About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Wednesday, July 27, 2011

Tuesday, July 26, 2011

sesi menternak lemak di kenny rogers dan tutti frutties bersama tersayang's :)

assalamualaikum sume!!
annyeong!
rasa cm lama je x berceloteh,membebel2 dalam blog ni..
nak kata,bz x jugak..
sbb bru mgu ni dpt asgment..
sekarang mmg malas tahap cipan nak update blog,walaupon bnyak citer2 menarik yag berlaku 2,3,4,5 hari ni..
auwww~

kite citer sal ari isnin ari 2 ye,,
sal makan kat kenny rogers~

kami berempat ni bukan bole plan,ikot sedap tekak je nak p makan mana,,
memandangkan ptg ari 2 class algo batal..
so kami p lepak2 kat library dlu,adala dalam sejam stgah gak dok c2..
sbb nak menunggu kaunter nak apply stiker kenderaan bukan dalam kol 3 cm 2..

bile dah dok dlm library 2,mcm2 jenis buku la kami bukak..
smpai la nampak chicken chop..
then ttbe teringin la plak..
mule nye aku nak makan kat gopeng ja..
aleh2~ nina ckp chicken chop kat c2 dah kecik..
pikir2 pnye pikir nak makan mana,,
last2 wat kputusan makan je la kat kenny..janji AYAM!!
haha~

so dgn baju kurungnye,kami pon p la JJ..
sbb kat sana je ada kenny..


ok!
sok nye pas habis class open sourse kami makan kat tutti fruties plak~
pas2 malam nye aku sakit perut sbb asik makan ja..
rasa kau!!

yang colourful ni of coz la aku pnye :)

nina pnye

mira pnye

mun pnye..

.
.
.
.
.


dah x de rupe dah aku..
dgn nek motonye..
tgh2 panas plak 2..
mmg haru biru dah muke aku..

papai!

Saturday, July 23, 2011

please help me to hate you!

assalamualaikum..
annyeong..
fuh! penat,ngntok,letih..
semua bercampur menjadi 1 la..
apa yg kami rancangkan seminggu yg lpas tuk p picnic,
akhirnye jadi jugak..
thanks a lot to wakaka geng! u r the besh geng in the ipoh..haha..

later update sal g picnic ya,,
pic2 kat kamera fadil n mun x amik ag,,
x besh la citer2 x de gambar kan..

mood skrg:senyap ag bagus kan..jalani kehidupan cm biasa..
bersama sapa2 yg reti dan tau menghargai aku(ayat pasrah la plak nokk)


' when anger control your emotion,
silent is the best treatment '

notahati: slalu msg pon bosan gak kan :) nak jmpe trus ja..haha

Wednesday, July 20, 2011

ok fine! fine! fine! (gaya syuib sepah)

assalamualaikum sume!!
annyeong!!
slmat petang!
panas pulak ptg2 ni kan..
ke ipoh je yg mmg panas?

kalo dpt shoping2 ke jenjalan ke tym ni..
woah! bestnye..
nak follow g men bowling mls plak..
dah ah aku x kenal budak2 class dy..
kang cnfrm aku tercongok cm org gile..
so conclusion nye x payah p!

aku ni,nak kata panas x jugak,bengang pon x,marah lagi la x..
hahahha..
mls doe nak pk,sbb skrg aku mmg bebusy sgt2..
subjek sume hard2,susah2..sampai otak aku ni asik pk,
leh lpas ke x sem ni,kalo x pas sem ni mmg gantung diri la..
so bnde remeh2 tu aku mmg mls sgt2 nak pk..
juz go with the flow,enjoy je ngn sapa yg ada..
tp aku x kan mengulangi kesilapan lama..
2 janji aku..
haha,,past is past,wokeh!

kan senang kalo ckp cm 2..
x payah la nak tgu 1 bnde yg mmg x kan pasti..
(actually x de la tgu pon,peribahasa je 2)
haha,ttbe rasa cm memperbodohkan diri sndri plak..
btw,aku pon x nak ckp lelebih,pandai2 la nak pk sndri..
sbb sume dah wat keputusan sndri ryte..
yeaha!!!
hohoho!!
suke!!!!

notahati:pasni x yah la nak baca2 blog ni ag dah..wokeh? :)

sayonara!



