About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Friday, May 31, 2013

berkampung buat mcm rumah sendiri..majlis pertunangan nurul syahidah..

cerita 11 mei 2013..cerita dah lama..tp still nak story jugak dlm blog kesayangan aku ni..
majlis pertunangan kali ni rasa mcm aku bz sgt..mcm aku plak yg nak bertunang..
ye la,,masa pika and mira bertunang dulu,aku masih kat PUO ag kot..kira time2 akhir kat PUO so x de la merasa sibuk2 semua ni..
yg ni plak,nurul sebulan sblm majlis,dah warning sume kena buat pelamin..
and aku plak selaku penasihat sebelum 2 bulan,aku dah memekak2 suh cari hantaran,sbb nnti mesti kalut,aku tau dah..so masa elianto ada sale haritu..aku dah memekak2 kat telinga dy suh buat tuk hantaran terus..at least 1 barang dah lepas..
and dulang hantaran pinjam kat aku and mira jer..

so jumaat 10hb tu,dah bising2 kat whatsapp malam ni bersengkang mata sampai lebam siapkan pelamin.. ye..kami yg menurut perintah..so lpas je waktu balik keje..laju2 balik rumah packing2 baju..packing mcm nak dok seminggu.. then tgu je la nurul pick up kat rumah.. and dalam kol 8 cmtu baru dy amk,terus ke 'sayangku', nak beli barang,ada je yg x complete lagi..and sampai2 rumah tgok khemah x de lagi..tp org2 rewang ada dah la..dan salam2 dah makan2 semua..so misi meneruskan kerja..

actually,agak tergendala jugak sebab langsir backdrop tu tatau letak mana..so cari2 pnye cari..semua bilik cari..haha! nurul dah hangen 1 badan time tu..aku tgok dy pon dgn aku2 stress.. sekali tu pika ckp ' cuba ko tgok kat beg plastik sblh ko tu kn' aku bukak2 tgok ada.. haha..nak je aku cmpak ke nurul tu,cari x abs nak marah2.. dah dapat kain ada hal lain pulak..kain x berjahit,so mcm ne nak letak tali kan..so gagah la kiteorg pakai mesin mak nurul..tp mcm jahanam jugak jadinye.. so dr merosakkan harta benda org..mari la kite beramai2 julur kaki jahit jelujur je,, janji bole gantung..senget benget belakang citer.. banayak cerita ok masa nak buat pelamin ni..sempat ngumpat2 lagi..yg ni bia la rahsia kami berempat je.. settle semua dalam pukul 2 pagi..so masuk tdo pon bukan tdo,kol 3 pagi rasanya baru terlelap..even pika,nurul n mira still bersembang..aku mmg x tahan dah and terus dibuai mimpi...zzzzzzzz

esok pagi kol 7 hoiii nurul dah memekak,mcm biasa la,suara petir dia tuh..bangun2 je terus dok depan pelamin dgn muka mamai2.. touch up buat kali terakhir..and ini lah hasilnye!!


ni la hasilnye setelah bertungkus lumus semalaman..mmg masing2 puas hati..sebab hasil tangan semua bff.. haha..puas hati aku tu mcm pelamin aku pulak.. and dah settle semua baru la dok gosok2 baju and siap2 semua..siap awal2 senang..perempuan kan,kang nak makeup la..nak bentuk tudung la..semua makan masa.. 


sebenarnye plan nak pakai semua baju kaler pink..aku pon dah siap la beli baju baru,peplum plak kaler pink..aleh2 bincang balik kata nak pakai biru terkuois..pas2 org ni ada baju biru org ni x de baju biru sudah nye sebulat suara setuju pakai baju kaler hitam je..tudung pink..dah! tak payah gaduh..


engat senang ke nak amik pic berlima mcm ni..ptt buat frame besar2 tau.. kalau kuar together mesti salah sorang x de.. ni pon pas balik kerja nina terus pecut datang sini..tu pon kejap sangat..x panas punggung dah nak balik..nak pindah rumah katanya.. x kisah la..jnji dpt kumpul berlima..


