About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Saturday, May 11, 2013

happy birthday ex boyfriend..

lama x meraban dalam ni.. cerita konvo pon dok tergantung tinggal ag 1 part..
sampai gambar konvokesyen haritu pon dah sampai umah.. tp aku x abs2 ag nak story pasal konvo..
pika dah dok hingaq..cerita konvo ko smpai part 3 je?
nak sambung cek oii.. tp nnti sbb aku ada citer lagi best..muahahhaa..

tajuk entry tak boleh belah.,geli plak aku menulis tajuk sebegitu..
tp aku tgh x de idea nak menulis tajuk ape(mmg ko bkn selalu x de idea ke?)
ok! abaikan..tajuk apa2 pon bole jnji sesuai dgn entry gitewww..

actuallay birthday nye 7 Mei hari tu.. tp aku sumpah ler x engat sbb x de dlm reminder lgsg pon..
disebabkan 6 Mei haritu plak kan cuti sempena cuti mengundi(selangor shj) so mood keesokan tu mood mls je la yg ada pon..
pagi2 mai office mcm biasa la..bukak facebook bukak twitter dulu..pas2 baru la dok wat reja..
sekali tu tgok kwn kak mira,nyssa dok post sal happy birthday adi.. terus la aku tgok kalender..owh.. 7 mei..mmg bufday dia la.. so x de la aku wish kat fb ke hp ke cuma kat twitter je la.. tu pon x mention sbb fb and twitter dah x friend..mihmihmih..so tamat  hari itu la cerita utk hari itu ( 7/5/2013)

so memandangkan dia pon dah buka citer setahun yg lepas..and bg kwn2 dok perihatin sgt kan..meyh la aku citer balik kat hampa nah.. kalau rasa nak muntah,cepat2 spare baldi..kalau rasa meluat,pangkah ja x tu..



atas tu cerita pacek(senang bahasa kan pacek je la dh biasa)

ni cerita aku..sambil ditemani lagu "Teuku Wisnu ft Shireen Sungkar-cinta kita" dulu2 kalau dok sentap ke dok merajuk je pasang lagu tu melalui bb (blackberry) so nnti katv status kita tu kuar la tajuk lagu tu..so dy mmg tau la aku sentap time tu.. muahahha..


berbalik cerita diatas,meyh la aku detailkan lagi,dah alang2 dy dok buka cerita kan..meyh aku sambung..

7/5/2012 hari aku x engat..tp yg aku engat ptg2 tu last aku kemas2 barang kat rumah sewa pekan razaki,so dy pon ada la skali kan dok tolong angkat2 barang nak hantar kat umah acu aku..sbb selebihnye aku bawak ke rumah sewa taman chempaka..dok ngn kwn2 aku yg sem 4 balik..yahooo!! suka!!!  then malam tu aku ada taklimat 3P.. serius aku dah stress time tu.. sebelum g taklimat tu,,aku dah memekak2 kat bilik sbb plan aku haritu sume lari.. ye la abs taklimat kol 9 ke 9.30 cmtu.. dari dewan tu nak berjalan kaki ke depan poli bapak jauh kot..dah tu dah smpai gate depan nak sampai kerumah lagi.. bayangkan pukul berapa time tu..pukul 10 mlm ok!!!

so terus ke rumah manja,amik motor terus ke kedai kek Taman Chempaka(TC) dengan jun kat TC tu mmg ada 1 je kedai kek.. elok2 je aku mai dh dah tulis 'closed' tp still ada org kat dalam..aku pon suruh bukak sbb nak beli selice kek je pon.. dy x nak bukak jugak sbb kata dah tutup.. pas2 aku still merayu2 ag sbb mana nak cari kedai kek malam2 weyh..aku dah nak nangis kat situ..pas2 jun ckp dah la..jom la cari tempat lain..so pikir punya pikir teringat kat tesco ada king's.. so patah balik rumah manja amik helmet then terus rempit pegi tesco..