Thursday, July 14, 2011

J card day,,kami bershoping cm org gile...

assalamualaikum..annyeong!
salam sejahtera..
kepada anda semua..moga bahagia..
lirik lagu nasyid,,kalo pandai sgt cube teka,,sapa?
ha? ha? ha? x tau le tu..

hamboi,nampak hepi je kan aku ni?
padahal hari2 pon aku hepi la der,,,
pe barang sedih2,x rock la cm 2..
padahal hari ni jugak,hari yg membosankan,memenatkan,mengejutkan,mengembirakan,
melepas kerinduan..
bape banyak mem da..

cerita pertama..

perjumpaan ngan ketua jabatan(KJ) madam basariah..a.k.a mada bash

padahal,hari ni class aku start kol 10.30 kot,tp di sbbkan perjumpaan ngn KJ kne bangun awal doe..pas2 x nak lama plak nak tgu turn nak mandi kan,,kol 6.30 aku dah bangun,gler semangat nak jmpe mama..wakakaka..
status2 kat fb sume heboh2,sal perjumpaan ngn KJ..
paling x bole blah ayat mmber aku
"kpda semua warga JTMK,jom gosok baju batik,sok nak jmpe madam bash"
macam biasa la,dah nama pon taklimat kan,,
so duduk dengar je la,ttg taklimat displin la,kebajukan la..tah hape tah ag..
aku x dgr pon
*aku sembang je kat belakang 2*,bile lec lalu aku senyap la,pas2 sambung sembang balik*
taklimat 2 habis kol 1.yahoo!!!
dan ptg 2 class network security batal!!
mmg suke la..

J-card day..

langkah kanan jugak sbnarnye ni..
padahal rancng p jj sbb nak usha kasut akt vincci je..
sbb vincci je sale (smlm nina dah beli kasut,2 yg aku tau 2)
sbb plan nye pas2 nak g makan tutti frutti kat medan gopeng yang baru bukak 2..
tp,sesudah sampai ke JJ 2,tgok kat banner 2 tulis J card..
wah! mau x ramai orang tym 2,nasib bek la kami p nek teksi,so x yah la pening2 nak pk parking..
kalo nak cri parking mmg penuh kot..

of coz la,kami memulakan operasi p vincci dlu..
x nak ramai plak weyh,,penuh 1 kedai 2..
then tgok tag harga 70% ,50%,20%,10%
meroyan kejap dalam 2..
sume murah2,cntik2..
harga pon,sgt berbaloi2 woii..
lama gak la kat dalam vincci 2,tawaf 1 vincci ko tau..
last2 aku rembat 3 pasang kasut..
2 wedges 1 pasang ag kasut nak p class..

pas2 kami p padini plak..aku rembat 7 helai baju..
murah weyh,dr harga rm29 jd rm 8.70..
murah x?murah kan..
so aku amik la banyak2..gile rambang mata aku..
*aku mls nak citer banyak2,bukan korang baca pon kan*

dah tawaf bape kali dalam jj 2,,
baru rasa lapa..
then kami mengisi perut kat jhonny..
makan steamboat..
bagus tuk org berdiet cm aku..
*tett!! diet kew?*

nina,aku,ika
mira n munira..cukup la pompuan geng wakakak
tgok 2,bape banyak dy pnye tingkat,semua 2 aku nak humban dalam sup yang tengah panas 2..

tym ni depa kata aku kebulur,x semenah btol sampai dok tonggengkan mangkuk 2,,lapa sgt weyh,dalam erti kata lain,aku nak kutip2 suhun 2,,sayangkan membazir *ayat bajet*..

5 orang makan :rm59.00

kami meneruskan lagi misi yg tergendala,
p dalam jusco la..
kali ni aku beli barang wanita and seluar jeans 2 pasang..
*sempat tersempak ngn cousin aku plak*

then sampai umah dalam kol 9..
laju2 dok depan tb tgok citer korea aku ler..
personal taste..

babai!!