nak bg hilangkan nervous nurul..mcm2 gaya bengong/buruk kiteorg buat.. haha..mmg selalu la mcm ni kalau dah berjumpa..ada bnyak ag yg huduh..haha..tp x de la aku nak tempek kat sini.. kang x lalu makan lak korang tgok..hahhaha

pic nurul sarung cincin aku amik,tapi sampai gegar2.. sebabnye dengan aku sekali nervous..ada ke patut depa suh aku mengiring nurul..thats mean aku kena kedepan la dgn ramai org cmtu..malu hoiii aku..aku amk pon 2 ketul je pic pakai tab aku tu..tp cm gegar2 skit..muahahhaha..so x de la aku tempek dalam ni..tp semuanya berjalan dgn lancar..alhamdulillah..

sekarang kan trend gwiyomi..pic pon sume nak style gwiyomi..bajet2 cm cute *mata ke atas*
anugerarah persahabatan adalah 1 anugerah yg tidak ternilai sebenarnya.. even dah bersuami dan berkeluarga 1 hari nnti,aku harap persahabatan kita akan terus mekar mewangi :)

nak amik berkat jugak :)



semua dah dimiliki. :)

kbai!


Monday, May 27, 2013

semua orang ada perasaan..tlg hormat sikit..


ni aku tatau sapa yg dok buat relationship ngn aku..elok2 je aku dpt notification..terus la aku IM bff aku suruh checkkan..dy kan bab stalk menstalker mmg pakar.. and dy kata dy x kenal tp rasa mcm pompuan..sudah~ pompuan mana plak nak relation2 bagai ni.. aku bukan lessy dik non oiii..seram kot..mana nak tau la kot2 ada org dok dengki ngn aku ke.. kita tatau kan? so tgu je org ni comment balik..kalau x de jugak..aku BLOCK!

actually,nak tulis entry ni utk saja sembang2 kosong..meluahkan pendapat sendiri mungkin?aku bgtau awal2 entry ni x de dituju utk sesiapa k :)

bagi aku jodoh pertemuan semua ditangan ALLAH..ye! ALLAH dah tetapkan jodoh,rezeki,hidup mati kita semua since kita x wujud lagi..kali ni aku nak citer sal jodoh.. baru2 ni aku ada dpt tau seorang lagi sahabat yg mungkin jodohnye x kesampaian.. it's ok la.. mungkin allah dah tetapka yg tu bukan jodoh kamu.. ok la sbb x kawen ag.. kalau dah kawen x ke senang2 je dapat title janda.. tp yg x sedapnye yg aku dpt tau.. sampai nak hisap ganja la nospan la utk hilangkan stress..ALLAH..tu bukan cara utk selesaikan masalah..

semua org pernah mengalami perasaan cmne nye putus cinta tu..even aku sendiri pon.. mmg la kalau bole, kita kenal org tu,kalau boleh kita nak bersama dgn org tu sampai ke syurga.. tapi sapa kita utk melawan setiap takdir yg telah di tetapkan.. mesti ALLAH ada jawapan sendiri kenapa kita x bersama org tu.. dan 1 hari nnti mst kita akan sedar dan bersyukur sebenarnya ALLAH nak bagi org yg more much better from before.. who's know kan?apa2 pon balik pada fitrah seorang islam k.. jangan buat perkara yg boleh memudaratkan diri..

