About Me

My photo
klang..
LOW PROFILE :)

Followers

tabung belanja sekolah..click plzz...

Friday, November 4, 2011

bercerita tentang dia dan kenangan..



assalamualaikum readers!

entry kali ni rasa cm nak jiwang karat skit la..
tak tau cmne nak mula ni,,semoga cerita ni menjadi kenangan tuk aku smpai bila2..
wlaupon jalan cerita kami bukanlah happy ending..
tp aku bersyukur sekurang2nya aku diberi waktu mengenali dy :)

kami mula berkenalan sekitar tahun 2009 dalam bulan 5 ke 6 macam tu la..
dulu kan zaman2 myspace dan kami berkenalan dalam tu jew..
dy add aku dlu,then aku pon accept sbb dy kawan kepada kawan aku..
so rasa cm,x pe la,,boleh tambah kenalan kan..

then kami pon memula kawan2 komen2 dlu dalam myspace tu..
pas2 berlarutan sampai ke YM(yahoo massanger)
hari2 nak bukak YM tau,,memandangkan time tu aku ngah cuti sem..
so x kisah la kalo hari2 nak bukak YM sbb kat umah mmg de tenet kan..
sampai la 1 hari,sok nye aku dah nak balik ke PSIS..
(tym 2 aku amik sijil,dan nak masuk sem 4 dah)
malam 2 sempat ag chat dalam YM dan aku tinggalkan no telefon..
ye la,sbb kat PSIS kan x de tenet..
al maklumlah poli aku tu ulu giler..

dan sejak tu la kami slalu berhubung,bercerita,bergosip melalui telefon..
slalu jugak MMS picture..
masa tu hp aku x de 3g,,so mampu MMS je la..
dan kami meneruskan hidup macam kawan2 tp agak rapat la kot..

picture pertama yang dia MMS kat aku :)

sampai la 1 hari tu,nak dijadikan cerita..
aku teman adik aku g JJ Bukit Tinggi sbb dy nak dating ngn bf dy..
aku plak time tu sorang2,,aku pon jenuh la pk,,
nak kol sapa ni??nak teman aku..
so berani mati je la kol an,ajak dy dtg JJ..
memula dy ckp x nak pg sbb tym 2 dy mmg sakit perut,,aku pon cm x pe la kan...
pas2 dy kol balik ckp tgu je la dy dtg..
haha!!
*berdegup2 jantung aku tym tu!!*
ye la,x pernah blind date..kenal plak dalam myspace..
mmg buat kerja giler la 2..
ops! lupa plak nak bgtau,masa tu dy blaja di PSA(Politeknik Shah Alam)
aku plak di PSIS(Politeknik Sultan Idris Shah,Sabak bernam)

Itu adalah pertemuan pertama setelah bape bulan kenal..
2 pon x dirancang~
main redah jew,,,
alhamdulillah~ everythings ok :)
dan kami masih menjalani kehidupan cm biasa..

sampai la dy bg msg melamar to be him gf..
jumaat ptg x silap aku
msg tu dy bg sblm dy keluar main bola,,
tp aku x bg jawapan waktu tu...
aku still msg dy mcm biasa sbb aku x tau nak bg jawapan apa,,
sampailah ari isnin tu aku balik poli,baru aku replay msg dy..
yes! i accept!
*lebih kurang cm 2 la,aku x engat dah la ayat ape aku merapu tym bg msg tu kan*

cuma tarikh couple yg aku engat 16/10/09..
then 17hb tu kami jmpe di JJ Bukit Raja,,
tym 2 first tym kuar as a couple~
tp ditemani oleh adk dan kawan baik aku..
bkn kami berdua jew..
perasaan aku pada waktu tu?
of coz la bahagia..dah aku slalu berharap aku akan slalu disayangi cm 2..

dan alhamdulillah,perhubungan kami lalui cm pasangan lain juga,,
ada pasang surut dalam percintaan tu biasa la kan..
sampai la,aku terpaksa melalui 1 hari dan juga 1 dugaan yang hebat pada 7.4.2010..
dan sampai sekarang aku x tau dimana kesalahan tu..
aku x nak salahkan dy,,
mungkin dy sorang je yg tau kenapa dy buat cm 2...
dan alhamdulillah,dengan berkat kekuatan dan kekuatan kwn2 aku nina n nurul..
aku tebalkan juga muka ni,mintak tlg hantarkan aku jmpe an sbb aku nak selesaikan apa yag ptt,,
dan alhamdulillah,jodoh kami masa tu masih lagi panjang,dan aku dpt menyelamatkan hubungan tersebut..
syukur~

dan sepanjang benda lpas kejadian tu..
aku sgt2 menjaga berhubungan tu,ye la!sbb aku x nak pisang berbuah 2 kali kan..
sampai 1 masa aku yang terpaksa pendam apa yg aku rasa~
nangis sorang2 dalam bilik yang gelap..
sbb dah x mampu nak tahan semua dalam hati..
bayangkan! kalo aku yang beria2 jaga berhubungan tu sampai bila kan?
sampai la,hari aku KONVOKESYEN(29/4/10)aku pon ada masalah yg x settle..