Wednesday, July 13, 2011

x da motif la nenek nih!!

assalamualaikum sume :)
annyeong haseyo!

semalam kalo ikut jadual,aku balik kol 6.30..
tp class petang tu xde..so kol 1.00 dah cabut balik la..
lepak2 makan tengah hari dlu..sbb mls nak masak
*padahal sengkek dah weyh*
then ptg tu g jejalan cuci mata..
*cuci2 pon melayang gak la wet aku*

ha,semalam dlm kereta la..
tetibe dpt 1 msg au..
haha,dah lama hp aku x berbunyi..wahahahha..
*msg tone thunder by ft island,harus ok bgtau...haha*

then tgok nama "FATIN SYAZANA"
aish,dlm aty aku..wah!! *teruja*
haha,ye la lama weyh x gosip2 ngn nenek ni,rindu!!
she text :"macik!! dalam class ke?eit,nnti dgr lagu alyah kisah hati..org tuju khas tuk ekin"

aish! pe lak kne ngn nenek ni siap suh dgr lagu la bagai..
motifff???



notahati:wargh!! i got flu..hdung sumbat,badan x larat,kaki sakit,,sume sakit..RINDU ag!!!
OK FINE!

Monday, July 11, 2011

STOP IT!!!


please let him go

past is past

life must go on even,him not beside u

stop to stalker anythings about him

stop to hurting your heart

stop to remember him

stop to crying because of him

please erased all memory with him..

fine!

*pahal susah sgt ko nak berambus dr hidup aku ha?*

cina+taiwan=korea..

assalamualaikum :)
annyeong!!
woah woah,agak berhabuk sikit ye blog ni..
x de la sampai bersawang kan..
biasa la,x de wifi kan,kne la paham..

tp
tp
tp

aku dah pakai P1max,so insyallah,boleh la update hari2..
tu pon kalau ada masa,ada cerita..
btw,pada hari rabu yg lepas,selesai sudah pendaftaran kami tuk pelajar semester 5..
alhamdulillah,sume berjalan ngn lancar..
selamat dah jmpe kwn2 sume..
cume x tau je la selamat ke x nak hadapi dugaan dan cabaran tuk sem baru..
semoga di berikan kekuatan dan ketabahan tuk melalui segala apa jua dugaan yang datang..

actually,aku bukan nak cerita pasal pendaftaran ke kwn2 aku ke,class aku ke semester aku ke..
aku nak citer sal citer korea aku la..
aku ni bukan la HANTU TV,sbb masa aku bnyak di habiskan dpn laptop..
kalo ada citer besh2 mereka2 akan inform kat aku,,
walaupon aku ni gile korea,tp kdg2 aku pon ter'miss' tgok merela di tv..
wahahahhaha..


btw,skrg aku ngah gile tgok citer PERSONAL TASTE..
2 pon adik angkat aku yg inform..
then citer 2 dh di aleh kan ke bahasa cina..
ah! sgt tak korea la..
*tv8 isnin-jumaat 8.30-9.30pm*

pas2 td akk rumah aku text kat fb suh tgok cter PLAYFULL KISS
juga di alehkan bahasa ke bahasa taiwan..
oh! tidak korea jugak..
tp di sbbkan dedua2 citer ni terbaek..
aku usaha gak tgok walaupon cm2 halangan dan dugaan..
wakakakkaka..
*tv7 isnin-jumaat 6pm*

yg kul 8.30 tu aku x de la kisah sgt nak tgok citer personal taste..
yg bab kol 6 ni..adoy!! semput..sbb class aku isnin ngn selasa je dah abs kol 6.30..
nak menapak balik jalan kaki..
mmg kim slm je la..x sempat la nak tgok..

notahati:[asal ah,setiap kali aku tgok citer personal taste tu aku akan senyum sorang2..motiff??
pas2 kalo dgr lagu ft island..trus nak engat dy pahal..tau x?aku benci kot perasaan cmni..x leh ke x de perasaan dah,,pe susah sgt,nak lupekan,,argh!
*ttbe rasa cm nak lempang diri sndri sbb mengelabah sgt*