adik angkat aku penah ckp.. sepatutnye perempuan yg perlu memilih utk cari pasangan hidup sebab dia yg nak bimbing kita..kalau elok lelaki tu..insyallah elok la bahtera yg dibina.. tapi sekarang yg aku tgok..lelaki yg sibuk nak cari pasangan hidup yg cukup sempurna..nak yg alim..yg tudung labuh,yg semayang cukup 5 waktu.. tapi tak tengok diri sendiri..layak ke nak dapat wanita yg sebegitu.. *renung2kan dan selamat beramal*

berbalik pada cerita utama aku..aku tak tau lah sama ada si gurl or si boy yg salah..sbb kita x de disituasi mereka kan..tp bagi aku,manusia x de yg sempurna,mungkin dua2 ada salahnye.. tp cuma aku rasa yg si boy tu x patut la buat cmtu..ko dah kenal and declare ngn gurl tu secara baik so putus pon harap2 ler bia baik jugak caranye.. masing2 dah beso dah bole pikir..umur2 cm aku cm ko ni..bercinta bukan utk test and error..kalau umur 15 tahun ke mungkin..bole nak test2 rasa cinta tu cmne..waktu sekarang ni,kalau dah bercinta mesti nak ke fasa alam rumahtangga dan insyaallah terus ke fasa-fasa yg seterusnya.. bila jadi cmni..of coz la frust girl tu.. masing2 dah besar panjang dah bole pikir sendiri korang nak tentukan hidup sendiri mcm mana.. cuma 1 je yg aku nak ckp 'ko ada adik perempuan,ada sedara perempuan..kalau x kena kat ko..mungkin akan kena kat kaum keluarga ko' x baik buat org cmtu..bukan sekali dua(yg aku tau la..kalau salah harap maaf..x nak nnti jd fitnah) doa aku,mohon pasni ko berubah,,tlg berubah.. hati manusia bukan mcm hati ayam.. mcm mana ko ada hati dan perasaan..mcm tu jugak org lain..kita sama2 perbaiki diri k..


p/s: entry ni x de dituju pada sesiapa ok..kalau nak sentap hati mak nak..lantak ko..ada aku kesah..sekadar luahan perasaan..peace yo!!!

saranghamnida!!


on 25th May 2013.. happy 5th anniversary to our SHINee boys!! we love you!

saranghae!!


Thursday, May 23, 2013

meatball burger bakar abg burn..

firstly , nak wish ,SELAMAT PENGANTIN BARU EBOB & NURUL..

ebob ni kawan masa sek men..kawan gado kwn gosip gak kadang2.. nama je laki tp bab2 sembang or gosip mengalahkan pompuan..hoiii..rindu giler zaman sek menengah.. zaman paling best kot..banyak giler memory suka duka kat samj tu.. semoga menjadi suami dan ayah yg daebak(great) ok!! semoga bahagia hingga ke syurga..amin amin :)


sana sini org dok cakap meatball burger bakar abg burn (bbab) ag sedap dari meatball ikea..
mana bole aku dok diam je kan.. pas2 bila bukak blog pon ramai la org dok2 citer2 sal meatball ni super duper sedap..
actually,haritu dah pegi dah,malam la tapi..mmg dlm hati ni dah pasang niat nak makan meatball..sekali meatball dah abs la..pas2 aku terpakse la order chicken burger jer *ada la nama dy tp aku dah lupe* tu pon last stock..aku org last.. hahaha

then baru ni ,minggu lepas x silap aku..kan kiteorg pegi wedding ebob. so dah alang2 kepalang nak berjimba tu terus la kite ke shah alam pekena meatball ni.. x silap aku kat shah alam ada 2 kedainye 1 kat sek 7 1 ag kat sek 13 kot.. mmg awal kot kami sampai dalam kol 6 cmtu..sistem bbab ni mcm francis fast food jugak..nak beli kena beratur then bayar nnti  dy hantar la makanan tu.. so dah smpai kaunter, bole plak dy ckp kne tgu 45 minit ag sbb meatball dy baru kuar dlm fridge.. so mcm beku lagi la kan.. so x kan la kami nak tercongok kat situ.. sbb org sentiasa datang,tempat duduk plak terhad.. so dah mmg alang2 kat sek 7 tu..kami teringin la plak nak pegi CALA QISYA.. selalu tengok website and dgr2 org citer je,.kali ni kite p terjah..


