About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Monday, March 25, 2013

review : malgem from etude house..


hye.. annyeong hasayo..
kejap je masa minggu ni dah nak akhir bulan 3..pas2 bulan 4..
x sabar nye nak masuk bulan 4.. nak konvo jumpe kawan2..
sal konvo kiter citer nanti eh,,
ni aku nak wat review produk etude house yg aku ngah pakai sekarang..
dah beli 3 minggu yg lepas,tp baru berkesempatan nak kongsi2 sal je'best'an produk ni..

aku pakai deep moist sbb sales girl tu kata kulit muka aku kering..
haha! serius aku x tau..aku engat selama ni kulit muka aku berminyak..
rupa2 nye kulit muke aku kering..patutlah tepi2 hidung aku ni suka mengelupas..
faktor duduk depan aircond di office kot..


harga sebotol dalam RM70++ 
tp time aku beli tu sale 70% so dapat la RM29.90
botol besar 250ml aku rasa bole sampai setahun..
ni lebih kurang mcm toner la..org jepun/ korea panggil lotion(tatau la betul ke x,aku main taram jekk..haha)
so aku juz cuci muka then apply je lotion ni kat muka pas2 baru tempek bb cream dan bedak..

aku pakai 2 kali sehari je..masa pepagi bersiap nak p keje tu..
dgn malam sebelum tdo..pas2 so pagi bangun tdo tgok muke cm lembab2 jek..puiiii


x sampai sebulan ag aku pakai produk ni..tp rasa mcm best..
walaupon harga mcm mahal..tp berbaloi la sbb botol besar kan..

#kbai!

p/s: pic tu adalah effect kamera semata2..muke i x flawless cmtu..wahahah..tp much better dr kulit sebelum ni..


Friday, March 15, 2013

nasi goreng nurul sengal ada?

hola!! hanna back!! ( dalam nada lagu sherlock-shinee)

we alls berlima mmg bff..
kdg2 tu dah mcm adik beradik sendiri..tp dalam masa yg sama mcm musuh ketat..
nak buat 1 keputusan mmg x kan sepakat.. bg idea sume merapu meraban..
tp kami bahagia..puii puiii..
sampai la kdg2 tu bnde remeh temeh pon leh gado pas2 sentap..
tp x lama..paling lama pon 3 minit..paling kejap 3 saat..
pas2 terus whatsapp mcm biasa mcm x de apa2 pon berlaku..

sebulan sekali mmg akan kumpul together2..buat aktiviti yg sama je..karoke + makan..
makan tu perkara wajib kalau berjumpa,,time tu la nak makan sume benda yg di idamkan..
pas2 kalau masyuk skit pegi la shopping..kalau x masyuk duduk diam2 bergosip je,x yah kuar duit..

tahun ni 3 dari 5 org akan menamatkan zaman bujang..aku hepi dan dlm masa yg sama of coz la sedih..
pas2 ni masing2 dah ada keluarga jgn harap la bole berjimba selalu..masing2 kena jaga laki masing2 ok..
*sila doakan aku semoga bertemu jodoh,supaya x de la sunyi sgt bila mereka dh berumah tangga*
bulan 5 nurul bertunang..awal bulan 9 pika pnye wedding..tengah2 bln 9 nurul pnye wedding lak..dan penutup tahun bulan 12 mira pnye wedding..
*asal tetiba leh citer part sedih ni..padahal aku nak citer sal nasi goreng kot*

 *klik tuk tumbesaran*

whatsapp dalam group..
aku and nurul..
pasal NASI GORENG pon leh gado..

#kbai!

Sunday, March 10, 2013

my first collection from etude house..

annyeong!!
entry pertama utk bulan march ni..kihkihkih..
memandangkan skrg sudah bertukar status..bukan nye status isteri org..
tp status..full time bekerja..kalau dlu sebulan yg lps..kan aku suri rumah..
memandangkan ni adalah gaji first aku..maka aku telah membuat senarai wishlist yg begitu panjang..
mcm org gaji 9ribu..

1st thing
galaxy tab 7.0 

memandangkan bb aku tu pon semakin mengada2 asik nak mati je..disebabkan keadaan bateri yg dah x kuat..aku x sempat ag nak tukar bateri..padahal dah gedik2 nak beli phone lain..lama jugak dah usha..tp tgok harga rm1200..ok..hold dulu..kumpul duit skit2 dlu..dan memandangkan main kutu kan..dpt segedebuk terus x pk panjang terus pegi beli..reason nak beli tab sbb senang nak on9..senang nak whatsapp dgn bff..sng nak viber dgn mak..ok tu jer..

2nd thing
barang kosmetik dari ETUDE HOUSE


actually,wishlist for this month juz nak beli lipbalm shinee,harga rm33.90..aku beli lipbalm ni dekat Times square..tinggal 2 flavour je..jonghyun dgn onew x silap aku..and aku sempat la tanye ada free give x kalau beli harga sekian sekian..promoter tu ckp kalau beli rm30 ke atas dpt poskad shinee kalau beli rm50 ke atas dpt poster and poskad..aku dgr dpt poster terus lari target..terpaksa la rembat bnde lain nak cukupkan above rm50..


so memandangkan lotion hada labo aku pon dah nak abs,so aku mk je la lotion deep mosturise ni..yg ni ada sale harga dlm 70++ kot..tp dapat rm29.90.. botol pon besar..boleh la pakai setahun..bau pon wangi sangat..

dua barang ni jer rm63.80.. yeyyyy!! dapat poster and poskad shinee edisi 2013 kot..

hand cream ni,aku beli dekat etude house sg wang.. harga rm9.90..ni pon barang offer..kalau harga sebenar nye rm29.90.. botol dy sgt comel..bau lotion dy sgt wangi..


cukup 3 item utk bulan ni..

bulan depan,nak target bb cream shini..

p/s: pasni aku akan jadi pengguna setia etude house la...sbb shinee pnye pasal..

#kbai!