Tuesday, July 5, 2011

ninie azriena 1st giveaway : kau muzik dihatiku


assalamualaikum :)
sblm aku bertolak ke ipoh sok,nak join 1 giveaway ni..
ye la,nnti takut x sempat ber'update plak kan..

giveaway ni di anjurkan cik ninie azriena, junior sekolah aku dak ni rupenye..hehe
tp x bape kenal pon..hehe

kalau korang nak join boleh KLIK SINI

SYARAT2 PENYERTAAN GA NI :
  • mesti jadi follower ninie ( wajib untuk tahu perkembangan GA ni )
  • copy banner GA ni, dan link kan terus pada entry ini ( wajib )
  • copy banner dan letak di sidebar blog kamu ( kalau rajin )
  • tulis entry bertajuk" ninie azriena 1st giveaway: kau muzik dihatiku "
  • sertakan 1@2 lagu yang membawa maksud tersirat dalam hidup kamu (ikut kreativiti kamu sama ada nak letak lirik/tajuk/video)
  • tag 2 orang rakan anda ( kalau rajin )
  • tinggalkan link, id follower, dan emel di kotak komen dibawah entry ni
actually,lagu ni banyak melambangkan perasaan kita..tym kite gembira kite dgr lagu rancak2,tym kite sedih of coz la nak dgr lagu sedih2 kan..dan lagu juga membantu kite tuk meluahkan perasaan pd seseorang,meminta maaf pada seseorang,sume dgn lirik2 dan bait2 lagu tu..

ok~ lagu yang aku mempunyai sentimental value adalah lagu stacy-kisah kita..
actually ada cerita di sebalik lagu ni..dan aku pernah cerita pasal lagu ni di entry yg sblm ni..



lagu ni adalah lagu rancak tp lirik2 dy membawa bermcm2 makna..hayati this song ok?..yg aku paham tentang maksud lagu ni adalah..pasangan tu mengejar cita2..dan sekarang KISAH KITA dah pun terjadi..

p/s:sory ninie,terPANJANG plak entry ni..

btw,tarikh tutup giveaway ni 30 julai 2011 ye :)


ada pilihan x??aku x nak balik ipoh..tolong!!

assalamualaikum readers!!

sume kwn2 update status pasal balik ipoh..
ada yg teruja,excited..
ada yg mls nak balik..
mcm2 ah!
aku??msti la malas gile nak balik,dah la x puas cuti..
nak kne balik ipoh balik..
nak muak weyh aku tgok ipoh tuh..
*x nak balik boleh kan*

sok nak balik ni,aku 1 hape pon x kemas ag..
cm nak bawak jasad je,roh tinggal kat sini..
berat hati la plop..
dengan x sempat nak jmpe azie gosip2..
rasa cm de tertinggal ja..
nak x nak kne balik jugak kan..

pas2 ni dah bz sume,x de la masa 24jam ngn FT island,,
tp aku dah download sume video dan lagu2 FT island,,
tuk peneman aku kat sana nnti..
*tuk makluman,umah sewa bru aku tu x de wife,nak beli berukband mau tgu pt la kan*
bole gile aku cmnih,x dpt nak update blog :)

emosi plak ttbe jd cm x tentu arah,
pasal eh??meroyan ka?
kengkadang 2 dok sesaja tu tetibe nak menitik air mata..
rasa cm rndu..
tp x tau rindu tu dituju kan kat sapa..
aish?pelik2 plak aku skrg ni..

kalau pasal pe2 perasaan sblm ni aku dh redha dan dah buang jauh2 dah..
yeah! aku patut ukur baju di badan sndri..
dan lebih baik melepaskan perasaan tu pergi..
sbb cinta x seharusnya memiliki..kan?
andai itu yg terbaik tuk diri ini..
tunggu2 pon last2 dy ada org lain?ha,,x ke aku jugak yg kecewa..
so,jalan terbaik..JANGAN MENGHARAP..
bak kata nawi"kalo ko sedia sukakan seseorang ko juga kne sedia tuk dikecewakan"
aku x pernah lupa kata2 tuh!
sbb aku takut apa yg aku angankan mmg x kan jd kenyataan..
so lebih baik,aku wat x tau pe2 dan jalankan persahabatan tu mcm memula kenal dlu..