x beli ape pon..saja ja cuci mata.. sbb men terjah je pegi kan..so mmg x beli ape la.. dengan erti kata lain sebenarnye sen x de..haha..
dan2 tgok jam rasa mcm dah nk dekat 45 minit ni.. so jom ler kite ke bbab balik.. then beratur balik.. tu pon kena tgu 15 minit ag sbb meatball nak masak,,tp x pe la..15minit,so pejam mata je la..dok2 gosip2 pon nak 15 minit tup2 meatball dah sampai..yeahhh!!
1 set ni rm9.90.. ada 10 bijik meatball..besar dy mcm bola golf tu..mmg puas hati..brown sause,potato wedges with chezzy.. mmg niat datang sini juz nak makan meatball je.. so aku x de la order yg samping2an ke burger ke..ni pon hazab bedah nak habis kan..sampai tolak2 la ko..
tu je nak citer..padahal org lain dah doploh kali makan meatball..aku baru nak merasa,,,haha! lambat btol.. maklum ler.. bila jmpe geng2 makan bru best.. 

okkkk..nak balik dahhhhh..

 muka bahagia setiap kali berkaitan dengan makanan..muahahhaa..

kbai!!!

Wednesday, May 22, 2013

wordless wednesday #19


Krabi




USS, Singapore




Pada hari Rabu, semua blogger post gambar di blog merekatanpa meletakkan apa-apa description untuk explain gambar tersebut. Biar gambar yang menceritakan segalanya.

p/s: wishlist utk tahun ni..sbb wish list nak kawen kan dah menjadi pelamin anganku musnah..muahahahha..

pic : sumber atok google :)

Friday, May 17, 2013

cerita konvokesyen part 4..

konvo dah sebulan lebih dah berlalu..
gambar amk scroll pon dah dapat..
tp x sempat nak pegi frame kan sekali..
engat nak framekan skali gambar masa sijil dlu..
nanti dah ada rumah sendiri bole gantung and kat sebelah tu pic suami amk scroll jugak *dushh dushhh*

2 April 2013

pagi dalam kol 6 ke 6.15 dah bangun utk bersiap2 dah,,bayangkan la 6 org nak tgu turn nak mandi..bilik air ada 1 jer.. mau menjerit org kat luar tu suruh cpt.. kena plak time mandi tu aku,aku kan suke berangan2 dlu dok dalam bilik air,,mau hangen je yg menunggu turn tu,,muahahhaha..
so settle mandi solat subuh semua..panjang kot aku berdoa sbb dahrah gemuruh dah mai.. hoi!! konvo je la bukan nak menikah dah perasaan x terkawal..padahal bukan first time konvo..masa sijil kan dah pernah konvo..tp still nervous jugak..

dah siap2 semua time to check out.. part ni kelam kabut..dah la bilik kami tingkat 2,pas2 ko paham2 ler kalau baju konvo mcm mane rupe nye meleret2 mengalahkan pengantin..stress mak jemah,2 kali naik turun tangga mengankut barang dgn kain kembang tu ha,,haha..pulang kunci semua and terus pecut ke poli..time tu pon dah kol 7.30 kot cmtu,,pas2 jammed ag kat trefik light..tgok jam rasa nak menangis..sbb semua kena berkumpul kol 7.45 kot..pas2 dah sampai poli parking plak 1 hal.. huiss..sgt la menguji kesabaran tol.. pas2 dah sampai tempat berkumpul kan..bole plak ieja tanye ' eh..slip korang mana?' aku pon..manja!! slip nama mana? sbb manja yg simpankan slip nama tu.. and manja pon 'adoiii..tertinggal dlm beg la kin kat kereta..hoi..menapak balik ke kereta..tp bukan aku la..jun ngn manja..aku cmne nak menapak sbb dah pakai kasut vouge sebegitu..


