About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Tuesday, January 29, 2013

review makan : ayam penyet ria..


td teman nurul pegi pejabat tanah..
dy nak daftar ape tatau..
pastu masing2 kan perut saka,,dah la dgn x makan tengahari ag..
so pikir pnye pikir sambil search google.. mulut dok bercakap2 nak makan subway..
ahhhh..tetiba aku teringat kat cookies subway yg ohsem tu..
so we alls decide nak pegi setia city mall je..sbb kat situ ada la subway..

tapi bila dah sampai setia city mall..dah sampai depan subway pon tetiba..
'ehhh..lapar nasik la..jom cari nasik la..'
so tempat yg aku nampak yg ada nasi,ayam penyet ria je la..
di sebabkan aku and nurul mmg penggemar ayam..so we alls pejam mata je la masuk kedai tu..
dan di sebabkan aku ngn nurul pon x pernah try..why not kite cuba kan?


tengok menu dah pening pale nak order yg mana..sbb dy x de set skali nasi and air tu..kalau macam ayam penyet BEST..dy dah ada set..so x payah nak runsing2 nak air ape,nak nasi berapa banyak..ok..aku order ayam penyet(peha) nasi 1 and air bandung..


picture ehsan google..sbb x sempat nak amik gambar..
tp yg aku dpt x sama pon mcm pic ni :(



aku suruh nurul amik pic aku dgn ayam tu,sbb aku nak tunjuk betapa x best nye ayam tu..tau x dy bg yg peha tu nampak tulang jekkk..isi x de..mmg aku tukar la..engat aku kucing ape dok makan tulang...so mmg aku tukar yg lain la..pas2 nasi nye x di dtgkan dgn sup.. so aku mintak sup and nurul mintak sambal lebih.. sambal dy bg aku x berapa sedap..sedap lagi BEST & AP pnye sambal..dah la pedas nak mati..*taim aku update entry ni pon berulang alik ke toilet*

dah settle melantak sume ape ag,bayo la..dah sedap makan..total2 sume RM 30.15.. eh2..makan 2 org je kot apesal sampai RM30.. sekali tengok bil sup dia cas rm1.00 tambah sambal dy cas rm0.80.. ok fine! mmg pasni aku x masuk dah la ayam penyet RIA ni..sbb slalu aku makan ayam penyet kat tempat lain,,kalau mintak tambah2 ni x de la cas ape2 pon..kire ni first and last la aku makan kat sini..




menu wajib kalau pegi setia city mall..
HOT & ROLL..
ni jugak yg terbaik..daebak!!!

#kbai!