ye,aku mengaku aku suke dy..
sbb dy adalah DIA..
seorang yg gile2,yg slalu wat aku rasa nak baran..
seorang yg suke menyakat,suke mengusik..
dan aku senang berkawan dgn nye..
sampai aku pon x tau bila aku suke dy..
dan bila skrg sbb dah x slalu berhubung cm dlu,,
aku sgt merindui saat2 kami slalu ber"YM"..
*wahahha,start dah merapu aku*

tdo dlu..
bubye!

jap2 sblum tu nak tatap pic ni
.
.
.
.
.
.
.
.






notahati:ye! skrg aku sgt rndu kot,tp kne kuatkan hati..wat cm x de pe2,pe2 pon hidup kne teruskan,,td tgok citer 3,2,1 cinta..tp aku x mampu ag nak jd cm SAM(diana amir) tuk merebut hati lelaki yg dy suke,sumpah sweet gler kot citer 2...

Sunday, July 3, 2011

puas hati aku dapat jugak barang FT island!!!

assalamualaikum..
여 보 세 요 :: hello :: yoboseyo!!!
annyeong haseyo..
haha,2 je yg aku tau pon dalam bahasa korea..
masih lagi belajar,xde la blaja sgt pon,banyak lak masa aku kan..
juz usha2 je perkataan yg senang,,wahahha..
penat weyh!! baru balik berjimba!! senang citer shoping sudah~
berjimba 2 mcm meriah sgt la plak..
actually x de pe2 plan pon nak p..
tp2 sebelum2 tu aku de usha kat mane nak beli barang2 kpop cm buku nota ke,keychain ke mug ke..dan tempat tu hanya ada kat TS(times square je) so,nak x nak kne p jugak la..
dah 2 bile ah ag aku nak pg kan,,selasa ni nak balik ipoh dah..
so kalo dah kat ipoh 2 paham2 je la bile aku boleh balik ag kan..
so sementara ada sen,aku pon ajak mmber baik aku teman la kan..
MISI UTAMA juz nak beli barang2 FT island..
tp bnde 2 dah jd misi ke dua,sbb aku dah p shoping moping kat sg wang dlu..
sedar2 duit tinggal rm50 jew,,wahhahah..
so x boleh jd ni then trus kuar dr sg wang 2 dan menuju ke times square..
actually aku nak citer dr mula ni..
yg atas tu hanya mukaddimah je..
(panjang gler mukaddimah ko)

aku gerak nek bas je,kalo nak p KL mmg aku akan nek kenderaan awam,jimat pon jimat..
ag 1 bole buat aku kurus!! wahahaha,aku suke aku suke!
dari umah dalam kol 10.30 cm tu pas2 sampai klang dalm kol 11 pas2 amik bas g pasar seni(slalu aku nek ktm trus g KL sntral) tp memandngkan mmber aku n aku mls nak jalan kaki ke ktm,so nek bas je la ke pasar seni then amk train g KL sentral,pas2 cross depan 2 amik monorel p jalan imbi..

so dah smpai kat jalan imbi(kuar2 trus jmpe TS)..tp aku decide nak g menternak lemak dlu la kat mekdi(MCD),,puas pikir nak makan hape,last2 choose je la mekdi,sng skit,murah gak sbb value lunch..hehe..

sementara tgu najwa beratur panjang nak order menu,aku mcm biasa la take2 pic, harus la kan sbb nak menempek kat blog kesayangan aku nih :)

yeah!! makanan dah smpai..dan aku terus makan dgn pelahapnye..sampai2 muke aku jd kembang semangkuk cmni
.
.
.
.