ni masa beratur2 nak ke dewan jubli perak..*x engat nama dewan* so take la beribu gambar latar belakang yg sama jer..time tu la nak betul tudung la,topi la..sbb mmg rushing sgt2 pagi tu,,haishh..rasa na ulang balik je saat konvo tu woiiii..


aku,jun,manje,ieja *anny nanny jd photographer*

tengah berdebar2 menunggu nama dipanggil..time ni je dah berapa puluh kali menguap.. sekali x naik atas tu, selagi tu la kejap2 tanye manje, ehhh..tudung aku ok x? mekap aku ok x? mata aku ok x? pipi aku merah ag x? nasib baik aku x kena lempang dgn manja.. pas2 x puas aty..tanya mun kat depan plak..mun tdung ok x? ok kin.. *baru aku puas aty* hahhaha..

classmate QIPA.. setahun setengah belajar sesama..meniru sesama.bergadoh sesama..muahahhaha..belakang aku tu,,ketua class aku,,deabak!! sgt perihatin dan mengambil berat tentang anak2 buahnye *mata keatas*

mak ayah.. terima kasih atas segalanya..rasanya cukup la setahun setengah hidup di negeri org..x sanggup rasanye nak berdikari sendiri..muahahha..selalu apa2,mak ayah mak ayah..bila dok sendiri sume kena urus sendiri..menangis sorang2 x de sapa yg tau..


adik beradik aku..semua pompuan..yg pakai baju biru tu adik aku,,bukan kakak aku,,aku tau la aku baby face..x payah ckp pon aku tau..

family!! ayah jd photographer..pasrah je la ayah aku sbb anak2 dy sumke melaram kuat,,laki tu adk ipar aku..hahha...adk ipar ok..

kawan2..time panas sgt2, tisu pon aku tatau berapa bnyak dah aku tempek..tu anng ngah buang tisu kat muka aku,,tu pasal muka x seminyak tu.. 

classmate QIPA

ELLE's.. kawan selama berada di PUO.. kawan makan,kawan meronggeng,kawan berjimba,kawan mengadu,kawan menangis..semua la..kawan susah kawan senang masa di ipoh dulu,,terima kasih yg tidak terhingga atas persahabatan ini..semoga terus dilimpahi kebahagiaan dan keceriaan..i love u alls <3 p="">

yeah!! finally!! 1 got my diploma..diploma je pon.. :)

sebenarnye aku sendiri pon x percaya..eh2..aku konvo lagi sekali ke? sbb lps sijil haritu mcm ahhhh..mls dah la nak belaja,pas2 kena plak time dip ada final projek la apa la..so mcm x yakin je ngn diri yg aku boleh lalui..ye la..masa sijil dlu main banyak,pas2 kwn2 pon sengal2..lec mmg sgt manja kan kteorg masa time sijil kat PSIS dlu.. bile masuk PUO semua kena berdikari sndri..kwn2 ada bermcm2 perangai..lec x de lgsg nak manja2kan kami.. masa pertengahan sem 5 mmg dah give up sgt2 sbb banyak sgt dugaan time tu,,and dah ckp ngn mak rasa nak quit je belajar sbb rasa mmg dah x leh go on..tp bila pk2 balik syg la ag 1 sem je nak abs diploma..so nak x nak kentalkan hati je la walaupon kejap2 tepon mak nangis2..muahahha..lawak oiii...