ko tatau plak time tu jun bawak laju gile..mmg laju sgt..sampai kereta 2 hon..aku kat blkg tu bertabah dgn redha je la..*skrg bila pk balik cm org bodo* sbb takut kedai king's tu tutup.. so dtg2 x tutup ag..rasa mcm nak sujud syukur kat situ.. so dah settle sume beli kek,beli kad..balik umah sewa..tulis feelling2 skit kat kad tu then pegi rumah pacek plak nak ngantor benda tu..btw time tu mmg aku tau pacek x de kat rumah kuar makan dgn kwn2 dy katanye..sbb tu aku terkocoh2 nak settle sume sebelum dia sampai rumah..

pas2 elok plak kawan baik aku,aiman dok sekali dengan pacek,so senang sikit la keje aku,,mintak tolong dia jer..so settle! *lega,padahal bukan buat big suprise pon*

maybe dy dah tgok kek yg aku bg,so dy pon kol dalam kol 11 lebey kot.. aku time2 dah mcm hape la..dah nak tdo kan.. so aku ckp mcm x yah la..makan je la kan..kek tu mmg aku beli tuk dy..walaupon ikot paberet aku.. sbb nak celebrate jugak,so kami sambut la berdua depan umah aku..walaupon sepotong kek.. tp banyak masuk dlm perut aku la.. *bufday sapa sebenarnye pon tatau* 


mesti korang tertanya2 kan? ok korang tak tanya,aku saja nak bgtau..kenapa aku beria2 buat semua ni..walaupon time tu hanya berserah pd takdir..gile ko..aku still engat smpai skrg mcm mana jun potong kereta tu smpai kereta tu hon kami..sbb kami mmg nak cpt sgt.. antara hidup dan mati la kira nya tu..sebab sebenarnya itu first time aku sambut bufday utk org tersayang.. first time ok!! bapak kuno aku..muahahhaha..and kenapa nak celebrate hari tu gak..mcm x de hari lain je.. sbb kalau tarikh lain,rasa and feel dy mcm x sama la dgn tarikh tu..


apa2 pon,aku dah redha dan ikhlaskan semua nya..walaupon pahit..aku ada pilihan ke? x de kan? so nak x nak..life must be go on..sekurang2 nya dia pernah menjadi kisah cinta dalam novel hidup aku..walaupon diam x diam dah 10 bulan masa berlalu..


big thanks and hug buat jun, housemate aku masa 3P dulu..sanggup susah payah dgn aku..aku nak kesana kesini dy bawakkan.. susah payah ngn aku nak buat suprise pacek ni.. to manja,ieja..hoi!! yg ni aku sebak.. nak nangis dulu bole? dah nak abs2 poli baru rapat giler2..hope kawan sampai bila2..sampai dah kawen dah beranak pinak dah bercucu..ok? alhamdulillah,kwn2 sentiasa ada dibelakang setiap kali saat susah dan senang di ipoh dulu..

terima kasih yg teramat2 sgt..of coz buat kwn baik aku since dari PSIS sampai ke PUO.. yg jaga aku mcm adik sendiri.. yg selalu menunaikan kemengidaman tekak aku.. yg sabar melayan kerenah aku..yg sabar mandengar semua masalah aku..yg sentiasa bersama aku x kira susah dan senang..serius aku syg kau doe..cepat2 kawen hokeh! kwn2 yg sgt perihatin(ramai sgt nak sebut nama) tanya itu ini,pasni jgn tanye dah ye,, siap 1 entry aku buat ni ha..thanks atas segala kata2 semangat,doa,nasihat semuanya la.. hanya allah je yg mampu membalasnye..


to pacek : happy belated birthday.. semoga dirimu sentiasa dikelilingi keceriaan & kebahagiaan..




kek tahun lepas..kbai!

1 comment:

. said...

emm emm. thankz for everything. semoga diri macek jugak di kelilingi kebahagiaan dan sinar suria. haha. =)