asal aku baru perasan yang pipi aku makin membulat dan mata aku makin menyepet..mengapakah?? salah pandang kot..juz forget it..

tgok kwn aku makan sopan santun ja :)

lepas perut dah kenyang,bermula la sesi tuk membuang lemak plak iaitu tawaf 1 sg wang tu..
masuk dan keluar kedai,,fokus utama,kedai baju,kasut n handbag..
sbb aku gile 3 barang tu jew,,haha..tp memandangkan skrg aku tgh kayap..
aku tahan je la segala nafsu yg ado..sabar kan aku..
kan "sabar itu separuh daripada iman"
dalam sabar2 pon 2 baju gak aku rembat,1 dress 1 ag baju jenis jarang pakai ngn inner 2..
pas2 aku rembat selipar,sbb dah nazak,ada jugak usha2 kasut,tp sayangnye wet aku mmg x cukup..kalo aku beli kasut,alamatnye aku kne wat khemah kat times square tu sbb x de wet nak tambang balik..mesti aku x mau kan?

akibat x tahan dgn godaan di sg wang,so kami pon kluar laju2 dari tempat tersebut,sebelum aku bertukar fikiran tuk menghabis kan semua duit di situ dan kemungkinan akan menangis berguling2 di sbbkan x dpt membeli barang FT island akibat sen aku tinggal 0(ayat pe yg aku cube sampaikan ni??)

aku beli kat sungei wang :)

kaki ni terus je laju masuk TS dan terus nek tingkat 5..x de nak pandang kiri kanan dah..dalam hati "level 5 nama kedai my star collection" dah smpai tingkat 5 tu,tawaf ah 1 floor tu nak cri kedai ni,dah la kedainye ujung pas2 kecik je pom,aku imagine pnye la besar kedainye..
*tertipu mak nak*
kecik pon kecik ah,janji ada barang2 kpop yg aku nak..
masuk2 je terus teruja rasa nak pengsan sbb rasa cm nak beli 1 kedai..
tp di sebabkan aku masih ada lg kewarasan,aku wat relx ja..wakkakakka..
aku x mampu nak beli barang mahal,aku beli je la pe yg mampu..mampu la sgt~
tu duit nak beli shawl kowt!!!
*sabar ekin,jgn nak meroyan dlm ni*
aku juz beli tali nak letak kad matrik(aku x tau nak panggil ape),badge,keychain letak kat hp dan pensel box,harus korang tau sume barang 2 warne kuning wokeh~
lpas ni aku terpkse bertukar minat kpda wrna kuning la nampak nye,,

aku rasa nak bawak tdo sblh aku bnde2 alah ni,biasa la kan harta baru,dah lama2 nnti di cmpak je ke tepi,,dasar~

pas dah penat tawaf,tp x masuk sume kedai pon sbb kaki dah lenguh,haha..so,kami duduk rehat2 jap kat mane2 kerusi yg kosong tu,dok lepak2 tgok orang.tgok pasangan couple,pas2 kutuk2 depa,,wahahaha,jahatkan? *jelez sbb aku x de couple* pas2 amik lagi gambar,cm x kenal plak aku kan,,pantang nokk~


she my besh fren~ slalu bercanggah pendapat..tp gado cmne pon,mst baik balik pnye..

last,harus la tempek pic tuan blog,x banyak pon aku soping,4 beg plastik ja,,x mencabar lgsg..huh!

siyez,kaki aku dh rasa cm nak tercabut,tu pon de angan2 nak pakai wedges tu..gasak ko,pakai selipar pon kaki rasa cm nak tanggal jew,,kalo pakai wedges agaknye aku bukak wedges tu dan berkaki ayam,,

tgok jam dah kol 6.30..cepat2 kuar dr TS amik train dan balik..
smpai umah kol 9.30 mlm..
sekian,terima kasih..
2 saja cerita tuk hari ini ya :)

nak tdo..
badan dah penat,,
selamat malam,,
nak tdo ngn barang2 baru skali nak mimpi hongki,minhwan,jonghun,jae jin,seunghyun..

saranghae!!

Saturday, July 2, 2011

entry lama :: cameron highland (19 jun 2011)

assalamualaikum sume!!!
arini baru nak update pasal g cameron hari 2..
gambar baru aku transfer dlm laptop ni,,hehe :)
actually x plan pon nak pegi nye..
memandangkan sok aku de final test tuk short sem aku tu ler..

oh! before that,adik aku si gemok teman aku balik ipoh la kan..
2 yg dy merengek2 nak p cameron,nak x nak aku layankan aje..
padahal sok tu ada bnde ag penting dlm idop aku..

then kami gerak pagi x pagi jugak la,around kol 11 cm 2..
then singgah amik eka n ayu dlu kat umah acak aku..
sja nak bawak budak2 ni,rindu..
memula amik dyorg tu,lgsg la x nak berenggang dari aku..
nak menempek je,,al maklumlah dah mak long dy je yg dy kenai..
mak ngah dy garang,tuh depa x mau tuh..
sesak nafas gak la aku,nak memangku 2 budak ni..
pas2 dah lama2 skit,adik aku bg men game kat galaxy tab tu,baru la depa nak berenggang skit..
pas2 dah riuh la 1 kereta ngn suara depa..

see,dgn muka bangun tdo nye,dan muke aku skali ngn mata sembab sbb tdo kol 4 pg stdy OS pas2 pagi2 dah nak kne bangun..uhhh!!

actualy,x pegi bnyak tempat pon..
juz g minum teh dan beli strawberi dan pegi factory jual coklat,,thats all..
aku pon dah bape taun x p cameron.last p pon darjah 6 tym tu umur 12 taun,skrg dah 22 taun..
so dah 10 taun x jejak kaki ke sana..so banyak la berubahan kan..
siap nak bangunkan jusco ke tesco,,class ko maria,,
kami pegi kat factory teh BOH tu,,x nak jauh pendalaman plak kan...
jalan dy mmg seram gler,,cerun gler ok,naik pon kne 1 kereta 1 kereta dan kalo smpai selekoh 2 kne hon..
aku x berani nak tgok ke luar,,haha,,gayat weyh..
eka n ayu tdo..aku pon kejep2 tdo jap2 jaga sbb pangku eka kan..
x nak berat plak..alhamdulillah la,sepanjang perjalanan depa x banyak meragam..
cume penat melayan kerenah je la..
sbb dedua nak berkepit,x nak kat mak ngah dy,,letih aku..
nasib bek ayu..mak ngah dy handel gak...aku handel eka jew..
2 pon dh sgt letih tau..

hehe,sudahnye mak long dy dok tengah2 senang nak suap ayu n eka makan..ni dah smpai ke kemuncak! yahoo..sebelah tempat kteorg lepak ni adalah factory BOH tu..tym ni aku minum hot choclate dgn kek strawberi,,mmg sedap strawberi dy,,segar dr ladang wokeh!

pas2 trun dr ladang BOH tu,juz singgah la gerai2 kat tepi tu borong sayur,strawberi dan beli cenderahati kat adik2 aku then singgah beli coklat pas2 balik..

sbb malam 2 aku dah rushing2 nak wat stdy group ngn nony and fara :)

notahati:sekarang mood ngah hafal lagu cling ft island la sapa ag,very touching this song ok..tetiba mengingat kenangan lama plak,,dush!!!

Friday, July 1, 2011

dah besar pon nak celebrate gak ke..


assalamualaikum readers..
annyeong haseyo!!! ( gaya erul af9)
jual sayur!!! (gaya pak nil..hehe)
wah~ lagu kat blog aku pon dah bertukar..
dah sedia2 mendayu2..sekarang lagi mendayu2..kan3?
kome dgr je la walaupon x paham..bio awok je yg paham..
kalo nak lagi memahami lagu 2..
g kat you tube then korang leh taip heaven FT island..
ha,,cri la yg ada subtitle BI pnye..
kang cari yg korea pnye macam kome paham plak kans..

hari ni aku menyambut 2 ulang tahun..

yg pertama of coz la,ulang tahun..jeng jeng jeng
SELAMAT HARI JADI "SEMUA TENTANG KITA" YG KE 3..SEMOGA TERUS MENJADI TEMPAT AKU MELUAHKAN SEMUA RASA DISINI :)


HTTP://YOUANDMEPLUSKISAHKITA.BLOGSPOT.COM yang ke 3 years..
dah 3 taun ko,aku merapu meraban dalam ni..
semua cerita kisah aku,suka duka,pahit maung melalui kehidupan ni
sbg seorang hamba allah,anak,kawan,girlfriend,macek..apa lg title yg aku x pegang,,ha?
banyak juga kisah hati,kisah cinta,kisah hidup dan mcm2 kisah lg la aku coretkan dalam ni..

dari url asyikintarmizi.blogspot.com..tu url awal dimana aku mula bangunkan blog aku dlu..
pas2 ada stalker senang citer,ada sorng pompuan gile telah serang aku dan aku terpaksa tukar url blog kpd hannaasyikin.blogspot.com..haish! tu pon dy dpt jejaki aku jugak..sgt tabah ye berusaha menjejaki blog aku,dan sbgai kputusan terakhir aku terpaksa tukar lg buat kali ketiga tu yg dpt nama youandmepluskisahkita.blogspot.com..x nak panjang plak kan url aku 2,dan url baru ni clean n clear bebas dr diserang pompuan giler dan ex bf aku,,bagus!!!

kenapa url youandmepluskisahkita??ada cerita disebalik perkataan tu kew?
actually,you and me tu lagu bunkface dan kisah kita tu lagu stacy,x de pe2 special pon cume ia sentimental value bg aku,,cewah~!

actually banyak dah perubahan blog ni kan,yg x berubah dari dlu smpai skrg tetap nak terapkan warna pink,sungguh pinky aku ni..kalo x banyak,mesti sikit..tp ni dah terlebih banyak,aku bukan hape,aku kalo tegok kaler pink sejuk je hati aku,kalo gabung pink n purple ag aku suke,,auwww~

dari x penuh gambar2 FT island,see~ skrg dah gile FT island,kalo boleh kat wallpaper hp,screensaver,desktop wallpaper sume nak letak picture FT island,pas2 ringtone.msg tone sume nak pasang lagu FT island..tu belum kira downlod sume video2 clip then transfer kat tv ag..mau ayah aku x bising penuh dgn FT island dalam folder tu..haha,,nasib la dpt anak minat korea band..kpop sudah,band2 la plak..kalo ada baju FT island pon aku rasa aku p beli kot,,haha..sah gile kan..nnti dah balik ipoh,dah start bz hilang kejap la ft island 2.. wokeh2,mst korang bosan aku asik citer sal FT island je kan,,sorry2,,haha..but last not least, hongki oppa,saranghae..walaweh~ bile FT island nak dtg msia eh?? erkk?

lagi 1 ulangtahun khas tuk sahabat baik aku,atau senang citer askar aku.askar aku kan de 2 orang nadirah n nazira..tp hari ni bufday nazira..

Hepi bufday nenek azie syg,semoga berbahagia disamping tersayang,jaga tersyg tuh lekloh wokeh~ aku x nak dgr dy ngadu hape2 kat aku dah,,tettt~ doakan aku cpt kurus,,wahaha.semoga di murahkan rezeki dan di permudahkan segala urusan kehidupan,,memuah! lap u <3..aku x sempat nak beli kek,sbb selasa ni aku dh kne terbang balik korea eh2 silap,balik ipoh..next tym ya celebrate,tp aku sempat buatkan kek tuk ko..tada!!!
.
.
.
.
.
.

picture sumber pacek google :)

jangan nak lupa,hari ni jugak TOMOK bernikah dgn gadis pilihan dy..tahniah tomok n ayu..
aku ni bile nak menikah,,ops~! larik tajukk sudah..
class ko nok,kongsi tarikh hari lahir ngn sama ngn tarikh tomok menikah..
jelez~!

ok~ akhir kata..bubye!!
saranghae :)