sampai la dalam akhir2 sem 5 tu ALLAH kirimkan dan pinjamkan aku 'someone'..hehehe..dia la teman mendengar segala cerita merapu meraban aku, teman buat assigment, teman tiru assigment, teman yg 'ko dah test/kuiz dulu kan,pas2 bg jwpan nye kat aku'..haha!teman pusing2 1 bandaraya ipoh bila bosan/ x leh tido malam..teman makan..teman menunaikan segala kemengidaman anak tekak aku, teman gado, teman sentap, teman susah senang,teman berjimba,teman sentap dan mcm2 teman ag la..banyak jenis plak aku nak taip.. dan alhamdulillah sepanjang sem 6 tu ada org jaga la kan..woot woot..dan sepanjang sem 6 tu alhamdulillah,syukur sgt2 x de perasaan give up, x de nak keluar2 air mata..kira bila tengok kekuatan kita sentiasa ada depan mata..sejuk je hati(waktu tu la) so alhamdulillah walaupon pelbagai dugaan dan cabaran..aku dapat abs kan sem 6 dengan jayanya sekali pakej 3P ok..al maklumlah time tu ada cinta hati..berkobar2 la ko nak amk 3P walaupon geng2 aku x amk..aku sengsorng je..gila kental x? cuba kalau x de sesapa..jgn harap aku nak amk..masa sijil dlu jenuh la kne paksa,,buat tatau je sal 3P tu..

selain daripada FAMILY of cos, special thanks to ahmad raihan,kalau bukan sbb aku nk cari kehidupan dan semangat baru x mungkin aku jejakkan kaki ke PUO..sebelum ni kalau balik kg (memandangkan kg aku kat ipoh) dok lalu depan PUO,dlm hati terdetik..'bila la aku nak belajar kat poli ni,maklum ler politeknik premier kan) and now i officially ALUMNI PUO.. :)  kawan2 QIP expecially..kwn2 yg sentiasa bersama2 time nak buat assigment,tiru assigment..haha! terima kasih selama aku mengenali kalian selam setahun setengah ni.. 

tak lupa jugak buat pensyarah2 PUO..yang mengajar aku erti berdikari.. lecture final projek aku yg paling2 best lecture yg pernah aku jumpa.. sgt2 baik,bertolak ansur..dan yg paling penting final projek aku dia bg A++ 4 flat kot... puan norul azlin..we love you <3 nbsp="" p="">

to abdul hadi asmawi(hamik kau nama penuh aku bagi) terima kasih atas 5 bulan yg terindah dan sgt sabar dgn segala perangai aku.. tuk kwn2 yg terlibat secara langsung or tak.. terima kasih atas segala sokongan,, x lupa jugak buat sepupu tersyg nony..thanks sbb bg aku tumpang tido umah ko saat aku huru hara dgn keadaan diri sendiri..ehh ehhh.. kwn2 3P yg baru2 akhir sem baru nak jd rapat gile.. korang tau sapa korang.,mls aku nak sebut nama.. haha!!


p/s: pergh!!! siap gak entry aku..lama gile aku peram dalam draft ni..

kbai!


Monday, May 13, 2013

suratan atau kebetulan..

holla hoya!! (hoya tu nama ahli infinite)
td dok saja2 dok termenung2.. bole plak baru terperasan yg..
ehem ehem..yg ala,mls plak nak ckp..muahahha
yg 6/5 genap 3 tahun break ngn an..sob.. sob.. :'(
and 7/5 kan bufday pacek..
eh2..mcm berjanji plak kan,nak tarikh sebelah2,,nak suruh aku engat lettew~

genap sudah 3 tahun berlalu..tapi segala kenangan still terpahat dalam ingat
mcm baru berlalu semalam..begitu pantas masa berlalu kan?
hehe..alhamdulillah rasanya dy pon baik2 saja..
aku? muahahah..lg baik sgt baik..
actually dalam tahun lepas bulan 5 jugak cmtu..mcm dah nak kwn2 balik..
tp kalau masing2 pon still nak remind balik kisah lama2,rasanya mcm x kemana pon..
aku rasa ia akan menambahkan luka yg sedia ada..
so aku rasa biarlah kami masing2 bawa diri masing2..
mungkin ini la yg terbaik..

entry 7/5 ada kat post bawah ni ye.. aku dah karang awal2 dah..

jom layan lagu ni..to both of you..muahahhaha..



kbai!

p/s : x leh nak tulis lelebih sgt,kang takut ada yg menyerang..mihmihmihmih..annyeong!!

Saturday, May 11, 2013

happy birthday ex boyfriend..

lama x meraban dalam ni.. cerita konvo pon dok tergantung tinggal ag 1 part..
sampai gambar konvokesyen haritu pon dah sampai umah.. tp aku x abs2 ag nak story pasal konvo..
pika dah dok hingaq..cerita konvo ko smpai part 3 je?
nak sambung cek oii.. tp nnti sbb aku ada citer lagi best..muahahhaa..

tajuk entry tak boleh belah.,geli plak aku menulis tajuk sebegitu..
tp aku tgh x de idea nak menulis tajuk ape(mmg ko bkn selalu x de idea ke?)
ok! abaikan..tajuk apa2 pon bole jnji sesuai dgn entry gitewww..

actuallay birthday nye 7 Mei hari tu.. tp aku sumpah ler x engat sbb x de dlm reminder lgsg pon..
disebabkan 6 Mei haritu plak kan cuti sempena cuti mengundi(selangor shj) so mood keesokan tu mood mls je la yg ada pon..
pagi2 mai office mcm biasa la..bukak facebook bukak twitter dulu..pas2 baru la dok wat reja..
sekali tu tgok kwn kak mira,nyssa dok post sal happy birthday adi.. terus la aku tgok kalender..owh.. 7 mei..mmg bufday dia la.. so x de la aku wish kat fb ke hp ke cuma kat twitter je la.. tu pon x mention sbb fb and twitter dah x friend..mihmihmih..so tamat  hari itu la cerita utk hari itu ( 7/5/2013)

so memandangkan dia pon dah buka citer setahun yg lepas..and bg kwn2 dok perihatin sgt kan..meyh la aku citer balik kat hampa nah.. kalau rasa nak muntah,cepat2 spare baldi..kalau rasa meluat,pangkah ja x tu..



atas tu cerita pacek(senang bahasa kan pacek je la dh biasa)

ni cerita aku..sambil ditemani lagu "Teuku Wisnu ft Shireen Sungkar-cinta kita" dulu2 kalau dok sentap ke dok merajuk je pasang lagu tu melalui bb (blackberry) so nnti katv status kita tu kuar la tajuk lagu tu..so dy mmg tau la aku sentap time tu.. muahahha..


berbalik cerita diatas,meyh la aku detailkan lagi,dah alang2 dy dok buka cerita kan..meyh aku sambung..

7/5/2012 hari aku x engat..tp yg aku engat ptg2 tu last aku kemas2 barang kat rumah sewa pekan razaki,so dy pon ada la skali kan dok tolong angkat2 barang nak hantar kat umah acu aku..sbb selebihnye aku bawak ke rumah sewa taman chempaka..dok ngn kwn2 aku yg sem 4 balik..yahooo!! suka!!!  then malam tu aku ada taklimat 3P.. serius aku dah stress time tu.. sebelum g taklimat tu,,aku dah memekak2 kat bilik sbb plan aku haritu sume lari.. ye la abs taklimat kol 9 ke 9.30 cmtu.. dari dewan tu nak berjalan kaki ke depan poli bapak jauh kot..dah tu dah smpai gate depan nak sampai kerumah lagi.. bayangkan pukul berapa time tu..pukul 10 mlm ok!!!

so terus ke rumah manja,amik motor terus ke kedai kek Taman Chempaka(TC) dengan jun kat TC tu mmg ada 1 je kedai kek.. elok2 je aku mai dh dah tulis 'closed' tp still ada org kat dalam..aku pon suruh bukak sbb nak beli selice kek je pon.. dy x nak bukak jugak sbb kata dah tutup.. pas2 aku still merayu2 ag sbb mana nak cari kedai kek malam2 weyh..aku dah nak nangis kat situ..pas2 jun ckp dah la..jom la cari tempat lain..so pikir punya pikir teringat kat tesco ada king's.. so patah balik rumah manja amik helmet then terus rempit pegi tesco..


ko tatau plak time tu jun bawak laju gile..mmg laju sgt..sampai kereta 2 hon..aku kat blkg tu bertabah dgn redha je la..*skrg bila pk balik cm org bodo* sbb takut kedai king's tu tutup.. so dtg2 x tutup ag..rasa mcm nak sujud syukur kat situ.. so dah settle sume beli kek,beli kad..balik umah sewa..tulis feelling2 skit kat kad tu then pegi rumah pacek plak nak ngantor benda tu..btw time tu mmg aku tau pacek x de kat rumah kuar makan dgn kwn2 dy katanye..sbb tu aku terkocoh2 nak settle sume sebelum dia sampai rumah..

pas2 elok plak kawan baik aku,aiman dok sekali dengan pacek,so senang sikit la keje aku,,mintak tolong dia jer..so settle! *lega,padahal bukan buat big suprise pon*

maybe dy dah tgok kek yg aku bg,so dy pon kol dalam kol 11 lebey kot.. aku time2 dah mcm hape la..dah nak tdo kan.. so aku ckp mcm x yah la..makan je la kan..kek tu mmg aku beli tuk dy..walaupon ikot paberet aku.. sbb nak celebrate jugak,so kami sambut la berdua depan umah aku..walaupon sepotong kek.. tp banyak masuk dlm perut aku la.. *bufday sapa sebenarnye pon tatau* 


mesti korang tertanya2 kan? ok korang tak tanya,aku saja nak bgtau..kenapa aku beria2 buat semua ni..walaupon time tu hanya berserah pd takdir..gile ko..aku still engat smpai skrg mcm mana jun potong kereta tu smpai kereta tu hon kami..sbb kami mmg nak cpt sgt.. antara hidup dan mati la kira nya tu..sebab sebenarnya itu first time aku sambut bufday utk org tersayang.. first time ok!! bapak kuno aku..muahahhaha..and kenapa nak celebrate hari tu gak..mcm x de hari lain je.. sbb kalau tarikh lain,rasa and feel dy mcm x sama la dgn tarikh tu..


apa2 pon,aku dah redha dan ikhlaskan semua nya..walaupon pahit..aku ada pilihan ke? x de kan? so nak x nak..life must be go on..sekurang2 nya dia pernah menjadi kisah cinta dalam novel hidup aku..walaupon diam x diam dah 10 bulan masa berlalu..


big thanks and hug buat jun, housemate aku masa 3P dulu..sanggup susah payah dgn aku..aku nak kesana kesini dy bawakkan.. susah payah ngn aku nak buat suprise pacek ni.. to manja,ieja..hoi!! yg ni aku sebak.. nak nangis dulu bole? dah nak abs2 poli baru rapat giler2..hope kawan sampai bila2..sampai dah kawen dah beranak pinak dah bercucu..ok? alhamdulillah,kwn2 sentiasa ada dibelakang setiap kali saat susah dan senang di ipoh dulu..

terima kasih yg teramat2 sgt..of coz buat kwn baik aku since dari PSIS sampai ke PUO.. yg jaga aku mcm adik sendiri.. yg selalu menunaikan kemengidaman tekak aku.. yg sabar melayan kerenah aku..yg sabar mandengar semua masalah aku..yg sentiasa bersama aku x kira susah dan senang..serius aku syg kau doe..cepat2 kawen hokeh! kwn2 yg sgt perihatin(ramai sgt nak sebut nama) tanya itu ini,pasni jgn tanye dah ye,, siap 1 entry aku buat ni ha..thanks atas segala kata2 semangat,doa,nasihat semuanya la.. hanya allah je yg mampu membalasnye..


to pacek : happy belated birthday.. semoga dirimu sentiasa dikelilingi keceriaan & kebahagiaan..




kek tahun lepas..kbai!