malam sblm konvo tu pon,still gado ag kot dalam telefon..
tym tu rasa nya ALLAH je yang tau,,
tym 2 plak aku sebilik nina ke mira,aku x engat dah..
mmg kecoh jap la..then malam tu udin tepon then nagis gile2 kat dy smpai kol 4 pg..


sok pagi siap2 awal kot kol 6 pg cm 2,,
sbb kol 7 dah nak kne pg poli..
haha..tym 2 nawi kot yg tegur,mekup tebal..
sbb aku nak tutup muka yg sembab dan mata yang bengkak,,
dan alhamdulillah,selamat juga aku genggam scrool tu dan dapat naik ke pentas dgn tabahnye~
aku ignore masalah tu kejap demi kawan2 dan family aku..
x nak la spoil kan mood konvo aku kan?

smpai la 6.5.2010..
aku sendiri yang terpakse memutuskan relationship tu,
(*bukan kehendak aku,aku sgt2 terpaksa)
dengan me'REMOVE' relationship kat facebook tu..
*padahal hubungan tu pon mmg dah x bernyawa*
dia senyap je macam tu,dan aku faham status aku pada waktu itu sbg apa..
aku sndiri pon x bole nak kuat dah pertahankan perhubungan tu sendiri,,
apa yang terjadi aku redha..
walaupon rasa cm nak terbalik dunia..
ape2 pon kehidupan mesti diteruskan..
kehilangan dia bukan la penamat segalanya,,



satu2 nye pic yang berada ngn aku,sbb aku x smpai hati nak bakar kot,sbb ni adik aku yg printout kan tuk aku..mungkin selagi aku x jmpe penganti dia,aku akn simpan,,insyallah bila aku dah jmpe penganti tu,aku sndiri akan bakar gambar ni..

gambar ni diambil kat dataran shah alam,
pas kiteorg lepak kat MID VALLEY~
ada cerita di sebalik gambar ini,,
tp biar la aku,dia dan kawan kami je yg tau..
kalau dia x engat,,biarlah yg maha ESA je yang tau :(

sekian~

p/s: aku mintak maaf sekiranya entry ni ada membuat sapa2 terasa.entry ni bukanlah untuk menyalahkan sapa2 apatah lagi menjatuhkan maruah dan diri sapa2,,aku menulis pakai hati bukan pakai perasaan~ yg baik tu datangnya dari ALLAH..dan yang buruk datang dari kesilapan diri aku sendiri...walahualam~


SPECIAL THANKS: of coz untuk 2 orang(nina n nurul) yang sentiasa bersama dgn aku mengharungi detik2 sukar tu..tak lupa juga kpd udin yg tym 2 x de makwe lagi kan,boleh lah melayan aku smpai berpagi2..semoga ALLAH je yang mampu balas jasa kalian :)


7 comments:

Adi Suda said...

owhhhh.. so skunk nie tade pngnti lagi la erk.. ermmm.. tak akan jumpa klu kita cari org yg sama.. tak kan jmpk org yg baek mcm kekasih yg lama.. cuma satu je.. klu hati tuh pernah terpaut di hati dia.. nescaya cinta itu akn brputik kmbali suatu masa nnt..

p/s : nak ngorat bleh.. hihihi

eykn said...

buat masa ni x de lagi la..masih mencari..xde la cari yg sama..aku serah kan jodoh aku pada yg kuasa :)

P/s:meyh ngorat meyh,,,

cik reena said...

sadis gak kin ending cam nih . hurm. ak sokong dengan pengkomen yang pertama tuh . nak buat entry cinta ak jugak la. heheh :)

eeh. chill oke kin . semua pun da tertulis~ :)

eykn said...

haha,slalu aku baca dalam blog2 org lain,sume citer sal hepi ending,aku je citer sal sad ending..tp x pe la,aku pon rasa puas,sbb aku dah pertahankan pe yg ptt..tp dah jodoh smpai citu,redha je la..

p/s:buat la entry ko,,nak baca!!!

cik reena said...

ak nye bukan appy ending wey. same jep kite.

** kdg2 sunyi kan idup solo. seb bek ad kengkawan . :)

Adi Suda said...

awak.. sy nk ngorat awk.. bleh??

eykn said...

cikreena : hehe,sekurang2nye ada jugak ko 2 dr zaman sekolah..tu la psal,sunyi jugak hdup solo ni..nak bf plzz :)

adi suda:ko nak ngorat sapa plak?