nak harga macam makan kat nasi vangee..x bole la cm gitu..harga pon mcm harga hotel la kan...
total aku bg 3.5/5 


Nasi Hadramot Restoran

Concorde Hotel (3, Jalan Tengku Ampuan Zabedah), Shah AlamSelangor 40100,Malaysia

#kbai!





No comments: