About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Friday, June 28, 2013

pelengkap hidup..

ni semua gara2 tengok hello baby MBLAQ..bila tgok lauren terus teringat2 kat eka hani sampai harini..
lama dah oii x jumpe budak2 ni..last jumpa aritu adalah dalam bln 2.. and pas2 time aku konvo mmg balik ipoh tp x sempat jumpa pon sbb budak2 ni school.. bulan 5 aku x balik ipoh sbb sibuk dgn nurul pnye e-day tu.. so adalah dlm lebih 4 bulan x jmpe anak2 aku tuh,,

tahun ni pon aku siap dapat 2 org lagi anak buah perempuan.. menambah lagi la sampul raya aku kena bagi..buat masa ni ada la dlm 9 org anak buah aku.. 4 boboy 5 gegirl.. x sabar nak jmpe depa weekend ni,nak gomol masing2..haha!

saja nak taip entry ni..sbb nnti dah besar bole baca blog maklong,maklong nak korang tau..yg maklong syg korang lebih dari segala2nya..



nampak ni? gagah maklong ( panggilan anak2 buah aku) editkan pic eka dgn lauren..saja je tempek muka sendiri skali.. jgn nak muntah hijau pulak..
sepanjang aku tgok hellobaby tu mmg rasa rindu sgt2 ke eka hani..sbb attitude lauren ni nak2 sama gak ngn eka..dgn bercakapnye,manjanya, bising nye..yg penting lauren suke elephant and eka hani 'elly' stand for elephant sbb gemok.. aku panggil eka hani elly..


kalau dlu masa study ipoh,kerap jugak la jumpe budak2 ni..kdg2 tu saja je cari alasan,ajak pacek p umah acak sbb rindu kat budak2 ni..kdg2 aku tido sana..kalau tido sana mmg menguji kesabaran aku la..mmg berperangai je masing2..sbb aku manja kan depa sgt.. 
ada 1 hari tu,aku pakai baju tido pink..and dia pon nak jugak menangis2 nak pakai baju tido kaler pink jugak,kaler lain x nak..padahal baju tu basah af..baru je abis basuh.. sudahnya makngah lin,amik baju tu then gosok bagi kering..



ni lagi sorang,ayouni..adik kepada eka hani.. ni lagi semput kalau nak menjaga nye..mmg memerlukan kesabaran habis..susah nak mandi,kalau dah bg mandi x nak keluar bilik air..nak main air.. tiap2 malam suruh maklong buatkan milo..selalu bergaduh dgn eka hani,kalau eka tido sebelah maklong,dia pon sibuk nak dekat yg eka menempek jugak..nasib baik ketiak maklong ada dua..cukup la sorang belah kiri sorang belah kanan.. bila demam,susah sgt nak makan ubat..pas2 buat muka kesian..grrrr

ada 1 citer ni,kaki eka luka kne kaca ke ape ntah..pas2 dtg kat aku nangis2..meleleh2 dah air mata..nak sapu ubat dia x nak..ok la..so aku pon plaster la jari kakinya tu.. dari jauh aku dah perasan yg ayouni dah nampak..tp aku saja2 je buat x nampak sbb nnti mst dy nak jugak..aku dah tau dah..
sekali tu dah settle aku plaster kan jari eka hani..dan2 la ayouni dtg ke aku,terjongkit2 kaki nya.. aku pon buat2 la tanye  kaki ayou nape? 'maklong kaki ayou sakit *sambil wat muka kesian' and aku pon mmg dah standby palster terus lekat je kat mana2,,asalkan kaki..

mcm2 akal dia ni.. mmg panjang akal..ada je bnde yg dy nak buat.. tu blom bab,aku mengemas dia menyepahkan.. kalau dia dtg umah klang.. barang2 mainan aku yg aku susun sume dia punggah pas2 bersepah2..hoiiii..sakit hati maklong ko ni.. skrg ni x de la dia duduk dgn aku,dia dah school kan.,kdg2 rindu gak nak kidnap dy balik klang..tp apakan daya, aku pon dah keje :( masa utk diri sndri pon x de..apatah lagi utk anak..


since maklong penah jaga korang,bagi makan,,jaga time demam,mandikan,basuh berak,bagi tido dan mcm2 bnde lagi la yg maklong buat utk eka hani and ayouni.. maklong nak korang tau,yg maklong syg korang sgt2.. dgr ckp mama,atok,nenek,dgr ckp maklong,makngah,makcik,maksu,opah,atok.. blaja rajin2..jgn nakal2..jgn nak manja2 sgt..sian kat atok and nenek nak handel korang berdua.. jaga kesihatan..jangan degil2 sgt.. buat keje sekolah..jgn nak mls sgt..maklong x de kat sana nak tolong buatkan keje sekolah tu * air mata dah nak mengalir *


utk uncle yg rindu ayou,ni pic terbaru ayou *ye ke uncle rindu* kalau rindu la..x rindu x payah tgok..mihmihmih


flower girl utk wedding kezen 29 jun ni.. konpius suda maklong ko, sapa yg penanten sebenarnye ni?
hamboiii! kemain lagi dress up nye..mcm dia yg nak kawen

kbai!

Thursday, June 20, 2013

anti kpop? go to the hell!

dah berapa hari aku bengang ngn mamat bangkai ni..
aku paling pantang aku x usik orang org usik aku..
berdosa ke minat kpop?
jgn nak kata yg minat kpop masuk x syurga..statment mana yang dipakai ni?

bagi aku x salah apa pon nak minat,jnji pandai la nak uruskan..
jgn la sampai ko ngadap kpop tu sampai tuhan pon ko lupa..cannot la cmtu..
dah tu kalau ko anti kpop,jgn nak menghina org2 yg minat kpop..minat org lain2..
kalau ko tu baik and alim sgt,islam x ajar menghentam org lain..

aku pon bukan la minat sgt2 smpai sanggup mati pasal kpop..
x de la gitu..aku pon minat biasa2 je..untung menghiburkan hati..
lagu2 kpop,running man and semua citer korea yg menjadi penghibur aku utk aku move on dalam masa setahun ni.. sekurang2nya aku ada hobi,aku x de la pikir sgt benda2 lepas yg menghiris hati tu..


aku x minat bnde lain..aku mmg suke tgok semua yg berkaitan korea..
termasuk la makanan dia..tempat2 yg berada di korea..bahasa dia..budaya dia..pakaian dia..
everythings tentang korea aku suka buat research..
walaupon hanya berangan2 tp rezeki ALLAH kita tatau kan..



aku post2 pic ni,aku x mintak org komen atau like pon..mmg aku suke..aku suka buat benda yg aku suke..
kalau ko x suke..ko bole remove kan diri dari facebook aku tuh..
tolong belajar menghormati privacy org lain..

#kbai



Monday, June 17, 2013

selamat pengantin baru siti norsehah mahfood..

kenduri kawen nye pada minggu lepas 9.6.2013..
tp biasa la,aku kan stok malas gile nak update..
ni tgh x de buat ape2..aku update la sat..kang sunyi sepi plak blog aku ni..
seha ni mmber dari sek men sampai la ke poli time sijil..
masa sek pon 1 class masa sijil pon 1 class.. so mmg ken attend la kawen dia..sbb kenal rapat kan..
aku pegi ari ahad la kan..mmg wedding nye hari ahad..
tp bff aku sume pegi time ari sabtu..
atas sebab2 yg x dpt dielakkan aku x dpt pegi sekali dg bff aku pada hari sabtu tu..
sampai ke harini menyesal wokeh!

aku pegi pon mmg dah lambat sgt..dah pukul 3 kot..
x sempat jumpa sapa2 pon budak samj..sedih giler oiii
aku nak jmpe mommy aida je..sbb rindu dah lama x jmpe..
nada pon dah masuk 2 tahun kot,pon lgsg x penah jmpe aunty dia ni..sadis giler aihh..
tp x pe la..aku sempat snap pic ngn seha and ayem utk kenangan..


hantar pic ni kat whatsapp..sekali nurul cakap..asal badan ko mcm org baru pas beranak..hoiii! sentap terus aku x makan nasi haritu.. tp haritu je la.. hari lain buat2 je x sentap..

btw,selamat penanten baru seha dan pasangan..moga perkahwinan yang dibina ni kekal hingga ke jannah..amin :)

kbai!